Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

#3613 Martin | 17.11.2020 19:30
ВиК ремонти в София
здравейте, имам проблем с течащ отходен канал на тоалетна. първоначално установих, че гофрираната тръба е просто подпряна до мръсния канал и съответно с годините се е изливала мръсотия. след демонтаж и повторен монтаж успях да разреша проблема, но след 2-3 седмици изглежда, че е започнало да тече. прилагам снимка, но е трудно да се опише/види точната връзка. моето мнение е, че гофрираната тръба не е особено читава и изпуска от уплътненията и не може да стигне лесно до отходния канал. смятам че ще се наложи подмяна и кадърен монтаж.
мръсна вода тоалетна чиния
Администратор | 17.11.2020 20:00
ВиК ремонти в София
Здравейте, най-вероятно трябва да се сложи парче тръба и след това гофрето.
#3612 Илиян Георгиев | 17.11.2020 16:55
Ремонт на тоалетно казанче
Структура за вграждане OLIVER Здравейте,след пускане водата от казанчето тя буквално се излива във вътрешността на структурата и няводнява долния етаж. Каква може да бъде причината и трябва ли да се кърти. Благодаря
Администратор | 17.11.2020 19:55
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, най-вероятно тръбата вътре за чистата вода е разкачена. Не трябва да се кърти а да се саели чинията, и да се види положението на тръбата за чистата вода.
#3610 Калин Цветков | 16.11.2020 12:13
Ремонт на мивка
здравейте, дайте някакъв съвет какво да правя с мивката си, ето го проблема. проблема е много сериозен според мен и май ще трябва да се маха цялата тръба, защото е останало парче вътре и няма как да го извадя.
парче от ексцентрик останало в тръбата счупен ексцентрик за смесителна батерия
Администратор | 16.11.2020 20:16
Ремонт на мивка
Здравейте, ние ги махаме, като ползваме нож за метал от зеге. Режеме парчето напречно на две места, след това с шило разкъртване парчето и така го изваждаме. Накрая с един нипел 1/2 оправяме резбата.
#3608 Иванов | 15.11.2020 13:22
ВиК услуги в София
смесител с един кран, няма пълен ход на ръкохватката, не може да смеси водата и да я спре, демонтирана е, но не мога да стигна по-напред.
изход за чучура
Администратор | 15.11.2020 19:24
ВиК услуги в София
Здравейте, чухме се по телефона, надявам се, че сте си решили проблема.
#3606 Иво | 13.11.2020 18:45
Висока сметка за вода
Здравейте, отскоро живеем на последен етаж в блок, по принцип налягането е ниско. Започнаха да идват високи сметки за вода, след което се загледах във водомера и забелязах че непрекъснато върти напред и назад /без да има ползване/, но доста повече напред и оттам натрупва кубици, които ние реално не сме изразходвали. Течове няма, всичко е в изправност. Възможно ли е причината да е ниското налягане и да се връща вода от бойлера, но ако е така защо натрупва кубици, ако се отчита и връщането на водата в захранващата тръба ?
Администратор | 14.11.2020 08:52
Висока сметка за вода
Здравейте, ако има изградена инсталация за връзка с тец - трябва да имаш кран за твойто отклонение - затвори го.
Здравейте, Имам нужда от помощ. Преди месец се нанесохме в нов апартамент. Проблемът е, че в банята тече червена вода. Тече от всички кранове + тоалетната. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем?
Здравейте, проверете съседите под вас и над вас, дали имат същия проблем в банята. Ако нямат, проблема е при вас.
Здравейте, живеем в стара кооперация, чиито канали се запушват изключително често. От хазяите знаем, че мивката, тоалетната, пералнята и канала в банята се оттичат в едно. От повече от 10 дни канала на банята е запушен, водата се оттича много трудно. Опитахме с какви ли не методи, тази вечер дойде съсед от долния етаж и каза, че при него тече. Ще се свържем допълнително, но на първо време, какво може да е и какво да направим? Благодаря!
Администратор | 11.11.2020 21:19
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, прочетете съветите в тази статия и ако не можете да се справите, се свържете с нас, за да отпушим канала.
#3600 Десислава Николова | 11.11.2020 15:30
Ремонт на смесител
може ли да отстраните теч на смесител в кухня?
мивка смесител на мивка
Администратор | 11.11.2020 19:03
Ремонт на смесител
Здравейте, предполагам, че може да се отстрани теча, защото понякога декоративните чашки, трудно се развиват.
#3598 Данаил Пенев | 11.11.2020 11:52
ВиК ремонти в София
здравейте, сифон на стара чугунена мивка е силно корозирал, вече на люспи и спукан на едно място, от където тече. необходимо е да бъде подменен чрез изрязване както от към мивката така и от към тръбата за обходния канал (прилагам снимка на сифона). възможен ли е ремонта на този сифон чрез подмяна?
стар чугунен сифон
Администратор | 11.11.2020 14:08
ВиК ремонти в София
Здравейте, мивката чугунена ли е или порцеланова? Ако може и една снимка отгоре.
Здравейте имам следното питане. Понеже смених два затварящи механизма на смесител (с две ръкохватки) но продължава да капе, то вариантите са два или райбоване на леглото или смяна на леглото. Леглото е от така наречените нов модел. Въпросът ми е: слага ли се някаква гумичка (пръстен) на леглото когато се завива към смесителя, понеже се продават само легло. Отпред е ясно към В и К системата се слага гарнитура, но към батерията не ми е ясно. Благодаря Ви предварително
Здравейте, и с вас се чухме по телефона. Да, има гарнитура и се продава отделно от леглото.
Здравейте, от известно време в родителската баня се появява неприятна миризма на канал. В по-малката баня този проблем го няма. Първоначално беше по-рядко, но сега сякаш е постоянно. Кооперацията е нова. Живеем тук от 4 месеца. Апартаментът над нас все още не е обитаем. В момента там се прави ремонт. Бяха отворили сифона на мивката, но го затвориха, защото допускахме, че може да мирише от там. Уви, не е от там миризмата. Дори не мога да определя от къде точно мирише. Просто в цялото помещение миризмата е ужасна. Постоянно стои на отворен призорец и въпреки това пак се усеща тази миризма. В тази баня имаме душ-кабина, тоалетна, биде и мивка. Моля за съвет. Благодаря предварително!
Здравейте, чухме се по телефона. Ако искате пак прочетете статията.
Браво, супер сте! Смених го и всичко е ОК! Но сега се появи нещо ново - при изключване на пълненето, се чува странен шум, нещо като изтракване, което се предава по тръбите и жената подскача в кухнята. Дори помисли, че нещо се случва с кухненската батерия. Аз ли нещо неправилно монтирах? Благодаря!
Здравейте, под самия поплавък трябва да има една пластмасова "шина" - тя трябва да опира към стената на казанчето, за да не се получава резонанс при спиране.
здравейте! исках да попитам дали кух.бокс би могъл да се премести близо 2 метра метра и да взеле във всекидневната. последен 8ми етаж е от тухлена сграда от 70те години. (ако може и диапазон на цената). благодаря предварително!
схема на апартамент
Здравейте, проблема е с тръбата на канализацията, а трябва да мине през антрето. Трябва да има замазка над плочата, около 8 см.. Ако сте от гр. Русе, няма да можем да извършим ремонта, защото работим в гр. София. За съвет, не е проблем да ви дадем.
Здравейте, проблем от днес. Моноблок Видима 16-17год. Странно съскане при пълнене. Не пълни и протече през капака. Отворих го и виждам че струята при пълнене е във вид на аерозол, ситна като пара, която пръска навсякъде, мокри капака и протича. Спрях водата централно извадих пълнеюия механизъм, разглобих го, всичко беше наред. Сглобих го, монтирах го, пускам водата и чудо-пълни и изключва. Натискам бутона, изпразва и отново съска и мокри всичко. Повторих демонтажа и монтажа и пак същото. Поплавакът се плъзга нормално. Да сменям ли пълнещ механизъм? Предварително благодаря!
Здравейте, да, сменяйте го. От него е причината.
Здравейте! Преди седмица ни смениха стария и поцинкован водопроводен щранг с полипропиленов. Сложиха му и черна изолация против конденз. Мога ли да запълня покрай него дупката с полиуританова пяна и после да замажа с цимент? Благодаря!
Здравейте, да може.
#3583 Христо | 27.10.2020 10:44
Ремонт на смесител
здравейте, в банята имаме две батерии, едната е с душ. от известно време започнаха да капе студена пода от чучура и на двете! едната е тази https://www.vikpomosht.com/snimki/400953697.jpg. интересното, което забелязвам е че когато пусна топлата вода на едната батерия, капенето на другата се усилва. другото е, че вечер май не капят толкова много, както сутринта, когато хората влизат да се къпят преди работа. къде може да е проблема? отделно, че всеки месец делим по 20% "разпределениие" от вик дружеството.
Администратор | 27.10.2020 19:57
Ремонт на смесител
Здравейте, трябва да се сменят уплътненията на едната на снимката, ако другата а пак с две ръкохватки - също. Ако е с една ръкохватака - главата. Колкото за процента - направете следното /предполагам че сте етажна соб./ - Засечете общия водомер при изтичане на периода, когато дойдат новите сметки - съберете всички, и сметнете количеството израходвана вода и пак засечете общия водомер. Ако се окажете ощетени не се обръщайте към ВиК дружеството а потърсете адвокат.
Със приятелката ми живеем във Варна, в нова кооперация и за 4 месеца водомерът ни показва, че имаме над 150 кубика вода. При положение че и двамата сме студенти и работещи хора, как да процедираме в тази ситуация?
здравейте, прочетете тази статия: висока сметка за вода
#3579 Мима Христова | 25.10.2020 12:05
Отпушване на канали в София
Здравейте,опитах се с помощта на жило да отпуша канала в банята,но жилото се закачи и не мога да го извадя. Какво ще ме посъветвате.
Администратор | 26.10.2020 13:43
Отпушване на канали в София
здравейте, вече сме давали такъв съвет. моля ви прочетете това: коментар #1716, и отговора към него.
Здравейте, предстои полагане на асфалт на улицата ни, но нямаме канализация. Кмета казва, че няма пари за изграждане на такава и двама от съседите решават, че ще я изградят те, а който иска да се върже ще заплати съответно на тях. Кмета им дава това право, но законно ли е това.
Здравейте, ако за изграждане на канализацията има проект одобрен от ВиК дружеството или общината - тогава е законно.
Здравейте, още от нанасянето ни в апартамента мивката в кухнята изпущаше много силна миризма на развалено, но си помислихме, че причината е в това, че не е била използвана от известно време. Минаха няколко дни, но ситуацията не се подобри. Дойде водопроводчик, който смени тръбата под мивката и за около седмица ситуацията се подобри. Сега пак има миризма но по-скоро на канал. Тази сутрин беше направо непоносимо- всеки път като пусна водата се подобрява за минути и след това миризмата продължава. Сутрин е най-зле, няколко пъти през деня се усеща ‘вълна’ от миризмата, която се изтласква от мивката. Смяната на тръбата не е помогнала, явно проблемът е някъде по-навътре по тръбите. Опитахме и пакетчета за разлагане на остатъци по тръбите, отново помогна но само за малко. Няма никакъв проблем с банята, проблемът е само с кухненската мивка. Имате ли предложения какво друго можем да направим за да оправим ситуацията?
Здравейте, явно S-ката на сифона не задържа вода, или няма такава, и затова миризмата от канала излиза от мивката.
#3572 Елица | 19.10.2020 18:09
ВиК Форум
здравейте, имаме проблем с вградена структура, вероятно развален поплавък. не спира да тече. прикачам снимки.
снимка на вградена структура изпразващ механизъм на вградена структура схема на вградена структура
Администратор | 19.10.2020 20:57
ВиК Форум
Здравейте, за съжалетие вие сте снимали изпразващия механизъм и не се вижда пълнещие м-м как е захванат.
#3571 Лотър | 19.10.2020 16:05
ВиК ремонти в София
Каква е цената за монтаж на стенен смесител в кухня?
Администратор | 20.10.2020 19:59
ВиК ремонти в София
Здравейте, изпратихме ви имейл.
#3569 Евгени | 19.10.2020 13:52
Водопроводчик
здравейте, живея в софия и имам проблем с корозия/ръжда по тръбите на топлофикация в банята. проблемът не е от сега, но през последните няколко месеца забелязах бързо влошаване на състоянието на тръбите. на снимките се вижда по-ясно нивото на корозия. опасявам се, че задната част на тръбите е в много по-лошо състояние, но няма как да се види ясно. по тръбите тече гореща вода, когато започне отоплителния сезон. въпросът ми е дали се занимавате с подобни ремонти и ако да, може ли да ми дадете оферта за ремонта (срок и цена)? благодаря.
корозирала тръба тръби в банята тръби парно
Администратор | 19.10.2020 14:51
Водопроводчик
Здравейте, за съжаление не се занимаваме с парно.
Здравейте, Имам проблем с оттичане на сифона в банята! Щом пусна вода или на мивката в банята, или в кухнята, или от сифона на душа, сифонът в центъра на банята повишава ниво и водата избива навън. Същото - и за сифона под душа.... Слагах в двата сифона скъпоструващ препарат за разлагане на налепи, пробвах с тел /влезе около 1 м в отвора на сифона/ и с вакуум през централния сифон. Излизат разни боклуци, доста пясък, дори и малки камъни, но краен ефект на отхушване - няма. Моля за съвет какво да се прави.
Здравейте, отговорихме на въпроса на съпругата ви.
Здравейте! Моля за съвет! В банята имаме 2 сифона. Когато се къпем водата и от двата се връща навън. Същото се получава и когато пуснем водата в мивката на банята. Изчистихме тръбата под мивката, след това сипахме силен отпушващ препарад /някакъв испански/ в сифоните на пода в банята. Тогава от сифоните излезнаха боклуци,премесени с пясък.... Но запушването си остана.... МОЛЯ, помогнете! БЛАГОДАРЯ!
Здравейте, пробвайте със спирала за отпушване на канали. Ако не можете да вкарате спиралата през сифона, пробвайте през мивката.
Здравейте, Притежавам етаж от къща в гр.Поморие. Къщата е на 3 етажа с общ водомер. Бих искала да се монтира водомер за етажа, който да отчита изразходваната вода, само за този етаж. Не съм сигурна колко са щранговете, които захранват етажа, един или два. Каква ще е цената за ремонта с включен водомер, който е одобрени от ВИК Поморие. Възможно ли е ремонтът да се извърши събота или неделя? Поздрави, Петя Станева
Здравейте, за съжаление, за град Поморие не извършваме ремонти, даваме само съвети.
през декември оправихте едно вградено казанче на kolo в кв. изток на бул. цариградско шосе. тогава проблемът беше в уплътнението и мехнизма, който пуска водата. сега имам проблем с пълнещият механизъм (този вляво на снимките), като в момента тече вода през изглеждащото като зъбчато колело елемент. пак пълни казанчето, но много бавно и пръска настрани вода, като се напълни спира - тоест друг проблем няма. предполагам или самият механизъм е за смяна (мисля, че може да се маха май, не съм пробвал) или уплътнение вътре в него. можете ли да кажате дали ще ви е удобно да дойдете този четвъртък или петък (8 и 9 октомври) или другата седмица? ако - да, към колко часа и приблизително колко ще ми излезе ремонта? контактите ми са: адрес: софия, бул. цариградско шосе,........... телефон: 08.......... имена: юлиян. поздрави и пожелания за лека и успешна седмица
отвор за бутон на вградена структура коло вградена структура коло
Здравейте, надяваме се, че намерихте частта и всичко е наред.
Здравейте! Живея в къща, водопровода е стар, с метални тръби, но налягането е много слабо. Има ли вероятност тръбите да са запушени от ръжда и варовик и как да почистим тръбите? Нямам възможност да сменя водопровода на този етап.
Здравейте, няма средство с което да се отпушат тръбите. Разбираме ви, но трябва да се подменят тръбите или да се пусне ново трасе.
#3553 Асен Янков | 29.09.2020 13:58
ВиК течове
привет, надявам се да сте добре. има слаб теч от тоалетната и не мога да установя от къде е. моноблок на фаянс.
моноблок вик теч от моноблок
Администратор | 30.09.2020 00:00
ВиК течове
Здравейте, ако теча е при пускане на водата е от гофрираната връзка за мръсната вода. Ако е постоянен е от меката водопроводна връзка.
Здравейте! Пиша Ви по-повод проблем с запушен канал на кухнята. Разстоянието от кухнята до директната тръба на мръсния канал е 6 м. Водата в мивката се изтича бавно. Вчера от обява се обадих на някъв господин който дойде и пусна машина за оптушване на канала но проблема стана по сериозен, сега водата въобще не се изтича. Какъв е вашия съвет за справяне с проблема. Благодаря предварително
Здравейте, потърсете колегата да си свърши работата.
#3551 Елица | 27.09.2020 19:15
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте отново, телефонът е: 08...... - В.. Нека да уточним адреса по телефона (София - Зона б5)
Администратор | 29.09.2020 23:53
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, посочвате телефон а не го вдигате - включва гласова поща.
#3549 Николай Митев | 26.09.2020 15:24
Защо е необходим вентилационният отвор ?
Здравейте, живея в къща и бих искал да усвоя мазета. Във всяко от тях има налични изводи за мръсен канал /каменинови тръби/ по-средата на помещенията. Въпроса ми е, мога ли да изкарам отдушници на стените и с какво Ф? Смятам да тръгна от Ф110 и да изведа с възможно най-тънката ПВЦ.
Здравейте, защо да извеждате отдушници? Отдушници трябва да има на вертикалните щрангове, на покрива. Тези изводи са оставени за да вържете към тях, тоалетна или мивка. Ако не ви трябват ги затапете. Ако обаче имате капак на ревизионна канализационна шахта - нея не я затвяряйте. При положение, че нямате шахта си оставете този отвор /извод/, който е най-близко до изхода на канала от къщата, за да може оттам да се ревизира /отпушва/ канализацията.
#3547 Елица | 25.09.2020 14:02
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, имаме проблем с казанче видима (моноблок) с бутон 1/2 и долно пълнене. купено е преди около 8г и досега работеше добре. след пускане на водата, казанчето не спира да пълни и водата започва да прелива. налага се да я спираме от спирателния кран. в такова положение няма течове. бихте ли помогнали? прилагам снимка благодаря!
моноблок видима
Администратор | 25.09.2020 18:50
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, посочете точен адрес, телефон и ще го оправим.
Здравейте! Когато пусна чистата студена вода в банята струята е много слаба. В кухнята си е с нормална сила. Общите щрангове са сменени но индивидуалните - не. Допустимо ли е да се използва спирала за отпушване в тръба за чиста вода?
Администратор | 20.09.2020 18:11
Съвети и помощ за отпушване на канала
здравейте, може да се пробва, но е малко вероятно да стане. освен това има вероятност да се пробие тръбата при отпушването. ако не разбирате по-добре не пробвайте. ето нашия съвет как да пробвате да отпушите тръбата: прочетете това тук.
Здравейте, имаме скъсан маншон на тоалетна чиния. Каква е цената за поставяне на нов?
Здравейте, изпратено ви е съобщение на имейла.
Здравейте! Като свалих старата батерия, виждам в ексентриците нещо като ограничители на потока, няколко дребни дупки в напречна преграда на отвора.Това не намалява ли налягането в душа, което и без това е слабо при мен?
Здравейте, това са така наречените обезшумители. При преминаване на струята вода, да не издава шум. Ако са зацапани е възможно струята да намали. Ако искате, си сменете ексцентриците с други без обезшумители.
#3538 Иво | 14.09.2020 06:45
ВиК ремонти в София
Здравейте, моноблока е Видима с долно пълнене, за съжаление не зная модела. Всичко си работи, но проблема е когато се изпразни и при пълнене е много шумно, особено неприятно е през нощта (може да събуди човек). Дали има някакво решение на проблема. Благодаря!
Администратор | 14.09.2020 09:37
ВиК ремонти в София
Здравейте, може да пробвате с друг модел поплавък.
От щранга има отклонение което идва към моят водомер. Преди водомера има спукана тръба. Това общи части на блока ли са.
Здравейте, при вашия случай касаещ отношения при общи части в Етажна собсвеност, няма правна норма, която да даде отговор на въпроса ви. Следователно, този отговор може да ви даде само ако има решение на ОС на ЕС по този въпрос. Нашето лично мнение е: че е обща част - но то няма правни последствия.
#3536 Жоро | 13.09.2020 16:51
Ремонт на тоалетно казанче
Само минавам да кажа "Благодаря", наистина имах проблем с поплавъка и след смяната му всичко е наред. Поздравления за отдадеността и за това, че помагате на хората така!
#3534 Диана Димитрова | 11.09.2020 11:06
Ремонт на смесител
За какво служи възвратния клапан при стенен смесител вана/душ? Някои смесители имат подобен клапан, а други не?
Администратор | 11.09.2020 11:31
Ремонт на смесител
Здравейте, възвратния клапан служи да предпазва частите на смесителната батерия от повреда при повишено налягане на водата.
#3532 Стамен Георгиев | 10.09.2020 19:14
ВиК ремонти в София
водата от моноблок coes (milano) постоянно тече в тоалетната чиния. търся ремонт на поплавъка и на изпразващия механизъм или комплект за подмяна. каталожният номер на целия механизъм е co902401. подскажете моля кой разполага с части за тази марка или пълен комплект за подмяна.
вградена структура coes ремонт на вградена структура подмяна на поплавък на вградена структура
Администратор | 10.09.2020 19:42
ВиК ремонти в София
Здравейте, оригинален поплавък трудно ще се намери. Трябва нещо да се приспособява.
#3530 Георги Герганов | 09.09.2020 10:19
Смяна на водопроводен кран
Здравейте, Моля да ме информирате дали можете да се заемете с отстраняване на следните проблеми: 1.Ремонт на тоалетно казанче PORCER. Водата тече постоянно в клозетната чиния. Вероятно е дефектирал поплавъка и/или затварящата клапа; 2. Монтаж на спирателен кран за вода,обслужващ пералня; 3.Смяна на мека връзка,която свири при пускане на вода в обекта. Поздрави, Г.Герганов
Администратор | 09.09.2020 22:45
Смяна на водопроводен кран
Здравейте, да може да се заемем.
#3526 Марияна | 04.09.2020 19:49
Отпушване на улични канали
С професионални машини със оптична система, с вода под налягане. Има стара канализация, която е за мазата-за нас и за ортаците (има тоалетни и бани) - казаха от Фирмите, които идваха, че има още много пясък в канала - те извадиха 2-3 кофи, преди това при едно от отпушването също излезе от съседното помещение много кал и пясък - това е от старата канализация. От новатва - къщата е пристроявана и към нея има нова канализация - също се запушва ( в прохода на къщата има канал, в който се събират каналите от новата част на къщата - от 5 апартамента и от там в централната канализация на улицата). Обикновеннно проблемите оттам се появяват по време на дъжд!
Администратор | 04.09.2020 20:22
Отпушване на улични канали
Здравейте, това което ни давате като инфорчация не е достатъчно. Ако от шахтата където се събират всички канали и тръгват към улицата, е проблема. Тогава е възможно проблема да е и в уличния канал. За да сме уверени в това, ще ни трябват няколко ясни снимки на най-близката улична шахта до имота ви. За да се направят тези снимки е необходимо да се отвори капака на шахтата.
#3524 Димитър | 04.09.2020 11:30
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, току що говорихме по телефона. става въпрос за бавно пълнещо казанче на геберит, вградено е и прилагам снимка както искахте.
вградена структура на геберит
Администратор | 08.09.2020 08:26
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, след ремонта се надяваме, че всичко е наред.
#3522 Марияна | 04.09.2020 04:40
Отпушване на улични канали
Здравейте, живеем в къща (канализацията е стара-, Варна - централната част) каналите постоянно се запушват. Викаме професионални фирми да отстраняват проблема, но напоследък много зачестиха, налага се понякога за 1 месец 2-3 пъти да ги викаме. Последния път изкараха голямо количество пясък и мръсотия, но проблема не е решен! Вече не може да се ползва тоалетната в мазата! Помогнете ми!
Администратор | 04.09.2020 09:26
Отпушване на улични канали
Здравейте, ще ни трябва повече информация и снимков материал. Ето някои въпроси на които бихме желали да ни отговорите. С каква техника са ви отпушвали канала досега? Имате ли информация от какво се запушва? На едно и също място ли става запушването? Какъв е терена в участъка на запушването и на каква дълбочина?
#3521 Йордан | 03.09.2020 11:43
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте! имаме проблем с вградено казанче. явно поплавъка е развален, защото не спира да налива вода, която се излива в тръбата на казанчето и така не спира, освен ако водата не се спре ръчно.
вградена структура ремонт на вградено казанче
Администратор | 08.09.2020 08:28
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, предполагаме, че вече сте решили проблема си.
#3518 Кристина Манева | 28.08.2020 17:30
Преместване на ВиК инсталации
3дравейте, желая да преместя кухнята както е показано на снимката и получавам противоречиви мнения за това. от тръбите до желаното място са около 6м. в апартамента има изводи в момента, който са на стената деляща wc и хол (на около 3м разстояние от желаното ново място). моля за становище възможна ли е подобно изместване, и от къде е по добре да се вземе водата. искам също така да се прокара вода и до помещение, което в момента е килер и бих искала да го обособя като мокро. ще се радвам да получа отговор
схема кухненски бокс
Администратор | 28.08.2020 22:50
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, проблема не са тръбите за чистата вода а тръбите за канализацията. Пет сантиметра е тръбата - на всеки метър по 1 см наклон. При вас канала трябва един път да мине през коридора за помещението и през хола за мивката. Освен това тези премествания /разстояния/ ще са предпоставка за чести запушвания на канала в бъдеще. Мивки, мокри помещения, трябва да са възможно най - близко до вертикалния канализационен щранг именно поради тази причина и с това се съобразяват проектантите.
#3517 Ралица | 28.08.2020 10:13
ВиК ремонти в София
Да, регулирано е почти до долу и пак трудно спира да пълни. И варовик чистих в дупката (но то почти нямаше).
Администратор | 28.08.2020 22:38
ВиК ремонти в София
Здравейте, тогава го сменете.
#3514 Ралица | 27.08.2020 14:23
Ремонт на тоалетно казанче
забравих да кача снимката да си види казанчето какво представлява, както и арматурата му.
реглаж на пълнещия механизъм
Администратор | 27.08.2020 22:35
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, пробвайте първо да регулирате поплавъка, като го свалите надолу около два сантиметра, чрез пластмасовия винт минаващ отстрани на синия поплавък.
#3513 Ралица | 27.08.2020 14:19
Ремонт на тоалетно казанче
Не, тече от дупката в казанчето, т.е. прелива, препълва се казанчето и изтича. Просто не спира да пълни.
Администратор | 27.08.2020 22:28
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, добре че сте качили снимка. Отговарям ви от коментара със снимката.
#3510 Ралица | 27.08.2020 11:06
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте! От години имам проблем с казанчето на моноблока и едва сега реших да го поправям, тъй като проблемът се решаваше лесно, но стоеше без капак. Става въпрос за пълнещия механизъм - не спира да пълни и прелива, някой път дори не иска да започне да пълни, с побутване на поплавъка и се оправя. Помислих си, че се е натрупал варовик и го извадих наскоро да го почистя, отначало работеше добре. Но след няма и 2 седмици отново започнах да се събуждам с мокри плочки от преляло тоалетно казанче... Явно не е от варовика. Чудя се от какво заяжда, наглед изглежда в идеален вид. Бихте ли ми помогнали? Благодаря!


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3