Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   

Администратор | 12.04.2020 00:03
ВиК течове
здравейте, ето тук, сме посочили причините.
здравейте! имам проблем със смесителя в кухнята. той е с една ръкохватка, монтиран е на стената. незнам, но и предполагам, че е на видима идеал. има теч от за дната страна на ръкохватката и от вашите видеа май става въпрос за смяна на глава на смесителя. питането ми е извършвате ли в момента ремонти по домовете? ако "да" трябва ли предварително записване? каква е цената за смяната на главата на смесителя? прикачам и една снимка на проблема. приятен ден!
теч от смесител с една ръкохватка
Здравейте, сега след ремонта се надяваме, че всичко е наред.
Здравейте, имам проблем с казанчето на моноблок Ulysse на Видима. На 10 години е и досега не е имало проблем, днес се опитвам да натисна бутона отгоре, просто потъва, не изтича вода изобщо. На какво може да се дължи? Как може да се отстрани проблема? Предварително благодаря!
Администратор | 08.04.2020 09:05
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, трябва да се отвори и да се види, може бутона да се е повредил.
Здравей. Не мога да го развия, това зъбче отвътре пречи и ако се натисне по-силно ще го счупя.
Здравейте, не трябва да го развиваш, а да го навиеш, напъни го ще тръгне.
пробвах да го развия, но не мога. не се върти на нито една страна. има ли някакъв специален начин на развиване и завиване? от вътрешната страна има едно зъбче, което пречи на въртенето.
изпразващ механизъм регулиращ винт на изпразващия механизъм
Здравейте, много е развит, затова е трудно. Не пробвай да го развиваш, а само да го навиеш. Тръгне ли, после е по-лесно.
Здравейте. Пробвах да регулирам височината на изпускащия механизъм, но го върнах както беше. Пробвах и да откача едната сива пръчка (закачена на белите лостове - тази, която отговаря за цялото пускане на водата, а не за 1/2 бутона) и като я откачих повечето пъти, в които натисках 1/2 бутона другия не пропадаше, но когато и 2-те сиви пръчки са закачени пропада другия бутон. Каквото съм пипал съм го върнал в изходна позиция (както е било), така че няма разлика в казанчето спрямо преди да го отворя. Аз го отворих, точно заради пропадане на втория бутон след като 1/2 бутона е натиснат.
Здравейте, сивата част, на която се навива бутона е на резба - навий я, дотолкова, че бутона при поставяне на капака да стърчи около 1/2 см и тогава го навий, и пробвай.
Здравейте. Премахнах капака и проверих - при 1/2 бутона и при 2-та бутона водата, която отива в тоалетната чиния е еднаква - почти цялата. Пробвах да преместя поплавъка нагоре и надолу по лоста, но няма резултат. Поплавъка се опира в една от стените на казанчето, не знам дали това не е проблема и има ли значение. Също така знаете ли как да оправя проблема с пропадане на втория бутон, след като натисна 1/2 бутона?
Здравейте, вие пипали ли сте нещо, след като сте отворили казанчето за пръв път или преди това? Питам ви, защото причините може да са няколко.
здравейте. имам казанче видима с 2 бутона. при натискане на 1/2 бутона двете кукички (към които са закачени сивите пръчки) се повдигат една след друга (вместо да се повдигне само едната) и малко след като съм натиснал 1/2 бутона, другия бутон потъва сам (сякаш съм го натиснал, а не съм). на какво може да се дължи проблема и как може да се поправи? дали при натискането на 1/2 бутона и съответното автоматично натискане на другия бутон се хаби цяло казанче вода или само 1/2?
ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, навийте бутона /без да слагате капака/, натиснете малкия бутон и вижте дали изтича всичката вода, или остава. Поплавъка, който е монтиран на изпразващия механизъм - от него се регулира количеството за 1/2 бутона.
Ако премахна канализацията на съседите от двора ми по описания от Вас начин чрез писмо с обр. разписка възможно ли е ВиК дружеството да има после претенции към мен? Дали има някакво правно основание дружеството да извърши това по моя молба?
Здравейте, бях ви написал "ако в сметката за вода на съседите ви, са начислени канализационни разходи - това означава, че канализацията им е приете от вик дружеството". Проверете във ВиК-ато дали им начисляват канализационни. Ако да, да ви кажат - на какво основание е приета канализацията на съседите ви? Ако не - постъпвайте по-този ред от наредбата.
здравейте, пиша ви по повод проблем със стоящ смесител, монтиран на кухненски плот. уплътнението е повредено, вероятно заради влагата, отвора е разширен и смесителя не може да се закрепи изправен. моля за съвет как бихме могли да го ремонтираме. благодаря ви предварително!
стоящ смесител смесител монтиран на плот разширен отвор на плота за смесителя
Здравейте, трябва да направите две планки с по-малък отвор от този на плота/за да могат да минат меките връзки/. Едната планка отгоре, другата отдолу и после стягате отдолу.
Здравейте, в имота ми минават тръби /незаконни/ на мръсен канал на съседи, искам да ги премахна от имота ми. Каква е процедурата за премахването им?
Здравейте, ако в сметката за вода на съседите ви, са начислени канализационни разходи - това означава, че канализацията им е приете от вик дружеството. Ето я наредбата за премахване на незаконни строежи: НАРЕДБА № 13 ОТ 23 ЮЛИ 2001 Г. ЗА ПРИНУДИТЕЛНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ЗАПОВЕДИ ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА НЕЗАКОННИ СТРОЕЖИ ИЛИ ЧАСТИ ОТ ТЯХ ОТ ОРГАНИТЕ НА ДИРЕКЦИЯТА ЗА НАЦИОНАЛЕН СТРОИТЕЛЕН КОНТРОЛ. Можете, ако искате да постъпите по реда на наредбата. Писмо до съседите ви /препоръчано с обратно разписка/ да си премахнат доброволно канализацията. Ако не го сторят, вие я премахвате.
#3234 Румен | 03.04.2020 07:32
Ремонт на смесител
Не е това проблемът, корпусът и чучура са си центровани ОК, но ръкохватката е извъртяна на 45 градуса спрямо нормалното си положение относно чучура /корпуса/.
Администратор | 03.04.2020 09:47
Ремонт на смесител
Здравейте, за да се завърти ръкохватката, причината е, че главата е превъртяла. Трябва да се свали и да се види дали крачетата на главата са изместени. Ако не са изместени, се сменя главата. Ако за изместени се слагат в леглата.
#3231 Румен | 01.04.2020 20:11
Ремонт на смесител
След посещение на майстори заварих чисто нов едно ръкохватков стоящ смесител Грое с изместена дръжка: средното положение отговаря на студена вода на макс, а топлата е на 90 градуса в ляво. Какво са барали и как се оправя това?
Администратор | 01.04.2020 22:55
Ремонт на смесител
Здравейте, отдолу разхлабваш леко гайката, която държи смеситяля и го завърташ в нормалното положение и пак затягаш. Може да пробваш да го завъртиш, без да разхлабваш /ако подава/, но после го стегни отдолу, за да не мърда.
#3230 Стефан | 01.04.2020 19:53
ВиК ремонти в София
Надеждни ли са полиетиленовите преходни кранове ТРМК и могат ли да се използват за главни, веднага след отклонението?
Администратор | 01.04.2020 22:50
ВиК ремонти в София
Здравейте, ако имате предвид крана на самото отклонение, преди ТСК крана - не сме монтирали, досега полиетиленов и не можем да ви дадем съвет. Монтирали сме, месингови сферични, като след отваряне се маха дръжката и крана се маже с асфалт.
Здравейте! Можете ли да свържете нова пералня на мястото на стара (Самсунг)? Съществуват изводи за студената вода и канализацията. Ако да - каква е цената на услугата? Става въпрос за пералня на жена, която не може да се оправи сама, в района на Младост-4. Благодаря предварително за отговора. Поздрав!
Здравейте, разбрахме се по-телефона, когато решите се обадете.
#3227 Стефан | 31.03.2020 16:49
ВиК Форум
Предстои ми изграждане на водопроводно отклонение. То ще бъде с тръба полиетилен Ф32. Първоначално искам да вкарам водата в имота, да изградя шахта, в която да сложа водомера. До шахтата временно ще вдигна една тръба, за да се ползва водата за общи нужди. След шахтата ще се продължи до къщата под земята отново с полиетилен. Искам да попитам правилен ли ще бъде този вариант за пълнеж на шахтата: кран полиетилен Ф32, преход ПЕ/месинг (32 - 3/4"), у-образен месингов филтър (3/4"), водомер на 3/4", тройник на 3/4" (като на него се прави отклонение за временната чешма с кран на 3/4", нипел 3/4", преход ПЕ/месинг(32 - 3/4"), тръба Ф32 полиетилен, и накрая пак преход, завършващ с канелка),кран 3/4 с изпразнител, нипел 3/4", преход ПЕ/месинг, тапа ПЕ Ф32 или просто няма да режа тръбата, която ще продължава към къщата. За главния кран, който ще е преди водомера - по - добре ли е да бъде полиетиленов? И ще имам ли загуби в налягането като минавам през толкова фитинги на 3/4" и после отново към Ф32?
Администратор | 31.03.2020 18:07
ВиК Форум
Здравейте, след водомера 3/4, си слож, тройник редуктивен поцинкован 3/4 /в средата 1/2 за врем. чешма /канелка 1/2/, другия край 3/4 на тройника отива към къщата пак 3/4 полиетилен. В къщата минаваш на полипропилен Ф 25 /основен щранг/, като отклонениета към санитарните прибори полипропилен Ф 20.
#3225 Цветан Димитров | 30.03.2020 23:28
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, благодаря за отговора. бих искал да уточня още нещо. приложил съм снимка на механизма който се предлага за alca plast (фиг.2). имам съмнение, дали предлагания механизъм може да се закрепи към самата структура. ако погледнем другата качена снимка (фиг.3), елемент м17, то това липсва. има един елемент(нещо като скоба- фиг.1), който свързва m17 към самото пластмасово казанче. моля ви, ако имате опит да ми препоръчате механизъм който да купя и начин на монтаж. благодаря,
Администратор | 31.03.2020 00:04
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, трябва да стане. Този елемент №17 го има, но той е към структурата. Ако нещо, не стане, може да го върнете.
#3222 Шери | 30.03.2020 20:26
ВиК Форум
Здравейте, имаме един доста сложен въпрос. Вече от седмица обратната тръба в двора на съседите е спукан, а течът навлиза в нашият двор в двора ни е мизерия. Свързахме се с вик казаха, че е частен имот и няма как да ни помогнат. Отделен е въпросът, че обратната тръба се използва от всички 5 къщи над нашата къща (от горната улица) Въпросът ми е към кого да се обърнем, собственикът на имота го няма... Все трябва да има някаква институция, който ще ни съдейства...
Администратор | 30.03.2020 22:00
ВиК Форум
Здравейте, най-вероятно има запушване на канализацията. Трябва да потърсите фирма която да отстрани аварията, срещу заплащане. Парите трябва да се разпределят между ползвателите на канализацията.
#3221 Цветан Димитров | 30.03.2020 17:00
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, имам проблем с вградено казанче на alca plast. монтажа е правен около 2007г.при пълнене на казанчето, механизма не затваря добре и водата подражава да тече. в търговската мрежа продават механизми, но те се различават от монтирания в структурата. моля за съвет, дали да търся пълнещ механизъм, като оригиналния или да купя само уплътнения и да се опитам да ги сменя на място. благодаря,
вградена структура алка пласт пълнещ механизъм схема части пълначка схема
Администратор | 30.03.2020 21:55
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, ако намерите същия механизъм или части за него, добре. Може да стане и с пълнещ механизъм който, не е оригинален.
#3219 Биляна Гълъбова | 28.03.2020 20:20
ВиК Форум
Здравейте, в момента извършвате ли ремонти по домовете? имах теч от тоалетното казанче, опитах се да го размърдам, но сега съвсем отказва да работи и тече още повече. Наложи се да спра крана. Не разбирам нищо от ремонти и не мога да си го поправя сама.
Администратор | 29.03.2020 10:21
ВиК Форум
Здравейте, да извършваме определени услуги. Трябва да се свържите с нас и да ни посочите адрес.
#3217 Стоян Васев | 26.03.2020 14:12
ВиК ремонти в София
здравейте, надявам се на малка помощ със съвет. счупи ми се ръкохватката на смесителя за вана и не мога да го ползвам. имам един смесител за кухня и искам да го използвам вместо смесителя за баня като свържа към него шлауха на душа вместо лирата. проблемът е че отворът на смесителя където се монтира чучура е по-голям от отвора на присъединителната джаджа на шлауха на душа. въпросът ми е има ли някакво приспособление за пасване резбата на смесителя към резбата на джаджата на шлауха за душа. изпращам снимка на батерията, а резбата на шлауха на душа предполагам е стандартна. проблемът е в това че със съпругата ми сме в рискова група и не трябва да излизаме в настоящата ситуация, а ако трябва да купя някакъв преходник да знам какво търся за да не се мотая много навън. всяка помощ сега е двойно по-ценна.
смесител за мивка
Администратор | 26.03.2020 16:53
ВиК ремонти в София
Здравейте, ако е това от снимката, купувате редуктивен нипел - 3/4 женско на 1/2 мъжко.
#3215 Елеонора | 25.03.2020 19:54
Водопроводчик
Здравейте, живеем в жилище под наем. Топлата вода е на бойлер. В душа и едната чешма в тоалетното помещение няма проблем. В кухнята обаче, топлата вода е много слаба струя. В началото тръгва сравнително добре но след няколко минути отслабва значително. Самия смесител се усеща обаче горещ (отделен кран за топла и студена вода). В мивката в банята смесителя е с общ кран и топла вода няма. На какво се дължи това и как може да се отстрани проблема? Благодаря!
Администратор | 25.03.2020 21:49
Водопроводчик
здравейте, има някъде запушване. може да се пробве да се отпуши с обратна вода. прочете това тук
#3213 Мариела | 25.03.2020 12:18
Ремонт на смесител
Здравейте. Искам да подменя стенна батерия, с два изхода за топла и студена вода, със нагряващ смесител, който ще се монтира само на едната тръба. Въпросът ми е: как да изолирам едната тръба, която ще остане свободна и неизползваема, така че да няма теч? Виждала съм, че се прави нещо като намотка с калчища и лепило, но не съм наясно как става.
Администратор | 25.03.2020 15:15
Ремонт на смесител
Здравейте, ако изхода е мъжко - са слага капа. Ако е женско - се слага тапа. И както казвате кълчища, без лепило.
Здравейте. Възможно ли е да монтирате потопяема помпа във шахта. Предишната помпа изгоря и е необходимо да я сменя. Може ли някой от Вашите служители да я смени? Живея в ж.к.Надежда3 в къща. Поздрави.
Здравейте, нека да отмине заразата и тогава се обадете.
След ремонт по проект за водния цикъл в града подмениха тръбите и направиха нови шахти за мръсната вода оттогава пред блока мирише много лошо не можем да си отворим прозорците. Някои съседи завиха шахтите с наилон но пак мирише. Кой носи отговорност за мръсната канализация пред блока, и кой може да ни помогне?
Здравейте, първа ревизионна шахта е собственост на живущите, от нея към улицата се спопанисва от вик дружеството.
#3207 Мария | 21.03.2020 12:27
ВиК услуги в София
здравейте, вчера в блока сложиха регулатор за налягане, но на 4 етаж се усеща доста разлика в налягането. това за сега не ме притеснява толкова, колкото че открих това да сълзи, а друг път не ми е правило впечатление. това проблeм ли е и какво да предприема? дали е свързано с тази промяна в налягането? и дали има как да повлияят на нашия щранг (от мазе до 4ти етаж) и съответно нашето водоподаване да е различно от на останалите съседи при другите щрангове?
регулатор на налягане редуцир вентил
Администратор | 21.03.2020 13:32
ВиК услуги в София
Здравейте, каквото е налягането на първия етаж, такова трябва да е и на последния етаж. Проверете се цедките на смесителните батерии. Ако теча /сълзенето/ е от връзка /с калчища/, ще спре.
апартамент в етап на строеж, по план щранга за мивката в кухнята е до вътрешната стена, която искам да махна и да преместя мивката под прозореца и цялата кухня в ъгъла на коридора. може ли да си премести щранга? благодаря?
план схема на апартаменти
Здравейте, водопроводните тръби могат да се преместят но, ако канализационния щранг се премести, ще имате проблеми.
#3203 Гордън Георгиев | 16.03.2020 10:57
ВиК ремонти в София
здравейте, решихме да си сменим смесителя в банята (панелен блок от 80те, като след монтажа на новия установихме, че тройниците(изходите) от стената са криви във всяко направление. получи се разминаване във всички посоки. та въпроса ми е, има ли някакъв преходник, който може да обере това разминаване или как да постъпим така, че да не разрушаваме цялата баня? поздрави и хубав ден.
смесител за душ душ в баня наклонена смесителна батерия
Администратор | 16.03.2020 11:11
ВиК ремонти в София
Здравейте, хоризонталното нивелиране на смесителя се извършва чрез екстренците /изводите/. Ако самия ексцентрик е изкривен, се поставят два броя уплътнения, за да поемат луфта.
Здравейте, имам няколко едноръкови смесители grohe за душ и през зимата се повредиха главите. Сега сълзят между основата и ръкохватката. Може ли да се подменят и каква е цената на главата.
Здравейте, могат да се подменят. Ние не продаваме части. Проверете в представителството на Grohe в България.
Здравейте, подозирам че вкъщи има спукана тръба. Има ли уред, чрез който да се установи такава авария?
Здравейте, има такива уреди за откриване на течове. Можеш и сам да си направиш проба, като спреш водата от крана, ако теча спре от водопровода е след крана.
#3197 Данаил Тенчев | 08.03.2020 11:39
Водопроводчик
здравейте, казанчето е моноблок на vidima, мисля че е korona. с хоризонтално оттичане и долно пълнене. пълни се коректно, спира притока и след около 10 сек горе-долу, почва отново да пълни вода, като същата се вижда през мембраната отзад. съответно водата почва да прелива през ръба на изпразващия механизъм към тоалетната чиния. дали може да се смени пълнещия механизъм с някакъв съвместим или трябва да се същия? или може да се ремонтира?
казанче корона видима
Администратор | 08.03.2020 13:42
Водопроводчик
Здравейте, когато механизмът допълва през определен период - това означава, че уплътнението на изпразващия механизъм пропуска /смяна на уплътнението или смяна на изпразв. мех./. Когато прелива през тръбата - реглаж на пълнещия механизъм или подмяна. Може механизмите да не са същите, но да са за моноблок.
#3195 Ilian | 05.03.2020 11:39
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, Казанчето течеше отдясно. Затова смених уплътнението на пълнещия механизъм. Сега е по-добре, но все още продължава да сълзи (пак отдясно) Какво още мога да направя?
Администратор | 05.03.2020 20:52
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, ако пълнещия механизъм е в ред, остава да погледнеш уплътнението на изпразващия механизъм.
#3193 Божан | 04.03.2020 18:15
ВиК услуги в София
Добър вечер в имота ми минават две тръби казаха, че е мръсна канализация, имам право за строеж.
Администратор | 04.03.2020 22:30
ВиК услуги в София
Здравейте, какво искате от нас?
#3191 Йордан | 02.03.2020 20:39
ВиК ремонти в София
Здравейте, имам такъв проблем пластмасово казанче с бутон от горе не облива цялата тоалетна чиния. Благодаря предварително.
Администратор | 03.03.2020 10:05
ВиК ремонти в София
здравейте, прочетете това тук.
#3189 ВАСИЛКА ЦВЕТАНОВА | 02.03.2020 13:41
ВиК Форум
ЧИЯ, СОБСТВЕНОСТ Е ТРЪБАТА ОТ ВЕРТИКАЛНИЯ ЩРАНГ ДО ВОДОМЕРА НА АПАРТАМЕНТА? МОЯ ЛИ Е, ИЛИ НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ? ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ!
Администратор | 02.03.2020 19:08
ВиК Форум
Здравейте, този въпрос не е уреден нормативно? ЕС трябва да реши с решение на общо събрание, до къде са общите части, до крана или от отклонението на вертикалния щранг.
#3187 Светломир Цветанов | 01.03.2020 17:40
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, проблемът е с вградено казанче на грое. вакуумният маркуч на бутона се откачи от поплавъка. по какъв начин се изважда поплавъка, за да се закачи отново. благодаря.
вградена структура grohe бутон за вградена структура grohe
Администратор | 01.03.2020 20:38
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, щипката отдясно на стената на структурата се откача /разгледайте я вниматерно, за да видите как се откача/, след това се повдига нагоре изпразващия механизъм за да се закачи маркуча. Ако обаче ръката ви успее да влезне през отвора, може да пробвате да го закачите маркуча. За целта спрете водата, източете казанчето, вземете огледало и фенер, за да видите къде е пъпката е ако влезе ръката се опитайте да закачите маркуча без да изваждате изпразващия механизъм.
#3185 Марияна Балева | 28.02.2020 07:05
Изграждане на канализация
Здравейте въпроса ми е следния: Живеем в къща, която купуваме 2008г. за която знаем, че си има канализация. 2010г. започваме да подготвяме документи за строеж и Вик ни издава бележка, че водоснабдителните и канализационна мрежи са изградени съгласно изискванията. Бележката да послужи пред общината. На протокола на откриването на строителната площадка пише Ел. захранване-съществуващо, водоснабдяване-съществуващо, канализация-съществуваща. Канализация ни излиза от нашия имот, минава през имот публична общинска собственост даден на концесия и се включва в градската канализация. Януари 2020г. концесионера на общинския имот решава, че тръбите му пречат и ги премахва. Отиваме във Вик-те ни отговарят, че никой не може да ни прекъсва канала, и те отговаряли за инсталациите. Да се обърнем към общината, понеже мястото е общинско. Отиваме в общината те ни отговарят - при нас няма данни за съществуваща канализация, вие мръсен канал не плащате и мястото е дадено на концесия. Ние без съгласието на концесионера нищо не можем да направим. И така вече 2 месеца Вик и община си прехвърлят топката, а ние сме без канализация. Какво ще ни посъветва те да предприемем. Благодаря.
Администратор | 28.02.2020 20:53
Изграждане на канализация
Здравейте, най добрия вариянт за вас е да потърсите адвокат. Той ще каже какви са правата ви, след като му покажете надлежните документи.
#3183 Стефан Георгиев | 27.02.2020 15:17
ВиК ремонти в София
Живея в двуетажна къща построена 1958г.. Вертикалната тръбата за студена вода, която е за съседите от втория етаж е вкопана в стената, която е половин тухла. При подмяна на тръбите пак ли от там трябва да мине. Сменихме тръбата на мръсния канал при което разбих и свалих плочките тръбите естествено са в окаяно положение. Има възможност покрай мръсния канал да минат новите тръби, но съседа ми не съгласен. Как да постъпя?
Администратор | 27.02.2020 17:59
ВиК ремонти в София
Здравейте, във вашата част, можете да прекарате тръбите от където си искате, но трябва да я вържете /тръбата/ отново, там където излиза при него. Другия вариянт е да се разберете със съседа си.
С това не става отпушването много странно при положение, че тръбата е чиста нищо не вади от тръбата това нещо, защо тогава не се отрушва?
Здравейте, ако е мазнина, няма да вади. Когато спре спиралата - натискане и въртене, докато пробие.
#3178 Александър | 22.02.2020 20:57
Отпушване на канали в София
Живеем в къща, отскоро прелива сифона. При ползване на тоалетната е още по сериозен разлива! Имам съмнение че е за пушена главна тръба на канализацията.. Ако е възможно да посетите адреса възможно най скоро.. 08.......
Администратор | 23.02.2020 00:50
Отпушване на канали в София
Здравейте, посочете точен адрес и ще ви посетим. Адресът ви няма да бъде публикуван.
Ясно, явно за това сама не успях нищо да направя. Ние живеем на 4-ти последен етаж, възможно ли е запушването да не е от нас, а от долу от съседите и при нас да не се изтича водата или няма такъв вариянт?
Здравейте, от вас е запушването, щом като съседите ви нямат проблем с канализацията.
Моя приятелка ми даде подобно на това, то е дълго като тел трябва да се набута хубаво в канала в краят, обаче е като кука, а в другият е дръжка която се навива, когато се набута хубаво на вътре в канала така ми обясни с него дали ще стане?
Здравейте, да ще стане, но трябва да сте двама. Единия вкарва навътре и натиска да влиза, когато спира, а другия върти и държи спиралата опъната.
Благодаря ви много ще потърся дано намеря и ще пробвам да отпуша канала с него!
Здравейте, моят въпрос е такъв! Всичко изтича в един канал, тоест, на една стена са банята а от другата страна е кухнят, съответно и мивката пералнята ми е в кухнята от пералнята и мивката в кухнята всичко връща във ваната и от мивката на банята пак връща във ваната къде е проблемът и какво мога дя направя по въпроса? Благодаря!
здравейте, двата канала в кухнята, и двата канала в банята се свързват в една тръба. тази тръба е запушена, трябва да се отпуши. или си купувате ръчна машина за отпушване на канали, или викате фирма за отпушване на канали. може да си вземете нещо подобно на това, на снимката. продават се в германия и не са скъпи. този вид са любителски за домашни условия. успех, ви пожелаваме. ако имате допълнителни въпроси, може да попитате.
Здравейте, живея на втория етаж в панелен блок гр.Мездра обл. Враца. От една седмица се стича вода по водопроводните тръби /мръсна и питейна вода/ в банята. От другата страна на стената в кухнята водата избива и се стича и от горния ъгъл по стената и продължава. В банята на горния етаж е правен основен ремонт включително частично сменяване на всички водопроводни тръби. Какъв е проблема, как и кой може да го отстрани? Благодаря предварително.
Здравейте, ако теча е постоянен /ден и нощ/, проблема е водопроводен /възможно да е от ремонта/. Ако теча е само при ползване на санитарните прибори, причината е в канализацията. Възможно е, теча да е и от фугите. Ако проблема е водопроводен или канализационен, трябва да търсите водопроводчик. Ако е от фуги, фаянсаджия.
#3167 Ели | 16.02.2020 02:42
Ремонт на тоалетно казанче
эдравейте, някаква част от тоалетното казанче ни се счупи и трябваше да спрем водата эа него, защото започна да шурти постоянно. счупеното парченце изпадна в тоалетната чиния, след опит да пусна водата. прилагам снимка. дали може да разчитаме на вас да поправите казанчето?
счупена част казанче моно блок ремонт
Администратор | 16.02.2020 19:55
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, да може да разчитате на нас.
#3163 Владимир Горняков | 13.02.2020 17:59
Вертикални канализационни клонове (щрангове)
здравейте, интересува ме ориентировъчната цена за подмяна на счупено pvc 110 коляно (дъга 45 градуса). проблемът е в долния край на вертикален канализационен клон, който преминава в хоризонтален, по тавана на сутерена. канализацията е действаща ! хубаво е и двете дъги да се подменят с нови - дебелостенни. сградата е в кв. свобода, гр. софия.
канализационни тръби за ремонт висяща канализация
Здравейте, това което искате е изпратено на имейла, който сте посочили.
#3161 Юлиян Балчев | 13.02.2020 17:03
Ремонт на шахти
здравейте! изпращам снимките на ревизионната шахта. трябва да се почисти и измаже, където е паднала мазилката. ще очаквам оферта! благодаря ви предварително! поздрави, юлиян балчев моб.тел. 08.......
шахта канал ремонт на шахта почистване на шахта
Администратор | 13.02.2020 21:54
Ремонт на шахти
Здравейте, изпратена ви е оферта на имейла.
Здравейте, според свекъра ми, крановете на водомерите трябва да са отворени до половината, защото ако са до край се развалят крановете на мивките.Това вярно ли е?
Здравейте,и до половината да са, пак ще се развалят. Един път или два пъти годишно затваряте и отваряте крана. Нашата практика е да отворим до край и малко да върнеме.
здравейте може ли да се добави едно y за тоалетна и колко би струвало?
вик инсталация вертикален клон канализация
Здравейте, вече ви изпратихме оферта на имейла.
#3155 Младен Славчев | 11.02.2020 19:13
ВиК услуги в София
здравейте, имам обикновен смесител на мивката в банята от тези на които кранчето просто се вдига нагоре. вчера започна да оказва силно съпротивление при вдигане кранчето нагоре но при малко по-голям натиск ставаше, като прищракваше нещо. натиснах кранчето надолу, като се опитах да го наместя ако е разместено и сега не щрака при вдигане кранчето нагоре, но сега не се вдига до край и следователно пуска малко вода, ако го насиля малко повече пуска малко повече вода, но не стои. надясно към студената вода пуска достатъчно количество струя, но наляво към топлото пуска съвсем малко. някоя пластина предполагам може да е счупена вътре. дали има нужда от смяна и може ли да се смени само смесителя? ако да, колко би струвало ?
мивка
Администратор | 11.02.2020 23:33
ВиК услуги в София
Здравейте, трябва да се свали ръкохватката, под нея има един пластмасов пръстен, махнете го и нещата ще се оправят.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3