Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

Администратор | 30.09.2018 17:06
ВиК услуги в София
здравейте, за да не се повтаряме прочетете това тук.
Здравейте, капакът на казанчето ни се счупи. Върху него пише само Fayans (не знам дали това е марката). Дали може да се смени само капака?
Здравейте, ако се продава капак отделно, може да се подмени. Попитайте в fayans.bg.
От казанче Видима Идеал, след 10-11 г безупречна работа, почна да сълзи вода в тоалетната чиния. Като спра подаването на вода, след малко сълзенето спира. Мога ли да се оправя сам, или по-добре вие да дойдете? Благодаря ви.
здравейте, пълнещият механизъм /поплавъка/ е за смяна. дали ще се справите, вие трябва да прецените, а ние можем да ви помогнем като прочетете тази статия.
Здравейте, живея в 12 етажен блок с един вход. Имаме голям проблем, на първите два етажа покрай ел.таблата от 2-3 години се образуваха страхотни петна от теч (мазилката пада). На дадената стена вътре в апартаментите (баня и тоалетна са заедно) минава мръсната тръба. Петната се образуваха след ремонти в баните на новодомци, и както е бг обичаи "при нас не можело да е проблема". Искам да ме посъветвате какво трябва да се направи и дали има камери които се пускат в канализацията да се види къде е проблема.
Здравейте, с камери нищо няма да откриете. Най-вероятно проблема е от фугите - трябва да ги прегледате /теча се получава при къпане или миене на банята/. Ако с фугите всичко е наред - пуска се вода само по предполагаемата канална тръба и се чака дали ще избие. В общи линии, така се установява причината за теча.
#2369 Искра Младенова | 28.09.2018 20:06
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, Писах ви сутринта. за това че водата от тоалетното зазанче изтича. Казанчето е част от моноблок. Захранва се с вода отдолу. Какво трябва да направим за да отстраним проблема?
Администратор | 28.09.2018 22:01
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, трябва да смените поплавъка.
#2366 iskra Mladenova | 28.09.2018 09:59
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, Имам проблем с тоалетното казаначе. Не спира да се пълни и постоянно има изтичане на вода от тоалетното казанче. Отварят го и разглеждах механизма, но честно казано нищо не успях да разбера. Опитах да се свържа с вас на посочените телефони без успех. Искам да поръчам да дойде водопроводчик да отстрани проблема на следния адрес: .........Свържете се с мен за да уговорим подходящо време.
Администратор | 28.09.2018 10:10
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, интересува ни от къде се пълни казанчето - отстрани или отдолу?
Здравейте, живея на първи етаж и от известно време има доста силна миризма от тоалетната. Вертикалната тръба е подменена при нас и в мазето, но миризмата остана, според вас какъв може да е проблема?
здравейте, може да е от отдушника или от подовия сифон ако има такъв. прочетете и това тук
#2361 Розалия Николова | 26.09.2018 13:21
Ремонт на шахти
здравейте, бих желала оферта за ремонт на капаци за 4 шахти, като едната, в която се намира водомер има нужда от цялостна смяна на капак. благодаря предварително!
шахта за ремонт капак на шахта за ремонт шахта на тротоар
Администратор | 26.09.2018 16:41
Ремонт на шахти
Здравейте, за съжаление не извършваме ремонт на капаци. В интернет може да намерите готови капаци, но дали ще отговарят на вашите размери.
#2359 Николай | 26.09.2018 13:00
Ремонт на смесител
от известно време смесителя в банята капе. смених частта (главата), която е вътре, но пак капе. какъв може да е проблема? благодаря
меден смесител глава за смесител с една ръкохватка
Администратор | 26.09.2018 16:33
Ремонт на смесител
Здравейте, от къде капе от чучура или от питата на душа?
Здравейте, пробвах и без цедка, почти същата е струята. Може ли да има запушване някъде другаде?
Здравейте, спирате водата, сваляте смесителната батерия и пускате водата. Ако струята е силна, причината е в смесителя. Огледайте го, може гумено уплътнение да е попаднало.
Здравейте! Благодаря Ви за бързият отговор на въпрос #2346. Изчистих цедката, както ми препоръчахте, но струйката се увеличи съвсем малко. Има ли нещо друго, което мога да направя, за да се възстанови нормалното течене на водата?
Здравейте, пробвайте без цедка. Ако струята е по-силна - проблема е в цедката.
здравейте, в долната част на канализационната тръба има капки вода - каква е възможността това да се поправи без "голям ремонт" ? предварително ви благодаря за отделеното време за отговор.
теч от каменинова тръба каменинов вертикален щранг
Здравейте, ако се опитате да откриете точно откъде е теча за да го отстраните по възможност най-лесно, има вероятност да спукате още повече тръбата. Нашият съвет е: или го оставяте така, или подмяна на целия вертикален клон.
#2349 Йорданка Петрова | 23.09.2018 18:24
Водопроводчик в Обеля – [ ВиК Услуги в София ]
здравейте, батерията на мивката ми тече. почивни дни са, но има ли възможност да дойде специалист, който да отстрани теча? благодаря предварително! тел.за връзка: ..........
смесител мивка
Здравейте, дайте точен адрес, утре ще дойдеме.
здравейте! стенен смесител за вана/душ, като този, чиято снимка ще прикача но с душ "телефон", от известно време след често спиране на вода, поради строежи около нашата сграда, започна да пуска много тънка струйка при завъртане на кранчето за студена вода. като се натисне кранчето към стената и се завърти до крайна позиция, понякога струйката се увеличава. в един момент се оправи. после проблемът се прехвърли към кранчето за топла вода, а студената течеше относително нормално. сега и двете кранчета, завъртени до край пропускат много слаба струя. бихте ли ми казали цялата душ батерия ли е за смяна или проблемът е в кранчетата? благодаря предварително!
смесител за баня
Здравейте, почистете чедката, развива се и се чисти.
#2344 валентина | 22.09.2018 18:18
Изграждане на водопровод
Как се свързват тръби за стара чугунена мивка? Какви са размерите /дебелината на изхода от мивката/?
Администратор | 22.09.2018 22:11
Изграждане на водопровод
Здравейте, за изхода на мивката няма да намериш точна тръба, защото сегашните размери са ф 75 и ф 50мм /ако не бъркаме, точният размер е ф 60мм/. С ф 75 ще хлопа а с ф 50 ще малко. Вземи си редукци ф 75 на ф 50 мм ПВЦ, като широката част към мивката. Така го укрепи че да не се свлича надолу и от там с ф 50.
Здравейте, имаме влага около банята - стените на съседните стаи, тавана на банята на съседите под нас и на още един етаж по-надолу. Също така избива по стената на стълбището на съседния вход /сградата е на ъгъл и е строена някак на полуетажи/. Историята започна преди около година и половина, забелязахме влагата ние вкъщи и съседа със стълбището. След запушване на фугите в банята проблемът отшумя. Това лято се появи отново, петната продължават за растат и съседите отдолу изпищяха, че от таваните им капе. Идваха всякакви майстори, без успех, вкоючително и с термокамера и ендоскоп. Този с термокамерата каза, че е от канала с мръсната вода. Почистихме я, временно отшумя и сега пак се появи. Вече не знаем какво да си мислим. Като спрем само студената вода към банята /имаме тоалетна отделно в другия край на апартамента, даже е на полуетаж по-нагоре, ние сме мансарден етаж/, започва да съхне. Онзи ден обаче изби, докато студената вода е спряна и банята не се ползва в този момент. Решихме, че са спукани тръбите и за топла, и за студена вода. Ползваме банята само за къпане, през останалото време водата е спряна и сега започна да съхне новото петно. До сега никой не ни реши проблема. Ще разбием, но да не си останем само с разбиването. Та, имам два въпроса: от къде е източникът на влага според вас - от фугите, от тръбата за мръсна вода или захранващите с вода тръби? И може ли течът да има връзка с вибрации, които произхождат от компресорите на съседите под нас, които са зъболекари, а по-долният етаж са зъботехници и също вибрират много силно? Моля ви за съдействие, защото сме се видели в чудо, а сме с бебенце на 10 месеца.
Здравейте, при нашия опит най-често се оказват фугите, но имахме случай при който се оказа, че течът е от ексцентриците на смесителната батерия. От канала е възможно да прокапе при условие, че е запушен. Ако е от тръбите, петното трябва да е на гърба на тръбата т.е. на стената отзад и на ниво на тръбата. Смятаме, че не е от вибрациите.
Проверен е и той, няма проблем с него.
Явно нещо не е проверено както трябва. Или е в смесителя, или в крана /ако има такъв/, или в меката водопроводна връзка /ако има такава/, или в тръбата.
Здравейте, живея в блок ЕПК на 1-ви ет. и имам проблем с налягането на студената вода в кухнята. Тече много слабо. В банята си е ок. Топлата в кухнята е горе-долу с нормално налягане. Идва майстор и провери от водомера до крана, няма запушване. Къде може да е проблема? Да не би да трябва нещо да се провери и направи (ако да, какво?) в абонатната? Или? Благодаря.
Здравейте, остава да се провери смесителната батерия.
Пак съм аз. Вие извършвате ли такава услуга? Ако извършвате, моля Ви, да ми съобщите какъв е реда? Предварително Ви благодаря!
Здравейте, да извършваме тази услуга, но е добре да качите снимка. Давате адреса и телефон и ще ви посетиме.
#2333 Ками | 15.09.2018 21:49
Ремонт на мивка
Здравейте, От една година не е използвана мивката в една от баните в апартамента, в който живея и няма течаща вода. Има вода в тоалетното казанче и душа в същата баня, но не и на мивката. Оставих кранчетата развъртени, но нямаше никакъв звук, че идва вода. Какъв може да е проблема? Имаме течаща вода на всяка друга мивка в апартамента, но не и в тази баня.
Администратор | 16.09.2018 17:44
Ремонт на мивка
Здравейте, има два вида смесителни батерии, монтирани на стена и монтирани на шкаф. При първия случай се спира водата от крановете и се сваля смесителната батерия, съответно се пуска водата. Ако изтича от тръбата - причината е в смесителната батерия. При втория случай - отдолу има кранчета, възможно е да са спряни или повредени.
Главата на смесителната ми батерия трудно се движи. Тя е стенна с една глава.
Здравейте, сменете главата.
#2328 Момчил | 15.09.2018 07:26
ВиК ремонти в София
здравейте отново, намерил съм майстор който да извърши ремонта на банята, но се занимава само с лепене на плочки, гипскартон и шпакловки, затова вашите вик услуги са нужни. относно тръбите на лирата, следва да се отрежат в помещението с вертикалните щрангове за да не стърчат в банята. виж, снимката! в системата няма вода в момента - на последния етаж живея. можем ли да организираме посещение и отрязване на тръбите следващата 1-2 седмици?
тръби за парно
Администратор | 15.09.2018 08:37
ВиК ремонти в София
Здравейте, така става. Дайте точен адрес и телефон /няма да се публикуват в сайта/.
#2327 Иван Георгиев | 15.09.2018 00:36
Смяна на водопровод в апартамент
Здравейте! Проблем ли ще е ако са различен цолаж тръбите на водопровода? Искам постепенно да сменя тръбите от 1/2 на 3/4. От водомера тръгват 3/4 цола - около 2м. После преминават в 1/2, които са под дебел бетон. След него ще подменям до някъде стария водопровод и искам да е 3/4. После пак преминава в 1/2 цола. Проблем ли ще е тази смесица от размери? Благодаря за Вниманието!
Администратор | 15.09.2018 08:33
Смяна на водопровод в апартамент
Здравейте, не няма да е проблем.
#2324 Момчил | 14.09.2018 13:03
ВиК ремонти в София
здравейте, планирам основен ремонт на банята втората половина на октомври. следва да се заменят тръбите, където е възможно и да се направят изводи за душ, висяща тоалетна с казанче, мивка, сифон и т.н. допълнително през септември следва да се отрежат тръбите на лирата, това преди началото на отоплителния сезон.
мивка за ремонт баня за ремонт тоалетна за ремонт
Администратор | 14.09.2018 23:01
ВиК ремонти в София
Здравейте, първо трябва да намерите фирма която да извърши ремонта на банята, защото има фирми които освен ремонта, подменят водопровода и канализацията и тогава ние сме излишни, тъй като се занимаваме само с вик-то. За да се отрежат тръбите на лирата, трябва водата в инсталацията да се източи. Тръбите са режат, прави се резба и се навиват капи, т.е. ще стърчат около 5 см.
#2322 Емилия | 14.09.2018 12:11
ВиК Форум
Здравейте, от 10 години живеем в своето жилище в Пловдив и всеки път проблемът е налягането на водата в целия апартамент-кухня и баня. На последния етаж сме - осмият. Най-големият проблем е водата от душа. От кранчетата водата е сравнително добре, но къпането е просто мъчително. И това продължава всеки божи ден от 10 години насам. Бихте ли ми казали дали трябва да викна техник от ВиК, или ще е напълно безсмислено.
Администратор | 14.09.2018 22:39
ВиК Форум
Здравейте, за да се изивка техник, трябва налягането в цялата сграда да е слабо. Ако съседите ви под вас имат нормално налягане на водата, причината трябва да се търси при вас. Възможно е причината да е от крановете, цедките на водомерите, цедките на смесителя, тръбите да са за смяна или друга причина. Възможно е и питата на душа да е запушена. При слабо налягане може да сложите пита на душа с малки отвори, за да се усили налягането.
#2320 Парашкевов | 11.09.2018 16:48
Изграждане на канализация
Канала ми беше запушен извън границите на имота! В имота имам ревизионна шахта. С почистващите машини на ВиК нищо не се получи. От общината разрешиха изкопни работи. ВиК разкопаха и почистиха запушеният участък. В същото време изградиха и ревизионна шахта над централният канал в която включиха моята тръба! Всичко изглеждаше ОК докато не ми казаха, че всичко + шахтата ще бъде за моя сметка! Това нормално ли е? Сумата е трицифрена, като първата не е "1".
Администратор | 11.09.2018 22:45
Изграждане на канализация
Здравейте, прочете чл.25 ал.2 от Наредба № 4 от 14 септември 2004 г. за условията и реда за присъединяване на потребителите и за ползване на водоснабдителните и канализационните системи. На началната страница сме дали връзка към тази наредба или я потърсете в търсачката.
#2317 Евелина | 09.09.2018 19:26
Отпушване на канали в София
Две къщи имат общ канал, който се излива на около 40 метра от тях. Едната е по ниско от другата. Когато в долната къща се използва вода, тя се връща през сифона на банята на горната къща, който там е най ниско. Дали има начин да се отпуши канала, и дали изобщо е запушена тръбата в която се събират отпадните води от двете къщи, или само от по долната къща, защото когато се ползва вода само в горната, канала поема водата.
Администратор | 09.09.2018 22:04
Отпушване на канали в София
Здравейте, според казаното, сифона на горната къща е вързан към канала на долната къща след което се събират двата канала. Да, трябва да може да се отпуши канала при условие, че няма счупени тръби или разместени от корени, но това се установява при самото отпушване.
така е направен извода във мокрото помещение. не е лоша идея да има вода в мокрото, но както е в момента е твърде ниско и избутва пералнята напред. без друго не е особено просторно, та въпроса е има ли възможност да се вдигне на по високо извода за водата за да не пречи на пералнята. ако няма как да се направи да си го оставям затапен така както е и да се примиря с избутаната напред пералня.
извод вода за пералня
Здравейте, да има възможност да се вдигне нагоре, но за целта трябва да се разкърти за да се вкопае тръбата /внимавай с кабелите/. Височината трябва да съобрази и с това, че трябва да се навие кран за пералня.
Здравейте, да има възможност да се вдигне нагоре, но за целта трябва да се разкърти за да се вкопае тръбата. Височината трябва да съобрази и с това, че трябва да се навие кран за пералня.
здравейте, бихте ли ми казали от каде мога да си купя такава керамична глава.
керамична глава смесител на части кожух смесител
Здравейте, трудна работа. Дали вече се произвеждат такива смесители?
#2310 Даниел Миланов | 07.09.2018 07:05
Изграждане на канализация
Здравейте. Предстои ми покупка на имот част от дворно място. Общата площ на двора е 1200 кв.м, като аз ще закупя половината, т.е 600 кв.м.Канализацията обаче минава през другата половина на двора. Има ли възможност за свързване към нея с цел да се избегне отделно свързване към градската канализация и може ли вие да го направите? Благодаря предварително.
Администратор | 07.09.2018 19:46
Изграждане на канализация
Здравейте, трябва да имате договор нотариално заверен с другия собственик за включване към неговата канализация.
#2308 Пепа Пеева | 06.09.2018 10:28
Ремонт на смесител
Здравейте! Имаме стоящ едноръков керамичен смесител на Видима, който ползваме в кухнята. От 1 седмица /не разбрахме как е станало / ръкохватката е завъртяна на 90 градуса. Тоест за да пуснем студена вода трябва да сочи не надясно, а чак към стената, а топлата вода сочи към умивалника. Каква може да е причината? Благодаря Ви предварително!
Администратор | 06.09.2018 13:22
Ремонт на смесител
Здравейте, главата се е разместила.
#2306 Валентин Иванов | 03.09.2018 17:14
Водопроводчик в Люлин – [ ВиК Услуги в София ]
здравейте! купих и монтирах тоалетно казанче 'никипласт' с двоен бутон. работи нормално, но когато сложа капака, резбата на бутоните не достига до вътрешната резба. какво да направя? благодаря!
изпразващ механизъм никипласт тоалетно казанче с изолация тоалетно казанче отвътре
Здравейте, тази част на която е вътрешната резба също се развива и така се скъсява разстоянието до бутона.
#2303 Ангелов | 02.09.2018 21:34
ВиК Форум
здравейте! както имаше силно налягане в тоалетната чиния и сега не иска да работи. смених изпразващия механизъм с нов, но нищо. не съм сменил поплавъка. регулирах го надолу да бъде и го завъртях здраво да не мърда. копчето ми се вдига нагоре. не знам дали мога да го сменя с друг механизъм и да ми се натиска надолу. п.с. жена ми беше пуснала една таблетка в казанчето и имаше много пяна навсякъде. махнах таблетката и измих казанчето. развъртях и тръбата, която свързва казанчето и тоалетната чиния като и нея я изчистих.
изпразващ механизъм порцеланово тоалетно казанче за стена
Администратор | 02.09.2018 22:40
ВиК Форум
Здравейте, ако става въпрос за промивната сила на водата в чинията - издърпайте тръбата която влиза в тоалетната с около 1.5 см навън.
Здравейте, Може би има отговор някъде на въпроса ми, но не можах да го намеря , за което моля да ме извините ако се повтаря. Когато, някой съсед пусне вода в апартамента си, върти и моят водомер бавно, но върти. Правен е току-що ремонт, тръбите са сменени и водомерът е нов. Водомерът върти, само ако някой пусне вода възможно ли е това? /Когато никъде не тече вода, той не върти/. Благодаря предварително!
Здравейте, не трябва да е така - само водата от вашия апартамент трябва да се оттчита. Извикайте този който е извършил ремонта да оправи проблема.
#2300 Мирослава | 01.09.2018 11:32
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте. Днес ми се получи следния проблем. По време на центрофугата на пералнята мивката се напълни с вода,а след това същата тази вода от мивката се върна в пералнята. И сега като пусна вода мивката се пълни, но водата се оттича много трудно. Къде точно е проблемът?
Администратор | 01.09.2018 21:00
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, запушен е канала - трябва да се отпуши.
Здравейте, искам да направя канализация на таванско помещение, но мръсния канал е на 10 метра от мен. Мога ли да го направя с ф70 и защото ако е с 110ф става много високо и трябва да се прескача ако сложа наклон 1см на метър?
Здравейте, длъжни сме да ви кажем че, за всяка промяна се изисква проект одобрен от общината. Проектанта ще се съобрази с нормативната уредба и ще ви каже, може ли да се изпълни проекта така както желаете, т.е дали ще получите одобрение. Освен това ще трябва да преминете през общи части или чужда собственост за което също ще трябва одобрение.
здравейте, живея на първия етаж и от 2 години поне, поне 4-5 пъти месечно, от сифона в банята излиза вода /чиста, за щастие/. нямам запушени канали, при мен всичко е наред с оттичането. явно проблемът е над нас, защото водата излиза с налягане и къркорене. никой от живеещите над нас няма проблем с канализацията. от прочетеното тук изглежда, че е запушен вертикалния щранг между i и ii етаж и трябва да потърсим фирма за отпушване на канали. така ли е?
подов сифон на баня
Администратор | 31.08.2018 08:44
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, запушването е в мазето на връзката между вертикалния и хоризонталния щранг и трябва да се отпуши канала.
#2292 Павел Стоянов | 29.08.2018 14:25
Ремонт на тоалетно казанче
Бихте ли обяснили как работи вакуумният механизъм от бутона до изпразващия механизъм. Понякога последният не затваря и виждам, че не стои вертикално. При наместване с ръка, уплътнява добре. Струва ми се, че причината е в гумения маркуч между бутона и механизма, който не позволява изпразващия механизъм да слезе вертикално. Как да се справя? Благодаря Ви предварително.
Администратор | 29.08.2018 21:27
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, сигурно става въпрос за този модел. трябва да намалите маркуча за да седи по изпънат, но внимавайте да не го скъсите прекомерно.
изпразващ механизъм с бутон помпа
#2291 Теди | 29.08.2018 00:32
Водопроводчик
здравейте, от кухненския сифон капе. намазах със силикон и започна да извира вода от тръбата, в която е вкарана тази за съдомиялната. махнах силикона и продължава да капе от същото място. какво може да се направи?
сифон на мивка капе
Администратор | 29.08.2018 21:14
Водопроводчик
здравейте, на гайките има гумени уплътнения и не се слага силикон /проверете/, само ги затягате. освен това еската на сифона е много голяма, трабва да е като тази на снимката.
сифон марка еска
#2286 Таня Орозова | 27.08.2018 17:12
Ремонт на смесител
здравейте! имаме от този тип водонагревател muhler с една ръкохвадка и именно от нея капе. как бих могла да сваля ръкохвадката, за да проверя уплътнението? изглежда като капсуловано.
смесител водонагревател muhler
Администратор | 27.08.2018 22:23
Ремонт на смесител
Здравейте, трябва да се сваля, но ние не сме сваляли този модел. Ако е в гаранция, не го пипате а потърсете гаранционния сервиз.
#2285 Мария Симеонова | 27.08.2018 13:30
Висока сметка за вода
Здравейте, какво може да се направи, когато сме сигурни, че високите сметки за вода са от кражби от съседни апартаменти /направени байпаси/, но не можем да влезем за да го проверим и докажем?
Администратор | 27.08.2018 22:17
Висока сметка за вода
Здравейте, прочетете закона за етажната собственост или се консултирайте с адвокат.
#2284 Rabcho | 26.08.2018 21:18
Смяна на водомери
А преди да се обърне трябва ли да викам инкасатор? И какво ще стане с показанията, като до сега са вървяли на обратно? А установих че частта с която е половината от водомера се мърда. Около нея има червен пластмасов кръг с метална пломба който е счупен а и часта с пластмасовата пломба е счупена? Явно от ще ме глобят. Моля за съвет
Администратор | 27.08.2018 22:14
Смяна на водомери
Здравейте, вече ви дадохме съвет как да постъпите. Доколкото знаем, инкасатор не се вика а идва на определения от вик дружеството период.
#2281 Rabcho | 25.08.2018 16:25
Смяна на водомери
здравейте, прилагам снимка че не открих въпросната стрелка? моля за съвет в случая че е обърнат водомера как е най-добре да подходя? докато е бил обърнат водомера се самоотчитах инкасатор не го е отчитал. водопроводчик може ли да го обърне? и в случия ще ме глобят ли?
водомери водомери за топла и студена вода сухи водомери
Администратор | 25.08.2018 19:46
Смяна на водомери
Здравейте, стрелката е отстрани на металната част. Водопроводчик може да го обърне, а и ти можеш стига да имаш два тръбни ключа. След като се обърне, обаждаш се на вик дружеството да го пломбират.
#2280 Иво | 25.08.2018 12:25
Ремонт на смесител
Здравейте! Купих нагряваща се батерия crown каква мека връзка трябва да сложа за да я свържа ? Разбрах че са мъжко и женско.Тръбата е 1/2 пвц имам една връзка 1/2-3/8 влиза в пвц тръбата но женското не става за батерията-малка е?
Администратор | 25.08.2018 19:37
Ремонт на смесител
Здравейте, прави се с твърда връзка с полипропиленови тръви - свързването става с ппр муфа Ф 20 с гайка 1/2.
#2276 Rabcho | 24.08.2018 14:30
Смяна на водомери
Здравейте, в момента съм в нова квартира от няколко месеца живея в нова квартира. Наблюдавам че показанията на водомера вървят надолу. Например от месец май миналата година 000206 тази година юли-е с показания 000186. Въпросът е че през този период имаше теч на тръбата на топлата вода, проблема беше преди водомера. Викна се човек той смени частта на тръбата, но възможно да е да е обърнал водомер?
Администратор | 24.08.2018 19:56
Смяна на водомери
Здравейте, водомера е обърнат. На водомера има стрелка която указва посоката на водата.
#2274 Стоян Тодоров | 24.08.2018 11:04
Как да си направим сами водопровода в имота
Височина на изводи за биде стандарт, канал и вода. Бидето е на фирма Фаянс най-обикновенното.
Здравейте, не можахме да открием информация по вашият въпрос.
#2273 Явор Илиев | 23.08.2018 22:06
Ремонт на тоалетно казанче
привет, наех къща с порцеланово казанче и мисля, че е с вакумен изпразващ механизъм. проблемът е, че копчето се натиска, но водата не се освобождава. извършвам го ръчно като отворя казанчето и дръпна маркуч свързан към бутона. маркучът е свързан от дете страни стабилно. бутонът при натискане се криви към страната, от която е натиснат, но като се уцели центъра му, се натискам както трябва. моля за съвет къде да търся проблема. системата е като на приложената снимка.
вакумен изпразващ механизъм
Администратор | 24.08.2018 19:47
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, проблема е в гумените уплътнения на помпата на бутона.
#2272 нина николова | 23.08.2018 15:20
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте! Имам моноблок, който тече в тоалетната чиния по малко непрекъснато и допълва в казанчето. Може ли да го оправите и колко ще ми струва? Предварително благодаря!
Администратор | 24.08.2018 19:28
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, може да се оправи, но сме още в отпуск. В края на другата седмица ще сме на работа. Цената е различна за казанче с долно и странично пълнене.
#2269 Георги | 22.08.2018 12:52
Ремонт на канализация
По повод на вашия отговор от 15.05.2018 за монтажа на възвратен клапан - по какви други съображения избягвате да монтирате такива?
Администратор | 22.08.2018 19:44
Ремонт на канализация
Здравейте, често се запушва канала.
Здравейте, може ли да бъде сменен чучур на смесител, тече вода между тялото и чучура ? Мерси
Здравейте, чучура не се сменява, сменяват се два гумени пръстена, но ако е износен метала няма да стане.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3