Теч извън тоалетнатаДолу на пода до тоалетната чиния има подтоянно вода

Въпроси и Отговори (6)
#85 Васил | 10.02.2013 17:53
Монтаж на ВиК санитария
Здравейте, наложи ми се да демонтирам тоалетната чиния в банята и имам няколко въпроса по темата. Купих от гумените уплътнение за под тоалетната чиния, но чинията не ляга плътно навсякъде, когато затегна винтовете (монтажа е с дюбели в земята), което не знам дали е проблем, но все пак го споделям. При пускане на казанчето, след като се изтече водата към мръсния канал, има теч на вода изпод тоалетната чиния. Не мога да разбера от къде е тази вода (тя не е много и се стича много бавно, но ми се ще да отстраня проблема, тъй като преди да демонтирам чинията го нямаше). Докато пусках водата от казанчето гледах дали не капе от някъде, но не установих източника на проблема. От уплътнението на казанчето не тече, а от самата тръба към мръсния канал капе много малко, предполагам в следствие на конденз. Моля за съвет.
Администратор | 10.02.2013 22:18
Монтаж на ВиК санитария
Здравейте, предполагам че тоалетната ви чиния е със задно оттичане. Теча може да дойде от двата маншона за чиста и мръсна вода. Вие казвате, че тече от маншона за мръсната вода, трябва да отстраните този теч, не е от конденз както предполагате. Ако можете да отстраните и неравността на пода, за да легне по-добре тоалетната чиния, това ще е от полза за да не се напука прибора. Поздрави от екипа на vikpomosht.com!
#153 Евелина | 13.06.2013 20:35
Монтаж на ВиК санитария
Здравейте, моля Ви за съвет. Имам тоалетна чинии със задно оттичане(изводът, връзката) към вертикалния щранг е отзад. Поставена е преди 8 години. Под тоалетната чиния имаше гумено уплътнение, за да може тоалетната чиния да не ляга директно върху основата на банята. Забелязах преди 10-тина дена, че много леко е започнала да събира вода и с малка хавлиена кърпичка попивам, но искам да Ви попитам - дали гумичката или силиконът са остарели или е възможно да има друг проблем. Как да постъпя? Предварително ви благодаря за съвета!
Администратор | 25.06.2013 16:40
Монтаж на ВиК санитария
Здравейте, извинява ме се за забавения отговор. Проверете маншона за мръсната и чистата вода, отзад на тоалетната чиния. От там ви тече и се събира вода.
#253 валентин неделчев | 11.11.2013 01:54
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, имам проблем със гърнето, когато пусна водата, изтича по малко вода от изходната връзката между гърнето и канализацията,….. Благодаря предварително.
Администратор | 11.11.2013 15:31
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, би било добре да качиш снимка, за да се види добре проблема. Явно отзад маншона е за смяна, ако е с маншон.