Смяна ремонт на поплавъкКак да си сменим поплавъка но тоалетното казанче сами

Въпроси и Отговори (6)
#113 Любомир Желязков | 07.04.2013 11:09
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте ! след като прочетох внимателно тази страница и останах много приятно впечатлен от вашето отношение и съдействие за решаване проблемите на пострадалите казанчета-джии, като мен, реших и аз да споделя за своя случай, с надежда да допринеса за общото благо на общността, както и на нашата домашна т.чиния, разбира се. казанчето е на моноблок на видима, модел "корона". на сайта vidima.bg го водят "монтажен комплект ww965068", ако правилно съм разчел описанието. с долно пълнене и двоен бутон 1/2. повече от 5 години работеше безотказно, вдигна ми мнението за изделията на видима. докато вчера, отведнъж, с поредното пускане на водата, почна да пълни с 1/10 дебит, примерно, с характерно цвърчене. първата ми мисъл беше - внезапно запушване от мръсотия. не са ни спирали водата, обаче. отворих капака и видях, че пълнещата струя избива през пролуки на механизма, долу и само пръска, а пълни едвам. реших да се опитам да сваля пълнещия механизъм, за да го прочистя, ако това е проблемът. но, не съм в състояние - едвам си пъхам ръката вътре, с изпъната длан (нали казанчето се свива нагоре), камо ли да хвана и да напъна да развивам (ако наистина трябва да се развива резба. на времето сам си го монтирах, но не помня дали аз съм го сглобявал, или си беше сглобено... пуснах това съобщение първо през блога ви, а тук - за да прятя и снимки. моля ви и се надявам на вашето съдействие. предварително благодаря ! лек ден !
Администратор | 07.04.2013 15:34
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, пълнещия механизъм на казанчето се сваля отдолу, откъдето е захранването с вода. Първо спирате водата, след това развивате меката водопроводна връзка и има още една гайка която държи пълнещото устройство. Най вероятно това устройство като го свалите ще установите, че гумичката е повредена или гайката е разхлабена и за това бавно пълни, а може и да е за почистване, ако се окаже, че е гумичката - сменете я. Успех!
#546 Я.Пенева | 17.10.2014 08:49
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, тоалетното казанче е с долно водоподаване. Тоалетната чиния е с хоризонтално отичане. Така пише в характериктиката на моноблока..
Администратор | 18.10.2014 08:49
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, развивате гайката на меката водопроводна връзка откъм тоалетното казанче отдолу. След това има още една гайка отдолу, и нея я развивате и от горе изваждате поплавъка и по обратния ред монтирате новия поплавък с долно пълнене.
#876 Венета Иванова | 22.12.2015 19:10
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, проблема ми е с казанчето на моноблок с долно пълнене, тъй като спря да се пълни с вода. Махнах капака и меката връзка и промих, но не видях да има цедка. Промих със силна струя, но не се отпуши. Какъв може да е проблема и как мога да сваля този механизъм-поплавък, за да видя какво има там?
Администратор | 22.12.2015 22:12
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, като развиете гайката на меката водопроводна връзка от долу отвън на казанчето, ще намерите цедката, почистете. Ако не се оправи, сменете поплавъка, а той се сваля, след като развиете гайката на водопроводната връзка /за която ви казахме по-горе/, има още една гайка, като я развиете поплавъка може да се извади от казачето.