Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   

Здравейте, предстои полагане на асфалт на улицата ни, но нямаме канализация. Кмета казва, че няма пари за изграждане на такава и двама от съседите решават, че ще я изградят те, а който иска да се върже ще заплати съответно на тях. Кмета им дава това право, но законно ли е това.
Здравейте, ако за изграждане на канализацията има проект одобрен от ВиК дружеството или общината - тогава е законно.
Здравейте, още от нанасянето ни в апартамента мивката в кухнята изпущаше много силна миризма на развалено, но си помислихме, че причината е в това, че не е била използвана от известно време. Минаха няколко дни, но ситуацията не се подобри. Дойде водопроводчик, който смени тръбата под мивката и за около седмица ситуацията се подобри. Сега пак има миризма но по-скоро на канал. Тази сутрин беше направо непоносимо- всеки път като пусна водата се подобрява за минути и след това миризмата продължава. Сутрин е най-зле, няколко пъти през деня се усеща ‘вълна’ от миризмата, която се изтласква от мивката. Смяната на тръбата не е помогнала, явно проблемът е някъде по-навътре по тръбите. Опитахме и пакетчета за разлагане на остатъци по тръбите, отново помогна но само за малко. Няма никакъв проблем с банята, проблемът е само с кухненската мивка. Имате ли предложения какво друго можем да направим за да оправим ситуацията?
Здравейте, явно S-ката на сифона не задържа вода, или няма такава, и затова миризмата от канала излиза от мивката.
#3572 Елица | 19.10.2020 18:09
ВиК Форум
здравейте, имаме проблем с вградена структура, вероятно развален поплавък. не спира да тече. прикачам снимки.
снимка на вградена структура изпразващ механизъм на вградена структура схема на вградена структура
Администратор | 19.10.2020 20:57
ВиК Форум
Здравейте, за съжалетие вие сте снимали изпразващия механизъм и не се вижда пълнещие м-м как е захванат.
#3571 Лотър | 19.10.2020 16:05
ВиК ремонти в София
Каква е цената за монтаж на стенен смесител в кухня?
Администратор | 20.10.2020 19:59
ВиК ремонти в София
Здравейте, изпратихме ви имейл.
#3569 Евгени | 19.10.2020 13:52
Водопроводчик
здравейте, живея в софия и имам проблем с корозия/ръжда по тръбите на топлофикация в банята. проблемът не е от сега, но през последните няколко месеца забелязах бързо влошаване на състоянието на тръбите. на снимките се вижда по-ясно нивото на корозия. опасявам се, че задната част на тръбите е в много по-лошо състояние, но няма как да се види ясно. по тръбите тече гореща вода, когато започне отоплителния сезон. въпросът ми е дали се занимавате с подобни ремонти и ако да, може ли да ми дадете оферта за ремонта (срок и цена)? благодаря.
корозирала тръба тръби в банята тръби парно
Администратор | 19.10.2020 14:51
Водопроводчик
Здравейте, за съжаление не се занимаваме с парно.
Здравейте, Имам проблем с оттичане на сифона в банята! Щом пусна вода или на мивката в банята, или в кухнята, или от сифона на душа, сифонът в центъра на банята повишава ниво и водата избива навън. Същото - и за сифона под душа.... Слагах в двата сифона скъпоструващ препарат за разлагане на налепи, пробвах с тел /влезе около 1 м в отвора на сифона/ и с вакуум през централния сифон. Излизат разни боклуци, доста пясък, дори и малки камъни, но краен ефект на отхушване - няма. Моля за съвет какво да се прави.
Здравейте, отговорихме на въпроса на съпругата ви.
Здравейте! Моля за съвет! В банята имаме 2 сифона. Когато се къпем водата и от двата се връща навън. Същото се получава и когато пуснем водата в мивката на банята. Изчистихме тръбата под мивката, след това сипахме силен отпушващ препарад /някакъв испански/ в сифоните на пода в банята. Тогава от сифоните излезнаха боклуци,премесени с пясък.... Но запушването си остана.... МОЛЯ, помогнете! БЛАГОДАРЯ!
Здравейте, пробвайте със спирала за отпушване на канали. Ако не можете да вкарате спиралата през сифона, пробвайте през мивката.
Здравейте, Притежавам етаж от къща в гр.Поморие. Къщата е на 3 етажа с общ водомер. Бих искала да се монтира водомер за етажа, който да отчита изразходваната вода, само за този етаж. Не съм сигурна колко са щранговете, които захранват етажа, един или два. Каква ще е цената за ремонта с включен водомер, който е одобрени от ВИК Поморие. Възможно ли е ремонтът да се извърши събота или неделя? Поздрави, Петя Станева
Здравейте, за съжаление, за град Поморие не извършваме ремонти, даваме само съвети.
през декември оправихте едно вградено казанче на kolo в кв. изток на бул. цариградско шосе. тогава проблемът беше в уплътнението и мехнизма, който пуска водата. сега имам проблем с пълнещият механизъм (този вляво на снимките), като в момента тече вода през изглеждащото като зъбчато колело елемент. пак пълни казанчето, но много бавно и пръска настрани вода, като се напълни спира - тоест друг проблем няма. предполагам или самият механизъм е за смяна (мисля, че може да се маха май, не съм пробвал) или уплътнение вътре в него. можете ли да кажате дали ще ви е удобно да дойдете този четвъртък или петък (8 и 9 октомври) или другата седмица? ако - да, към колко часа и приблизително колко ще ми излезе ремонта? контактите ми са: адрес: софия, бул. цариградско шосе,........... телефон: 08.......... имена: юлиян. поздрави и пожелания за лека и успешна седмица
отвор за бутон на вградена структура коло вградена структура коло
Здравейте, надяваме се, че намерихте частта и всичко е наред.
Здравейте! Живея в къща, водопровода е стар, с метални тръби, но налягането е много слабо. Има ли вероятност тръбите да са запушени от ръжда и варовик и как да почистим тръбите? Нямам възможност да сменя водопровода на този етап.
Здравейте, няма средство с което да се отпушат тръбите. Разбираме ви, но трябва да се подменят тръбите или да се пусне ново трасе.
#3553 Асен Янков | 29.09.2020 13:58
ВиК течове
привет, надявам се да сте добре. има слаб теч от тоалетната и не мога да установя от къде е. моноблок на фаянс.
моноблок вик теч от моноблок
Администратор | 30.09.2020 00:00
ВиК течове
Здравейте, ако теча е при пускане на водата е от гофрираната връзка за мръсната вода. Ако е постоянен е от меката водопроводна връзка.
Здравейте! Пиша Ви по-повод проблем с запушен канал на кухнята. Разстоянието от кухнята до директната тръба на мръсния канал е 6 м. Водата в мивката се изтича бавно. Вчера от обява се обадих на някъв господин който дойде и пусна машина за оптушване на канала но проблема стана по сериозен, сега водата въобще не се изтича. Какъв е вашия съвет за справяне с проблема. Благодаря предварително
Здравейте, потърсете колегата да си свърши работата.
#3551 Елица | 27.09.2020 19:15
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте отново, телефонът е: 08...... - В.. Нека да уточним адреса по телефона (София - Зона б5)
Администратор | 29.09.2020 23:53
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, посочвате телефон а не го вдигате - включва гласова поща.
#3549 Николай Митев | 26.09.2020 15:24
Защо е необходим вентилационният отвор ?
Здравейте, живея в къща и бих искал да усвоя мазета. Във всяко от тях има налични изводи за мръсен канал /каменинови тръби/ по-средата на помещенията. Въпроса ми е, мога ли да изкарам отдушници на стените и с какво Ф? Смятам да тръгна от Ф110 и да изведа с възможно най-тънката ПВЦ.
Здравейте, защо да извеждате отдушници? Отдушници трябва да има на вертикалните щрангове, на покрива. Тези изводи са оставени за да вържете към тях, тоалетна или мивка. Ако не ви трябват ги затапете. Ако обаче имате капак на ревизионна канализационна шахта - нея не я затвяряйте. При положение, че нямате шахта си оставете този отвор /извод/, който е най-близко до изхода на канала от къщата, за да може оттам да се ревизира /отпушва/ канализацията.
#3547 Елица | 25.09.2020 14:02
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, имаме проблем с казанче видима (моноблок) с бутон 1/2 и долно пълнене. купено е преди около 8г и досега работеше добре. след пускане на водата, казанчето не спира да пълни и водата започва да прелива. налага се да я спираме от спирателния кран. в такова положение няма течове. бихте ли помогнали? прилагам снимка благодаря!
моноблок видима
Администратор | 25.09.2020 18:50
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, посочете точен адрес, телефон и ще го оправим.
Здравейте! Когато пусна чистата студена вода в банята струята е много слаба. В кухнята си е с нормална сила. Общите щрангове са сменени но индивидуалните - не. Допустимо ли е да се използва спирала за отпушване в тръба за чиста вода?
Администратор | 20.09.2020 18:11
Съвети и помощ за отпушване на канала
здравейте, може да се пробва, но е малко вероятно да стане. освен това има вероятност да се пробие тръбата при отпушването. ако не разбирате по-добре не пробвайте. ето нашия съвет как да пробвате да отпушите тръбата: прочетете това тук.
Здравейте, имаме скъсан маншон на тоалетна чиния. Каква е цената за поставяне на нов?
Здравейте, изпратено ви е съобщение на имейла.
Здравейте! Като свалих старата батерия, виждам в ексентриците нещо като ограничители на потока, няколко дребни дупки в напречна преграда на отвора.Това не намалява ли налягането в душа, което и без това е слабо при мен?
Здравейте, това са така наречените обезшумители. При преминаване на струята вода, да не издава шум. Ако са зацапани е възможно струята да намали. Ако искате, си сменете ексцентриците с други без обезшумители.
#3538 Иво | 14.09.2020 06:45
ВиК ремонти в София
Здравейте, моноблока е Видима с долно пълнене, за съжаление не зная модела. Всичко си работи, но проблема е когато се изпразни и при пълнене е много шумно, особено неприятно е през нощта (може да събуди човек). Дали има някакво решение на проблема. Благодаря!
Администратор | 14.09.2020 09:37
ВиК ремонти в София
Здравейте, може да пробвате с друг модел поплавък.
От щранга има отклонение което идва към моят водомер. Преди водомера има спукана тръба. Това общи части на блока ли са.
Здравейте, при вашия случай касаещ отношения при общи части в Етажна собсвеност, няма правна норма, която да даде отговор на въпроса ви. Следователно, този отговор може да ви даде само ако има решение на ОС на ЕС по този въпрос. Нашето лично мнение е: че е обща част - но то няма правни последствия.
#3536 Жоро | 13.09.2020 16:51
Ремонт на тоалетно казанче
Само минавам да кажа "Благодаря", наистина имах проблем с поплавъка и след смяната му всичко е наред. Поздравления за отдадеността и за това, че помагате на хората така!
#3534 Диана Димитрова | 11.09.2020 11:06
Ремонт на смесител
За какво служи възвратния клапан при стенен смесител вана/душ? Някои смесители имат подобен клапан, а други не?
Администратор | 11.09.2020 11:31
Ремонт на смесител
Здравейте, възвратния клапан служи да предпазва частите на смесителната батерия от повреда при повишено налягане на водата.
#3532 Стамен Георгиев | 10.09.2020 19:14
ВиК ремонти в София
водата от моноблок coes (milano) постоянно тече в тоалетната чиния. търся ремонт на поплавъка и на изпразващия механизъм или комплект за подмяна. каталожният номер на целия механизъм е co902401. подскажете моля кой разполага с части за тази марка или пълен комплект за подмяна.
вградена структура coes ремонт на вградена структура подмяна на поплавък на вградена структура
Администратор | 10.09.2020 19:42
ВиК ремонти в София
Здравейте, оригинален поплавък трудно ще се намери. Трябва нещо да се приспособява.
#3530 Георги Герганов | 09.09.2020 10:19
Смяна на водопроводен кран
Здравейте, Моля да ме информирате дали можете да се заемете с отстраняване на следните проблеми: 1.Ремонт на тоалетно казанче PORCER. Водата тече постоянно в клозетната чиния. Вероятно е дефектирал поплавъка и/или затварящата клапа; 2. Монтаж на спирателен кран за вода,обслужващ пералня; 3.Смяна на мека връзка,която свири при пускане на вода в обекта. Поздрави, Г.Герганов
Администратор | 09.09.2020 22:45
Смяна на водопроводен кран
Здравейте, да може да се заемем.
#3526 Марияна | 04.09.2020 19:49
Отпушване на улични канали
С професионални машини със оптична система, с вода под налягане. Има стара канализация, която е за мазата-за нас и за ортаците (има тоалетни и бани) - казаха от Фирмите, които идваха, че има още много пясък в канала - те извадиха 2-3 кофи, преди това при едно от отпушването също излезе от съседното помещение много кал и пясък - това е от старата канализация. От новатва - къщата е пристроявана и към нея има нова канализация - също се запушва ( в прохода на къщата има канал, в който се събират каналите от новата част на къщата - от 5 апартамента и от там в централната канализация на улицата). Обикновеннно проблемите оттам се появяват по време на дъжд!
Администратор | 04.09.2020 20:22
Отпушване на улични канали
Здравейте, това което ни давате като инфорчация не е достатъчно. Ако от шахтата където се събират всички канали и тръгват към улицата, е проблема. Тогава е възможно проблема да е и в уличния канал. За да сме уверени в това, ще ни трябват няколко ясни снимки на най-близката улична шахта до имота ви. За да се направят тези снимки е необходимо да се отвори капака на шахтата.
#3524 Димитър | 04.09.2020 11:30
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, току що говорихме по телефона. става въпрос за бавно пълнещо казанче на геберит, вградено е и прилагам снимка както искахте.
вградена структура на геберит
Администратор | 08.09.2020 08:26
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, след ремонта се надяваме, че всичко е наред.
#3522 Марияна | 04.09.2020 04:40
Отпушване на улични канали
Здравейте, живеем в къща (канализацията е стара-, Варна - централната част) каналите постоянно се запушват. Викаме професионални фирми да отстраняват проблема, но напоследък много зачестиха, налага се понякога за 1 месец 2-3 пъти да ги викаме. Последния път изкараха голямо количество пясък и мръсотия, но проблема не е решен! Вече не може да се ползва тоалетната в мазата! Помогнете ми!
Администратор | 04.09.2020 09:26
Отпушване на улични канали
Здравейте, ще ни трябва повече информация и снимков материал. Ето някои въпроси на които бихме желали да ни отговорите. С каква техника са ви отпушвали канала досега? Имате ли информация от какво се запушва? На едно и също място ли става запушването? Какъв е терена в участъка на запушването и на каква дълбочина?
#3521 Йордан | 03.09.2020 11:43
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте! имаме проблем с вградено казанче. явно поплавъка е развален, защото не спира да налива вода, която се излива в тръбата на казанчето и така не спира, освен ако водата не се спре ръчно.
вградена структура ремонт на вградено казанче
Администратор | 08.09.2020 08:28
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, предполагаме, че вече сте решили проблема си.
#3518 Кристина Манева | 28.08.2020 17:30
Преместване на ВиК инсталации
3дравейте, желая да преместя кухнята както е показано на снимката и получавам противоречиви мнения за това. от тръбите до желаното място са около 6м. в апартамента има изводи в момента, който са на стената деляща wc и хол (на около 3м разстояние от желаното ново място). моля за становище възможна ли е подобно изместване, и от къде е по добре да се вземе водата. искам също така да се прокара вода и до помещение, което в момента е килер и бих искала да го обособя като мокро. ще се радвам да получа отговор
схема кухненски бокс
Администратор | 28.08.2020 22:50
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, проблема не са тръбите за чистата вода а тръбите за канализацията. Пет сантиметра е тръбата - на всеки метър по 1 см наклон. При вас канала трябва един път да мине през коридора за помещението и през хола за мивката. Освен това тези премествания /разстояния/ ще са предпоставка за чести запушвания на канала в бъдеще. Мивки, мокри помещения, трябва да са възможно най - близко до вертикалния канализационен щранг именно поради тази причина и с това се съобразяват проектантите.
#3517 Ралица | 28.08.2020 10:13
ВиК ремонти в София
Да, регулирано е почти до долу и пак трудно спира да пълни. И варовик чистих в дупката (но то почти нямаше).
Администратор | 28.08.2020 22:38
ВиК ремонти в София
Здравейте, тогава го сменете.
#3514 Ралица | 27.08.2020 14:23
Ремонт на тоалетно казанче
забравих да кача снимката да си види казанчето какво представлява, както и арматурата му.
реглаж на пълнещия механизъм
Администратор | 27.08.2020 22:35
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, пробвайте първо да регулирате поплавъка, като го свалите надолу около два сантиметра, чрез пластмасовия винт минаващ отстрани на синия поплавък.
#3513 Ралица | 27.08.2020 14:19
Ремонт на тоалетно казанче
Не, тече от дупката в казанчето, т.е. прелива, препълва се казанчето и изтича. Просто не спира да пълни.
Администратор | 27.08.2020 22:28
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, добре че сте качили снимка. Отговарям ви от коментара със снимката.
#3510 Ралица | 27.08.2020 11:06
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте! От години имам проблем с казанчето на моноблока и едва сега реших да го поправям, тъй като проблемът се решаваше лесно, но стоеше без капак. Става въпрос за пълнещия механизъм - не спира да пълни и прелива, някой път дори не иска да започне да пълни, с побутване на поплавъка и се оправя. Помислих си, че се е натрупал варовик и го извадих наскоро да го почистя, отначало работеше добре. Но след няма и 2 седмици отново започнах да се събуждам с мокри плочки от преляло тоалетно казанче... Явно не е от варовика. Чудя се от какво заяжда, наглед изглежда в идеален вид. Бихте ли ми помогнали? Благодаря!
Администратор | 27.08.2020 13:20
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, обикновенно уплътнението на пълнещия механизъм е за подмяна, но не за всички има части, затова сменете пълнещия механизъм с нов.
Здравейте, пиша ви за бърза консултация от Бургас. Канализацията на входа се запушва често и избива в мазето. Един от служителите на ВиК предложи прокопаване под стълбите на входа и подмяна на тръбата от входа към шахтата с нова от пвц. Интересувам се дали това е наистина решение или просто човека предлага услуга за да изкара някой лев. Благодаря предварително.
Здравейте, подмяната на тръбата е решение, но ако запушването е, на едно и също място, може да се направи частичен ремонт и тогава цената ще е по-малка.
#3504 Вили Иванова | 26.08.2020 10:31
Водопроводчик
Здравейте искам съвет как се оправя този вид душове Водата си течеше през подвижния душ и изведнъж спря и сега тече само от долу за ваната. Вода не се качва по душа и нишо не е пипано
Администратор | 26.08.2020 16:30
Водопроводчик
Здравейте, развий душа откъм смесителя, ако има вода - търси проблема в питата, тя също се регулира.
здравейте, идеята ми е може ли да прекарате през стената канал с тръби за да преместите изводите надясно, включително канала за мръсната вода така че всички изводи да се намират в средата където ще е мивката, съгласно изискванията за вградена кухня с вградени съдомиялна и пералня.
Администратор | 26.08.2020 16:26
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, може да се прекара по стената, но ние не въстановяваве гипсокартона. Друго нещо, което трябва да знаете, че тези чупки и удължение на канализацията, ще доведе до по-чести запущвания на канала в бъдеще.
здравейте, можете ли да преместите изводите за чиста вода, двата за топла и студена надясно, както и за канала, всички на около 70 см от ръба, с цел подготвяне за вградена кухня. канала в момента е зад стена от гипсокартон. въпроса ми е и колко горе долу ще струва и кога имате възможност.
кухненски бокс вик изводи за канал и водопровод
Администратор | 26.08.2020 01:11
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, ще има ли разстояние между шкафа и стената? И колко ще бъде, това разстояние?
#3497 Явор Славчев | 24.08.2020 18:45
Ремонт на смесител
здравейте, имам смесител в банята, който започна да скърца при пускане и спиране на водата. смесителят е на 13 години. навремето го взехме скъп, но сигурно му е дошло времето. може ли да му се смени главата или трябва да се купува нов? прилагам снимки
смесителна батерия смесител едноръкохватков за мивка
Администратор | 25.08.2020 11:17
Ремонт на смесител
Здравейте, главата е за смяна и може да се смени.
Здравейте, какво може да се направи ако имам слабо налягане на студената вода в банята при душа. На всички други места налягането е окей. Благодаря!
здравейте, прочетете това тук. и това тук.
#3493 Todor Todorov | 24.08.2020 13:14
Отпушване на канали в София
#3486 Todor Todorov | 21.08.2020 13:12 Адресът е: София, .... Може за посещение сряда, 26 август
Администратор | 26.08.2020 16:22
Отпушване на канали в София
Здравейте, надяваме се, сега всичко да е наред.
#3492 Жоро | 24.08.2020 12:32
Ремонт на тоалетно казанче
Ако може да питам и аз дали трябва да викам техник. Както си беше добре, казанчето изведнъж започна да пръска като спрей вода нагоре към капака, с голямо налягане. Наложи се да му спра крана. Като го оставя да тече и не спира да пълни и почва да тече извън казанчето. Не разбирам защо пръска така и какво трябва да се смени?
Администратор | 24.08.2020 13:52
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, поплавъка /пълнещия механизъм/ е за смяна. От него е проблема.
Здравейте. При лята кухненска мивка с дъно от мозайка се получава лек теч около сифона. Теча е слаб, но достатъчен за да се стичат капки вода в шкафчето под мивката. Можем ли да решим проблема без да разбиваме дъното на мивката. Нещо с което да запълним фугата между сифона и мозайката, която вече се е образувала.
Здравейте, пробвайте с теракол, но най-добре е да се консултирате с някой професионалист /фаянсаджия/. Ако проблемът беше водопроводен или канализационен, щяхме да ви помогнем.
#3489 ДАНИЕЛА | 22.08.2020 11:32
Ремонт на смесител
Като пусна топлата вода не потича, след това в един момент става много силна струята и малко след това намалява до спиране. Как може да се регулира или трябва да се купи ново? Благодаря!
Администратор | 22.08.2020 13:33
Ремонт на смесител
Здравейте, ако смесителя е с една ръкохватка - главата е за подмяна. Ако е с две ръкохватки - или уплътнението или патрончето се сменяват.
#3486 Todor Todorov | 21.08.2020 13:12
Отпушване на канали в София
здравейте, запушен хоризонтален клон на къща, който преминава през зелена площ, диаметър 110, дължина около 15м, има достъп откъм изгребна яма. идваха от евроканал, не можаха да го отпушат, изпращам снимка на тяхната камера.
запушен канал
Администратор | 21.08.2020 17:05
Отпушване на канали в София
Здравейте, ако искате да ви посетим, ще ни трябва точен адрес и телефон. Най-рано това може да стане вторник или сряда /25,26.08.20/.
Здравейте и може ли да ми дадете съвет? В банята имам душ кабина и като се пусне душа, водата много бавно се оттича, но се оттича. Докато си взимаш душ, коритото се пълни и смятатм, че може да прелее.Искам да попитам дали мога да използвам за отпушване на сифона й течна сода /сода каустик/, като имам предвид, че тръбите са ПВЦ?
Администратор | 19.08.2020 23:57
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, ако връзката от сифона до канализационната тръба е гофрирана - има вероятност да се деформира от содата. Пробвайте с вакуум.
#3482 Наско Емилов | 19.08.2020 12:22
ВиК услуги в София
Здравейте, имам питане за свързване на смесител за душ и металната тръба към душа. Целта ми е да си сменя смесителя с нов, като запазя стария тръбен елемент с питата, понеже са в отлично състояние. Всички налични смесители, които харесах, са с долен извод за душ. Какъв е подходящият и добре изглеждащ начин за връзка между тези 2 елемента? Поздрави
Администратор | 19.08.2020 23:43
ВиК услуги в София
Здравейте, трудно нещо искате, защото дори и да се направи, няма да изглежда добре.
здравейте, преди два месеца външната фасада на блока ни в нивото под първия етаж започна да става мокра като на снимката, която съм прикачил. причината се оказа спукана тръба за мръсната вода от гърнетата в тоалетните плюс и наводнени мазета. някои съседи твърдят че проблемът е при нас и трябва да си къртим плочките, обаче стената ни, по която минава тръбата е от гипскартон и ако беше проблемът при нас, плочките щяха да се оцветят и впоследствие да паднат. въпросът ми е възможно ли е да се смени това парче откъдето тече като се изкърти съвсем малко тавана долу в мазето, а да няма къртене при нас?
Здравейте, преди да се предприемат каквито и да било ремонтни работи, е добре, да се установи точно, откъде идва теча. От нашият опит, в голяма част от случаите, теча се оказва от фугите на банята, или от нефугирани отвори около тръби и т.н. Затова първо проверете си фугите.
здравейте, банята ми е след основен ремонт, и съм сложил прав сифон от месинг 100*100mm/ф50. при затворен капак, водната възглавница е добра, и не проникват никакви миризми. наклонът на пода е перфектен, и при отворена решетка (капак) на сифона, водата се оттича в сифона, без да се събира и милиметър по пода на банята. когато решетката (капакът) на сифона е затворен, нещата се променят, и по пода на банята се събира много вода, подът се наводяна за кратко време. изглежда, че дебитът на сифона със затворен капак е много по-малък от този на душа, и се налага при всяко къпане, да се маха капака, но след като се махне капака, започват да влизат миризми, особено при включен вентилатор, и затворена врата. как да реша този проблем?
прав подов сифон подов сифон с решетка сифон в баня на пода
Здравейте, преградата на решетката трябва да се намали. Първо са пробва с 1 мм и така докато се намери баланса-оттичане и непроникване на миризма. Това намаляване може да стане с флекс.
#3477 Юлиана | 17.08.2020 21:44
Ремонт на смесител
Здравейте, Монтираха ни вграден смесител за душ на Видима, съвместим с Easybox. За няколко дни си работеше чудесно, след което изведнъж започна да тече вода и от питата и от слушалката. Като превключа към питата, водата си тече само от нея, но като е включено само към слушалката, тече и от двете места. Дали може да ме ориентирате дали проблемът е в смесителя или в easybox-a? Майсторът дойде, разглоби, сглоби, замалко се оправи и после пак същото.
Администратор | 18.08.2020 01:07
Ремонт на смесител
Здравейте, проблема е в превключвателя. Опитайте да превключвате само при спряла вода.
#3476 ГОСПОДИНОВА -УПРАВИТЕЛ Етажна Собственост | 11.08.2020 16:56
Ремонт на канализация
здравейте, разговаряхме днес по тел.в 15:49ч..според ваши колеги се касае за: отводняване на 3см.течности разнородни, смяна на две колена - промяна на ъгъла + укрепване на тръбите, дезинфекция (нямам информация каква). от 23ч.на 10.08.2020г., е спряна водата на апартаментите (част от общите части) от 9ет., блок в ж.к......моля ви за цена и възможност за отстраняване на аварията към днешна дата. благодаря предварително! тел. 08.....
чупки на канала за подмяна счупена дъга на канализацията вертикален щранг канализация в мазе
Администратор | 26.08.2020 16:36
Ремонт на канализация
Здравейте, радваме се че решихте проблема още тогава. Ако в бъдеще ви се наложи пак ремонт на вертикалния щранг и решите да приемете нашето предложение, с готовност ще откликнем.
#3474 Емилия | 11.08.2020 15:52
ВиК ремонти в София
Здравейте, какво може да се направи, ако водата в казанчето се пълни над допустимото ниво и прелива, след което изтича в тоалетната чиния?


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3