Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

#2324 Момчил | 14.09.2018 13:03
ВиК ремонти в София
здравейте, планирам основен ремонт на банята втората половина на октомври. следва да се заменят тръбите, където е възможно и да се направят изводи за душ, висяща тоалетна с казанче, мивка, сифон и т.н. допълнително през септември следва да се отрежат тръбите на лирата, това преди началото на отоплителния сезон.
мивка за ремонт баня за ремонт тоалетна за ремонт
Администратор | 14.09.2018 23:01
ВиК ремонти в София
Здравейте, първо трябва да намерите фирма която да извърши ремонта на банята, защото има фирми които освен ремонта, подменят водопровода и канализацията и тогава ние сме излишни, тъй като се занимаваме само с вик-то. За да се отрежат тръбите на лирата, трябва водата в инсталацията да се източи. Тръбите са режат, прави се резба и се навиват капи, т.е. ще стърчат около 5 см.
#2322 Емилия | 14.09.2018 12:11
ВиК Форум
Здравейте, от 10 години живеем в своето жилище в Пловдив и всеки път проблемът е налягането на водата в целия апартамент-кухня и баня. На последния етаж сме - осмият. Най-големият проблем е водата от душа. От кранчетата водата е сравнително добре, но къпането е просто мъчително. И това продължава всеки божи ден от 10 години насам. Бихте ли ми казали дали трябва да викна техник от ВиК, или ще е напълно безсмислено.
Администратор | 14.09.2018 22:39
ВиК Форум
Здравейте, за да се изивка техник, трябва налягането в цялата сграда да е слабо. Ако съседите ви под вас имат нормално налягане на водата, причината трябва да се търси при вас. Възможно е причината да е от крановете, цедките на водомерите, цедките на смесителя, тръбите да са за смяна или друга причина. Възможно е и питата на душа да е запушена. При слабо налягане може да сложите пита на душа с малки отвори, за да се усили налягането.
#2320 Парашкевов | 11.09.2018 16:48
Изграждане на канализация
Канала ми беше запушен извън границите на имота! В имота имам ревизионна шахта. С почистващите машини на ВиК нищо не се получи. От общината разрешиха изкопни работи. ВиК разкопаха и почистиха запушеният участък. В същото време изградиха и ревизионна шахта над централният канал в която включиха моята тръба! Всичко изглеждаше ОК докато не ми казаха, че всичко + шахтата ще бъде за моя сметка! Това нормално ли е? Сумата е трицифрена, като първата не е "1".
Администратор | 11.09.2018 22:45
Изграждане на канализация
Здравейте, прочете чл.25 ал.2 от Наредба № 4 от 14 септември 2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи. На началната страница сме дали връзка към тази наредба или я потърсете в търсачката.
#2317 Евелина | 09.09.2018 19:26
Отпушване на канали в София
Две къщи имат общ канал, който се излива на около 40 метра от тях. Едната е по ниско от другата. Когато в долната къща се използва вода, тя се връща през сифона на банята на горната къща, който там е най ниско. Дали има начин да се отпуши канала, и дали изобщо е запушена тръбата в която се събират отпадните води от двете къщи, или само от по долната къща, защото когато се ползва вода само в горната, канала поема водата.
Администратор | 09.09.2018 22:04
Отпушване на канали в София
Здравейте, според казаното, сифона на горната къща е вързан към канала на долната къща след което се събират двата канала. Да, трябва да може да се отпуши канала при условие, че няма счупени тръби или разместени от корени, но това се установява при самото отпушване.
така е направен извода във мокрото помещение. не е лоша идея да има вода в мокрото, но както е в момента е твърде ниско и избутва пералнята напред. без друго не е особено просторно, та въпроса е има ли възможност да се вдигне на по високо извода за водата за да не пречи на пералнята. ако няма как да се направи да си го оставям затапен така както е и да се примиря с избутаната напред пералня.
извод вода за пералня
Здравейте, да има възможност да се вдигне нагоре, но за целта трябва да се разкърти за да се вкопае тръбата /внимавай с кабелите/. Височината трябва да съобрази и с това, че трябва да се навие кран за пералня.
Здравейте, да има възможност да се вдигне нагоре, но за целта трябва да се разкърти за да се вкопае тръбата. Височината трябва да съобрази и с това, че трябва да се навие кран за пералня.
здравейте, бихте ли ми казали от каде мога да си купя такава керамична глава.
керамична глава смесител на части кожух смесител
Здравейте, трудна работа. Дали вече се произвеждат такива смесители?
#2310 Даниел Миланов | 07.09.2018 07:05
Изграждане на канализация
Здравейте. Предстои ми покупка на имот част от дворно място. Общата площ на двора е 1200 кв.м, като аз ще закупя половината, т.е 600 кв.м.Канализацията обаче минава през другата половина на двора. Има ли възможност за свързване към нея с цел да се избегне отделно свързване към градската канализация и може ли вие да го направите? Благодаря предварително.
Администратор | 07.09.2018 19:46
Изграждане на канализация
Здравейте, трябва да имате договор нотариално заверен с другия собственик за включване към неговата канализация.
#2308 Пепа Пеева | 06.09.2018 10:28
Ремонт на смесител
Здравейте! Имаме стоящ едноръков керамичен смесител на Видима, който ползваме в кухнята. От 1 седмица /не разбрахме как е станало / ръкохватката е завъртяна на 90 градуса. Тоест за да пуснем студена вода трябва да сочи не надясно, а чак към стената, а топлата вода сочи към умивалника. Каква може да е причината? Благодаря Ви предварително!
Администратор | 06.09.2018 13:22
Ремонт на смесител
Здравейте, главата се е разместила.
#2306 Валентин Иванов | 03.09.2018 17:14
Водопроводчик в Люлин – [ ВиК Услуги в София ]
здравейте! купих и монтирах тоалетно казанче 'никипласт' с двоен бутон. работи нормално, но когато сложа капака, резбата на бутоните не достига до вътрешната резба. какво да направя? благодаря!
изпразващ механизъм никипласт тоалетно казанче с изолация тоалетно казанче отвътре
Здравейте, тази част на която е вътрешната резба също се развива и така се скъсява разстоянието до бутона.
#2303 Ангелов | 02.09.2018 21:34
ВиК Форум
здравейте! както имаше силно налягане в тоалетната чиния и сега не иска да работи. смених изпразващия механизъм с нов, но нищо. не съм сменил поплавъка. регулирах го надолу да бъде и го завъртях здраво да не мърда. копчето ми се вдига нагоре. не знам дали мога да го сменя с друг механизъм и да ми се натиска надолу. п.с. жена ми беше пуснала една таблетка в казанчето и имаше много пяна навсякъде. махнах таблетката и измих казанчето. развъртях и тръбата, която свързва казанчето и тоалетната чиния като и нея я изчистих.
изпразващ механизъм порцеланово тоалетно казанче за стена
Администратор | 02.09.2018 22:40
ВиК Форум
Здравейте, ако става въпрос за промивната сила на водата в чинията - издърпайте тръбата която влиза в тоалетната с около 1.5 см навън.
Здравейте, Може би има отговор някъде на въпроса ми, но не можах да го намеря , за което моля да ме извините ако се повтаря. Когато, някой съсед пусне вода в апартамента си, върти и моят водомер бавно, но върти. Правен е току-що ремонт, тръбите са сменени и водомерът е нов. Водомерът върти, само ако някой пусне вода възможно ли е това? /Когато никъде не тече вода, той не върти/. Благодаря предварително!
Здравейте, не трябва да е така - само водата от вашия апартамент трябва да се оттчита. Извикайте този който е извършил ремонта да оправи проблема.
#2300 Мирослава | 01.09.2018 11:32
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте. Днес ми се получи следния проблем. По време на центрофугата на пералнята мивката се напълни с вода,а след това същата тази вода от мивката се върна в пералнята. И сега като пусна вода мивката се пълни, но водата се оттича много трудно. Къде точно е проблемът?
Администратор | 01.09.2018 21:00
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, запушен е канала - трябва да се отпуши.
Здравейте, искам да направя канализация на таванско помещение, но мръсния канал е на 10 метра от мен. Мога ли да го направя с ф70 и защото ако е с 110ф става много високо и трябва да се прескача ако сложа наклон 1см на метър?
Здравейте, длъжни сме да ви кажем че, за всяка промяна се изисква проект одобрен от общината. Проектанта ще се съобрази с нормативната уредба и ще ви каже, може ли да се изпълни проекта така както желаете, т.е дали ще получите одобрение. Освен това ще трябва да преминете през общи части или чужда собственост за което също ще трябва одобрение.
здравейте, живея на първия етаж и от 2 години поне, поне 4-5 пъти месечно, от сифона в банята излиза вода /чиста, за щастие/. нямам запушени канали, при мен всичко е наред с оттичането. явно проблемът е над нас, защото водата излиза с налягане и къркорене. никой от живеещите над нас няма проблем с канализацията. от прочетеното тук изглежда, че е запушен вертикалния щранг между i и ii етаж и трябва да потърсим фирма за отпушване на канали. така ли е?
подов сифон на баня
Администратор | 31.08.2018 08:44
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, запушването е в мазето на връзката между вертикалния и хоризонталния щранг и трябва да се отпуши канала.
#2292 Павел Стоянов | 29.08.2018 14:25
Ремонт на тоалетно казанче
Бихте ли обяснили как работи вакуумният механизъм от бутона до изпразващия механизъм. Понякога последният не затваря и виждам, че не стои вертикално. При наместване с ръка, уплътнява добре. Струва ми се, че причината е в гумения маркуч между бутона и механизма, който не позволява изпразващия механизъм да слезе вертикално. Как да се справя? Благодаря Ви предварително.
Администратор | 29.08.2018 21:27
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, сигурно става въпрос за този модел. трябва да намалите маркуча за да седи по изпънат, но внимавайте да не го скъсите прекомерно.
изпразващ механизъм с бутон помпа
#2291 Теди | 29.08.2018 00:32
Водопроводчик
здравейте, от кухненския сифон капе. намазах със силикон и започна да извира вода от тръбата, в която е вкарана тази за съдомиялната. махнах силикона и продължава да капе от същото място. какво може да се направи?
сифон на мивка капе
Администратор | 29.08.2018 21:14
Водопроводчик
здравейте, на гайките има гумени уплътнения и не се слага силикон /проверете/, само ги затягате. освен това еската на сифона е много голяма, трабва да е като тази на снимката.
сифон марка еска
#2286 Таня Орозова | 27.08.2018 17:12
Ремонт на смесител
здравейте! имаме от този тип водонагревател muhler с една ръкохвадка и именно от нея капе. как бих могла да сваля ръкохвадката, за да проверя уплътнението? изглежда като капсуловано.
смесител водонагревател muhler
Администратор | 27.08.2018 22:23
Ремонт на смесител
Здравейте, трябва да се сваля, но ние не сме сваляли този модел. Ако е в гаранция, не го пипате а потърсете гаранционния сервиз.
#2285 Мария Симеонова | 27.08.2018 13:30
Висока сметка за вода
Здравейте, какво може да се направи, когато сме сигурни, че високите сметки за вода са от кражби от съседни апартаменти /направени байпаси/, но не можем да влезем за да го проверим и докажем?
Администратор | 27.08.2018 22:17
Висока сметка за вода
Здравейте, прочетете закона за етажната собственост или се консултирайте с адвокат.
#2284 Rabcho | 26.08.2018 21:18
Смяна на водомери
А преди да се обърне трябва ли да викам инкасатор? И какво ще стане с показанията, като до сега са вървяли на обратно? А установих че частта с която е половината от водомера се мърда. Около нея има червен пластмасов кръг с метална пломба който е счупен а и часта с пластмасовата пломба е счупена? Явно от ще ме глобят. Моля за съвет
Администратор | 27.08.2018 22:14
Смяна на водомери
Здравейте, вече ви дадохме съвет как да постъпите. Доколкото знаем, инкасатор не се вика а идва на определения от вик дружеството период.
#2281 Rabcho | 25.08.2018 16:25
Смяна на водомери
здравейте, прилагам снимка че не открих въпросната стрелка? моля за съвет в случая че е обърнат водомера как е най-добре да подходя? докато е бил обърнат водомера се самоотчитах инкасатор не го е отчитал. водопроводчик може ли да го обърне? и в случия ще ме глобят ли?
водомери водомери за топла и студена вода сухи водомери
Администратор | 25.08.2018 19:46
Смяна на водомери
Здравейте, стрелката е отстрани на металната част. Водопроводчик може да го обърне, а и ти можеш стига да имаш два тръбни ключа. След като се обърне, обаждаш се на вик дружеството да го пломбират.
#2280 Иво | 25.08.2018 12:25
Ремонт на смесител
Здравейте! Купих нагряваща се батерия crown каква мека връзка трябва да сложа за да я свържа ? Разбрах че са мъжко и женско.Тръбата е 1/2 пвц имам една връзка 1/2-3/8 влиза в пвц тръбата но женското не става за батерията-малка е?
Администратор | 25.08.2018 19:37
Ремонт на смесител
Здравейте, прави се с твърда връзка с полипропиленови тръви - свързването става с ппр муфа Ф 20 с гайка 1/2.
#2276 Rabcho | 24.08.2018 14:30
Смяна на водомери
Здравейте, в момента съм в нова квартира от няколко месеца живея в нова квартира. Наблюдавам че показанията на водомера вървят надолу. Например от месец май миналата година 000206 тази година юли-е с показания 000186. Въпросът е че през този период имаше теч на тръбата на топлата вода, проблема беше преди водомера. Викна се човек той смени частта на тръбата, но възможно да е да е обърнал водомер?
Администратор | 24.08.2018 19:56
Смяна на водомери
Здравейте, водомера е обърнат. На водомера има стрелка която указва посоката на водата.
#2274 Стоян Тодоров | 24.08.2018 11:04
Как да си направим сами водопровода в имота
Височина на изводи за биде стандарт, канал и вода. Бидето е на фирма Фаянс най-обикновенното.
Здравейте, не можахме да открием информация по вашият въпрос.
#2273 Явор Илиев | 23.08.2018 22:06
Ремонт на тоалетно казанче
привет, наех къща с порцеланово казанче и мисля, че е с вакумен изпразващ механизъм. проблемът е, че копчето се натиска, но водата не се освобождава. извършвам го ръчно като отворя казанчето и дръпна маркуч свързан към бутона. маркучът е свързан от дете страни стабилно. бутонът при натискане се криви към страната, от която е натиснат, но като се уцели центъра му, се натискам както трябва. моля за съвет къде да търся проблема. системата е като на приложената снимка.
вакумен изпразващ механизъм
Администратор | 24.08.2018 19:47
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, проблема е в гумените уплътнения на помпата на бутона.
#2272 нина николова | 23.08.2018 15:20
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте! Имам моноблок, който тече в тоалетната чиния по малко непрекъснато и допълва в казанчето. Може ли да го оправите и колко ще ми струва? Предварително благодаря!
Администратор | 24.08.2018 19:28
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, може да се оправи, но сме още в отпуск. В края на другата седмица ще сме на работа. Цената е различна за казанче с долно и странично пълнене.
#2269 Георги | 22.08.2018 12:52
Ремонт на канализация
По повод на вашия отговор от 15.05.2018 за монтажа на възвратен клапан - по какви други съображения избягвате да монтирате такива?
Администратор | 22.08.2018 19:44
Ремонт на канализация
Здравейте, често се запушва канала.
Здравейте, може ли да бъде сменен чучур на смесител, тече вода между тялото и чучура ? Мерси
Здравейте, чучура не се сменява, сменяват се два гумени пръстена, но ако е износен метала няма да стане.
#2266 Снежанка Петрова | 20.08.2018 16:43
Изграждане на водопровод
Здравейте. Живея в къща, строена около 1957-58г. От няколко години в мазето (на дълбочина около 2м) е страшна влага, мазилка пада, тухлите са напоени с влага, стени-носещи се напукват - явно се слягат, всичко ръждяса, дървенията изгни, влагата пълзи на първия етаж. Шахтата е на около 2м от къщата, суха е, водопроводът е под стълбище - насип от земя и може би камъни. Вероятно ще е трудно да се разбива всичко и да се вадят старите тръби-предполагам, че някъде сълзи, най-малко. Захранва се тоалетна и кухня на първи етаж и до мазето-баня, всичко откъм северна страна на къщата, почти едно над друго. Възможно ли е да се монтират нови тръби като старите се изключат, но без да се разбиват стълбите? От шахтата до стената може ли да се изведе тръба отгоре и да се изолира със зид и др.изолация, да не се вкопава в земята (пред стената има излята т.нар. Бетонова пета за укрепване на къщата и не си представям как ще се разбие този бетон с дебелина мин. 50см., за да се прокопае канал). Вероятно ще е необходим и оглед, за да ми дадете конкретен съвет, каква е тарифата Ви и евентуално за оферта? В София съм,Орландовци. С уважение, Сн.Петрова
Администратор | 21.08.2018 11:27
Изграждане на водопровод
Здравейте, водопровода може да се прекара от там където е най-удобно, а за канализацията, най-прекият път, по възможност с най-малко чупки и да има необходимия наклон. Може да качите снимки, вместо оглед защото сега сме в отпуск до края на месеца.
#2263 Силвия | 20.08.2018 00:01
Водопроводчик
здравейте, възможно ли е да се наводни цял блок, ако е била счупена връзката между батерията на душа и тръбите, в следствие на което се е образувал теч?
ексцентрик за  смесителна батерия
Администратор | 20.08.2018 12:22
Водопроводчик
Здравейте, напълно е възможно, напора на водата е голям.
#2262 Konstantin | 19.08.2018 10:48
Висока сметка за вода
Здравейте, февруари месец приключих с ремонта на банята, като монтирахме душ система с термо глава и голяма душ пита (30х30см), а сметката ми за вода за отчетния период от 3 месеца беше около 90 лв., а до сега не съм плащал повече от 50 лв. вода за тримесечие. Попринцип сме и на бойлер и даже сметката за ток ни се увеличи двойно ( от 45 лв. на 90 лв. ). Въпроса ми е възможно ли е тази душ система да оскъпява толкова много ? Чувал съм, че дебита на една такава душ пита е около 8л./мин., но не знам на кое да вярвам вече...моля за съвет!
Администратор | 20.08.2018 12:17
Висока сметка за вода
Здравейте, възможно е, да е от питата, ако няма теч от тоалетното казанче или от друго място. Направи опит с по малка пита.
#2260 Красимир Георгиев | 16.08.2018 15:14
ВиК ремонти в София
Живея в гарсониера панелка.В банята има топла вода на мивката и на душа,а в кухнята едвам тече . Какъв може да е проблема . Батерии те са сменени навсякъде с нови.
Администратор | 18.08.2018 09:57
ВиК ремонти в София
Здравейте, сваляш смесителя в кухнята, пускаш топлата вода. Ако има вода, проблема е в смесителя, ако не, имаш запушени тръби т.е. за смяна.
Здравейте, закупихме апартамент, на който тоалетната е преместена в банята и тръбите на мръсния канал минават през едната стая (детска). И още при самото преместване се е появила миризма, но стария собственик не е намерил проблема и не го е ремонтирал. Миризмата я има в детската стая и в банята (с тоалетната), двете помещения са съседни и ги разделя стена от гипсокартон. Няма никъде теч само миризма. До колкото знам при преместването на тоалетната е затворена вентилационната тръба от бившата тоалетна към общата вентилационна тръба (не знам как се казва точно). Може ли да ми кажете как може да се ремонтира и също вас мога ли да ви наема за ремонта?
Здравейте, влезте в карта на сайта и намерете статията - неприятна миризма от канали и канализация - прочетете я, за да разберете причината за миризмата и съответно да я отстраните.
#2253 Страхил Стоев | 16.08.2018 08:53
Съвети и помощ за отпушване на канала
водата в кухнята се оттича трудно. преди месец разглобихме връзките към тръбата за мръсната вода и ги почистихме, но няма ефект. в същата тръба се влива и мръсната вода от пералнята и миялната, така че не би трябвало да е запушена изпращам снимки. мислите, че ще може да го оправите?
запушен сифон запушена мивка
Администратор | 16.08.2018 12:00
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, сигурно сифона няма отдушник. Сега сме в отпуск, в края на месеца се обадете.
#2252 Албена Димитрова | 15.08.2018 19:58
Неприятна миризма на канали и канализация
Здравейте, поради запушена канализация на стара къща, мазето се беше напълнило с отпадни води, които ние изпомпахме, но остана много неприятна миризма, която се усеща сериозно и по жилищните етажи. Къщата е много стара и пода на мазето не е бетониран, а е пръстен. Какво да предприемем, за да премахнем миризмата, а и комарите, които са се навъдили там. Благодаря предварително.
Здравейте, трябва да изсъхне добре и да се проветри, след което да се почисти горния слой на пръстта.
#2251 Dian | 15.08.2018 19:20
ВиК Форум
Здравейте! След преустройство ще си правя кухненски бокс в хола и ще има мивка. Всичко е изкопано като канал, който ще минава в пода на коридора и след това в хола тръбата ще продължи по стената. Разстоянието на канала в пода на коридора е 2.50м и успях да направя наклон на тази дължина около 2%. Въпросът ми е свързан с наклона който ще е в хола по стената? Започва от пода и на каква височина да вдигна тръбата след 3 метра разстояние?
Администратор | 16.08.2018 11:48
ВиК Форум
Здравейте, не може да вдигаш нивото, ще задържа вода а това е предпоставка за чести запушвания. Ако разстоянието от мивката до канала е прим. 10 м и размера на тръбата е Ф 50мм, ще ти трябва 15см дълбочина да вкараш тръбата с 1 см наклон на метър.
Администратор | 16.08.2018 11:49
ВиК Форум
Здравейте, не може да вдигаш нивото, ще задържа вода а това е предпоставка за чести запушвания. Ако разстоянието от мивката до канала е прим. 10 м и размера на тръбата е Ф 50мм, ще ти трябва 15см дълбочина да вкараш тръбата с 1 см наклон на метър.
в допълнение към предишното-има и арматура на серел с долно пълнене
арматура серел
Здравейте, нашето казанче е ROCA. Изпращам ви снимка на арматура Серел. Въпросът ми е може ли да сменим механизма на Рока с този на Серел?
Здравейте, само не знам дали бутона ще стане.
#2246 надя георгиева | 10.08.2018 22:50
Изграждане на канализация
Здравейте, притежаваме двуетажна къща, която е свързана с канализацията. Преди да влезе тръбата в канализацията имаме септична яма - утайник. При лошо време се връща лоша миризма от канала. Казаха ни, че трябва да сложим т.н. еска преди канала да влезете в утайника. Какво представлява тази еска и има ли я на пазара? Благодаря!
Администратор | 11.08.2018 08:34
Изграждане на канализация
здравейте, има такива ески ф 110 мм пвц, за тоалетни чинии с долно оттичане. но може и да се направи от тръби, целта е да задържа вода и съответно миризма. ако се сложи такава, канализацията ще почне да се запушва често и затова не се препоръчва да се изгражда в подземна канализация. ако миризмата ви е в къщата прочетете тази статия
благодаря за отговорите. ще се заема с налягането. а сега искам да попитам къде се закача поплавъка за регулиране на 1/2 бутона - изпразващият механизъм е като във въпрос #196. използвам показаната там снимка, като съм обозначила щифтовете, които не знам къде влизат. щипката предполагам се защипва на оста на която е захванат долният поплавък, но не разбирам къде се захващат другите щифтове.
поплавък малък бутон
Здравейте, щифтовете не влизат никъде, те придържат изпразващия механизъм за 1/2 бутона. Този поплавък не влиза в една и съща ос с другия, до нея има друга ос - там влиза.
Здравейте отново! С риск да стана досадна отново Ви пиша във връзка с въпрос #2233. Преди малко спря водата централно поради ремонт на централния тръбопровод. Малко след това чух, че в тоалетната чиния лекичко се излива вода. Отворих капака на казанчето и видях, че нивото е по-високо отколкото е настроено и затова прелива през преливника на пълнещото устройство. Това има ли връзка с налягането (в случая такова напълно липсва) или виждате и някаква друга причина?
Здравейте, ако налягането на водата е в нормални стойности - проблема е в казанчето. Ако е високо от него е проблема.
#2238 Мира | 08.08.2018 23:30
ВиК услуги в София
Здравейте. Възможно ли е в апартамент тип мезонет със статут на ателие да се изгради баня с тоалетна на втория (последен 7ми за сградата) етаж (сградата е тухлена от 94год)? На първия етаж на това място има баня с тоалетна и кухня. Благодаря предварително за съдействието.
Администратор | 09.08.2018 08:53
ВиК услуги в София
Здравейте, за всяка промяна трябва да има проект съгласуван с общината.
#2237 | 08.08.2018 21:27
ВиК Форум
Благодаря за бързия отговор на въпрос #2233! Към ВиК доставчика ли трябва да се обърна или да си търся водопроводчик? Мисля си, че има някакви стандарти за налягане в битовите водопреносни системи.
Администратор | 09.08.2018 08:50
ВиК Форум
Здравейте, трябва да търсите водопроводчик. Може да се свържите с вик дружеството да намалят налягането, но първо трябва да го замерите.
#2234 Гергана Кенарова | 08.08.2018 15:26
Вертикални канализационни клонове (щрангове)
живея на последен етаж в 8-етажен блок. вертикалният щранг за каналните води завършва с каменинова тръба в подпокривното пространство. тази тръба трябва да се удължи с пвц и да се изведе над покривната плоча. вертикалното разстояние между долната и горната плоча е 80 см. проблемът е в това, че трябва много добре да се изолира около тръбата, след като се пробие горната плоча. извършвате ли такива дейности?
отдушник канализация
Здравейте, за съжаление няма да можеме да ви помогнеме.
#2233 | 08.08.2018 13:32
ВиК Форум
Здравейте! Имам следния проблем: При пускане на чешма, която се намира на двора, се чува звук от обратния клапан на бойлера, а казанчето на моноблока започва да се пълни над фиксираното ниво, след което започва да прелива през преливника в тоалетната чиния. Ако се случи в това време пералнята да е в момент на пълнене, пълненето спира. Каква може да е причината? Външната чешма е свързана с централния водопровод на къщата на отделно отклонение, бойлерът е на друго, а тоалетното казанче и пералнята са на трето отклонение. Имам отделни спирателни кранове за казанчето и пералнята. Като спра чешмата, пълнещият механизъм на казанчето сработва и спира да пълни наднормено и да прелива. Ако спра крана на казанчето, пералнята започна да пълни, но много лекичко, докато не спра външната чешма. Пробвах дали ще стане същото, ако пусна чешмата в помещението с бойлера - само обратният клапан реагира, но по-слабо, другите уреди нямат проблем. Моля за съвет!
Администратор | 08.08.2018 16:05
ВиК Форум
Здравейте, всичко това се дължи на високо налягане в системата (трябва да се замери). Решението е поставяне на редуцир вентил след водомера за да се намали налягането.
#2231 Александър Станков | 07.08.2018 22:42
Водопроводчик във Витоша – [ ВиК Услуги в София ]
Смесители със стоящ душ. След спиране на водата след баня, и източване на водата от смесители, душа тече-капе известно време. След това няма и капка. Може ли да се отстрани?
Здравейте, не, от питата на душа е, там винаги остава вода. Ако се смени с друга, няма гаранция че ще спре да капе.
#2229 Мариана | 06.08.2018 18:08
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте! Имам проблем с бутона за пускане на вода, на тоалетно казанче. Бутона е двоен и е на моноблок на ,,Фаянс'. Въпросът ми е; Как бих могла да го извадя този бутон?
Администратор | 06.08.2018 19:02
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, изваждате двете бутончета и под тях има винт, развивате го и така го вадите.
#2227 Мая Върбанова | 03.08.2018 21:51
Водопроводчик
Здравейте, напорния промивен кран на тоалетната се развали, но за съжаление е запекъл и не мога да го отвия. Можете ли да ми препоръчате решение на този въпрос.
Администратор | 04.08.2018 08:28
Водопроводчик
Здравейте, трябва ви водопроводен ключ с по дълго рамо и друг да държите контра ако е необходимо.
#2225 Цветимира | 02.08.2018 12:47
Ремонт на мивка
Здравейте, имам желание да преместя пералнята в банята и да я поставя под бойлера и до мивката, за да може по-лесно да се монтират тръбите на пералнята към съответните канали. Налага се с 28 см да преместя мивката (смятам да закупя нова такава със шкаф) но има проблем с една тръба (парно), която минава хоризонтално и свързва всички съседи. Ние сме последен етаж. В момента тръбата не пречи, но като се налага леко да изместим мивката ще пречи. Жилището е ЕПК и тръбата е съвсем близо до стената (доколкото си спомням плочките се лепяха върху старите). Не можем да я отржем, за да я изместим с пвц тръба, тъй като няма място. Или можем да пробием плочките леко на мястото, където ще сложим връзката или можем ли да пробием процеп на задната част на шкафа и леко да изместим и да монтираме самия умивалник напред с около 2см. Има ли усложнения ако така се направи. Дайте идеи и съвет! Благодаря!
Администратор | 03.08.2018 09:16
Ремонт на мивка
Здравейте, най-добре е да изрежете шкафа отзад и да преместете малко мивката. Тръбата на парното не пипайте.
#2223 Цветан | 30.07.2018 22:21
Ремонт на шахти
здравейте, предстои ми изграждане на шахта, която ще бъде дълбока 4м и широка 1.8м на мястото на стара изградена с грешна конструкция само с бетонен капак, който пропада след дъждовете. въпросът ми е: ще бъде ли здрава и издръжлива ако се направи с блокчета(с две дупки), зидани с бетон и циментови колци поставени в дупките на блокчетата(от дъното до капака)? понеже със стандартните бетонни обръчи ми излиза по скъпо а вместимостта на шахтата ще е по-малка. също и оттичането няма да бъде добро(само от долу). благодаря предварително!
схема септична яма
Администратор | 30.07.2018 23:09
Ремонт на шахти
Здравейте, явно става въпрос за септична яма. Този тип септични ями са забранени - трябва да бъдат от затворен тип, т.е да не пропускат фекална вода в почвата...... Относно твоето питане - така както си начертал на схемата, шахтата няма да бъде здрава и ще пропада, защото стените нямат здрава основа. Стените трябва да се зидат върху бетон с арматура (30 см дебелина) а не върху камъните. Зидарията от колци и блокчета ще държи като има здрава основа под тях.
#2220 АНЖЕЛА ИВАНОВА | 30.07.2018 16:01
Ремонт на водопровод
Стаяна ни граничи с банята на съседите, един от крановете шуми силно при пускане и спиране. Какво може да се направи?


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3