Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Администратор | 04.03.2020 22:30
ВиК услуги в София
Здравейте, какво искате от нас?
#3191 Йордан | 02.03.2020 20:39
ВиК ремонти в София
Здравейте, имам такъв проблем пластмасово казанче с бутон от горе не облива цялата тоалетна чиния. Благодаря предварително.
Администратор | 03.03.2020 10:05
ВиК ремонти в София
здравейте, прочетете това тук.
#3189 ВАСИЛКА ЦВЕТАНОВА | 02.03.2020 13:41
ВиК Форум
ЧИЯ, СОБСТВЕНОСТ Е ТРЪБАТА ОТ ВЕРТИКАЛНИЯ ЩРАНГ ДО ВОДОМЕРА НА АПАРТАМЕНТА? МОЯ ЛИ Е, ИЛИ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ? ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!
Администратор | 02.03.2020 19:08
ВиК Форум
Здравейте, този въпрос не е уреден нормативно? ЕС трябва да реши с решение на общо събрание, до къде са общите части, до крана или от отклонението на вертикалния щранг.
#3187 Светломир Цветанов | 01.03.2020 17:40
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, проблемът е с вградено казанче на грое. вакуумният маркуч на бутона се откачи от поплавъка. по какъв начин се изважда поплавъка, за да се закачи отново. благодаря.
вградена структура grohe бутон за вградена структура grohe
Администратор | 01.03.2020 20:38
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, щипката отдясно на стената на структурата се откача /разгледайте я вниматерно, за да видите как се откача/, след това се повдига нагоре изпразващия механизъм за да се закачи маркуча. Ако обаче ръката ви успее да влезне през отвора, може да пробвате да го закачите маркуча. За целта спрете водата, източете казанчето, вземете огледало и фенер, за да видите къде е пъпката е ако влезе ръката се опитайте да закачите маркуча без да изваждате изпразващия механизъм.
#3185 Марияна Балева | 28.02.2020 07:05
Изграждане на канализация
Здравейте въпроса ми е следния: Живеем в къща, която купуваме 2008г. за която знаем, че си има канализация. 2010г. започваме да подготвяме документи за строеж и Вик ни издава бележка, че водоснабдителните и канализационна мрежи са изградени съгласно изискванията. Бележката да послужи пред общината. На протокола на откриването на строителната площадка пише Ел. захранване-съществуващо, водоснабдяване-съществуващо, канализация-съществуваща. Канализация ни излиза от нашия имот, минава през имот публична общинска собственост даден на концесия и се включва в градската канализация. Януари 2020г. концесионера на общинския имот решава, че тръбите му пречат и ги премахва. Отиваме във Вик-те ни отговарят, че никой не може да ни прекъсва канала, и те отговаряли за инсталациите. Да се обърнем към общината, понеже мястото е общинско. Отиваме в общината те ни отговарят - при нас няма данни за съществуваща канализация, вие мръсен канал не плащате и мястото е дадено на концесия. Ние без съгласието на концесионера нищо не можем да направим. И така вече 2 месеца Вик и община си прехвърлят топката, а ние сме без канализация. Какво ще ни посъветва те да предприемем. Благодаря.
Администратор | 28.02.2020 20:53
Изграждане на канализация
Здравейте, най добрия вариянт за вас е да потърсите адвокат. Той ще каже какви са правата ви, след като му покажете надлежните документи.
#3183 Стефан Георгиев | 27.02.2020 15:17
ВиК ремонти в София
Живея в двуетажна къща построена 1958г.. Вертикалната тръбата за студена вода, която е за съседите от втория етаж е вкопана в стената, която е половин тухла. При подмяна на тръбите пак ли от там трябва да мине. Сменихме тръбата на мръсния канал при което разбих и свалих плочките тръбите естествено са в окаяно положение. Има възможност покрай мръсния канал да минат новите тръби, но съседа ми не съгласен. Как да постъпя?
Администратор | 27.02.2020 17:59
ВиК ремонти в София
Здравейте, във вашата част, можете да прекарате тръбите от където си искате, но трябва да я вържете /тръбата/ отново, там където излиза при него. Другия вариянт е да се разберете със съседа си.
С това не става отпушването много странно при положение, че тръбата е чиста нищо не вади от тръбата това нещо, защо тогава не се отрушва?
Здравейте, ако е мазнина, няма да вади. Когато спре спиралата - натискане и въртене, докато пробие.
#3178 Александър | 22.02.2020 20:57
Отпушване на канали в София
Живеем в къща, отскоро прелива сифона. При ползване на тоалетната е още по сериозен разлива! Имам съмнение че е за пушена главна тръба на канализацията.. Ако е възможно да посетите адреса възможно най скоро.. 08.......
Администратор | 23.02.2020 00:50
Отпушване на канали в София
Здравейте, посочете точен адрес и ще ви посетим. Адресът ви няма да бъде публикуван.
Ясно, явно за това сама не успях нищо да направя. Ние живеем на 4-ти последен етаж, възможно ли е запушването да не е от нас, а от долу от съседите и при нас да не се изтича водата или няма такъв вариянт?
Здравейте, от вас е запушването, щом като съседите ви нямат проблем с канализацията.
Моя приятелка ми даде подобно на това, то е дълго като тел трябва да се набута хубаво в канала в краят, обаче е като кука, а в другият е дръжка която се навива, когато се набута хубаво на вътре в канала така ми обясни с него дали ще стане?
Здравейте, да ще стане, но трябва да сте двама. Единия вкарва навътре и натиска да влиза, когато спира, а другия върти и държи спиралата опъната.
Благодаря ви много ще потърся дано намеря и ще пробвам да отпуша канала с него!
Здравейте, моят въпрос е такъв! Всичко изтича в един канал, тоест, на една стена са банята а от другата страна е кухнят, съответно и мивката пералнята ми е в кухнята от пералнята и мивката в кухнята всичко връща във ваната и от мивката на банята пак връща във ваната къде е проблемът и какво мога дя направя по въпроса? Благодаря!
здравейте, двата канала в кухнята, и двата канала в банята се свързват в една тръба. тази тръба е запушена, трябва да се отпуши. или си купувате ръчна машина за отпушване на канали, или викате фирма за отпушване на канали. може да си вземете нещо подобно на това, на снимката. продават се в германия и не са скъпи. този вид са любителски за домашни условия. успех, ви пожелаваме. ако имате допълнителни въпроси, може да попитате.
Здравейте, живея на втория етаж в панелен блок гр.Мездра обл. Враца. От една седмица се стича вода по водопроводните тръби /мръсна и питейна вода/ в банята. От другата страна на стената в кухнята водата избива и се стича и от горния ъгъл по стената и продължава. В банята на горния етаж е правен основен ремонт включително частично сменяване на всички водопроводни тръби. Какъв е проблема, как и кой може да го отстрани? Благодаря предварително.
Здравейте, ако теча е постоянен /ден и нощ/, проблема е водопроводен /възможно да е от ремонта/. Ако теча е само при ползване на санитарните прибори, причината е в канализацията. Възможно е, теча да е и от фугите. Ако проблема е водопроводен или канализационен, трябва да търсите водопроводчик. Ако е от фуги, фаянсаджия.
#3167 Ели | 16.02.2020 02:42
Ремонт на тоалетно казанче
эдравейте, някаква част от тоалетното казанче ни се счупи и трябваше да спрем водата эа него, защото започна да шурти постоянно. счупеното парченце изпадна в тоалетната чиния, след опит да пусна водата. прилагам снимка. дали може да разчитаме на вас да поправите казанчето?
счупена част казанче моно блок ремонт
Администратор | 16.02.2020 19:55
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, да може да разчитате на нас.
#3163 Владимир Горняков | 13.02.2020 17:59
Вертикални канализационни клонове (щрангове)
здравейте, интересува ме ориентировъчната цена за подмяна на счупено pvc 110 коляно (дъга 45 градуса). проблемът е в долния край на вертикален канализационен клон, който преминава в хоризонтален, по тавана на сутерена. канализацията е действаща ! хубаво е и двете дъги да се подменят с нови - дебелостенни. сградата е в кв. свобода, гр. софия.
канализационни тръби за ремонт висяща канализация
Здравейте, това което искате е изпратено на имейла, който сте посочили.
#3161 Юлиян Балчев | 13.02.2020 17:03
Ремонт на шахти
здравейте! изпращам снимките на ревизионната шахта. трябва да се почисти и измаже, където е паднала мазилката. ще очаквам оферта! благодаря ви предварително! поздрави, юлиян балчев моб.тел. 08.......
шахта канал ремонт на шахта почистване на шахта
Администратор | 13.02.2020 21:54
Ремонт на шахти
Здравейте, изпратена ви е оферта на имейла.
Здравейте, според свекъра ми, крановете на водомерите трябва да са отворени до половината, защото ако са до край се развалят крановете на мивките.Това вярно ли е?
Здравейте,и до половината да са, пак ще се развалят. Един път или два пъти годишно затваряте и отваряте крана. Нашата практика е да отворим до край и малко да върнеме.
здравейте може ли да се добави едно y за тоалетна и колко би струвало?
вик инсталация вертикален клон канализация
Здравейте, вече ви изпратихме оферта на имейла.
#3155 Младен Славчев | 11.02.2020 19:13
ВиК услуги в София
здравейте, имам обикновен смесител на мивката в банята от тези на които кранчето просто се вдига нагоре. вчера започна да оказва силно съпротивление при вдигане кранчето нагоре но при малко по-голям натиск ставаше, като прищракваше нещо. натиснах кранчето надолу, като се опитах да го наместя ако е разместено и сега не щрака при вдигане кранчето нагоре, но сега не се вдига до край и следователно пуска малко вода, ако го насиля малко повече пуска малко повече вода, но не стои. надясно към студената вода пуска достатъчно количество струя, но наляво към топлото пуска съвсем малко. някоя пластина предполагам може да е счупена вътре. дали има нужда от смяна и може ли да се смени само смесителя? ако да, колко би струвало ?
мивка
Администратор | 11.02.2020 23:33
ВиК услуги в София
Здравейте, трябва да се свали ръкохватката, под нея има един пластмасов пръстен, махнете го и нещата ще се оправят.
#3154 Добромир Димитров | 11.02.2020 09:59
Ремонт на смесител
Здравейте, имам стоящ двуръкохваткох смесител за умивалник -отдолу е с две меки връзки и мисля че е на Видима. Студента вода капа и съм сменил патроните със почти всички видове. Интересува ме от къде и как се сменят леглата на батерията. На стенните се сменят от към холендровите гайки и самите легла са с лява резба. На стоящият сменител пак ли от там се сменя т.е. развиват се меките връзки или?
Администратор | 11.02.2020 23:26
Ремонт на смесител
Здравейте, на тези батерии, мисля, че не се сменяват леглата, но можете да ги шлайфате. Продават се такива фрези за леглата.
След смяна на вертикалните щрангове във входа, нямаме никакъв дебит на чешмите в апартамента. От фирмата, която смени вертикалните обясни, че проблема е от старите хоризонтални тръби, които са се задръстили от високото налягане. Може ли да се направи нещо, без основен ремонт? Благодаря.
Администратор | 10.02.2020 23:12
Отпушване на хоризонтални щрангове
Здравейте, за какво високо налятане са ви казали? Налягането на хор. тръби си е същото, каквото е било и преди смяната. Ако беше обратното, тогава съм съгласен. Да дойдат, и да отстранят проблема. Търсете си правата.
#3150 Станислав | 09.02.2020 12:12
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте! проблемът ми е при казанче на моноболок видима. бутоните за пускане на водата започнаха да потъват по надолу, количеството вода да намалява. развих бутоните, свалих капака и отново ги завих. установих, че разстоянието между капака и пусковия механизъм е голямо. въпросът ми е как да освободя и повдигна пусковия механизъм по-нагоре. благодаря.
моноблок тоалетно казанче видима изпразващ механизъм видима
Администратор | 09.02.2020 22:34
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, там където се навива бутона - тази част може да се развива и така се повдига нагоре. ако не стане, прочети това тук
#3148 Ана | 06.02.2020 04:19
Ремонт на мивка
Мивката в кухнята е от мозайка на дъното, а отстрани с плочки, протече от уплътнението на сифона отдолу, майсторът извади стария сифон, постави нов, но с мека връзка като хармоника и замаза отдолу уплътнението със силикон, може ли след изсъхване на силикона, да замажем и с теракот. Благодаря Ви, моля да публикувате само име Ана.
Администратор | 06.02.2020 09:58
Ремонт на мивка
Здравейте, нещо не разбираме това "да замажем и с теракот". Ако лепите теракот, така го лепете, че да може при нужда пак да се сваля сифона. Чухме се по телефона и се разбрахме. Имейлите не се публикуват, както и телефоните и адресите, когато някой ги напише.
#3146 Веселин | 05.02.2020 19:16
Водопроводчик
Здравейте отново! След спиране на студената вода капва капка-две, а при топлата - към 3-4-5 капки. Това е само след ползване на батерията и не капе постоянно. Благодаря ви за съдействието.
Администратор | 05.02.2020 22:22
Водопроводчик
Здравейте, при това положение няма от кокво да се притеснявате.
#3143 Веселин | 05.02.2020 11:59
Водопроводчик
Здравейте отново! Смесителят капе от чучура, след всяко спиране на водата падат по няколко капки, като при топлата е по-видимо.
Администратор | 05.02.2020 17:05
Водопроводчик
Здравейте, ако капват и след това спират, добре. Ако обаче капките са постоянно, нещо не сте направили както трябва. Без снимка не може повече какво да ви кажем.
#3134 Христиана Пръмова | 04.02.2020 21:39
Ремонт на смесител
здравейте, бих искала да знам тази батерия дали може да се ремонтира? благодаря ви предварително
висок тип стоящ смесител
Администратор | 04.02.2020 22:57
Ремонт на смесител
Здравейте, по-принцип може. Не знаем производителя и дали ще се намери същата глава? п.п. - Писали сте несъществуваща пощенска кутия!? И продължавате да задавате същия въпрос, защо постъпвате така?/06.02/
#3133 Десислава Лемберова | 04.02.2020 16:16
ВиК течове
добър ден, при спрян кран в апартамент имам теч от една тръба, въпросът ми е възможно ли е да е от централния на цялата сградa или просто крана ми не затяга.
водопроводен теч
Администратор | 04.02.2020 22:52
ВиК течове
Здравейте, ако теча е след вашия кран - от крана е. Ако обаче е преди от сградната инсталация е.
#3132 Веселин | 04.02.2020 16:07
Водопроводчик
Здравейте! Смесителят в кухнята капеше, смених затварящия механизъм и смесителят отново капе. Със стария механизъм ходих да търся нов, гледах и инструкциите стъпка по стъпка за сглобяването отново на смесителя и накрая пак същият проблем. Благодаря ви предварително.
Администратор | 04.02.2020 22:46
Водопроводчик
Здравейте, а откъде капе, от чучура или от някъде другаде?
#3131 Калина Захова | 04.02.2020 13:11
Ремонт на канализация
здравейте, при смяна на вертикалната отходна тръба в тоалетната ни сглобката бе монтирана обратно (долна в горна). над нас няма тоалетна и вода, а празна таванска стая, от нея тръбата е изведена навън за въздух. проблемът е, че се получава конденз, който се стича на капки през дупката на свързаната грешно тръба, навлажнява пода и стената и мирише. възможно ли е сглобката, която се намира близо до тавана на помещението, да се преобърне (горна в долна) или някак да се залепи? колко би струвала подобна услуга? благодаря ви предварително!
канализационен вертикален щранг
Администратор | 04.02.2020 22:44
Ремонт на канализация
Здравейте, това което искате е възможно. Най добре е да намерите фирма или човек който след разкъртването и обръщането на тръбата ще възтанови замазката, ние с това не се занимаваме.
#3130 Цветомира | 03.02.2020 18:31
ВиК Форум
Здравейте! Имам следния проблем - от смесители в кухнята и банята тече топла вода, а до смесителя на душа въобще не достига топла вода. Можете ли да ми дадете съвет?
Администратор | 04.02.2020 22:32
ВиК Форум
Здравейте, явно тръбата към душа е запушена. На началната страница на сайт има "каре" с въпроси и отговори на вече зададени въпроси - прочетете статията "Как да отпушиме водопроводна тръба"
здравейте, бих искала да преместя кухнята си като кухненски бокс в хола. апартамента е на етаж 1, страда от 60те. първо тръгнах да пускам канал през коридора, но се оказа, че плочата е на 2 нива (в коридора е по-високо), едно време заради паркетите, и това не е опция, защото ще пробием плочата. под хола ми е момента е общото помещение на мазетата, където има мивка и канал, точно там където искам да сложа и моята мивка. от питане насам натам, ми казаха че ми трябва 1) разрешение за сменяне на предназначение на помещението. 2) разрешение от съседите понеже минава през общо помещение. някъде в зут четох, но не съм 100% че е приложимо, че за апартаменти на 1ви етаж, под които няма друг апартамент, не се изисква разрешително, също и че ако не е значително използването на общото помещение , няма проблем (малко ме съмнява). понеже една много тънка тръба ф50 трябва просто да мине вертикално точно и да се включи в мръсния канал към мивката. моля за насоки?
скица на апартамент
Администратор | 02.02.2020 14:51
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, ако искате всичко да е законно, трябва ви проект одобрен от общината. Намирате си проектант /той ще ви каже какво е необходимо/, който да изготви проекта, след това заверка в общината. И тогава изпълнител.
имам теч в кухнята под мивката. предполагам е в някоя от връзките между тръбите. най-добре е да се види на място.
тройник поцинкован за смяна теч от водопровода  водопровод под мивка
Здравейте, надяваме се, че всичко вече е наред.
То, в такъв случай да разбираме ли, че и на другите стени в помещението не е удачно да се поставя вата между конструкцията с гипсокартона и бетонната стена? И че може да се каже, че съществува някакъв друг по-удачен вариант за стените? Благодаря. Поздрави.
Здравейте, говориме само за шахтата в която минават тръбите.
Да разбирам ли, че по принцип не е удачно да се постави вата ( било то и рехаво) в пространството между тръбите и скарата с гипсокартона? А в нашия случай, след като банята е затворена с плочки, а отдолу е скара с гипсокарнон и вата, ще направим само леко разкъртване, за да преместим вентилатора, то да корегираме ли ватата, където позволява, т.е. да я разредим още или да я напъхаме по-сбито? За жалост банята не е в начален ремонтен стадий, както е на снимката, а е готова, затворена още преди години… Така, че да правим големи корекции, съобразени и с вашия съвет за стириопор и фибран горе и долу, са ни непосилни. Към сегашна дата и сегашното и състояние се интересувах какво да предприемем, за да не си направим още по-големи бели, като се чудим как да постъпим с ватата. Дали да я отстраним или сгъстим плътно, където позволява на проблематичните места към тавана и към пода? Благодаря за съдействието. Поздрави.
Здравейте, отново лично мнение, не и е мястото на ватата там, бих я махнал, поради тези причини които вие споменахте.
здравейте! бихте ли дали съвет, трябва или не, да се запълни плътно с вата пространството около тръбите с водомера и общите тръби? съображението е, че се чуват гълъбите, които като зверове изпълват звучно цялото жилище. не сме на последен, а на предпоследен етаж. и с плътно напъханата вата би могло да се реши проблема, както и звука от комшиите под нас ( или за последното, не е сигурно, че ще се постигне, ако може и затова да се изкажете). притеснението е, че ако протече тръбата над нас, то рехаво поставената вата ще пропусне водата спокойно да си протече надолу, без да ни създаде проблем. но ако е плътно поставена, ватата ще я задържи и ще мухляса, ще замирише и ще предопредели така нежеланото къртене за подмяната й. според вашия екип какво трябва да се направи, за да се изолира този звук от по-горния и долния етаж, при вече направена баня, но в момента ни се налага да къртим тук-таме за корекции и ни се иска да решим този проблем. изпращам снимка, когато банята правихме преди години. т.е. в момента е затворена и това място на снимката е с гипсокартон, вата, рехаво поставена. но предстои леко разкъртване в тази област заради вентилатора, който трябва да повдигнем и затова решихме и този проблем с шума да се опитаме да решим…ако въобще е удачно да слагаме плътно ватата… благодаря предварително за съдействието. поздрави.
ремонт на баня
Здравейте, лично мнение, стиропор или фибран като преграда горе и долу.
#3119 Полина Йорданова | 29.01.2020 11:57
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте! На 2-3 пъти се случи ставайки през нощта да усещам миризма в банята, непоносима, но реших да почистя с препарат на другия ден. Сложих Тубофло-зрънца за гореща вода. Сипах по 1 пакетче в мивката и във ваната. След малко сипах и гореща вода. В мивката всичко е ок, но във ваната стана проблем-водата, която сипах не се пое от канала, а остана отгоре. Сипах още топла вода, но и тя не помръдна. Разбрах, че запуших канала. След десетки неуспешни опити с вакум, с тел, с течен препарат Mr.Muscle, повикахме специалисти. Пропуснах да кажа, че живея в чужбина. С различни машини от сифона в банята се опитваха да стигнат до отвора на ваната, който запуших, но неуспяха. Решението е да разбием плочите, с които е облицована ваната и да се режат тръбите под нея, защото както ни обясниха препаратът е замръзнал там. Имате ли идея какво друго бихме могли да опитаме? Четох, за същия случай, при който е помогнала сода каустик. Но тя не е ли и съставката на Тубофло? Или ако сложим течна? Благодаря Ви предварително!
Администратор | 29.01.2020 15:41
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, не са редки случаите като вашия. Да, в тубофлото има сода каустик. Препаратите за отпушване на канали, които са в сухо състояние се разтварят в хладка вода и тогава се изсипват в канала. Действително изсипан прапарат в канализацията в сухо състояние кристализира и се втвърдява, става твърдо като бетон. Има един начин да успеете да го премахнете без къртене, но се иска търпение - обработка с гореща вода /50-60градуса/. Ако можете да вкарате маркуч до запушения участък и да пуснете вряла вода по него да облива препарата и така лека полека ще го разтвори и премахне. Този метод сме го ползвали в еската на тоалетната чиния и работи безупречно. При вашият случай ще е по трудно. Желаем ви успех. Ако възникнат въпроси пак ни пишете. Не слагайте никакви препарати повече.
Имам два въпроса: 1. Тунелен способ значи ли, че ползвате къртица. Искам да подменя канеминов канал за вмъсна вода на стара къща в София. 2. В същата сграда има и един незаконен канал за мръсна вода в помещение съсобственост на 15 роднини, вкл. аз. Имам интерес да се премахне, но от софийска вода твърдят, че това е заварено положение
Здравейте, тунелен способ не е къртица, но за да се копае тунел трябва канализацията да е на дълбочина 2.7 м. минимум. Ако в сметката за вода ви се начисляват и канализационни, това означава че канализацията е законна.
#3115 Злати Юруков | 27.01.2020 22:58
ВиК Форум
Здравейте, вкъщи имаме вода благодарение само на помпа. Няма никакво налягане. В момента помпата ни е развалена и нямаме вода, но от сифона на пода в банята се чува шуртене на вода. Откъде идва този звук на течаща вода, след като помпата не работи и вода в къщата няма? Ще бъда благодарен за вашите предложения. Поздрави на целия ви екип.
Администратор | 28.01.2020 08:37
ВиК Форум
Здравейте, не знаем как ви е изградена канализацията, но е възможно да е подпочвена вода, която си намира път към канализацията.
#3113 Liliya Bundova | 27.01.2020 10:10
Висока сметка за вода
Здравейте, водомера ми начислява кубици без реално да има потребление на вода. Крановете на чешмите са спрени, на тоалетното казанче също, бойлера и пералнята са изключени. Въпреки това водомерът отброява бавно кубици сякаш някой ползва вода. Начислиха ни много сметка от ВИК този месец. Живея на последния етаж и в блока сложиха хидрофорна помпа преди година. Когато помпата работи от тръбите се чува издишащ шум и пукане. Станах няколко пъти през нощта и тогава видях, че водомерът не се движи, във време в което съседите спят. Възможно ли е водомерът да се е развалил заради налягането от помпата или какъв би могъл да бъде проблема според вас? Защото той отчита някакво друго потребление, а не нашето.
Администратор | 27.01.2020 17:37
Висока сметка за вода
Здравейте, водомера върти, когато има консумация или теч. Трябва да го наблюдавате. Ако водомерът ви има цифри за литри, можете и вие да го засечете, като вземете съд с определен литраж и го напълните - литрите трябва да ви излезат и на циферблата. Прочетете и тази статия на която ви отговаряме.
Здравейте, след цялостен ремонт на банята и смяна на всички тръби с пластмасови (извинявам се, но не съм сигурна какъв вид са точно), но не са метални, се появи много силно почукване в цялата къща. Шумът е като силно пукане след като пуснем водата и спира няколко минути след като я спрем. Можете ли да ми кажете каква е вероятната причина и как може да се отстрани? Благодаря.
здравейте, на този въпрос вече сме дали отговор и сме обяснили от къде идва шумът, прочетете това тук.
Здравейте! Мръсният канал на съседа ми в кухнята представлява един общ мръсен канал в пода с два изхода в стената съответно за мивка и пералня. В последствие някак той запуши едния изход и се появи страшна миризма на канал в моята спалня от стената, граничеща с неговата кухня. Възможно ли е тази миризма да е точно от това преправяне при положение, че при него не мирише. Благодаря предварително за отговора.
Здравейте, при запушването е изтекла вода извън канала и е напоила стената и затова мирише. Ако миризмата от ден на ден намалява, значи това е била причината.
#3106 Поля Чан | 18.01.2020 20:32
Ремонт на смесител
Здравейте. Завършваме нова баня и при монтажа на стенен смесител за биде се оказва, че разстоянието между центъра на топлата и студената вода е едва 6 см. Какво мога да направя. Не намирам толкова малък смесител.... Благодаря
Администратор | 18.01.2020 21:19
Ремонт на смесител
Здравейте, два са вариянтите. Първия - къртене и преместване на изводите. Втория - от тези изводи се правят отклонения до стандарните разтояние, но смесителната батерия ще се изнесе около 7-8 см напред от стената.
Имам запушване на канализация от кухнята към шахтата се свързва мивка от банята. След свръзката има запушване. Като пуснем водата в кухнята избива в мивката на банята.
Здравейте, и какво искате от нас? Ако искате да го отпушиме трябва да посочите точен адрес и телефон.
както говорихме по телефона, изпращам снимки на проблемната тоалетна чиния.
теч от тоалетна чиния
Здравейте, надяваме се, че сте решили проблема.
#3099 чавдар | 14.01.2020 19:06
ВиК Форум
Здравейте искам да монтирам термостатичен смесителен клапан Aquamix Watts 62C. Целта е да се използва топлата вода от локално парно за нагряване на вода в обема на бойлер (бойлера има вградена лира за тази цел) Смесителят има три посоки: горещ, студен, смесен поток. Смятам че топлата вода трябва да е входяща за "горещ поток", "смесен поток" да се включи като входящ за лирата на бойлера (вход). Другия край на лирата на бойлера (изход) да се върне в локалното парно. По този начин обаче "студен поток" на смесителя остава неизползваем. Доколкото разбирам изхода на лирата на бойлера трябва с тройник да се включи в "студен поток" на смесителя. Прав ли съм? П.П.: Из мрежата има схеми, но те се отнасят за свързване на термостатичния смесител, с цел регулация, към обема на бойлера и водата му която се загрява от друг източник.
Администратор | 15.01.2020 10:05
ВиК Форум
Здравейте, това което искаш не се прави с тези клапани. Инсталацията на парното се състои от два щранга, подаващ и за обратната вода /като начална и крайна точка е котлето/ и е изтрадена на затворен принцип. В началото на подаващия щранг е монтирана помпа. Единия край на лирата на бойлера се захранва от подаващия щранг /някъде след помпата/ а другия се свързва към щранга за обратната вода и така се загрява водата в бойлера. Бойлера се свързва към водопреносната мрежа а другия извод към инсталацията за топла вода отиваща към санитарните прибори /мивка,душ и т.н./. За да се осигури независимост при ползване на парното, бойлера или друга инсталация, се монтират кранове.
#3095 Петър | 14.01.2020 10:29
Ремонт на смесител
става въпрос за едноръкохватна стояща кухненска батерия на видима и въпреки подмяната на нова керамична глава и зачистване продължава да просълзява между главата и основата на батерията
глава за едноръкохватков смесител видима теч от въртящата се част на смесителната батерия
Администратор | 14.01.2020 10:45
Ремонт на смесител
Здравейте, под главата е въртящата се част на смесителя /чучура/. Той се вади нагоре /като се върти наляво и надясно/, и там има два гумени пръстени, които са за смяна. Ако металната част е износена, новите пръстени няма да могат да уплътнят и отново ще тече. При подтавяне на чучура е добре пръстените да се намажат със смазка за да не се повредят /може олио/.
Здравейте, имаме много слабо налягане на топлата вода - тръбата между бойлера и батерията на душа, или нещо друго, е запушена. Т. к. е в стената на банята има ли начин без разбиване и смяна да се "отпуши"? Тръбата е сменена с обикновена метална тръба при последния ремонт ПРЕДИ ОКОЛО ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ. Моля, обадете се за оглед и решаване на проблема! Апартамента е в центъра, ул. Шести септември Благоаря предварително Петър Стефанов 08...........
Здравейте, чухме се по телефона днес, според нас, щом като запушването е толкова отдавна, няма да може да се оправи.
Здравейте, тоалетното казанче изпуска непрекъснато водата в тоалетната, без самото то да се пълни. Ако ръчно се дръпне поплавъка, успява да събере вода, но на следващото изпускане става същото. Коя част е за смяна и може ли вие да я извършите? Оферта за цена бихте ли дали?
Здравейте, от първото изречение се разбира, че изпразващия механизъм не затваря, но той не се дърпа а се натиска за да затвори. Това моноблок ли е, или казанче монтирано на стената? Добре е да има и снимка.
#3090 Димитър Димитров | 11.01.2020 11:48
Как да си направим сами водопровода в имота
Поставения общ водомер от ВиК е 2" обслужва три клона. За нашето разклонение с дебити 50м3/месец зимата и 250м3/месец лятото колко " да сложим?
Здравейте, цол и четвърт.
#3088 Димитър Димитров | 09.01.2020 11:07
Как да си направим сами водопровода в имота
Здравейте! Във вилна зона с 10 вили искаме да поставим общ водомер. Захранващата тръба е ПП 64мм. През лятото ползваме около 250 м3/месец, зимата около 50м3/месец. Какъв водомер да изберем? Поздрави! Здравейте, общия водомер се поставя от ВиК оператора и е за негова сметка. В и К са поставили общ водомер, но след него има три разклонения към три групи вили и се получават несъответствия. Затова искаме на нашето разклонение да поставим водомер. Интересуваме при тези дебити какъв размер да сложим.
Здравейте, а техния водомер какъв цолаж е?
#3086 Димитър Димитров | 08.01.2020 22:58
Как да си направим сами водопровода в имота
Здравейте! Във вилна зона с 10 вили искаме да поставим общ водомер. Захранващата тръба е ПП 64мм. През лятото ползваме около 250 м3/месец, зимата около 50м3/месец. Какъв водомер да изберем? Поздрави!
Здравейте, общия водомер се поставя от ВиК оператора и е за негова сметка.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3