Преместване на мивкаПреместване на канализацията и водопровода на кухненска мивка.

Въпроси и Отговори (2)
#1457 нинов | 24.01.2017 15:44
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, Искам да променя местоположението на кухнята в трапезарията, за целта трябва да преместя мръсния канал. Жилището има две бани, съответно и два канала, но по-близката баня е прясно ремонтирана и не ми се иска да я развалям. Налага се да се насочим към по-далечната баня. Прилагам скица и моля за съвет дали може да стане според вас и какво трябва да съобразя. Строителството е тухла. Замазката е не повече от 5 см. Банята е на нивото на коридора в момента, а мръсния канал на голямата баня е в ъгъла към антрето. Тръбата може да се движи по стената, докато стигне до коридора. Освен това, ще има вързана и съдомиална в този канал. Много благодаря предварително!
скица на апартамент
Администратор | 24.01.2017 19:07
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, трябва да сте наясно, че при по дълги канални участъци запушванията ще са периодични, поради отлагане на мазнини по тръбите.
Тръбата трябва да е Ф 50 мм.. Проблема е при преминаването през коридора /около 2.5м/. При минимален наклон в този участък от 0.5 см, за да покриете тръбата ще ви тръбва минимум 7 см замазка. Ако се мине на вариянт тръба Ф 40 мм, запушванията ще зачестят и трябва задължително да се остави ревизионен отвор, непосредствено преди тръбата да влезе под замазката. Тръбите се редят от връзката към вертикалния щранг към мивката.