Теч от съседиВиК течове от комшиите

Въпроси и Отговори (10)
#756 Таня Бобева | 02.08.2015 23:05
Ремонт на канализация
Здравейте! В сградата има проблемен вертикален щранг за мръсни води. НАД участъка, за който ще стане дума по-нататък, в апартамента след ремонт е монтирана тоалетна (тоалетни на този щранг в сградата не са слагани и няма такива по проект). Има ГОЛЯМ теч на мръсни води, който се стича от този ремонтиран апартамент по тавана и стената на нашата баня и съседната на нея спалня - на долния етаж; до оронване в ЦЯЛАТА дебелина на мазилката по пътя на пробилата вода. Проблемът е, че собствениците, причинили този теч, показват заинтересованост само на думи и нищо не предприемат. ОПИТВАТ СЕ да убедят НАС, етажната собственост (а в бъдеще вероятно и Съда), че течът не е от тях, а ние сами сме си го причинили (каква логика само!). Просто на тях не им се иска да си къртят плочки за да се смени спуканият участък от канализационната тръба. АЗ ЗНАМ къде е течът - това е спукана при междуетажната плоча вертикална канализационна ПВЦ-тръба от пернишкото земетресение (същото спукване имаше и между нас и долния етаж, но своевременно го оправихме). Спукването е ПРИ ПЛОЧАТА между етажите (по-малко вероятен е вариантът просто маншонът на новопоставената горе тоалетна да е излязъл и водата да тече не в тръбата, а край нея в стената). От горния етаж НЕ дават достъп за оглеждане. ВЪПРОСЪТ МИ Е: ИМА ЛИ ТЕХНОЛОГИЧЕН НАЧИН с камера на жило или друг според Вашата компетентност инструмент да се ВИДИ, евентуално заснеме и протоколира точното място на теча, за да се вземат мерки ОТДОЛУ - от нашия етаж или през стената на нашата наводнена спалня да се ПОДМЕНИ СПУКАНИЯТ УЧАСТЪК? Моля, ако трябва да се заплати само огледът и диагностицирането - да ни оферирате и цена. Намираме се в идеалния център на София. Не качвам снимки, въпросът ми е ИМА ЛИ НАЧИН ДА СЕ ВИДИ ИЛИ ЗАСНЕМЕ СЪС СЪОТВЕТНИЯ УРЕД ОТВЪТРЕ ПРЕЗ ТРЪБАТА? Може да опитаме да проникнем през отдушника над последната плоча (подпокривното пространство) - и после надолу по самата тръба на една етажна височина около 2,85 м. до вероятното място на теча.
Администратор | 03.08.2015 00:25
Ремонт на канализация
Здравейте, ако тръбата на вертикалния щранг е спукана, с камера може да се види. Ако обаче е от отклонението няма да се забележи. Най добре е да се направят опити като се пуска вода от тоалетна после от подовия сифон и после от мивката за да се види от кой санитарен прибор ще потече. За да се провери вертикалния щранг се пуска вода над проблемните съседи - ако потече, значи е вертикалния щранг. В повечето случаи, течовете са от фугите.
#758 Таня Бобева | 03.08.2015 10:52
Ремонт на канализация
здравейте! много благодаря за бързия експедитивен и компетентен отговор. изпращам снимки, за да видите - вече месец време не може да изсъхне. как да се разбере дали тече, или не тече от едно пускане на мивка или тоалетно казанче? петното се променя по форма, но не изсъхва. съседите отгоре доведоха (уж) майстор, той се опитва да убеди нас, че течът си е от нас. все едно си изпускаме мръсните води от мивката на нашия етаж по вълшебен начин през място, където при нас няма тръби никъде, и (уж) нашата мръсна вода минава през тавана над главите ни. моля за компетентна помощ да докажем откъде идва течът - със снимки, протокол и съответните експертни заключения. естествено, и да оправим този теч. изпращам снимки, от които се вижда какво е причинил течът в банята (кафявото не са л-йна, а ръжда от арматурата на плочата), а на снимка 4 е от другата страна стената към спалнята над гардероба. вижда се как водата минава под трегера, който е вътре в зида, и се стича по тухлите като подкожушва мазилката и се кисне цялата стена. в банята е преградна стена с деб. 6,5 см и също е станала рехава, тухлите "мърдат" (тоест, вече не се държат една за друга в самия зид - сградата се руши). моля, нека се уговорим за посещение на място. какво ще ни струва услугата "диагностициране" (с или без камера)? и съответно - ремонтът?
теч от баня теч от канал теч от вертикален щранг
Администратор | 04.08.2015 00:13
Ремонт на канализация
Здравейте, ако течът се явява при къпане или миене на банята, има вероятност и да е от фугите или други пролуки а това не е от нашата компетентност. Ако сте решили да водите дело, не ви трябват доказателства като протоколи или видео, вещо лице назначено от съдът установява теча и виновника, но това е работа на адвокат.
#769 Пламен Иванов | 15.08.2015 17:02
ВиК ремонти в София
здравейте, искам да се консултирам с вас по следния проблем. живея на първия етаж на панелен блок.от известно време зад тоалетната чиния, там където гъвкавата връзка влиза в стената се появи теч, странното е че тече не когато аз пусна водата в тоалетната, а когато от горните етажи пускат, та не съм сигурен дали се касае за скъсване на тази гъвкава връзка, ако е така, си мисля че ще тече и когато аз пускам водата. въпросът ми по какъв начин може а се реши този неприятен проблем и приблизително за каква цена и колко време би отнело. предварително благодаря за отеленото време и съдействие, пламен иванов.
тоалетна чиния говрирана мека връзка мръсна вода маншон за тоалетна чиния отпадна вода
Администратор | 16.08.2015 11:34
ВиК ремонти в София
Според нас, ако проблема е както Вие казвате, когато Вие пускате вода - няма теч, то тогава меката връзка, трябва да се извади от там, където влиза в стената, след което ако няма гарнитура на разклонението, да се постави такава и парче тръба, което да влиза в помещението на тоалетната и тогава маншона да влиза в тръбата.
#776 Таня Петрова | 24.08.2015 13:37
ВиК услуги в София
здравейте, направих снимка на тавана на съседа-мазал го е с цимент и се виждат по-тъмни петна, той твърди, че са влажни - дали не е конденз някакъв, върху цимента? двете снимки са от моята баня - за да прецените какво може да се отвори. когато сменяхме камениновата тръба, той отказа и сега pvc тръбата е вкарана в камениновата в неговата баня, беше поддала и имаше отваряне на тръбите при мен, което добър майстор (сега не е в бг) затвори и залепи-за целта изряза малък отвор при мен от итонга, и то в необлицованата част. сега търся отново добър майстор, за да се реши въпросът най-леко. подът в моята баня не се мокри - душът е над ваната. теч около общата канализационна тръба в банята на съседа няма, само тези петна по тавана, заради които ме притеснява. дано да можете да помогнете!
теч от тоалетна чиния тоалетна чиния помещение на тоалетната
Администратор | 29.08.2015 00:24
ВиК услуги в София
Здравейте, извинявайте че се забавихме с отговора но сме в отпуск. Предполагаме че, тези петна на съседа ви са от вашата тоалетна чиния. Явно не е добре направена връзката към вертикалния щранг.
Здравейте, имаме влага около банята - стените на съседните стаи, тавана на банята на съседите под нас и на още един етаж по-надолу. Също така избива по стената на стълбището на съседния вход /сградата е на ъгъл и е строена някак на полуетажи/. Историята започна преди около година и половина, забелязахме влагата ние вкъщи и съседа със стълбището. След запушване на фугите в банята проблемът отшумя. Това лято се появи отново, петната продължават за растат и съседите отдолу изпищяха, че от таваните им капе. Идваха всякакви майстори, без успех, вкоючително и с термокамера и ендоскоп. Този с термокамерата каза, че е от канала с мръсната вода. Почистихме я, временно отшумя и сега пак се появи. Вече не знаем какво да си мислим. Като спрем само студената вода към банята /имаме тоалетна отделно в другия край на апартамента, даже е на полуетаж по-нагоре, ние сме мансарден етаж/, започва да съхне. Онзи ден обаче изби, докато студената вода е спряна и банята не се ползва в този момент. Решихме, че са спукани тръбите и за топла, и за студена вода. Ползваме банята само за къпане, през останалото време водата е спряна и сега започна да съхне новото петно. До сега никой не ни реши проблема. Ще разбием, но да не си останем само с разбиването. Та, имам два въпроса: от къде е източникът на влага според вас - от фугите, от тръбата за мръсна вода или захранващите с вода тръби? И може ли течът да има връзка с вибрации, които произхождат от компресорите на съседите под нас, които са зъболекари, а по-долният етаж са зъботехници и също вибрират много силно? Моля ви за съдействие, защото сме се видели в чудо, а сме с бебенце на 10 месеца.
Здравейте, при нашия опит най-често се оказват фугите, но имахме случай при който се оказа, че течът е от ексцентриците на смесителната батерия. От канала е възможно да прокапе при условие, че е запушен. Ако е от тръбите, петното трябва да е на гърба на тръбата т.е. на стената отзад и на ниво на тръбата. Смятаме, че не е от вибрациите.