Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

#4208 Свилен Драгнев | 09.10.2021 11:29
Неприятна миризма на канали и канализация
На 8 етажен панелен блок, пакет шлангове минават през кухнята. Живея на 7 етаж. При отворен един прозорец на някоя стая(без кухня), се появява миризма на канал. Същото се получава и при пуснат ширм, при всичко затворено. В тоалетната има вентилатор и когато работи, се получава същото. Понякога и без тези описани обстоятелства се получава тази миризма с лек повей от дървената преграда. Може ли вашия съвет за възможните причини.
Здравейте, всичко по вашият проблем сме описали в тази статия, прочетете я /въпросите и отговорите също/.
#4206 Петя Любенова | 06.10.2021 10:33
ВиК Форум
Добре, обаче ние сме в началото на улицата и вече имаме канализация от преди 15 години.Защо трябва да се прави втори път и ние да плащаме отново за да имат останалите канал?
Администратор | 06.10.2021 17:34
ВиК Форум
Здравейте, от тук нататък, ще ви трябва адвокат.
#4204 Петя Любенова | 04.10.2021 14:27
ВиК Форум
Здравейте, през 2011 година закупихме къща в гр.Правец със канализация вързана към канализацията на ВиК и съответно плащаме вода и канал. Към днешна дата собствениците на ново построените до нас къщи говорили с кмете за изграждане на цялостна канализация на улицата. Отговора бил, че няма пари общината и трябва да я изградим ние със собствени средства и общината ще я узакони. Въпроса ми е, това законно ли е, чие задължение е изграждането на общинската канализация .
Администратор | 04.10.2021 20:51
ВиК Форум
Здравейте, ако се постъпи съгласно с нормите - всичко е законно. Уличната канализация не е ваша собственост и ако вие дадете парите, ще е за ваша сметка и след това пак ще плащате канализационни.
#4202 Василев | 01.10.2021 16:48
Смяна на водопроводен кран
Смяна на двата спирателни крана към основните щрангове. Крановете са половин цол. Колко ще ми струва, с мои кранове? Изпращам снимки.
кран студена вода кран и водомер кран топла вода
Администратор | 01.10.2021 17:46
Смяна на водопроводен кран
Здравейте, изпратен ви отговор на имейл.
#4200 Людмила Андреева | 28.09.2021 14:42
Ремонт на тоалетно казанче
Допреди два дни казанчето си работеше нормално. Вчера неочаквано спря да се пълни. Водата си е пусната. По другите чешми и душ има вода, но не и в казанчето. Може ли да ми помогнете, моля?
Администратор | 28.09.2021 23:06
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, ако посочите точен адрес и телефон.
Здравейте, благодаря за изчерпателната статия. Живея в пет етажна кооперация от 60-тте години. Над мен два апартамента- под мен два. Апартаментите отгоре не се обитават целогодишно. Съседите над мен живеят в чужбина и си идват за два месеца лятото. Появи се миризма на канал с тяхното идване. На тях също им мирише. Появи се и нещо странно - досега не се е случвало - когато те пуснат водата от казанчето на тоалетната, мивката ми в банята издава бълбукащ звук. По пътя на логиката и с помощта на статията, стигам до извода, че явно в канализационната тръба или има запушване и не се вентилира или е отрязана от съседа, живеещ най-отгоре. Така ли е според вас? Благодаря предварително за отговора.
Здравейте, да така е, правилно сте разбрали и това са двата варианта, които споменавате.
Здравейте! На смесителя в кухнята като пусна студената вода, тръгва нормална струя, но почти веднага започва да намалява и струята става съвсем лека, все едно водата спира. Преди време имах подобен проблем с врътката за топлата вода. След като смених патрона, там вече нямах проблем. Сега също веднага смених патрона, но нещата си останаха по същия начин. Мога ли да се справя или да купувам нов смесител? Благодаря предварително!
Здравейте, възможно е, да е и от крана на меката водопроводна връзка.
Към въпрос #4185 - Да, подмяна от шахта до шахта. Благодаря за компетентния отговор.
Към въпрос #4185 - Тук е видеото: https://www.filemail.com/d/kqlgprtvrcnnptz
Здравейте, видях видеото, наистина участъка трябва да се поднови, но е добре да се подменят тръбите от шахта до шахта с ПВЦ а не да се правят кърпежи. Дано в този участък да са малко отклоненията, които трябва да се превключат към новата тръба. Ако асансьорната шахта е близо до пропадането на канала, явно оттам се пълни. Потърсете си няколко местни фирми и от тях поискайте оферти за ремонта.
Към въпрос #4185 - От градското ВиК идваха - с маркуч и въздух под налягане. От съседната ревизионна шахта хвърчеше силен въздух. Викахме и фирма с камера (zoom) (не придвижваща се по трасето) и се видя картина, подобна на тази, която съм нарисувал.
Здравейте, имате ли видеото да го изгледам?
Към въпрос #4185 - Викали сме фирма за отпушване, но няма резултат. Според Вас, възможно ли е да се подмени предполагаемият дефектен участък от каменинови тръби с нов модел тръби. Колко ориентировъчно би струвал този ремонт?
Здравейте, а с какво са отпушвали колегите? Моля, за малко повече информация за отпушването.
#4186 Людмил Колев | 20.09.2021 22:06
Ремонт на смесител
Здравейте! От няколко дена започна да се появява вода от смесителя в кухнята, там, където е захванат за мивката. От долната част. Проверих, няма вода по корпуса. Смесителя е на "Видима", една ръкохватка и дълъг чучур. Купих нова глава, смених я, но, теча продължава. От меките връзки не тече вода. Може би има повреда в месинговите части, които са вътре в корпуса. Извиках и ВИК майстор, но теча продължава. Много моля за Вашето мнение! Благодаря предварително!
стоящ смесител за мивка мивка алпака
Администратор | 21.09.2021 09:18
Ремонт на смесител
Здравейте, ако теча е при пускане на водата - е от гумените пръстени /уплътнения/ от въртящата се част на чучура. Ако теча идва и без да пускате водата - може да е от вътрешно спукване на материята и батерията трябва да се подмени. Ако е от гумените пръстени на чучура и се подменят, има вероятност пак да тече ако се е износил метала и ще се наложи пак подмяна.
Моля за информация и оферта за извършване на ремонт на спукана каменинова тръба или коляно в пода на мазе на жилищен блок. Дължина на участъка около 2 метра. Бетонен под, дълбочина около 1 метър. Няма запушване, няма преливане и наводнение, а предполагаме огъване и пропукване на трасето и задържане на неоттекла се вода Дъното на асансьорната шахта се пълни с мръсна вода, чието ниво достига около 1 метър. Мазетата са силно овлажнени.
схема на канализация
Здравейте, това че няма преливане и наводнение, не означава, че няма запушване. Щом като пълни асансьорната шахта най-вероятно има запушване и трябва да се отпуши канализацията. Ако сте от Стара Загора трябва да повикате някоя местна фирма за да отпуши канализацията.
Здравейте, имам вградена структура Grohe Rapid SL. Още след монтажа обаче при пускане на водата (както на 1/2,така и на пълно казанче) водата прелива през тоалетната чиния и част от нея излиза на пода. Наясно съм, че има няколко степени на пълнене на водата и регулаторчето е бутнато на минимум, но въпреки това прелива. Някакви идеи за регулиране на налягането или допълнително намаляване на количеството вода, без да се налага сваляне на чинията?
Здравейте, проблема идва от самата тоалетна чиния, така са я проектирали. Трябва да се постави, някакъв ограничител на входа на чинията, там откъдето влиза водата, за да не е толкова силна струята. Може би ако намалите нивото на водата, ще има малко подобрение, но поплавъка не позволява голямо намаляване.
Здравейте, Интересува ме дали е възможно вие да извършите описания по-долу ремонт, както и ако е възможно да ми дадете ориентировъчна цена (от-до). На съществуваща канализация от ПВЦ тръби ф110 е необходимо един елемент от нея да се подмени с такъв, който има входящо отклонение (тройник). Елементът за смяна се намира непосредствено преди ПВЦ коляно, преминаващо през стена от газобетонни тухли в мазето - вижте оградената с червено част на приложената снимка.
вертикален канализационен клон
Здравейте, изпратено ви е съобщение на посочения имейл.
#4179 Мила Илчева | 15.09.2021 15:49
Висока сметка за вода
Здравейте, след посещение на инкасаторката месец август, получихме много висока сметка за вода. Живеем активно в този апартамент от година и плащаме около 20-25 лв на месец за студена вода. Този месец ни изнедаха с над 95лв. Причината, която изтъкват за голямата разлика е разликата между отчената вода от апартаментите(не всички) и общият водомер. От съседи разбрах, че има семейства с фактури за 150 и дори 300 лв. По думите на служителката, в клона който посетих, ноември месец щяло да се нормализират сметките, ако всички апартаметни допуснат инкасатор или подадат реални отчети. На теория е вярно, но на практика това няма някак да се случи, защото има такива, които не се обитават. Бихте ли ми дали съвет? Благодаря!
Администратор | 16.09.2021 23:55
Висока сметка за вода
Здравейте, освен вик дружеството и вие по закона за Етажната собственост, може да сформирате комисия, която да събере и отчете всички сметки на живущите, като ги сравните с водомерите им, като количеството изразходвана вода сравните с данните на общия водомер и така ще разберете колко са кубиците за преразпределение. Общото събрание на ЕС е в правомощията си да получи достъп и до необитаемите апартаменти.
#4177 Тачева | 14.09.2021 09:45
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, това е арматурата на казанчето, което капе вътре в тоалетната чиния.
Администратор | 14.09.2021 10:06
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, не сте качили снимката.
#4176 Светослав | 13.09.2021 14:57
Изграждане на канализация
Добър ден, интересувам се от тунелно полагане на пвц тръба ф160 - 15 м. На дълбочина 1,90 в най дълбоката точка до 0,60 в най плитката. Канала е под една рампа която е изпълнена с фундаментна плоча от 40 см., и самото копаене е под нея до точката на излизане и в двата края . Интересуваме цена за линеен метър и време за изпълнение.
#4174 Станимир | 13.09.2021 07:03
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте. След подмяната на всички части в тоалетното казанче, преди непосредственото затваряне на пълнещия механизъм, след като е достигнато необходимото ниво на водата в казанчето, се чува шум и силна вибрация като от пробиване с бормашина и казанчето паралелно се тресе. Как може да се избегне това? Благодаря Ви!
Администратор | 13.09.2021 09:15
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, това се получава от резонанс. Не знам какъв тип ви е пълнещия механизъм, но най-вероятно трябва да се смени с друг модел.
Здравейте, Имам нужда от водопроводчик за къща в с.Белчин. Има някакъв теч във водопроводната шахта и не можем да установим откъде е. Нуждая се от специалист. Можете ли да поемете тази работа. В къщата не се живее постоянно, затова при готовност от ваша страна се свържете с мен на тел.08.... Благодаря предварително. С пожелание за приятни почивни дни. Поздрави!
#4169 Самуил Георгиев | 02.09.2021 13:47
ВиК течове
Здравейте, Закупих жилище в нова сграда, но забелязах, че сервизната ВиК шахта е пълна с вода. Това нормално ли е или има някаква повреда ? Благодаря предварително за мнението.
шахта
Администратор | 02.09.2021 18:37
ВиК течове
Здравейте, не е нормално. Трябва да се установи от къде идва тази вода.
#4168 Веселина Живкова | 02.09.2021 10:54
Смяна на водопровод в апартамент
Колко ще струва подмяната на ВиК инсталация в тристаен апартамент? Не е използвана 30 години.
Администратор | 02.09.2021 18:34
Смяна на водопровод в апартамент
Здравейте, с два отделни щранга ли е?
#4166 Павлов | 30.08.2021 08:46
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, преди няколко дни си закупих нов моноблок на Cersanit CleanOn, след като го монтирах от казанчето съвсем леко изпуска вода в тоалетната чиния постоянно - и докато пълни и след като е напълнено казанчето. Всичко е ново ... от къде би могъл да е теча?
Администратор | 30.08.2021 18:29
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, гайката на изпразващия механизъм отдолу под казанчето, трябва да се затегне.
#4164 Стоян | 29.08.2021 20:28
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, имам следния проблем с моноблок Видима Сева Микс. Казанчето не отмива добре, при натискане на бутона няма силна струя, а водата се спуска бавно и равномерно и не може да отмива добре. Това е и при двете степени. Опитах да увелича обема на пълнене на казанчето, но тогава не работи бутона за 1/2. Дали при смяна на изпразващия механизъм ще се оправи или е дефект на самия моноблок? Имали ли сте други такива случаи и какво ще ме посъветвате?
Администратор | 29.08.2021 21:47
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, ако изпразващия механизъм не се отваря достатъчна /при натискане на бутона, и.м. опира в бутона т.е малък ход/, водата бавно ще изтича. За повече информация, ще трябва снимки.
#4159 Георги Пашалиев | 28.08.2021 09:05
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, Имам казанче Видима, на което се наложи да махна горния керамичен капак, като отвъртя механизма за пускане на водата. След това, като сложа капака и наместя механизма, бутоните потъват и резбата не може да се захване и завие. Без капака проблем няма. Моля за съдействие!
Администратор | 28.08.2021 09:26
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, изпразващия механизъм подлежи на реглаж - трябва да се повдигне нагоре.
Администратор | 28.08.2021 09:32
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, изпразващия механизъм подлежи на реглаж - трябва да се повдигне нагоре.
#4156 АЛЕКСАНДЪР | 26.08.2021 20:19
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, имах теч от моноблок Видима, който се оказа от пълнещия механизъм. Замених го с универсален от Никпласт и теча изчезна, но след няколко пускания на сифона се появи бръждене при напълнен моноблок, когато изключва водоподаването? Вибрира мека връзка и тръбите в стената. Ако развия меката връзка и я поставя отново около 1 ден няма проблем и пак започва. На какво се дължи проблема?
Администратор | 26.08.2021 20:45
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, най-вероятно от уплътнението на меката връзка.
#4155 Любо | 26.08.2021 19:52
08....
Администратор | 28.08.2021 09:34
Здравейте, изпратен ви е отговор на посочения адрес.
#4154 Петър | 26.08.2021 10:11
Отпушване на канали в София
на 24.08.21 зададох въпрос за наводняване на мазета, (№ 4144).Получих обратен имейл с неясен (неточен )линк към отговор?! Когато разглеждам форума - под моя въпрос пише, че сме се били чули и разбрали по телефон?! Вероятно сте се объркали с някой друг!
Администратор | 26.08.2021 20:46
Отпушване на канали в София
Здравейте, да, с друг клиент сме се объркали. Има риск при поставяне на възвратна клапа, поради тази причина ние не монтираме такива. Най-вероятно проблема е в уличната канализация и за това ви казват така. ВиК дружеството трябва да си оправи уличния канал.
#4147 Марияна Димитрова | 25.08.2021 17:10
Ремонт на смесител
Здравейте! Вчера сложихме нов смесител в кухнята - закупихме го от фирма Фат, заедно и с нова мивка. Пише, че смесителите са италиански, но те ги продават. Като пускам водата, се чува много дразнещ шум. Само като се усили докрай, шумът изчезва. Дали смесителят си е калпав /цена - 138лв/ или е нещо дефектен? Благодаря предварително!
смесител за плот мивка
Администратор | 26.08.2021 00:00
Ремонт на смесител
Здравейте, проверете си уплътненията на меките водопроводни връзки.
#4146 Пламен Речев | 25.08.2021 00:59
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, моля за вашето компетентно мнение. Чисто ново тоалетно казанче на НикиПласт след монтажа тече от долу покрай тръбата. Моля за помощ. Благодаря.
Администратор | 25.08.2021 23:56
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, най-вероятно гайката на изпразващия механизъм /отдолу/, не е стегната.
#4145 Любо | 24.08.2021 20:44
Водопроводчик
08.......
Администратор | 26.08.2021 00:02
Водопроводчик
Здравейте, бях ви казал за снимка - да се вижда цялата тръба - отгоре до долу.
#4144 Петър | 24.08.2021 17:23
Отпушване на канали в София
Здравейте! В 4-ри етажен блок в кв.Изток в София, мазетата ни се наводняват при всеки пороен дъжд. Водата се събира пред входа откъм алеята пред блока, където е 1-ва ревизионна шахта и 2 решетки на уличната канализация. Прелива от вътрешната шахта на отходния канал и залива коридорите и мазетата с до 40-50 см. След спиране на валежа бавно се оттича по обратния път, оставяйки тиня и фекалии. Вътрешната шахта е на около метър под нивото на улицата и на дъното и се виждат две керамични тръби -счупени от горната страна.(От там нахлува водите). Предлагат ни да се монтира възвратна клапа в тази шахта. Има ли рискове за такова решение и струва ли си, ще се реши ли проблема?
Администратор | 25.08.2021 23:51
Отпушване на канали в София
Здравейте, вече де чухме и разбрахме по телефона.
#4143 Ели | 24.08.2021 10:14
ВиК услуги в София
Здравейте, Сифонът на мивката за баня ни се разпадна. Той е стар и пиронът на решетката е ръждясал. Прилагам снимка, за да стане по-ясно. Ще Ви се обадя, за да се разберем дали и кога може да дойде някой, за да го поправи. Благодаря.
Администратор | 25.08.2021 23:49
ВиК услуги в София
Здравейте, надяваме се, че вече сте си разрешили проблема.
#4141 Бонка | 17.08.2021 15:50
Ремонт на шахти
Здравейте, капак на ревизионната шахта на входа е разместен и счупен конус. Шахмата се намира на около 5-6м от входа. Молим за цена на ремонт. Овча купел 1
ремонт на шахта
Администратор | 17.08.2021 20:13
Ремонт на шахти
Здравейте, какво имате предвид под счупен конус? Защото не се вижда счупена част.
#4136 Кристина | 16.08.2021 23:05
Отпушване на мивки
Здравейте, тръбата в кухнята ни се запуши изведнъж и започна да връща вода. Към нея беше свързана отводнителна тръба от пералнята и канала от мивката. Разглобихме сифона и изглежда че проблема е навътре в самата тръба защото не се вижда с просто око, на какво може да се дължи?
запушена мивка
Администратор | 17.08.2021 01:44
Отпушване на мивки
Здравейте, нещо е попаднало в тръбата и се е запушил канала. Възможно е, запушването да е от наслоила се мазнина.
#4135 борис димитров | 16.08.2021 11:19
Водопроводчик
имам казанче видима моно блок с долно пълнене и изтичане. при натискане на пусковото копче за измиване, водата се изтича нормално и нормално се пълни казанчето, но след напълването му и спирането на шума от пълненето, в тоалетната чиния продължава да клокочи /излива се/ вода с по-слаба сила и интензивност от нормалните при пускането за измиване. това изтичане започна кратковременно, но с времето се удължи и сега продължава цяла минута, след което водата спира напълно. и така до следващото ползване на казанчето. какво се е случило с механизма за изключване на пълненето и какво трябва да се направе за да се възстанови нормалната рабата на казанчето. благодаря.
Администратор | 17.08.2021 01:28
Водопроводчик
Здравейте, регулирайте поплавъка, като намалите нивото на водата. Ако не се оправи, сменете поплавъка.
#4133 Владислав Савов | 13.08.2021 09:45
ВиК Форум
Здравейте. Изчетох коментарите и имам същия проблем, като номер 4118 - уличната шахта е потънала и тропа, което е много неприятен шум по цял ден и нощ. Подадохме жалба, но от Вик не реагират до момента. Искаме сами да платим и да я поправим, за което винтърд. От прочетеното явно нямате право да пипате шахти на Вик, ако правилно разбирам? Иначе търся съмишленици, за вдигане на повече шум по въпроса: Вече срещам много шахти на Вик да потъват и тропат. Това по тяхна вина ли е, заради лош монтаж ли е, или некачествени шахти и уплътнения? Основателно ли е съмнението ми, според Вас или това е обичайно за експлоатацията на такива шахти?
Администратор | 15.08.2021 01:24
ВиК Форум
Здравейте, тропането идва от боклуци попаднали между капака и пръстена, поправя се като се почисти леглото.
От вчера: шахтата е стара изградена с тухли, искаме да се измаже или смени зидарията, на снимката се виждат поддали тухли дълбочината й е 3,5 м. Не е запушена, но тухлите може да се сринат вътре, не искаме да стане това и после да се ремонтира. Да се ремонтира преди да се е срутила и създала огромен проблем.
ревизионна шахта за ремонт
Здравейте, без ясни снимки направени със светкавица, да се вижда дъното и стените няма как да ви дадем оферта.
#4130 Александра Пенева | 12.08.2021 10:05
Ремонт на тоалетно казанче
Проблем с течащо казанче
тоалетно казанче висок монтаж Ремонт на тоалетно казанче
Администратор | 12.08.2021 16:53
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, сега се надяваме, че всичко е наред.
#4127 Диана Дедова | 11.08.2021 14:09
Ремонт на шахти
Здравейте, днес говорихме и да ви изпратя снимка на ревизионната шахта Надявам се да може да направите ремонт на шахмата.
Ревизионна шахта за ремонт
Администратор | 11.08.2021 19:50
Ремонт на шахти
Здравейте, за съжаление не се вижда от снимката, повредата.
#4126 Мариета | 11.08.2021 10:51
Изграждане на канализация
Здравейте. Преди една година си дакупих имот в сграда, в която се оказа, че няма изградена канализационна система. Бихте ли ми помогнали с информация, за стъпките по изграждането на такава?
Администратор | 11.08.2021 19:47
Изграждане на канализация
Здравейте, първо си намирате проектант, да ви изготви проекта. Проекта трябва да се одобри от ВиК дружеството. Проечете си НАРЕДБА № 4 от 14 септември 2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи - дали сме връзка към наредбата на началната ни страница.
#4123 Ива Стоянова | 10.08.2021 13:40
ВиК услуги в София
Здравейте, имам казанче на Видима. Двете копчета за изпразване на казанчето пропаднаха надолу. Отворих казанчето и видях че, двете “пръчки” са паднали надолу с една бяла част прикачена към тях. След оглед установих, че бялата част прикрепена към тях трябва да се прикрепи обратно към бялото голямо звено, в която се поставят двете копчета. Опитах няколко пъти, но има нещо като щипки, които не знам как да вкарам вътре. Може ли съвет как да стане това? Ще приближа снимки, защото обясненията ми сигурно са смехотворни, благодаря!
ремонт на казанче щипка изпразващ механизъм
Администратор | 10.08.2021 17:39
ВиК услуги в София
Здравейте, трябва да го натиснете за да влезне в щипката.
#4122 Снежана Милева | 10.08.2021 11:02
ВиК ремонти в София
Преди месец ми монтираха нов термостатен душ. От няколко дни водата сменя температурата си без да се пипа нищо по него. Какъв е проблемът?
Администратор | 10.08.2021 17:41
ВиК ремонти в София
Здравейте, сваляте главата на термостата и я почиствате и пак я монтирате.
#4120 Ивелина | 30.07.2021 23:33
Ремонт на смесител
Здравейте, имам термостатичен смесител за баня ( Kludi Zenta) с ограничител за гореща вода. Щифтът на копчето за ограничаване се счупи при употреба. Подлежи ли на ремонтиране/подмяна и къде евентуално бих намерила такава резервна част? Благодаря!
счупена ръкохватка на смесител клуди зента
Администратор | 31.07.2021 09:05
Ремонт на смесител
Здравейте, щом е счупено не подлежи на ремонт. Попитайте в клуди България, дали могат да доставят такава ръкохватка за този модел.
#4118 Райчев | 29.07.2021 10:55
Ремонт на шахти
Здравейте, на оживена улица има капак на шахта, който трябва да се фиксира добре, защото хлопа, създава опасност и вдигна неприятен шум за живущите в близост. Има ли възможност да ангажираме екип, който да ни помогне с това?
улична ревизионна канализационна шахта
Администратор | 29.07.2021 18:04
Ремонт на шахти
Здравейте, това е работа на ВиК дружеството стопанисващо уличната канализация. Съжаляваме, но това не е наша работа.
#4116 Людмила Георгиева Богоева | 28.07.2021 09:00
Ремонт на канализация
Здравейте, може ли да направите оферта за подмяна на тръби от ревизионна шахта на двора до септичната яма. Дължината е около 5метра.
Администратор | 28.07.2021 10:04
Ремонт на канализация
Здравейте. Какъв е теренът, който ще се разкопава? Каква е дълбочината? Защо искате да ги подмените? Къде се намирате-квартал? Добре е да има и снимки.
#4114 Мартин | 27.07.2021 12:43
Водопроводчик
Здравейте, Предстоят ни около две седмици без топла вода поради профилактика на ТЕЦ Изток. Има ли нискобюджетен вариант, при който да загреем вода без да закупуваме бойлер? Разглеждах смесител с душ слушалка и нагревател (прикачена е снимка). Мислите ли, че това е подходящо за временно решение или знаете за по-уместен вариант?
Смесителна батерия с нагревател
Администратор | 27.07.2021 17:10
Водопроводчик
Здравейте, този вариант не е лош, но при по силна струя, водата ще е по хладка.
#4111 Бонка Вакрилова | 26.07.2021 16:46
ВиК услуги в София
Здравейте, в апартамента ми в Бъкстон, бул. Цар Борис ..., монтирам климатик вътре в помещението, на който конденза трябва да се отведе в съседна водосточна тръба. Моля за цена и ден/час за решаване на проблема. тел. 08...
Администратор | 26.07.2021 22:26
ВиК услуги в София
Здравейте, разбрахме се по телефона.
#4110 Пламен | 26.07.2021 12:06
Ремонт на смесител
Здравейте, Душ батерията тече от към душ слушалката и батерията. Смених слушалката на душа, но не се оправи. Дали са уплътненията на батерията и как се отваря въпросната батерия? Мерси предварително
смесител душ теч от смесител
Администратор | 26.07.2021 22:36
Ремонт на смесител
Здравейте, най-вероятно главата на смесителя е зя смяна. Най-отдолу на всяка страница има връзка към клиповете ни в ютуб, там се показали как се подменя глава на смесителна батерия.
#4104 Теодора Тодорова | 23.07.2021 16:26
Водопроводчик в Люлин – [ ВиК Услуги в София ]
08... Люлин, бл..., вх..., ет..., ап... срещу Мебелния магазин и до магазин Била
теч под мивката теч от снадката сифон за подмяна
Здравейте, се надяваме, че всичко е наред.
#4103 ПРАВИМ ГО ЕООД | 23.07.2021 12:46
Ремонт на водопровод
Здравейте. Ние сме фирма професионален домоуправител и се нуждаем от ремонт на тръба в сграда, която управляваме. Установихме, че от дъгата на тръбата не е направена спойка. Приложено изпращаме снимка. Моля да ни предоставите оферта за ремонт. Благодаря предварително..
теч от водопроводна тръба
Администратор | 26.07.2021 08:02
Ремонт на водопровод
Здравейте, изпратен ви е отговор на посочената поща.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3