Вентилационен отвор канализациямиризма от канала на пода

Въпроси и Отговори (4)
Здравейте! Живея на последен 6-ти етаж, вертикалния щранг на канала не излиза на тавана а свършва на моя етаж и дори при пускане на пералня или миялна машина, в банята от шахтата излизат лоши миризми, интересува ме, възможно ли е да се запуши вертикалния щранг с глуха тръба, вместо да се изкарва на покрива или тавана?
Здравейте, трябва канализационния щранг да се изкара на покрива и да не се запушва, в противен случай лошата миризма на канал ще си остане. Каналния щранг трябва да се изведе на покрива за да дърпа въздух /вентилация/ при пускане на водата от тоалетното казанче. Ако обаче щранга е запушен, при пускане на вода в канализацията, засмукването на въздух ще става през подовия сифон, като дръпне водата в еската на сифона... после миризмата ще навлиза от сифона.
#805 Красимира Маринова | 05.10.2015 12:49
Неприятна миризма на канали и канализация
Направих ремонт на банята /с тоалетна/ и за да не ми пречи махнах тръбата/отдушника/. При мен на втория етаж рядко има миризма, само око пресъхне сифона. Но на първия етаж вонята е постоянна. Тя е правена много отдавна-преди 42 год. Какво мога да направя за да не мирише, не ми се кърти на втория етаж за да пусна отново тръбата.
здравейте, няма друг начин, трябва да възтановите тръбата. ако желаете прочетете това https://www.vikpomosht.com/?page=44