Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

Здравейте, коминното тяло трябва да има основа, където да попадат тежките елементи от пушека. И затова още, като сте ги премахнали се е явил проблема. Коминното тяло на кухните трябва да е изградено от стоителен материал за да не се самозапали.
#2582 Валентина Станева | 01.02.2019 16:49
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, плануваме ремонт в панелен блок и бихме искали да изместим кухнята в друга стая на около 2м разстояние (с мивка, пералня, съдомиялна). Опасяваме се дали ще е проблем как да се прекарат тръбите в пода и по стените (които не са тухла). Чакаме с нетърпение съвета ви Благодарим предварително Лек ден
Администратор | 01.02.2019 17:26
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, за водопроводните тръби не е проблем, могат да се прекарат от всякъде. Проблем е канала, трябва да има наклон. Без снимки е трудно да ви кажем от къде може да се прекара и да има наклон.
#2581 Марио | 01.02.2019 12:07
ВиК ремонти в София
Моят проблем е свързан с мивката в банята. Тапата за сифона се откачи и отдолу меката връзка се е разместила и сега е в "коритото на мивката" (не зная да го обясня по друг начин). Сериозно ли е и може ли да бъде поправено бързо. Това се случи след отпушване на канала с препарат за тази цел. Благодаря !
Администратор | 01.02.2019 17:21
ВиК ремонти в София
Здравейте, трябваше да качите снимка за да ви помогнем. Възможно е и препарата да е разял нещо.
#2580 Петя Арабаджиева | 31.01.2019 21:18
Неприятна миризма на канали и канализация
здравейте, в банята ми, която е заедно с тоалетната, почти постоянно се усеща миризма на канал и блато. същата миризма навлиза и от мазето към стълбището. изчезва понякога, но за кратко. сменихме в мазето три повредени канализ. тръби, в жилището ми направихме ремонт и смяна на вик, но миризмата остана. сифонът на банята е от тези, които задържат вода, уж против миризми... при поставянето на моноблока, който зае повече място, майсторите изместиха сифона с 10-15 см в страни. прави ми впечатление, че от отвора на сифона постоянно духа нагоре към банята и то - силно. когато пусна водата на тоалетната става обратното - въздухът от отвора на сифона сякаш се засмуква обратно надолу. поставих си ръката - сякаш вакуум засмука. когато водата от казанчето се отече, отново от сифона започва да духа обратно към помещението. моля, насочете ни къде да търсим причината за проникващата лоша миризма. благодаря предварително!
подов сифон гофриран маншон пръсна вода тоалетна чиния моноблок
Здравейте, канализационната тръба или е запушена или е отрязана и няма излаз на покрива, затова дърпа въздух от сифона при пускането на тоалетното казанче. Това всичко сме го описали в статията. Докато се отстрани проблема, запушвайте сифона, когато не ползвате сифона.
#2578 Венета | 31.01.2019 17:32
Ремонт на смесител
Здравейте, имам повреден стоящ смесител, можете ли да ме насочите към сервиз в Бургас, който може да го отремонтира ? Свързах се със сервиза на Видима, но те не се занимават с извънгаранционни смесители. Проблема на смесителя е че когато пусна водата започва да таи.
Администратор | 31.01.2019 19:45
Ремонт на смесител
Здравейте, потърсете някой водопроводчик в Бургас, ние не познаваме.
Здравейте, Имам моноблок на Видима, с горно пълнене, от известно време забелязвам, че когато натисна бутона за пускане на водата, тя изтича, но след това казанчето не се пълни, ако натискам нормално бутона не се пълни, но ако го натиска рязко, казанчето започва да се пълни. Какъв е проблема и как да го отстраня. Благодаря!
Здравейте, поплавъка /пълнещия механизъм/ или някъде опира или заяжда по оста по която се движи. Сваляте капака и оправате проблема.
#2574 Никола Теофилов Димчев | 28.01.2019 17:36
Водопроводчик в Обеля – [ ВиК Услуги в София ]
Теч от връзката отдолу на казанчето с вода на моноблок Видима
Здравейте, не става ясно какво желаете.
#2572 Пламена Тунева | 25.01.2019 23:06
Преместване на ВиК инсталации
здравейте, възможно ли е да сложим мивката на дясната стена под прозореца (както е показано на схемата), при условие, че тръбите са на лявата стена? поздрави
скица кухненски бокс
Администратор | 26.01.2019 11:38
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, да, възможно е, единствено трябва да се предвиди наклон на канализационната тръба и откъде ще мине. Такива преместени мивки, с удължен канал - по-често се запушват.
#2567 Алина | 24.01.2019 13:20
Ремонт на смесител
Здравейте, имам проблем с термосмесител за баня на Grohe. При пускане на водата тя не е достатъчно топла, след завъртане на крана за регулиране на температурата нищо не се променя. От батерията на мивката в банята тече гореща вода. Дали проблема е в термоглавата и подлежи ли на ремонт или е за смяна цялата батерия.
Администратор | 24.01.2019 14:23
Ремонт на смесител
Здравейте, подлежи на ремонт. Термосмесителни глави се продават.
#2566 Светлана Друмева | 23.01.2019 21:39
ВиК Форум
Здравейте, имам проблем с едното кранче на мивката, не мога да спра водата, освен ако не спра водата от главния кран. Можете ли да ми кажете на какво се дължи? Благодаря предварително.
Администратор | 24.01.2019 14:20
ВиК Форум
Здравейте, това е от главата зад ръкохватката, трябва да се смени.
Здравейте! Имам проблем с тоалетното казанче в участъка, където влиза кривата тръба в самата тоалетна чиния. Въпреки гуменото уплътнение, там сълзи вода постоянно. Вероятно нещо нередно съм направил. Имам съмнение в гуменото уплътнение, което не влиза така плътно в отвора на тоалетната чиния или пък не спазвам определена последователност в поставянето на кривата тръба. Аз първо я монтирам в пласмасовото казанче, като оставям хлабава връзката и след това я вкарвам в гуменото уплътнение към чинията и едва след това затягам връзката в тоалетното казанче. Мисля че това е логиката и въпреки всичко тече вода. Моля, за вашият съвет.
Здравейте, пробвайте сега обратно, като първо вкарате тръбата към тоалетната чиния. Вижте дали гумения маншон не е скъсан. Повдигнете тоалетното казанче за да вкарате тръбата.
Тази сутрин като станахме се оказа, че в кухнята под единия ъгъл на съдомиялната отпред има голяма локва вода, която се увеличаваше. Спрях водата от крана, но щом я пусна пак тече. Вътре миялната е суха и филтъра е чист. Тя е нова, от няколко месеца. Маркуча също видимо е добре. Живея в Обеля 2. Имам нужда от оглед, колко би ми струвало Приятна вечер
Здравейте, притегнете връзките на маркуча. Възможно е и да няма уплътнение.
Здравейте, живеем в жилищна кооперация на последен етаж. От известно време когато съседите на етажа ползват банята си водата избива през нашия сифон и у съседите под нас се появява от тавана теч. Такъв проблем няма когато ние си ползваме банята, водата се отича нормално. Какъв може да е проблема и как може да се отстрани? Ситуацията е неприятна, защото съседите от долу смятат, че ние създаваме проблема...
Здравейте, трябва да се направи профилактика на канализацията, тъй като има частично запушване на канала.
Здравейте имам проблем със капещо кранче за топла вода. Водата ми идва от хидрофор. Топлата минава през бойлер. Достатачно ли ще е да спра хидрофора и да източа водата от бойлера за да започна смяната на крана? Самото кранче е 1/2 и е в дупка между плочките и не знам с какво да го развия? Благодаря предварително.
Здравейте, достатъчно е, но ако имате кран на бойлера - той също ще свърши работа. За да развиете крана може би ще трябва да разширите дупката.
#2558 МЕТОДИ ЦВЕТАНОВ | 18.01.2019 20:34
Водопроводчик
Като пускам топлата вода от чешмата трепери меката връзка на бойлера, само че там трепери студената връзка, защо?
Администратор | 18.01.2019 22:24
Водопроводчик
Здравейте, защото с пускането на топлата вода в бойлера влиза студена.
#2555 Алгафари | 18.01.2019 08:19
Водопроводчик
Здравейте, Преди 4-5 години монтирах в банята термостатен смесител на Видима в банята. От известно време забелязвам, че в максимално положение на топлата вода, крайния резултат е хладка вода. Предполагам, че проблема е в термостата на смесителя. Извършвате ли такива ремонти?
Администратор | 18.01.2019 10:24
Водопроводчик
Здравейте, за съжаление не извършваме ремонт на термостатни смесители.
#2554 Гергана Петрова | 17.01.2019 22:36
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, Живея на първия етаж, под апартамента има гаражи. От канала на банята (на земята) изведнъж бликна вода - мръсна, кална, с лоша миризма. След малко водата се изтегли навътре, оставяйки мръсотия по пода. Но каналът продължава да е пълен с вода и мръсотия (като кал). Не напипвам косми, а и над канала има две цедки и внимаваме да не минават косми при къпане. Мивката не е запушена. Какъв би могъл да е проблемът и какво бихте ни посъветвали да предприемем? Ако трябва да се вика специалист, водопроводчик или фекалка трябва да се извика? Благодаря Ви предварително!
Администратор | 18.01.2019 10:23
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, вертикалния щранг /общия канал/ е с малка проходимост и затова при пускане на повече вода избива при вас. Трябва да се отпуши и почисти вертикалния щранг. Ние можеме да решим този проблем.
В кооперацията ни предстои смяна на старите тръби с PP-R тръби. Старите са зазидани. Има разногласие между съседите по отношение, дали пак да са на старото място в стената или да са външни. Едните искат да се разкърти стената и новите тръби да се поставят на мястото на старите, защото шкафовете щели да се изместят, а други/ние със съпруга ми/сме съгласни да са външни. Възможно ли е при съседите да са вкопани, при нас да са външни. Обръщам се към Вас за съвет, тъй като сме в процес на избор на изпълнител, а въпроса възникна след първия оглед. Благодаря Ви предварително.
Здравейте, това трябва да каже фирмата изпълнител, защото ще се наложи да се правят чупки, а това на място се решава при огледа.
#2550 Силян | 17.01.2019 12:27
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, имахме проблем с казанчето след което взехме нов пълнещ механизъм с поплавък и нов изпускателен механизъм. монтирахме ги сложихме всичко, но след пускане на водата имаме теч отстрани между тоалетната чиния и керамичната част на казанчето където самото казанче се закрепва на тоалтната чиния все едно водата там прелива и част от нея започва да излиза отстрани. свалих го пак погледнах дали всичко е сложено на място, пак го сложих и пак същия проблем не знам някакво уплътнение ли трябва да има? остана ми една голяма гумена подложка във формата на конус която не съм сигурен дали е от новото или от старото казанче. но и не видях начин по които да мога да я сложа защото ако я сложа не мога да завъртя затягащите гайки на изпускателя става въпрос за казанче с долно пълнене пуснал съм и снимка на която показвам от къде тече вода при пускане.
теч от моноблок
Администратор | 17.01.2019 20:53
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, гайката на изпр. меха. се стяга с тръбен ключ, като се държи контра отвътре с ръка. Има гумено уплътнение м/у казанчето и чинията. "Конуса" - широката част върху гайката на изпр.мех.
в средата на батерията има дръжка, която като се повдигне водата тече през батерията. от тази сутрин не става и тече само през подвижния душ. каква е причината и трябва ли да се подменя цялата батерия?
смесител за душ
Здравейте, натиснете надолу бутончето и ще тече отдолу.
#2546 Свободна Софиянска | 14.01.2019 12:58
Висока сметка за вода
Февруар 2018 г. прехвърлих партида на мое име, като представих снимка на водомера, както поиска служителката. Обекта, за който става дума, до м. юни почти не е обитаван, а от юни до момента е празен. Получих сметка за 40 лв. и поисках да знам за какъв разход става дума. Занесох отново снимка и се оказа, че всъщност водомера показва разход повече от 600 кубика. За мен това на практика е невъзможно. Какво да предприема?
Администратор | 14.01.2019 17:23
Висока сметка за вода
Здравейте, искате да кажете, че разликата между първата и втората снимка е 600 куб., без да сте ползвали вода? Крановете бяха ли затворени? Най- много се навърта вода, когато има теч от тоалетното казанче. Може вашия случай да е такъв.
Здравейте, след извършен ремонт във WC-то се усеща неприятна миризма. Във WC-то има подов сифон и мивка вързани към канал ф50. Към същия канал са вързани чешмата, пералнята и миялната от кухнята. Поставих тапа на подовия сифон, защото не се ползва, но миризмата си остава. Моля помогнете!
Здравейте, сифона на мивката има ли еска? Огледайте и връзката на мивката към канала - имали там гумен маншон? Тази тапа която сте поставили добре ли уплътнява сифона? Остава да огледате и връзката на тоалетната чиния и канализационната тръба за луфтове.
здравейте преди един месец правих ремонт на банята. бяха сменени всички тръби вертикалните и тези до душа. около 5-6 дни се появи теч при тръбата на топлата вода преди водомера до връзката. сега съм сложила да капе водата в една кофичка. моля за помощ и съвет, какво трябва да се направи като най-удачен вариант. изпращам снимка.
теч от водопровод
Здравейте, трябва да се подмени редуктивната муфа, явно спойката не е добра. Свържете се с фирмата извършила ремонта.
Здравейте, живея на последния етаж на стара сграда. Вертикалните и хоризонталните щрангове са сменени преди около година. През повечето време има неприятна миризма от канала в банята (случва се някои дни да няма) - този който е под душа. Каналът под мивката в банята, както и в кухнята, не мирише. Прочетох статията Ви по-горе и имам съмнения дали е поставен S-образен подов сифон (тъй като жилището е изцяло ремонтирано преди по-малко от година). Когато вдигна капака на канала,се вижда, че отдолу има вода, което би трябвало да означава, че има S-образна извивка или поне така разбрах от написаното? По какъв начин мога да разбера дали вертикалния канализационен щранг има излаз на покрива или в подпокривното пространство? И има ли някакви други причини, поради които е възможно да има неприятна миризма от канала? Забелязвам че няма особено значение промянята на атмосферното налягане. Благодаря предварително
Здравейте, сипвате вода в сифона най-близко да тоалетната чиния и пускате водата от тоалетното казанче - ако водата в сифона спадне, това означава, че тръбата няма излаз към покрива или е запушена.
За да пусна водата се налага 5 или 6 завъртвания на крана на батерията преди да потече - нещо съм сгрешила при сглобяването при смяна на гумичката - благодаря предварително.
Здравейте, когато сте поставили врътката, стегнахте ли я добре?
#2535 Борислав Стефанов | 09.01.2019 07:39
Изграждане на водопровод
ако може да ми обясните какво означават тези знаци / кран но какъв? тези със стрелките / от снимките и за какво служи " циркулационният водопровод от къде се почва новоизграждането на вик инсталацията... от числата и ли мръсната вода и накрая от горе на долу или от водомера на горе. благодаря предварително
схема водопровод схема вик инсталация
Администратор | 09.01.2019 09:38
Изграждане на водопровод
Здравейте, първо да уточним - към всеки план има легенда с указания - вие не сте качили снимка. Избора на кран зависи от разстояните в нишата където ще бъде монтиран, за да може да се отваря и затваря безпрепядствено, по-въможност да са един вид. Циркулационен водопровод се изгражда само за топла вода с по-голяма дължина и се монтира помпа, която да циркулира топлата вода по всички етажи, целта е - при пускането на кран за топла вода в най-далечната точка от бойлера, веднага да протича топла вода. Циркулационата тръба и кранът са с по-малък размер.
#2532 Петко Петков | 05.01.2019 09:59
ВиК Форум
През януари 2016 г. закупих водонагревател делимано с дисплей за плот. В момента не подава топла вода. Къде и как мога да го изпратя за ремонт. Благодаря ви предварително!
Администратор | 05.01.2019 13:09
ВиК Форум
Здравейте, за съжаление ние не извършваме ремонт на тези смесители. Трябва да има гаранционни сервизи, и след като ви изтече гаранцията да можете пак при тях да ги ремонтирате.
#2530 Веселин Спасов | 02.01.2019 18:07
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, моля за схема как се сглобява вътрешноста на структурата за вграждане с посочения в снимките механизъм. такъв механизъм няма в магазинната мрежа. той е доста стар модел. собтвеност е на приятел, който го е демонтирал понеже течал и искал да купи нов. механизмът беше с много котлен камък, който аз почистих и всички части се раздвижиха. мисля, че все още е годен за работа, но не мога да разбера начина му на работа. моля за схема на монтаж! благодаря!
арматура за вградена структура
Администратор | 02.01.2019 22:47
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, схема нямаме, но можем да ви кажем как се сглобява. Първо се поставя изпразващия механизъм са камбаната надолу - с "линийката" се захваща, широката част надолу, като малкото триъгълниче да притиска камбаната да не се вади. Линийката се поставя да легне в задната част на казанчето където има улей в който влиза - зад изпразващия механизъм. След това се поставя пълнещият механизъм като се завива за крана. Накрая се монтира повдигача на изпр. механ. /жълтото нагоре/ - в двете дупки влизат двете стърчащи "пръчки" на изпр. механ. а полупръстена се защипва към тръбата на изпр. мех..
От известо време се боря с епизодична неприятна миризма (микс тоалетна и кухня) в антрето, която излиза от шахтата на мокрото помещение. Тръбите са здрави, няма течове. Преходите в плочите визуално изглеждат добре изолирани, но при тестовете с включен абсорбатор в апартамента се забелязва значително течение в шахтата от към долния етаж. Няма оплаквания за миризма от другите апартаменти използващи тази шахта. Кооперацията е на 5 години и е 10 етажна, моят апартамент е на 8 ми етаж. Вентилационната тръба не е запушена и е здрава. Миризмата идва от шахтата. Какви биха били възможните причини и решения на проблема? Желая на всички здрава и хубава година! Поздрави!
Здравейте, това което описвате говори, че всичко трябва да е наред. Единствено тръбата към която е свързан абсорбатора, трябва да се провери - не трябва да има течение в шахтата. Другото което прави впечатление е че миризмата се появява периодично - може би когато е пуснат вентилатор от някой съсед. Пробвайте като пръснете парфюм на долният етаж в помещението със шахтата и след това да се пусне техния вентилатор - дали миризмата ще дойде при вас.
#2526 Иван Георгиев | 30.12.2018 11:21
ВиК ремонти в София
Здравейте, въпроса ми е относно изпразващ механизъм на моноблок Видима от този вид - https://markita.net/armatura.html. Има ли заменяем такъв на друг производител? Благодаря! Поздрави!
Администратор | 30.12.2018 21:33
ВиК ремонти в София
Здравейте, да има. Във всяка железария има изпразващ механизъм за моноблок.
#2524 Антониела Иванова | 29.12.2018 17:06
Водопроводчик
Здравейте! Живеем в новопостроена еднофамилна къща с две отделни бани. В едната баня няма миризма, в другата мирише нетърпимо. В сифоните на пода се вижда стояща вода. Душихме навсякъде и според нас миризмата идва от сифона под мивката! Моля за помощ!
Администратор | 29.12.2018 21:33
Водопроводчик
здравейте, ако тази баня от която мирише се ползва рядко, водата от сифона се изпарява и навлиза миризмата - трябва да се долива вода в сифона. другата причина е ако няма отдушник т.е. канализационната тръба да излиза на покрива. прочетете и това тук.
#2522 Кирил Симеонов Здравков | 27.12.2018 22:26
Ремонт на смесител
здравейте, смесителя е видима и капе студената вода има ли възможност за сваляне на ръкохватка и подмяна или ремонт на затварящ механизъм. благодаря
смесител видима
Администратор | 27.12.2018 23:10
Ремонт на смесител
Здравейте, да може да свали ръкохватката и да се ремонтира. Ако ръкохватката има отгоре декоративно капаче - сваля се и се развива винта и тогава се издърпва ръкохватката. Ако няма, трябва с издърпване да излезе и след това се сваля главата - подменя се главата или се сменява уплътнението.
#2518 Вели Радева | 26.12.2018 19:03
Висока сметка за вода
Здравейте. Имам апартамент, в който ползваме топла вода от Топлофикация, парното е спряно в целия блок. Живеем епизодично в жилището, но винаги ми е правило впечатление, че от студения кран в кухнята тече леко топла вода. Според домоуправителя, това се дължи на близостта на двете тръби една до друга. Водопроводчик пък ми каза, че сигурно някои съседи, които ползват бойлери, не са си затворили крана за водата от Тец-а и се връща вода от бойлера, която се смесва със студената вода в сградната инсталация. Някои се шегуват, че ползваме топла вода на далавера, но мен ме притеснява, че не е нормално през студения водомер да минава топла вода. Страх ме е за водомера и за меките връзки. Все пак да отбележа, че водата е леко топла, не гореща и като се източи много става студена. В банята си тече нормално студена вода. Блокът е строен 81г. щранговете са с сменени само частично, в отделни апартаменти. Имам ли основания да се притеснявам? Весели празници!
Администратор | 27.12.2018 00:19
Висока сметка за вода
Здравейте, леко топлата вода няма да окаже влияние на водомера и меките връзки, но врялата вода ще износи по-бързо водомера и няма да отчита правилно.
Имам питане за казанче на Видима как да регулирам колко вода да пуска има ли начин. Има един поплавък който съм маркирал той ли е затова. Ако е той на къде трябва да го местя на горе или надоло. Който и бутон да натисна от 2 та пуска еднакво количество.
Здравейте, понеже снимката не е качена даваме следния отговор: за да регулирате колко вода да пуска става от крана ако имате такъв. Ако искате да регулирате нивото на водата в казанчето става от пълнещият механизъм - като го вдигате нагоре увеличавате нивото и обратно намалявате. За бутоните 1/2 и цяло има два отделни поплавъка - горен и долен - горния е за 1/2, вдига се нагоре и пуска по-малко вода.
Здравейте, имам проблем със спукана тръба за входяща вода. Тръбата е с метална вложка. Проблемното място е около 3 см. Може ли да ми дадете съвет как да го оправя без да сменям цялата тръба. До спуканото място има достъп. Предварително ви благодаря.
Здравейте, добре щеше да бъде ако имаше и снимка. Предполагаме че е полипропиленова тръба с алуминиева вложка. Ще ви трябва поялник и ножица за полипропилен, острилка, две муфи и парче тръба. Отстранява се спуканото място, с острилката се маха алуминиевата вложка, лепат се муфите и после парчето тръба.
#2514 Валентина Дрикова | 20.12.2018 10:35
Съвети и помощ за отпушване на канала
здравейте, живеем в къща и от няколко дни имаме проблем с изтичането на водата, вместо да изтича в реката избива на улицата където имаме отворена тръба в която сме свързали улука. в къщи няма проблем всичко си изтича. въпросът ми е от какво може да се е получило и как да го отстраним? благодаря
проблемен канал водосточна тръба връзка между улук и тръба пвц
Администратор | 20.12.2018 22:05
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, явно канала е запушен. Разкачете улука от тръбата и вижте дали нещо се вижда, ако не, сипете кофи с вода в тръбата или пуснете маркуч с вода и ще видите дали се покачва нивото.
Здравейте, В момента в кухнята имаме стенен смесител. Купихме нов стоящ.Искаме да се монтира на мивката /която е метална/. Преди това е необходимо да се направи удължаване на тръбите за топла и студена вода надолу - може би с 20-30см - вероятно с вкопаване в панела. Моля , кажете каква е цената на тази услуга , направена от вас? Поздрави,
Здравейте, в панела няма как да се вкопае, трябва външно да се пуснат.
#2509 В.Михайлова | 18.12.2018 10:33
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, имаме запушена тоалетна намираща се в кооперация в района на руски паметник. Въпросът ми е колко приблизително ще струва отпушването и до колко време откликвате.
Администратор | 19.12.2018 15:18
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, надяваме се че сега след като я отпушихме, тоалетната работи добре.
#2505 Ангел | 15.12.2018 17:04
Преместване на ВиК инсталации
здравейте. оглеждам един апартамент, който към момента има обособени хол и кухня отделно, а на мен ми се иска евентуално ако го взема да го преустроя за да има 2 спални и 1 общо помещение за кухня и хол. приложил съм груба схема с разпределението. може ли да дадете съвет дали е възможно и евентуална сума, която трябва да заделя?
схема на апартамент и канализация
Администратор | 15.12.2018 19:50
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, да възможно е, но мивката в хола трябва да е най-близко до вертикалния щранг в сервизното помещение. Ако е панел, тръбата се пуска външно по стената. Ако се пуска по пода трябва да се предвиди разстояние за наклона и размера на тръбата която е желателно да не е по-малко от Ф 50 мм.. Предвид горното е трудно да се даде цена.
#2503 Александър | 15.12.2018 11:14
Ремонт на тоалетно казанче
проблемът при мен се отнася за казанче viega. става въпрос за задържащ изпразнител, който не пада всеки път. след многократно чистене и разглобяване мисля, че разбрах къде е проблема, но не знам дали подлежи на ремонт. вътре в самия изпразнител в дъното има нещо като малък поплавък, обособен като пласмасов механизъм, който трябва в даден момент да освободи, но това не се случва винаги. изпразнителя стои в горно положение и с леко само с леко побутване пада пак. това оправя ли се или трябва да се купи нов. благодаря предварително.
Администратор | 15.12.2018 19:36
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, за жалост снимките не се виждат. Този малък поплавък се захваща чрез щипка на един щифт - трябва свободно до се движи на щифта - пополавъка може да се регулира, като се двига или сваля. Там някъде търси проблема.
Здравейте, живея в къща с малки деца в село. Преди месец забелязах че в банята където се къпем трудно върви водата. И с вакуум помъчих да отпуша канала като си мислех че са косми. Но издърпах части от рулото на тоал. хартия, и се чу клокочене от тоалетната. Водата тръгна. След седмица отново тръгна бавно, но нищо не предприех. След няколко дни както си вървеше пералнята (тя също е в банята) чух клокочене от банята. Изтичах в банята и видях че в тоалетната бълбука вода и се пълни с чиста вода. И от мокрото помещение от канала излиза вода чиста. Погледнах ямата в двора и реших че е време за чистене. Дойдоха, изтеглиха хората и казаха, че камиона е пълен и не си заслужава за втори курс, останало съвсем малко. И след два дена вече се появи лоша миризма в банята при мен и проблема с каналите, пералнята продължиха. Погледнах ямата и е наполовина пълна. През всичкото това време си ползваме тоалетната без проблем. Къде да търся проблема?
Администратор | 14.12.2018 20:19
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, от това което ни пишете разбираме, че като пускате вода от пералнята излиза през канала на мокрото помещение, ако е така имате пак запушване на канала до тоалетната. За миризмата сме написали цяла статия и сме дали връка към нея, прочетете горната статия, ще ви е от полза.
#2497 Димитър Майсторов | 13.12.2018 19:49
Изграждане на канализация
Здравейте, живея в кв. Кръстова вада София на улица Емилиян Станев. Къщата ни има канализация която е прекарана през чужд имот и отива към съседна улица. В момента по нашата улица прекарват улична канализация. Какво трябва да направя за да се включа в новата канализация.
Администратор | 14.12.2018 19:57
Изграждане на канализация
Здравейте, най-добрия вариант за вас е да се разберете с фирмата която изгражда канализацията, да ви пуснат отклонение до един метър в имота. Другото е, проект и изпълнител.
#2496 Мария | 13.12.2018 18:00
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте отново. опитах да завъртя долната част, но не се получава. прилагам снимка на изпразващият механизъм-има две "ушички" отстрани, не знам дали трябва да се отварят по някакъв начин. благодаря ви за бързият отговор
изпразващ механизъм ремонт на изпразващ механизъм
Администратор | 14.12.2018 19:35
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, черната част се състои от две части. Точно над клапата се разглабя - има четири зъбчета, които влизат едно в друго, те се развиват. Понякога става трудно.
#2493 Мария | 13.12.2018 14:24
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, моят проблем е сходен с някои от предишните - водата изтича в тоалетната чиния и казанчето не се пълни /става въпрос за моноблок Видима със странично захранмане/. Демонтирах изпразващият механизъм, но не знам как да извадя вътрешното уплътнение - това в дъното на изпразващият механизъм, отвътрешната страна. Предполагам,че то не уплътнява добре. Благодаря ви предварително за отговора.
Администратор | 13.12.2018 17:38
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, изпразващия механизъм се състои от две части, те се разглабят чрез завъртане и тогава излиза долната част с уплътнението.
#2492 Диян Димитров | 13.12.2018 11:29
ВиК Форум
здравейте. питейната вода в дома ми е много студена / 8-9 грс/.електроуредите /съдомиална и пералня / изразходват много електричество за да я загреят до необходимите работни градуси. реших да променя водната система като монтирам термо смесителен вентил / виж сн. 1 /, който да захраня с топла вода от бойлер загряван от парното през зимата и соларна инсталация през лятото. към винтила е приложена следната схема за монтаж / виж сн.2 /. въпросът ми е: задължително ли трябва да изпълня частта от схемата /сн.2/ обозначена с пунктирана линия с елементи 4 /възвратен клапан/ и 6 /помпа/?
термо смесителен вентил схема за монтаж на термо смесителен вентил
Администратор | 13.12.2018 17:52
ВиК Форум
Здравейте, не, не е задължително.
#2489 Маргарита Иванова | 11.12.2018 23:34
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте! Имам проблем със съдомиялната машина. Използвам я от 3 години и досега е работила перфектно. Днес обаче, още в началото на програмата, водата започна да шуми по-силно и първо прокапа, а после буквално изхвърли вода от долната страна на вратата, както си работеше. Продължи така да излиза вода, докато свърши с миенето и водата се отече. Вечерта реших да я пробвам отново празна и отново започна да тече вода, но този път остана на дъното и не успя да се оттече. Според инструкциите това вероятно означава, че има запушен канал или неправилно поставен маркуч за отичане. Машината е вградена и не знам как да стигна до захранващия кабел, за да я изключа и да погледна тръбата за отвеждане на мръсната вода. Поемате ли такива аварии и ако да - кога можете да я погледнете. Няма смисъл да прилагам снимка защото нищо не се вижда. Живея в София, ж.к. "Дружба" 1. Благодаря!
Администратор | 12.12.2018 21:38
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, според това което ни пишете, канала не е запушен, причината е друга. Съдомиалната би следвало да се издърпва напред и най-вероятно тогава ще се установи причината. Ако канала беше запушен, водата щеше да върне в мивката и тогава ние щяхме да сме ви от полза.
#2488 Цветелина Илиева | 11.12.2018 21:18
Преместване на ВиК инсталации
здравейте, ще правим кухня и за целта от фирмата направиха следната схема за изместване на водопроводната система. предлагате ли подобни услуги и реалистични ли са изискванията на фирмата според вас? жилището се нарима в младост 1а и ще ни трябват услугите ви в началото на януари. предварително ви благодаря за отговора.
схема кухненска мивка мебели в кухня
Администратор | 12.12.2018 21:27
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, щом като от фирмата са ви дали изискванията си, трябва да се съобразите. За съжаление няма да можеме да ви поемеме като адрес, тъй като имаме доста работа.
#2486 Елена Василева | 11.12.2018 14:19
Висока сметка за вода
Здравейте и много благодаря за тази възможност! От около шест месеца имам проблем с един конкретен инкасатор на "Софийска вода". Купихме жилището с "обратно" поставен водомер и 15 години нямахме проблем с отчитането на показанията. Междувременно на два пъти е идвал служител на " Софийска вода" да пломбира този водомер по различни поводи. Докато не се появи въпросният инкасатор.Още при първото посещение каза,че не му е удобно да отчете показанията и съответно получихме фактура "На база". Повиках частна фирма, платих за да "обърнат" водомера. При последното отчитане имаше човек вкъщи и същият инкасатор пак е мърморил, че не му е удобно отчитането. Съответно вчера, когато плащах сметките ми съобщиха,че трябва да платя 40 лв. за 17 м3 вода. Най-вероятно въпросният господин пак ни е таксувал "на база", защото досега не сме имали повече от 10 м3 в летните месеци.. Вкъщи сме трима: аз и двете ми деца. Има ли смисъл аз да занеса последните показания от водомера в офис на "Софийска вода" и може ли да се коригира тази голяма ( за мен) сума за нещо,което не съм използвала? Моля за съвет как да постъпя!
Администратор | 11.12.2018 18:35
Висока сметка за вода
Здравейте, пуснете си жалба, като посочите че ви надзета сума която не сте израдходвали по водомер, и това е по вина на инкасатора. Искайте при следващия отчетен период да ви бъде възтановена сумата.
Здравейте значи направих ремонт на банята смених всичко сложих нов водомер. От време на време върти сам без да съм пуснем вода в апартамента?
Здравейте, провери дали нямаш теч в тоалетната от казанчето.
След включване на пералнята започва да мирише на канализация. Маркуч е вдигнат на 50-60см.и е уплътнен.
Здравейте, огледайте всички изводи от канализацията дали са добре уплътнени.
Здравейте, аз вече Ви писах в пост #2296 от 31.08.2018. Преди месец от местна фирма почистиха всички канали в мазите (включително нашия), но още на следващата вечер проблемът ни се повтори и продължава да се случва. Имате ли други идеи. Колегите Ви са категорични, че всичко е почистено. Специално за нашия канал, казаха че са виждали и по-замърсени. Благодаря за съдействието.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3