Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

#2866 Валери | 10.08.2019 19:22
Смяна на водопровод в апартамент
Колко ще струва, ориентировъчно, подмяната на водопроводната инсталация в апартамент с един шранг? И,за колко време става това?
Администратор | 10.08.2019 21:00
Смяна на водопровод в апартамент
Здравейте, когато се подменя общата водопроводна инсталация е добре да се подмени на всички апартаменти. Ако съседите под вас не са сменили тръбите, след подмяната вашите тръби от вътре ще се оцветят с ръжда, която в последствие /вашите съседи сменят тръбите/ ръждата ще си остане там по вашите тръби. Знаеме, че масова се подменят тръбите частично, но всеки да решава сам как да постъпи.
възможно ли е преместване на кухнята в хола (пътя на мръсният канал е от тоалетната чиния в предния край на снимката около 2,5 м). благодаря
преместване на вик инсталация
Администратор | 10.08.2019 20:53
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, възможно е, но за мръсния канал ще трябва замазката над плочата да е поне 10 см., като имаме предвид посоченото от вас разстояние.
#2863 Мария | 08.08.2019 21:47
Ремонт на тоалетно казанче
Благодаря за бързият отговор - проблемът продължава и ще се наложи да купя нов пълнещ механизъм. Има ли клипче показващо как се сменя? Благодаря
Администратор | 09.08.2019 21:50
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, клип няма за странична пълнене, но сме обяснили как се подменя. Имаме клип за ремонт подмяна на поплавък с долно пълнене.
#2861 Мария | 08.08.2019 17:41
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, от вчера имам проблем с тоалетно казанче моноблок видима странично пълнене. пълненето не спира при достигане на определеното ниво на водата-продължава да пълни казанчето, чува се по-силно "свистене" и водата започва да изтича в клекалото-ако спра водата от спирателният кран изтичането спира. какъв може да е проблема и как мога да го отстраня? приложила съм снимки. благодаря много, хубава вечер.
подмяна на пълнещ механизъм ремонт на моноблок видима
Администратор | 08.08.2019 19:30
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, намалете нивото на водата от винта на пълнещия механизъм /вижда се, като кръстче отгоре/, като го развивате обратно на часовниковата страна. Ако не се оправи, пълнещия механизъм е за смяна.
#2858 Боряна | 08.08.2019 06:34
ВиК ремонти в София
Здравейте, имаме спукана тръба на мръсния канал в мазето, каква е цената горе долу за подмяна?
Администратор | 08.08.2019 08:36
ВиК ремонти в София
Здравейте, тръбата в мазето от каменин ли е, или пвц?
#2855 Ралица Господинова | 05.08.2019 11:47
Водопроводчик в Дружба – [ ВиК Услуги в София ]
здравейте! от известно време кранчето за студена вода на мивката в банята капе. опитахме се да развъртим винта на ръкохватката, за да сменим евентуално уплътнението, но винтът е ужасно ръждясал и не помръдва. пръскахме с препарат против ръжда, но без резултат. как можем да го махнем успешно и можем ли да се обърнем към вас за отстраняването на този теч?
ръкохватка на смесителна батерия сваляне на ръкохватка на смесител
Здравейте, разпробивате с бургия главата на винта и сменяте патрона.
#2854 Ангел Димитров | 05.08.2019 09:58
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, Моля Ви за съвет... Става въпрос за моноблок на Видима с керамично казанче (с долно пълнене). Преди няколко дни смених пълнещия механизъм с нов, понеже казанчето преливаше и водата изтичаше в тоалетната чиния. Сега всичко е ок, обаче се появи друг проблем...когато се напълни казанчето с вода, меката връзка (която е между спирачния кран и казанчето) извибрирва доста силно, даже се чува като удар...На какво може да се дължи това? Преди смяната този проблем го нямаше. Моля Ви за помощ.
Администратор | 05.08.2019 19:02
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, това се дължи от гумичката на пълнещия механизъм при спиране шуми и вибрира. Качете снимка на пълнещия механизъм отгоре /като махнете капака/.
#2851 Браниела Борисова | 31.07.2019 12:05
Водопроводчик в Дианабад – [ ВиК Услуги в София ]
Здравейте, смених душ слушалката и шлауха в банята с нови от Лидл, но имам проблем. Водата от слушалката не спира да тече и копчето, с което се регулира от батерията или от слушалката да има вода, не работи. Трябва да спра изцяло водата и да го натисна, тогава започва да тече вода от долу, но има и лека струйка от подвижния душ. Дефект на слушалката или грешен монтаж е според Вас?
Здравейте, само при спряла вода превключвайте в крайно положение. Ако само се оттича - добре, но ако теча не спира, от превключвателя е проблема а не от слушалката.
#2849 Втора тоалетна | 31.07.2019 08:36
ВиК ремонти в София
Здравейте, възможно ли е в банята да сложа втора тоалетна като я вържа за водосточната тръба на блока, която минава през всички жилища, а аз съм на последен етаж? В банята няма мръсен канал. Благодаря предварително.
Администратор | 31.07.2019 10:09
ВиК ремонти в София
Здравейте, по принцип може, но за да е всичко законно ви трябва проект.
#2844 Петър Петров | 30.07.2019 14:39
ВиК ремонти в София
здравейте, имам проблем в мазето от мръсния канал при връзката с другата по широка тръба има теч. какво може да се направи и колко ще струва. става въпрос за гр.софия ,жк.младост4, бл.433
вертикален канализачионен щранг за ремонт
Администратор | 30.07.2019 18:07
ВиК ремонти в София
Здравейте, изпращаме ви цена за ремонта на имейла.
здравейте, както говорихме вчера, публикувам снимки на тоалетното казанче - моноблок на видима. проблемът е, че от известно време водата от казанчето изтича вътре в тоалетната чиния и през кратки интервали се чува звук на пълнене. вътрешните механизми бяха сменени наскоро, но изтичането все още продължава. ще се радвам ако можете да ми помогнете. предварително благодаря.
моноблок на видима ремонт на моноблок видима моноблок видима със свален капак
Здравейте, посочете точен адрес и телефон, няма да бъдат публикувани, и евентуално утре ще бъдете посетени.
здравейте, монтирах чисто нов моноблок фаянс и имам проблем с казанчето: като се пусне вода с бутона за 3 литра, после не затваря добре изпразващия механизъм и остава много леко да сълзи (едва забележима струйка) в тоалетната чиния и след известно време пак се включва пълнещия механизъм за секунда и спира и после пак така. като се пусне обаче, с бутона за 6 литра го няма този проблем - затваря си плътно и не сълзи изобщо в чинията. дали става въпрос за настройка или изпразващото си е фабрично дефектно. благодаря предварително. прилагам снимки на карантията в казанчето.
арматура за моноблок изпразващ механизъм моноблок комплект арматура за тоалетно казанче
Здравейте, поплавъка за 1/2 е на самия изпразващ механизъм. Като махнете капака, навийте бутона и пуснете бутона за 3 литра. Ако не го направи е възможно да затягате много бутона, ако пак го прави, пак пуснете и огледайте, като стигне водата до поплавъка, има ли нещо което да възпрепятства да се затвори клапата.
здравейте пиша ви от град софия, квартал младост 3. преди 6 месеца установихме, че имаме теч в блок (ново строителство) от вертикален канал (куфар кухня) между два етажа, защото тръбите (pvc 110mm?) са къси и не влизат една в друга (така ми казаха). правени са няколко опита за ремонт без траен ефект. какво е пробвано до сега: 1. да се пробва да се дръпнат тръбите за да се доближат, да се залепят със силикон и да се запълни дупката с пяна – изкара около месец; 2. да не се дърпат тръбите, да се залепят със специален силикон и специално тиксо и да се запълни дупката с пяна, която не раздува – протече по-малко от час след пускане на водата; 3. да се разчисти всичко от предния опит и да се залепят тръбите със същите силикон и тиксо, но да не се слага пяна (мислехме че тече и от друго място и от пяната не можеше да се провери) – протече (от същото място) по-малко от час след пускане на водата; 4. да се откачат тръбите от скоби, които ги държат за стената (една под и една над проблема, не всичките) и да се залепи парче тръба, срязана по дължина, върху дупката (сивото на последната снимка) – изкара 4 дена. към момента на писане кухнята на апартамента, в чиито куфар се намира проблема е разглобена и куфара е достъпен. при нужда и след предварително уведомление съседа от долния етаж е съгласен да даде достъп. първата и втората снимка са от втория опит, а третата е как изглежда в момента след четвъртия опит. търсим трайно решение на проблема по възможност без запълване със силикон, лепило и т.н., които явно не са подходящи в случая.
вертикален канализационен щранг теч от вертикален щранг ремонт на вертикален канализационен щранг
Здравейте, ако е така както казвате, трябва да се удължи тръбата и тогава да се направи връзката. Ако теча е от разклонението - трябва да се подмени с ново. Изпращаме ви цена за ремонта на имейла който сте посочили. Добре е да качите и снимка от долния етаж, за да се види какъв е достъпа.
#2837 Божана Тагарева | 23.07.2019 15:35
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, кухнята ми е изнесена на балкона в панелно жилище. Мивката пералнята и миалната са в един общ канал. Понякога когато пералнята изхвърля вода мръсния канал връща водата. Днес се притесних защото два дни не е пускана вода и при измиването на две чиний и две чаши каналът върна водата обратно. Какъв съвет бихте ми дали или евентуало къде е проблема.
Администратор | 23.07.2019 18:28
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, проблема е, че канализацията е запушена с мазнина. Съвета ни е да потърсите професионална помощ, сами няма да можете да се справите.
#2835 Динко Атанасов | 22.07.2019 11:41
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, смених си изпразващият механизъм с такъв на никипласт. всичко добре, но не задържа докато изпразни казанчето, а в момента в който пуснеш копчето и спира т.е изпразва само докато държиш бутона натиснат. има ли някакъв лек? благодаря предварително
изпразващ механизъм никипласт
Администратор | 22.07.2019 12:02
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, поплавъка който е на изпразващия механизъм го свали надолу.
#2830 Албена Тодорова | 17.07.2019 15:56
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте! купих ново казанче, но струята е слаба и не е ефективно. старото пускаше много повече вода, а това е със същия размер, но не работи така добре. налага се да бъде пуснато 2-3 пъти, за да има ефект. какво мога да направя или е до самото казанче? предварително ви благодаря. прилагам снимки:
ремонт на тоалетно казанче пълнещ и изпразващ механизъм на тоалетно казанче
Администратор | 17.07.2019 23:00
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, от лявата страна /втората снимка/ е пълнещия механизъм - отгоре има винт, навийте го за да дигнете нивото на водата, но дотам, че да не прелива през червената тръбичка.
#2829 Стефан Онков | 16.07.2019 14:22
ВиК течове
здравейте, споделям снимка на спукана канализационна тръба на кухненски щранг. моля, свържете се с мен на тел. .... за да уточним вашите възможности за съдействие. ако мога да помогна с долълнителна информация, моля, свържете се с мен. оставам на ваше разположение. благодаря, стефан
теч от вертикален канализационен щранг
Администратор | 17.07.2019 23:09
ВиК течове
Здравейте, първо се извиняваме, че се забавихме с отговора. Не се вижда добре от снимката дали тръбата отдолу чупи към съседно мазе или влиза право надолу. Ако е към съседното мазе, моля за снимка и от там. Благодаря.
#2825 Красимир Ковачки | 14.07.2019 22:07
ВиК Форум
Здравейте интересува ме дали е възможно демонтаж на двете врътки за вода на смесителна батерия и монтаж на нови две. Дали предлагате такава услуга може ли да се запише определен ден и час за услугата и каква би била цената на такава услуга около разбира се, благодаря предварително! Очаквам отговор.
Администратор | 15.07.2019 23:27
ВиК Форум
Здравейте, не не предлагаме такава услуга. Качете ни снимки и ние ще ви помогнеме да си ги смените.
#2824 Юлиана | 14.07.2019 18:15
Ремонт на смесител
здравейте, имаме проблем с течащ чучур на еднохватков смесител (сн.1). сменихме гумените уплътнения (сн.1), но след навиване от резбата му отново избива вода (сн.3). моля за съвет.
ремонт на смесител теч от чучура смесителна батерия с теч
Администратор | 15.07.2019 23:16
Ремонт на смесител
Здравейте, от последната снимка се вижда, че не сте натегнали гайката.
Здравейте. Имаме голям проблем. Много често канала в банята се запушва и съумяваме да го оправим, но сега положението е сериозно. Опитах с жило за отпушване. Излязоха малка топка косми. Проблемът е ,че когато пусна чешмата, водята се стича и започва да блика от канала. Снощи напълних мивката и пуснах водата да изтече. Излязоха много гадории, приличащи на бели камъчета. Със силна струя вода отново се поотпуши, но изтичането става бавно, а водата от мивката отново се връща от сифона. Опитах с препарат за отпушване на канали-нищо, чудя се дали да опитам със сода, сол и оцет по една чаена чаша. Ще се радвам да ми дадете съвет. Усмихнат ден.
Администратор | 15.07.2019 23:10
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, прочетете горната статия.
#2818 Панайотов | 12.07.2019 16:11
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, отскоро казанчето ми се пълни много бавно, предполагам, че има запушен филтър, но не знам как да стигна до него. моноблокът ми е ъглов, на кашона пишеше fayans flamenco block, но съм останал с впечатление, че е турски. успявам само да сваля синята капачка на пълнещия механизъм и да откача лявата част на рамото на затварящия клапан, но след това не виждам кое и как да разглобя. а не искам да го счупя по невнимание. можете ли да ми кажете как се разглобява пълнещия механизъм или къде другаде може да е проблема? благодаря!
ъглов моноблок ремонт на ъглов моноблок снимка на долно пълнещ механизъм
Администратор | 12.07.2019 16:57
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, трябва да свалите казанчето и отдолу да отвиете гайката на пълнещия механизъм. Ако се окаже че няма боклуци - пълнещият механизъм е за смяна.
в продължение на тел ни разговор по отношение монтаж на вградено казанче вместо моноблок
чертеж санитарни помещения ремонт на баня
Здравейте, не виждаме да има проблем за да се монтира вградена структура.
Здравейте, Пиша Ви от гр. София, Горна Баня, ........ - имаме проблем с канализацията, която е запушена и вече връщат каналите в мазетата. От Софийска вода ни казаха, че трябва да бъдат отпушени и сменени тръбите. Моля за Вашата оферта за цена. Благодаря!
Здравейте, изпратили сме ви цена на имейла.
Здравейте, купувам 2-стаен апартамент, който много искам да преустроя в 3-стаен и съответно да преместя кухнята във всекидневната. Едната си стена всекидневната дели с настоящата кухня, а другата стена - с коридора и банята. Блокът е тухлено строителство от 60-те с дебели стени, 1-ви етаж. Възможно ли е такова преустройство и каква би била ориентировъчната цена, колко време отнемат дейностите? Благодаря Ви!
Администратор | 09.07.2019 10:47
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, вече сме дали такива отговори в статията. Проблема при такива премествания е канализационната тръба. Ние поставяме тръба Ф 50 мм и на всеки метър по 10 мм за наклон. Без снимки /и доп. въпроси ако се налага/ не можеме да дадеме оферта.
здравейте, говорихме по телефона и изшращам снимка на течащ смесител. за младост 3.
капеща смесителна батерия
Здравейте, надяваме се, че сега след като извършихме ремонта на смесителната батерия всичко е наред.
Здравейте, как и дали е възможно сами да махнем стенен смесител и да да сложим стоящ?
Здравейте, възможно е, но ще трябва да се разкърти.
#2807 Ценова | 04.07.2019 08:43
ВиК Форум
Купих апартамент през декември. Не ми се беше налагало да слизам в мазето. Но се наложи, за да сваля багаж. Но не можах да стигна. В мазето течеше вода и още нещо от отходната тръба. Миризмата беше ужасяваща и капеше и отгоре и отдолу. Какво да направя? Явно тук няма кой да обърне внимание. Ще тръгне някоя зараза не дай си Боже. Трябва да се действа много бързо. Моля за помощ!
Администратор | 04.07.2019 11:54
ВиК Форум
Здравейте, качете снимки на проблема ако сте от София, за да ви дадеме цена за ремонта.
говорихме преди малко по телефона, за утре за кв. дървеница смяна арматура на казанче. пращам снимки.
моноблок видима тоалетна чиния бутон за тоалетно казанче
Здравейте, утре ще ви се обадиме.
#2803 Теодор Иванов Цонев | 23.06.2019 18:58
Ремонт на смесител
смесител grohe grohtherm 1000c cosmopolitan вана/душ термостатен 34215 Здравейте ! На ТЕЦ съм но в момента не е пусната водата защото е все още нова кооперация.Пусната е само студената вода от ВиК,но през смесителя не преминава.През смесителя на мивката в банята и през смесителя в кухнята минава вода а през смесителя за душ/вана не преминава въпреки,че е първи по системата.Каква е причината и възможно ли е от липсата на подаване на вода от ТЕЦ-а. Благодаря
Администратор | 24.06.2019 20:00
Ремонт на смесител
Здравейте, проверете дали кранчето е пуснато.
#2801 Веселин Николов | 22.06.2019 08:56
Неприятна миризма на канали и канализация
Здравейте! Сградата е на 15 години и е 6 етажна. От 3-4 години на 5 и 6 етажи, в баните мирише много силно на канал от сифоните. Особено силна е миризмата при промяна на атмосферното налягане. Сифоните се чистят периодично, но често водата от тях се изпарява. Миризмата изчезва за кратко време единствено при къпане или ако се излее голямо количество вода в сифон на пода. Баните са една до друга на етажите и мръсната вода се отвежда по два успоредни вертикални щранга. Проверихме вентилацията на щранговете. На 5 етаж отходните тръби са редуцирани от строителя от Ф110 на ф50 и се събират в една ф50 през стената. Тази ф50 излиза над покрива около 20 см. Тръбата не е запушена. Проверени са тръбите през ревизиите на щранговете в мазетата и няма видимо запушване. Двата щранга са нормално проходни. Тази редукция е вероятен проблем, но защо миризмата се появи след 10-11 години от построяването? Ще помогне ли продухване на канала в мазетата с машина? Моля за съвет как да се реши проблема.
Здравейте, намаленото сечение на тръбата е проблема. Най-вероятно досега не се е появявял, защото обитателите са били по-малко преди. Ако се пусне едновременно две или три тоалетни на един щранг, ще дръпне въздух от сифоните поради малкото сечение на изходната тръба.
#2799 Биляна Miteva | 20.06.2019 09:57
Водопроводчик
здравейте, поздравления за доброто присъствие в интернет и професионализма. моят проблем, е следния: имам вградено казанче на coes milan, които нямат вече представителство в софия. проблемът е че тече, невъзможно е пълненето му
вградена структура coes milan ремонт на вградена структура вградена структура отвътре
Администратор | 20.06.2019 20:13
Водопроводчик
Здравейте, дайте си адреса и телефона, няма да бъдат показани в сайта.
#2797 Иво | 19.06.2019 13:28
Ремонт на смесител
здравейте, смесителят на душа не искаше да пуска топла вода. след като го отворих установих, че дупката за топлата вода е запушена от гума. извадих гумата и го събрах и в момента си работи. въпроса ми е откъде е дошла тази гума? предполагам, че най-вероятно е от връзката на смесителя с тръбите.
ремонт на смесител разглобен смесител с една ръкохватка
Администратор | 19.06.2019 14:15
Ремонт на смесител
Здравейте, да от там е.
В кухнята имам двуръкохватков смесител и от него капе вода дори и когато е спряна от главния "кран". Смених гумичките и "механизмите", но пак тече.
Здравейте, леглата на смесителната батерия са за шлайфане или за смяна.
#2793 Ния | 14.06.2019 10:18
ВиК ремонти в София
Здравейте, Водата от душа (ТЕЦ) се променя постоянно от топла на студена като не може да се задържи на умерена температура. Смехиме душ батерията, но проблемът не се оправи. Имаме и бойлер, който изпобвахме-с него няма този проблем. Дали може да предположите каква е причината? И според Вас трябва ли да се свържем с водоснабдителното дружество и/или топлофикация или може да предприемем някакви мерки без съгласуване с тях?
Администратор | 14.06.2019 19:11
ВиК ремонти в София
Здравейте, тръбите /щранговете/ най-вероятно са ви за смяна.
#2791 Веселин | 13.06.2019 12:39
Ремонт на смесител
здравейте, смесителят за кухнята капе и предполагам, че проблемът е в затварящия механизъм. при опит за ремонтиране е много трудно отвиването на тази бяла гайка, която е под декоративния купол. гайката е пластмасова и гаечният ключ само превърта. благодаря предварително и за съветите!
смяна на глава на смесител
Администратор | 13.06.2019 17:53
Ремонт на смесител
Здравейте, трябва да пробвате с тръбен ключ да я развиете.
#2789 Роси | 12.06.2019 10:03
Ремонт на смесител
Здравейте, става въпрос за смесител душ/вана с две ръкохватки. Когато пусна студена вода има две състояния - или въртя почти до край, за да тръгне водата и водата тръгва с всичка сила, или при пускане на водата започва да се чува шум на тръби, смесителя вибрира, а водата тече на тласъци. Какъв може да е проблема? Благодаря
Администратор | 12.06.2019 17:31
Ремонт на смесител
Здравейте, гумичките са за смяна.
#2787 Андрей Китанов | 11.06.2019 20:17
Ремонт на тоалетно казанче
от бутона на вградена стуктура излиза тръбичка за въздух, водеща до едно мехче, което е скъсано и не може да задейства изпускателния механизъм. може ли да се отремонтира, смени с ново или по някъкъв начин да се направи структурата да работи. благодаря
бутон вградена структура
Администратор | 11.06.2019 22:48
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, това е много стара структура, ако знаете производителя, да ги питате за резервни части. Качете ни повече снимки.
#2784 Христо Вълков | 10.06.2019 22:42
Ремонт на смесител
Здравейте, едноръков смесител Видима шуми при средна сила на струята. Може ли да се ремонтира или нов?
Администратор | 11.06.2019 16:31
Ремонт на смесител
Здравейте, да може, най-вероятно главата е за смяна.
Здравейте, Можете ли да изпълните следното: изграждане (преместване) на водопровод и канал и електрически ключ за монтиране на пералня в антре пред баня? Разстоянието до сифона в банята е около 3.30 м и до мивката в същата баня около 2.30 м. Адресът е в София, кв. Лозенец. Ако бихте приели такава поръчка - моля за възможен срок и цена на изпълнение, както и други Ваши условия. Не мога да прикача снимки тук, но на нормален имел мога да изпратя проектите с точни данни за настоящото разположение и инсталации. Благодаря предварително.
Здравейте, първо се извиняваме за забавянето на отговора. За водопровода и канализацията няма проблем, но за контакта няма да можеме да го изведеме. За да ви дадеме оферта са необходими снимки на банята и на антрето, както и проекта. Ако ги качите пак така, няма да бъдат публикувани в сайта.
Здравейте! Закупих си термостатен смесител Видима V Style. Проблемът при мен е че изходите за студената и за топлата вода са разменени. Това дали би повлияло на работата на смесителя и има ли вариант да се коригира това.
Здравейте, да това ще повлияе на работата на смесителя. Трябва да се обърнат изводите, а това без къртене няма как да стане.
Днес към обяд спря да има вода в банята, но в кухнята има, какъв може да е проблема щото още няма вода в банята?
Здравейте, първо развийте цедката на чучура ако има такава. След това се търси причината в смесителната батерия, меки водопроводни връзки, кранчета ако е смесител с една ръкохватка и т.н..
Здравейте, живея в къща, и при всеки по-силен дъжд шахтите на двора спират да поемат водата и започват да връщат на обратно водата от канализацията и пълнят двора със вода, и сме принудени да запушваме шахтите за да не връщат. Как може да се реши този проблем?
Здравейте, проблема трябва да се търси на улицата, ако там върви канализацията.
#2774 Иван Киров | 03.06.2019 22:47
ВиК течове
здравейте, от долу изпука ми се струва урина, как да разбера дали е спукано. благодаря предварително
моноблок теч от моноблок
Администратор | 04.06.2019 08:03
ВиК течове
Здравейте, ако водата в еската на тоалетната спада. Проверете си маншона за мръсната вода отзад.
#2772 Цветан Ценев | 31.05.2019 12:15
Смяна на водопроводни щрангове
Сменяте ли вертикални щрангове извън територията на София - за град Своге?
Администратор | 31.05.2019 15:55
Смяна на водопроводни щрангове
Здравейте, за съжаление не.
#2770 Милен Тодоров | 24.05.2019 18:35
ВиК Форум
Здравейте, тези дни си инсталирах ново бойлерче за мивка елдом (тип Юнга), но имам проблем с топлата вода - струята която тече като развия кранчето на топлата вода е по-слаба от тази, която тече от кранчето на студената вода и нагревателят изобщо не се активира да я затопли. Активира се само като запуша чучура, от който излиза водата. Въпросът ми е дали това се дължи на цялостно слабо налягане към бойлера, или проблемът е в самия бойлер.. или нещо друго. Благодаря преварително!
Администратор | 24.05.2019 18:57
ВиК Форум
Здравейте, ако е в гаранция обърнете се към сервиза посочен в документите, вие не пипайте.
#2767 Маряна Николова Йорданова | 24.05.2019 12:45
Смяна на водопроводни щрангове
Смяна на хор.щранг за ст.вода, смяна на спир. кран, монт. на водомер, проточен бойлер-6кв, мивка, душ. Моля за цена. Водители водомери на проверка? Огледа безплатен ли е? Работите ли след 5ч.и в почивни дни? Дано имате добри новини за мен.
Администратор | 24.05.2019 17:59
Смяна на водопроводни щрангове
Здравейте, всичко свързано с ремонт на вик, извършваме, без ел. инсталации. Проверка на водомери не извършваме. За оферта, трябва да ни качите снимки и да опишете какво точно искате. Работното ни време е записано най-отдолу на страницата на сайта.
#2766 Ели Василева | 24.05.2019 11:11
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, каналът в банята ми беше запушен с малки стружки от латекс (измих с душа нещо, което беше боядисвано с латекс). Латексът се беше утаил на дъното - виждах го заради цвета му. Отпуших канала с Тубофло. Оттогава в него няма вода. Не мирише все още, но каналът е сух и това ме притеснява. Може ли да съм повредила, продупчила нещо с препарата? Бялата пластмасова тапичка, която винаги си е била там и не съм я премахнала. Преди също съм запушвала канала с коса или просто се е запушвал понякога и съм го отпушвала по същия начин с Тубофло или други подобни.
Администратор | 24.05.2019 17:44
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, в сифона трябва да има вода. Ако качите снимка-и, ще е по-добре.
Здравейте! Благодаря за бързия отговор! Имам още един въпрос: Възможно ли е да дойде Ваш човек за оглед, консултация и евентуално поправка на повредата. Категорични са, че разбиването трябва да бъде при мен. От домсъвета отказват да отпуснат пари. Разчитам на Вашия човек, който трябва да даде мнение, че такава повреда се плаща от общите сметки, както чета във Вашия отговор. Подът на моята шахта е мокър, непрекъснато капе,а отгоре има още 3 етажа и се страхувам, че ще се срути върху 4-ти етаж, което ще предизвика още по-голяма олелия. Попаднах в ситуация без вина виновна, при това за всичко аз да плащам, включително и за душевните си страдания. Колко би струвала консултация с оглед на проблемните места? Благодаря предварително! Поздрави!
Здравейте, за съжаление много сме ангажирани и няма да можеме да дойдем на оглед, остава да ни изпратите или снимки или да ни дадете точен адрес и телефон, ако можем да ви влючиме при положение, че работиме във вашият район.
Здравейте! Аз живея на 5-ти етаж. Между 5-ти и 6-ти етаж беше паднало огромно парче панел /около 70см/, откъснало се от пода на шахтата на 6-ти етаж и заседнало върху съединителната скоба на голямата /мръсна/ тръба. Разбихме това парче, като мислехме, че е спукало тръбата. Оказа се, че е закачило и повредило муфтата, която обхваща по-тесните тръби, отточни на двете мивки на 6-ти етаж - от банята и кухнята им. И по широката тръба се стича вода, която покрай мен, на 5-ти етаж, само преминава, събира се на малка локвичка на дъното на моята шахта и се стича на 4-ти етаж. Водопроводчик каза, че трябва да се разбие моята стена, в моята баня, за да се смени цялата тръба и да се свържат двете изходящи тръби от 6-ти етаж. Смятат, че това не е обща част и ме задължават аз да платя всичко - и разбиването, и тръбата, и, разбира се, после ремонта на разбитото. Аз съм пенсионерка, нямам от никъде помощ, имам коксартроза до степен за операция, която не мога да направя поради липса на средства. Доколкото ми е известно от приятелки с подобни проблеми /за течовете/ шахтата се счита обща и сумата се изплаща от общи сметки на входа. В тази шахта са разположени двата ми водомера. Ако от тях тече, съгласна съм да платя за повреда, да ги сменя, защото те са моя собственост. А сега водата от 6-ти етаж само преминава покрай мен и създава проблем на 4-ти етаж. Защо трябва аз да плащам ремонт, тръби и после изграждане на разрушенията при мен? Благодаря предварително, както и за съвет към кого да се обърна, ако този въпрос не е във Ваша компетенция. Поздрав! Описаната ситуация не може да се фотографира.
Здравейте, ако разбирам правилно става въпрос за канализаионните тръби на мивки на 6-тия етаж. Ако е така - не позволявайте да се разбива при вас, разбиването и ремонта може да се извърши от 6-тия етаж. Тези отклонения са собственост на съседите от 6-тия етаж, но поради факта, че те нямат вина за повредата, ремонта може да се поеме от етажната собственост.
#2758 Весела Стоилова | 20.05.2019 10:58
Ремонт на смесител
капе вода от смесителя, разглобихме до положението от прикачената снимка. какво да направим след това?
смесителна глава за смяна
Администратор | 20.05.2019 11:01
Ремонт на смесител
Здравейте, тази част с резбата която стърчи също се развива, но внимавайте да не повредите доста резбата като го развивате. Тогава ще излезе синята глава за да я смените.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3