Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   

здравейте, бих искала да преместя кухнята си като кухненски бокс в хола. апартамента е на етаж 1, страда от 60те. първо тръгнах да пускам канал през коридора, но се оказа, че плочата е на 2 нива (в коридора е по-високо), едно време заради паркетите, и това не е опция, защото ще пробием плочата. под хола ми е момента е общото помещение на мазетата, където има мивка и канал, точно там където искам да сложа и моята мивка. от питане насам натам, ми казаха че ми трябва 1) разрешение за сменяне на предназначение на помещението. 2) разрешение от съседите понеже минава през общо помещение. някъде в зут четох, но не съм 100% че е приложимо, че за апартаменти на 1ви етаж, под които няма друг апартамент, не се изисква разрешително, също и че ако не е значително използването на общото помещение , няма проблем (малко ме съмнява). понеже една много тънка тръба ф50 трябва просто да мине вертикално точно и да се включи в мръсния канал към мивката. моля за насоки?
скица на апартамент
Администратор | 02.02.2020 14:51
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, ако искате всичко да е законно, трябва ви проект одобрен от общината. Намирате си проектант /той ще ви каже какво е необходимо/, който да изготви проекта, след това заверка в общината. И тогава изпълнител.
имам теч в кухнята под мивката. предполагам е в някоя от връзките между тръбите. най-добре е да се види на място.
тройник поцинкован за смяна теч от водопровода  водопровод под мивка
Здравейте, надяваме се, че всичко вече е наред.
То, в такъв случай да разбираме ли, че и на другите стени в помещението не е удачно да се поставя вата между конструкцията с гипсокартона и бетонната стена? И че може да се каже, че съществува някакъв друг по-удачен вариант за стените? Благодаря. Поздрави.
Здравейте, говориме само за шахтата в която минават тръбите.
Да разбирам ли, че по принцип не е удачно да се постави вата ( било то и рехаво) в пространството между тръбите и скарата с гипсокартона? А в нашия случай, след като банята е затворена с плочки, а отдолу е скара с гипсокарнон и вата, ще направим само леко разкъртване, за да преместим вентилатора, то да корегираме ли ватата, където позволява, т.е. да я разредим още или да я напъхаме по-сбито? За жалост банята не е в начален ремонтен стадий, както е на снимката, а е готова, затворена още преди години… Така, че да правим големи корекции, съобразени и с вашия съвет за стириопор и фибран горе и долу, са ни непосилни. Към сегашна дата и сегашното и състояние се интересувах какво да предприемем, за да не си направим още по-големи бели, като се чудим как да постъпим с ватата. Дали да я отстраним или сгъстим плътно, където позволява на проблематичните места към тавана и към пода? Благодаря за съдействието. Поздрави.
Здравейте, отново лично мнение, не и е мястото на ватата там, бих я махнал, поради тези причини които вие споменахте.
здравейте! бихте ли дали съвет, трябва или не, да се запълни плътно с вата пространството около тръбите с водомера и общите тръби? съображението е, че се чуват гълъбите, които като зверове изпълват звучно цялото жилище. не сме на последен, а на предпоследен етаж. и с плътно напъханата вата би могло да се реши проблема, както и звука от комшиите под нас ( или за последното, не е сигурно, че ще се постигне, ако може и затова да се изкажете). притеснението е, че ако протече тръбата над нас, то рехаво поставената вата ще пропусне водата спокойно да си протече надолу, без да ни създаде проблем. но ако е плътно поставена, ватата ще я задържи и ще мухляса, ще замирише и ще предопредели така нежеланото къртене за подмяната й. според вашия екип какво трябва да се направи, за да се изолира този звук от по-горния и долния етаж, при вече направена баня, но в момента ни се налага да къртим тук-таме за корекции и ни се иска да решим този проблем. изпращам снимка, когато банята правихме преди години. т.е. в момента е затворена и това място на снимката е с гипсокартон, вата, рехаво поставена. но предстои леко разкъртване в тази област заради вентилатора, който трябва да повдигнем и затова решихме и този проблем с шума да се опитаме да решим…ако въобще е удачно да слагаме плътно ватата… благодаря предварително за съдействието. поздрави.
ремонт на баня
Здравейте, лично мнение, стиропор или фибран като преграда горе и долу.
#3119 Полина Йорданова | 29.01.2020 11:57
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте! На 2-3 пъти се случи ставайки през нощта да усещам миризма в банята, непоносима, но реших да почистя с препарат на другия ден. Сложих Тубофло-зрънца за гореща вода. Сипах по 1 пакетче в мивката и във ваната. След малко сипах и гореща вода. В мивката всичко е ок, но във ваната стана проблем-водата, която сипах не се пое от канала, а остана отгоре. Сипах още топла вода, но и тя не помръдна. Разбрах, че запуших канала. След десетки неуспешни опити с вакум, с тел, с течен препарат Mr.Muscle, повикахме специалисти. Пропуснах да кажа, че живея в чужбина. С различни машини от сифона в банята се опитваха да стигнат до отвора на ваната, който запуших, но неуспяха. Решението е да разбием плочите, с които е облицована ваната и да се режат тръбите под нея, защото както ни обясниха препаратът е замръзнал там. Имате ли идея какво друго бихме могли да опитаме? Четох, за същия случай, при който е помогнала сода каустик. Но тя не е ли и съставката на Тубофло? Или ако сложим течна? Благодаря Ви предварително!
Администратор | 29.01.2020 15:41
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, не са редки случаите като вашия. Да, в тубофлото има сода каустик. Препаратите за отпушване на канали, които са в сухо състояние се разтварят в хладка вода и тогава се изсипват в канала. Действително изсипан прапарат в канализацията в сухо състояние кристализира и се втвърдява, става твърдо като бетон. Има един начин да успеете да го премахнете без къртене, но се иска търпение - обработка с гореща вода /50-60градуса/. Ако можете да вкарате маркуч до запушения участък и да пуснете вряла вода по него да облива препарата и така лека полека ще го разтвори и премахне. Този метод сме го ползвали в еската на тоалетната чиния и работи безупречно. При вашият случай ще е по трудно. Желаем ви успех. Ако възникнат въпроси пак ни пишете. Не слагайте никакви препарати повече.
Имам два въпроса: 1. Тунелен способ значи ли, че ползвате къртица. Искам да подменя канеминов канал за вмъсна вода на стара къща в София. 2. В същата сграда има и един незаконен канал за мръсна вода в помещение съсобственост на 15 роднини, вкл. аз. Имам интерес да се премахне, но от софийска вода твърдят, че това е заварено положение
Здравейте, тунелен способ не е къртица, но за да се копае тунел трябва канализацията да е на дълбочина 2.7 м. минимум. Ако в сметката за вода ви се начисляват и канализационни, това означава че канализацията е законна.
#3115 Злати Юруков | 27.01.2020 22:58
ВиК Форум
Здравейте, вкъщи имаме вода благодарение само на помпа. Няма никакво налягане. В момента помпата ни е развалена и нямаме вода, но от сифона на пода в банята се чува шуртене на вода. Откъде идва този звук на течаща вода, след като помпата не работи и вода в къщата няма? Ще бъда благодарен за вашите предложения. Поздрави на целия ви екип.
Администратор | 28.01.2020 08:37
ВиК Форум
Здравейте, не знаем как ви е изградена канализацията, но е възможно да е подпочвена вода, която си намира път към канализацията.
#3113 Liliya Bundova | 27.01.2020 10:10
Висока сметка за вода
Здравейте, водомера ми начислява кубици без реално да има потребление на вода. Крановете на чешмите са спрени, на тоалетното казанче също, бойлера и пералнята са изключени. Въпреки това водомерът отброява бавно кубици сякаш някой ползва вода. Начислиха ни много сметка от ВИК този месец. Живея на последния етаж и в блока сложиха хидрофорна помпа преди година. Когато помпата работи от тръбите се чува издишащ шум и пукане. Станах няколко пъти през нощта и тогава видях, че водомерът не се движи, във време в което съседите спят. Възможно ли е водомерът да се е развалил заради налягането от помпата или какъв би могъл да бъде проблема според вас? Защото той отчита някакво друго потребление, а не нашето.
Администратор | 27.01.2020 17:37
Висока сметка за вода
Здравейте, водомера върти, когато има консумация или теч. Трябва да го наблюдавате. Ако водомерът ви има цифри за литри, можете и вие да го засечете, като вземете съд с определен литраж и го напълните - литрите трябва да ви излезат и на циферблата. Прочетете и тази статия на която ви отговаряме.
Здравейте, след цялостен ремонт на банята и смяна на всички тръби с пластмасови (извинявам се, но не съм сигурна какъв вид са точно), но не са метални, се появи много силно почукване в цялата къща. Шумът е като силно пукане след като пуснем водата и спира няколко минути след като я спрем. Можете ли да ми кажете каква е вероятната причина и как може да се отстрани? Благодаря.
здравейте, на този въпрос вече сме дали отговор и сме обяснили от къде идва шумът, прочетете това тук.
Здравейте! Мръсният канал на съседа ми в кухнята представлява един общ мръсен канал в пода с два изхода в стената съответно за мивка и пералня. В последствие някак той запуши едния изход и се появи страшна миризма на канал в моята спалня от стената, граничеща с неговата кухня. Възможно ли е тази миризма да е точно от това преправяне при положение, че при него не мирише. Благодаря предварително за отговора.
Здравейте, при запушването е изтекла вода извън канала и е напоила стената и затова мирише. Ако миризмата от ден на ден намалява, значи това е била причината.
#3106 Поля Чан | 18.01.2020 20:32
Ремонт на смесител
Здравейте. Завършваме нова баня и при монтажа на стенен смесител за биде се оказва, че разстоянието между центъра на топлата и студената вода е едва 6 см. Какво мога да направя. Не намирам толкова малък смесител.... Благодаря
Администратор | 18.01.2020 21:19
Ремонт на смесител
Здравейте, два са вариянтите. Първия - къртене и преместване на изводите. Втория - от тези изводи се правят отклонения до стандарните разтояние, но смесителната батерия ще се изнесе около 7-8 см напред от стената.
Имам запушване на канализация от кухнята към шахтата се свързва мивка от банята. След свръзката има запушване. Като пуснем водата в кухнята избива в мивката на банята.
Здравейте, и какво искате от нас? Ако искате да го отпушиме трябва да посочите точен адрес и телефон.
както говорихме по телефона, изпращам снимки на проблемната тоалетна чиния.
теч от тоалетна чиния
Здравейте, надяваме се, че сте решили проблема.
#3099 чавдар | 14.01.2020 19:06
ВиК Форум
Здравейте искам да монтирам термостатичен смесителен клапан Aquamix Watts 62C. Целта е да се използва топлата вода от локално парно за нагряване на вода в обема на бойлер (бойлера има вградена лира за тази цел) Смесителят има три посоки: горещ, студен, смесен поток. Смятам че топлата вода трябва да е входяща за "горещ поток", "смесен поток" да се включи като входящ за лирата на бойлера (вход). Другия край на лирата на бойлера (изход) да се върне в локалното парно. По този начин обаче "студен поток" на смесителя остава неизползваем. Доколкото разбирам изхода на лирата на бойлера трябва с тройник да се включи в "студен поток" на смесителя. Прав ли съм? П.П.: Из мрежата има схеми, но те се отнасят за свързване на термостатичния смесител, с цел регулация, към обема на бойлера и водата му която се загрява от друг източник.
Администратор | 15.01.2020 10:05
ВиК Форум
Здравейте, това което искаш не се прави с тези клапани. Инсталацията на парното се състои от два щранга, подаващ и за обратната вода /като начална и крайна точка е котлето/ и е изтрадена на затворен принцип. В началото на подаващия щранг е монтирана помпа. Единия край на лирата на бойлера се захранва от подаващия щранг /някъде след помпата/ а другия се свързва към щранга за обратната вода и така се загрява водата в бойлера. Бойлера се свързва към водопреносната мрежа а другия извод към инсталацията за топла вода отиваща към санитарните прибори /мивка,душ и т.н./. За да се осигури независимост при ползване на парното, бойлера или друга инсталация, се монтират кранове.
#3095 Петър | 14.01.2020 10:29
Ремонт на смесител
става въпрос за едноръкохватна стояща кухненска батерия на видима и въпреки подмяната на нова керамична глава и зачистване продължава да просълзява между главата и основата на батерията
глава за едноръкохватков смесител видима теч от въртящата се част на смесителната батерия
Администратор | 14.01.2020 10:45
Ремонт на смесител
Здравейте, под главата е въртящата се част на смесителя /чучура/. Той се вади нагоре /като се върти наляво и надясно/, и там има два гумени пръстени, които са за смяна. Ако металната част е износена, новите пръстени няма да могат да уплътнят и отново ще тече. При подтавяне на чучура е добре пръстените да се намажат със смазка за да не се повредят /може олио/.
Здравейте, имаме много слабо налягане на топлата вода - тръбата между бойлера и батерията на душа, или нещо друго, е запушена. Т. к. е в стената на банята има ли начин без разбиване и смяна да се "отпуши"? Тръбата е сменена с обикновена метална тръба при последния ремонт ПРЕДИ ОКОЛО ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ. Моля, обадете се за оглед и решаване на проблема! Апартамента е в центъра, ул. Шести септември Благоаря предварително Петър Стефанов 08...........
Здравейте, чухме се по телефона днес, според нас, щом като запушването е толкова отдавна, няма да може да се оправи.
Здравейте, тоалетното казанче изпуска непрекъснато водата в тоалетната, без самото то да се пълни. Ако ръчно се дръпне поплавъка, успява да събере вода, но на следващото изпускане става същото. Коя част е за смяна и може ли вие да я извършите? Оферта за цена бихте ли дали?
Здравейте, от първото изречение се разбира, че изпразващия механизъм не затваря, но той не се дърпа а се натиска за да затвори. Това моноблок ли е, или казанче монтирано на стената? Добре е да има и снимка.
#3090 Димитър Димитров | 11.01.2020 11:48
Как да си направим сами водопровода в имота
Поставения общ водомер от ВиК е 2" обслужва три клона. За нашето разклонение с дебити 50м3/месец зимата и 250м3/месец лятото колко " да сложим?
Здравейте, цол и четвърт.
#3088 Димитър Димитров | 09.01.2020 11:07
Как да си направим сами водопровода в имота
Здравейте! Във вилна зона с 10 вили искаме да поставим общ водомер. Захранващата тръба е ПП 64мм. През лятото ползваме около 250 м3/месец, зимата около 50м3/месец. Какъв водомер да изберем? Поздрави! Здравейте, общия водомер се поставя от ВиК оператора и е за негова сметка. В и К са поставили общ водомер, но след него има три разклонения към три групи вили и се получават несъответствия. Затова искаме на нашето разклонение да поставим водомер. Интересуваме при тези дебити какъв размер да сложим.
Здравейте, а техния водомер какъв цолаж е?
#3086 Димитър Димитров | 08.01.2020 22:58
Как да си направим сами водопровода в имота
Здравейте! Във вилна зона с 10 вили искаме да поставим общ водомер. Захранващата тръба е ПП 64мм. През лятото ползваме около 250 м3/месец, зимата около 50м3/месец. Какъв водомер да изберем? Поздрави!
Здравейте, общия водомер се поставя от ВиК оператора и е за негова сметка.
#3084 Румен | 08.01.2020 17:14
Изграждане на канализация
Здравейте! Интересува ме ориентировъчна оферта за следното: Имам външна баня на къщата, която трябва да присъединя към съществуваща канализация. Разстоянието между двете е 35 м., като теренът е равен и е изцяло частна собственост. Интересува ме при това положение необходими ли са някакви документи, разрешителни, проекти и т. н. Грубо колко би струвало с включени материали, труд, транспорт и евентуални проекти и разрешителни? Обектът се намира в с. Габра - на 50 км. от София. Към момента ми трябва примерна оферта, за да изчисля приблизителният размер на разходите, за които трябва да се подготвя. Благодаря предварително!
Администратор | 08.01.2020 19:31
Изграждане на канализация
Здравейте, проект е необходим. Цената зависи от дълбочината на канализацията, а това ще го има в проекта.
#3079 Stan | 06.01.2020 18:05
ВиК ремонти в София
здравейте, подменяте ли каменинова тръба за един етаж, отдолу и отгоре вече са сменени. има 3 снадки на ф50, вече подменени с пвц тръба и тоалетна със странично отичане който трябва да се включат в новата тръба.
подмяна на каменинова тръба в жилище
Администратор | 07.01.2020 10:51
ВиК ремонти в София
Здравейте, да, подменяме. Имали ли в горната и долната плоча връзки които не са подменени? Може ли снимки на подменените три снадки.
#3078 Михаела | 06.01.2020 15:53
здравейте! чухме се вчера по телефона и се разбрахме да прикача снимки тук. прикачвам снимки на казанчето, както и на изходната тръба от миялната и къде се предполага да влезе.
подмяна на пълнещ и изпразващ механизъм на моноблок моноблок за ремонт теч от връзката на миалната и сифона
Администратор | 07.01.2020 10:45
Здравейте, една част на изпразващия механизъм липсва и не може да се установи дали работи. Трябва първо той да се смении тогава ще се види дали работи и пълнещия механизъм. За тръбата на миялната - там дето сте я включили не е добре. Взима се у-разклонител на 45 градуса /в зависимост от размера на пвц тръбата/ и се монтира преди сифона /бялата част/ и там се прави връзката за миялната. Отвора на сифона се затапва.
#3077 Стефка Павлова | 06.01.2020 09:42
ВиК Форум
Здравейте. Живея в 20 етажна сграда с ТЕЦ. Няколко пъти по тръбата за студена питейна вода тече вряла вода.Тръбата се изкриви много и после отчасти се изправи. Не е за цялата сграда, а само за един щранг. Сега същото се случва в другия край на сградата. При нас водата е нормална - т.е. студена. Поради каква причина се случва това. (или има съсед, който се вихри в абонатната).
Администратор | 07.01.2020 10:21
ВиК Форум
Здравейте, ако някой съсед си е направил инсталация за бойлер и не е затворил крана /за бойлера или за теца/. От там идва смесването.
Администратор | 07.01.2020 10:21
ВиК Форум
Здравейте, ако някой съсед си е направил инсталация за бойлер и не е затворил крана /за бойлера или за теца/. От там идва смесването.
#3075 Ваня | 04.01.2020 14:47
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте тоалетното казанче пропуска малко вода в тоалетната чиния и това води до постоянното му пълнене с вода. Имам нужда да го погледнете и да прецените какво да се прави. Благодаря!
Администратор | 04.01.2020 22:18
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, изпразващия механизъм е за смяна.
#3071 Ангелина Стоянова | 02.01.2020 23:32
Водопроводчик в Бъкстон – [ ВиК Услуги в София ]
добър ден. имаме проблем с теч в кухнята. при нас не се забелязваше проблем, но имаше теч при съседа под нас вечерта. днес изби и при нас, изглежда е при отходната тръба, където се излива и водата от миялната, но според съседа когато спряхме водата и теча е спрял. моля за съвет. в кв. бъкстон сме.
водопроводен теч канализационен теч влага по пода
Здравейте, две съобщения ви писахме по имейла, но не се обадихте.
здравейте, да ви попитам за ремонт на този смесител, капе вода от ръкохватката при спряно положение и дали вие можете да го извършите?
смесителна батерия с една ръкохватка на душ панел душ панел за баня
Здравейте, малко се измъчихме, но ремонта стана.
#3068 Стефка | 31.12.2019 11:28
ВиК течове
силен теч от тази част на чешмата, на какво се дължи и какво трябва да се направи? благодаря
теч от смесителна батерия
Администратор | 01.01.2020 08:19
ВиК течове
Здравейте, най-вероятно уплътнението е за смяна. Спирате водата, сваляте смесителя и сменяте уплътнението.
#3065 Юлиян | 28.12.2019 10:21
ВиК услуги в София
здравейте, имам проблем с вградена тоалетна kolo, закупена преди три години. след едно пускане на водата, тя не престава да тече в чинията. предполагам е проблем с пълнещия механизъм. прилагам снимка с махнат панел. ще се радвам ако можете да реагирате, както казахте по телефона в неделя или понеделник. в удобно за вас време. адресът се намира на ............. тел. за контакт - 08..........
вградена структура
Администратор | 30.12.2019 20:05
ВиК услуги в София
Здравейте, след извършване на ремонта се надяваме, че всичко е наред.
здравейте, живеем в гаражно помещение в нова кооперация. случи се, че мръсната вода и фекалии изригнаха в нашата баня. общия щранг е в гараж на външен собственик, който не живее в българия. извикахме специалист и той реши проблема, най - вероятно временно. можем ли да получим законен достъп до общия щранг? как да решим нашия проблем и да не се връща мръсната вода в нашата баня?
запушен канал
Администратор | 27.12.2019 09:30
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, това което ви интересува е ЗАКОНА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ, там е уреден достъпът до общите части на сградите. По втория въпрос - единствения начин е да се постави възвратна клапа на вашето отклонение, но за да стане това, трябва има необходимото разстояние, което едва ли ще го има при вас ако вертикалният щранг е непосредствено зад стената на банята ви. Недостатъкът на възвратните клапи е, че не можете да ползвате канализацията докато е запушен канала. Поради тази причина ние не монтираме такива клапи.
преди малко говорихме за бл.11а кв. х.димитър
водосточна тръба под балкон водосточна тръба минаваща през балконите на сградата водосточна тръба на покрива
Здравейте, вече се чухме по телефона, няма запушване на каналицзацията. Барбакана на покрива е подвижен и явно няма връзка между него и тръбата, и от там тече отдолу.
#3058 Иван Георгиев | 18.12.2019 17:42
ВиК услуги в София
Здравейте, с помоща на фенерче установих, че има теч под формата на капка точно в основата на преливника. Теча се вижда от вътрешната страна на приливника. Уплътнението на изпразващия механизъм е сменено. Поздрави!
Администратор | 18.12.2019 22:06
ВиК услуги в София
Здравейте, явно гайката на изпразващия механизъм /отдолу/ не е затегната добре.
#3056 Мартин Стоименов | 18.12.2019 10:00
Отпушване на сифони
здравейте, в новата квартира, в която се нанесох имах проблеми със запушване на канала в банята. наемодателя ми обясни, че било защото тръбата на сифона била много малка. опитах се да отпуша с препарати за отпушване, но не се получи, затова реших да го ръчкам да видя какво ще стане. махнах капачето и видях, че отдолу има пластмаса, която ляга около сифона. прочетох, че то ва е чаша за сифон. реших да я махна и се оказа, че точно тя е закривала дупката на сифона и затова не се е оттичала водата. сега няма проблем със запушване, но ме притеснява дали няма да наводни съседите като е без нея. прилагам снимка. на снимката се вижда и чашката огъната, защото още не бях я извадил изцяло. благодаря предварително за отговора.
запушен подов сифон
Администратор | 18.12.2019 13:10
Отпушване на сифони
Здравейте, тази чашка се слага за да не влиза миризма от канализацията. Няма да протече при съседите ви.
#3054 Костадин Дойчев | 15.12.2019 21:51
ВиК услуги в София
здравейте! в апартамента в който живея тръбите за топлата и студената вода за душа са разменени(топлата е от дясната страна). за съжаление това стана ясно след закупуването на душ система с термостатен смесител, който в тази ситуация не работи. въпроса ми е дали е възможно закупуването на обикновен комбиниран смесител за душ и шлаух, който да се напасне към вече закупената душ система. търсих информация, но не успях да намеря ясно становище дали е възможно. в снимка съм приложил как изглежда текущата душ система. благодаря предварително за отделеното време.
душ с пита
Администратор | 15.12.2019 23:20
ВиК услуги в София
Здравейте, няма как да стане.
#3048 Иван Георгиев | 15.12.2019 18:41
ВиК услуги в София
Здравейте, имам следното питане относно моноблок. Имам постоянен минимален теч от изпразващия механизъм. След спиране на ъгловия кран на казанчето теча от изпразващия механизъм спира, но не винаги. Проверих пластмасовата гайка, която държи основата на изпразващия механизъм, както и болтовете, с които се захваща казанчето към тоалетната чиния затегнати са добре. Не прилива и аварийно от преливника на изпразващия механизъм. Каква може да е причината? Благодаря!
Администратор | 15.12.2019 20:36
ВиК услуги в София
Здравейте, вземи фенерче и като махнеш капака светни в преливника /тръбата/ и от там виж откъде е теча. Ако не се справиш качи снимка на казанчето без капака.
Здравейте, имам моноблок марка синхро от известно време пълни но продължава да тече по-малко. Разчитам на Вас да ми помогнете
Здравейте, посочете точен адрес и утре ще ви посетиме.
Здравейте, имам моноблок марка "SYNCHRO" КАЗАНЧЕТО ПЪЛНИ НО НЕПРЕКЪСНАТО ТЕЧЕ ПО-МОЛКО ВОДА МОЖЕТЕ ЛИ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ? тел 08..........
Здравейте, предполагаме, че проблемът ви е решен след като не се обадихте. Приятен ден.
Здравейте, имам пластмасово казанче, което от известно време започна да издава силен шум, свирене когато се напълни и не знам какво да правя, нощно време е ужасно. Какво бихте ме посъветвали да направя за да намаля шума или ако може въобще да няма такъв?
Здравейте, най-вероятно трябва да се смени пълнещия механизъм.
в момента мивката е горна, искам да се измести стояща за шкаф. интересува ме колко ще струва и кога може да се направи. става въпрос за кв.обеля тел. 08...........
ремонт на водопровод
Здравейте, от тези тръби няма да може да се премине на полипропилен а освен изводите за мивката се вижда, че има и друго захранване.
здравейте, бихте ли ми помогнали за демонтаж на преключвател на душ. самият преключватер работи, но има теч от него. отстраняваме гайката, която го придържа, но не можем да отстраним врътката. как става това? прилагам снимка за вида на преключватела.
смесител на душ с две ръкохватки
Здравейте, издърпва се навън, ако не става леко се почуква отзад навън от няколко възможни места, като внимавате да не го счупите.
#3039 мила симеонова | 12.12.2019 12:07
Отпушване на мивки
здравейте, при пускане на водата в кухненската мивка, се връща и прелива през тръбата на миялната. Мивка и миялна се изливат в една тръба от два отделни отвора. Какъв е проблема?
Администратор | 12.12.2019 18:38
Отпушване на мивки
Здравейте, запушен е канала на мивката. Ще дойдеме в събота както се разбрахме, само качаме да ни изпратите адреса си.
#3038 Женя Карагерова | 12.12.2019 10:40
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, адреса ще получите на имейла. Телефонът е 08............ Да се чуем, за да се уговорим поне ден предварително. Поздрави!
Администратор | 13.12.2019 20:55
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, надяваме се, че сега казанчето работи добре.
#3036 Борис | 12.12.2019 00:43
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте. казанче на видима от моноблок с долно подаване на водата пусковия механизъм не спира след напълване? за смяна ли е?
моноблок видима моноблок за ремонт
Администратор | 12.12.2019 08:47
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, ако не подлежи на реглаж е за смяна.
#3034 Мария Николова | 11.12.2019 21:07
Водопроводчик
Здравейте, закупихме смесител за кухня с ръкохватки (видима), обаче се оказва че старият смесител е малко по широк. По какъв начин бихме могли да решим проблема.Тръбата в стената е с външна резба. Благодаря предварително за отговора! Поздрави, М.
Администратор | 11.12.2019 22:16
Водопроводчик
Здравейте, това което стърчи от стената след като сте свалили стария смесител, са ексцентрици които чрез завъртане се раздалечават или събират. Съберете ги толкова, че да можете да монтирате новата батерия, като гледате да са на една линия.
#3029 Костадин Дойчев | 11.12.2019 12:25
Отпушване на канали в София
здравейте. имам проблем с подовия сифон в банята в епк сграда от 90те. въпроса е че сифона има един малък отвор от който поема вода и, мисля че има и един главен отвор който обаче е запушен с бял твърд материал,може би строителни отпадъци. запушен е само входа не и навътре канала тъй като през малкия отвор има отвеждане на водата просто дебита е малък. има ли вариант да се отпуши и каква е цената на услугата. в снимка показвам типа сифон, не снимка на реалния
запушен подов сифон
Администратор | 11.12.2019 19:23
Отпушване на канали в София
здравейте, опитайте да разбиете строителния материал, като внимавате да не счупите сифона. цените за ни дадени тук
Здравейте, бихте ли ми помогнали за демонтаж на преключвател на душ. Самият преключвател работи, но има теч от него. Отстраняваме гайката, която го придържа, но не можем да отстраним врътката. Как става това? Прилагам снимка за вида на преключватела.
Здравейте, за съжаление не сте качили снимката.
#3027 Женя Карагерова | 10.12.2019 11:20
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, в квартала дървеница - развален пусков механизъм на вградено казанче. има счупена пластмасова част. моля за посещение на място. ако не може да се поправи, да се сменя каквото е нужно. ако е възможно без да се разбиват плочките. но ако е неизбежно, да го обсъдим. благодаря!
бутон на вградена структура части за вградена структура тоалетно казанче на вградена структура
Администратор | 11.12.2019 19:12
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, посочете точен адрес и телефон, тази вечер и утре към 11часа може да ви посетиме.
#3026 Михаил | 10.12.2019 10:43
Висока сметка за вода
Здравейте, моят проблем е следния: аз живея сам в къща на село и за 2018-2019г. всеки месец съм плащал 1-2 куб. вода. Тази година м. юни, юли и август ми дойде сметка за плащане на 10 куб. вода, а за м. септември 68 куб. Като аз нито поливам , нито имам казанче на тоалетна. От ВиК ги викнах и дойдоха да ми вземат стария водомер за проверка, след проверката на водомера ми казват,че водомера е изряден за тях. А докато бях с временния за м. Октомври имам 1 куб. и ноември имат 2 куб. За смяната на водомера нямам копие на протокола. Какво може да се направи? Благодаря предварително.
Администратор | 11.12.2019 19:08
Висока сметка за вода
Здравейте, поискайте да ви издадът документ, че водомера отчита правилно след като твърдят, че са го проверили /документа да съдържа номера на водомера, модел и дата на проверката/. Вижте дали водомера измерва и литри. Вземете си мярка за вода и го проверете вие дали отчита правилно.
#3024 Таня Колева | 06.12.2019 18:49
ВиК ремонти в София
здравейте, имам хидромасажен панел в душ кабината и неговият смесител започна да капе. подлежи ли на ремонт? прилагам снимка.
хидромасажен панел в душ кабина


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3