Шум от водопроводаНеприятен шум от тръбите за водата

Въпроси и Отговори (7)
#40 Николай | 19.12.2012 10:17
Обемни водомери
Благодаря за изчерпателния отговор. Не ме притеснява сметката, проблема е в това, че когато пусна водата шуми неистово много, особенно когато намаля дебита на водомера. Когато се къпе някой така шуми понякога ,че малката се събужда. Хоризонтални, вертикални щрангове са нови - пжц, водомери нови, смесители скъпи. От в и к обясняват че нямало проблем при тях, уж направили проверка, проблема бил в етажната собственост, но не съм съгласен.
Администратор | 19.12.2012 10:58
Обемни водомери
Здравейте, шумът може да идва от: 1.уплътненията на душ батерията, водомер или уплътнение на мека водопроводна връзка /това може да се установи, като се пуска душа - топла вода - първо леко и постепенно се усилва докато започне шумът - и така пробата се прави със студената вода, за да се установи точно от къде идва шумът/ 2. Не добре укрепени щрангове и водопроводни тръби 3. Наличие на въздушни тапи във водопроводната мрежа.
#91 Нина Григорова | 18.02.2013 11:06
Ремонт на мивка
Здравeйте, имам следния проблем, когато ползвам мивката в банята, от батерията или не знам от какво, но има голям шум. Може ли да реши този проблем?
Администратор | 18.02.2013 17:15
Ремонт на мивка
Здравейте, предполагаме, че при пускането на водата идва шума. Трябва да се подмени гуменото уплътнение, от което идва шума при пускането.
#787 Борис | 05.09.2015 08:24
Смяна на водопроводен кран
Здравейте, днес сутринта след пускане на водата от казанчето в чинията, започна силно кънтене и вибриране на тръбата, веднага намалих с кранчето пред казанчето налягането и изчезна звука, също изчезва при увеличаване на налягането пак от кранчето. Бихте ли ми казали на какво се дължи това и дали главно има опасност за бъдеще. (тръбата към казанчето излиза от разклонител от преди батерията на душа и там е кранчето; батерията на душа е Видима, с една ръкохватка). Също силният тътен изчезва при пускане на батерията в кухнята.
Администратор | 05.09.2015 09:09
Смяна на водопроводен кран
здравейте, ако вашият кран е от този тип /снимката/, шумът идва от уплътнението на крана /което е за смяна/.
водопроводен кран
#3853 Галя П | 02.03.2021 22:29
ВиК услуги в София
Здравейте, имам термостатен смесител GROHE от няколко години и съм много доволна, но напоследък започна да свири като го пусна. С увеличаване на дебита се увеличава е свиренето. Много е неприятно. Свалихме я и сложихме старата батерия - няма свирене. Как може да се отстрани проблема? Благодаря ви предварително!