Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

#2433 Людмила Василева | 07.11.2018 12:24
Водопроводчик в Слатина – [ ВиК Услуги в София ]
Здравейте, живея в къща с външна водомерна шахта. Преди две години смениха водомера и установиха, че тръбата след водомера е корозирала. След тази подмяна, налягането на водата постепенно почна да намалява, което предизвиква много сериозни битови затруднения. От "Софийска вода" провериха цедките на водомера и входното налягане - оказа се, че всичко е наред. Препоръчаха ми смяна на водопровода, който преминава през двора на къщата. Моля, ако е възможно, да ме консултирате на място и да ми предложите най-правилното и щадящо решение. Разчитам на Вашето съдействие. Поздрави, Людмила
Здравейте, ако не бъркаме, вие ни се обадихте по телефона и ви дадохме отговор. Ако искате допълнителна консултация е добре да качите снимки.
#2432 Антов | 07.11.2018 11:25
Ремонт на шахти
здравейте! както се вижда на снимката, старият чугунен капак пропадна на дъното на шахтата заедно с поддържащият го пръстен. дълбочината на шахтата е около 3-4 метра. на негово място бе поставен бетонен капак с по-малък диаметър... моля да ми изпратите оферта за изваждане и монтаж на старият капак.
шахта за ремонт
Администратор | 08.11.2018 08:44
Ремонт на шахти
Здравейте, изпратихме ви отговор по имейла.
#2430 Петрова | 05.11.2018 22:03
Отпушване и почистване на шахти
Уточнение към въпрос 2427: Главната РШ е изцяло нова. Необхдоим ли е проект, който да се одобри в Софийска вода.
Администратор | 06.11.2018 09:28
Отпушване и почистване на шахти
Здравейте, ако е на същото място - не.
#2427 Петрова | 05.11.2018 21:29
Отпушване и почистване на шахти
Необходимо ли е да се одобрява в Соф. вода проект за СКО за сграда, която се реконструира. Има съществуващо СКО, което не се променя. Променя се само главната РШ, намираща се на 2,00м от регулацията в границите парцела.
Администратор | 05.11.2018 21:45
Отпушване и почистване на шахти
Здравейте, ако ревизионната шахта само се ремонтира, не е необходим нов проект.
Благодаря за бързата реакция Възможно ли е да не се сменя трипътника а да се отреже тръбата над него и се сложи компенсатор. Възможен ли е също друг вариант да се замаже или облепи входа на тръбата в компенсатора. И най важния въпрос бихте ли се наели да го направите и ако да, то ориентировъчна цена.
Здравейте, това което предлагате не е добро. Най добре е да се подмени часта с нова. Ние не се наемаме да извършим ремонт, защото имаме доста ангажименти а за вашия случай се изисква повече време.
моля ви, спешно ми е! живея на 5 етаж. на съседите от долните етажи започна да се появява влага по ъглите където е мръсния канал в банята и тоалетната. в момента мокри най много тавана на тоалетната на 2-я етаж. съгласих да разбия, за да разберем дали проблема не е при мен. след оголване на предната част на тръбата беше сухо, но техникът ми каза, че е възможно да има теч зад тръбата до която няма достъп, тъй като там е бетон и продължи да кърти. на мястото на връзката с трипътника започна да се стича вода, но отново ми беше обяснено, че не е ясно дали е от там, или някъде по-нагоре зад тръбата. когато аз пускам, от мен не тече, а само от горните три етажа. заплатих 150 лв. за разбиването и сега ми искат в пъти по-голяма сума за смяна на трипътника, като ще се разбива още стената вдясно, в тоалетната и тавана на съседа под нас. моля ви за съвет, евентуална оферта и може ли да се направи в най-кратък срок.
ремонт на вертикален канализационен щранг теч от вертикален клон на канализацията канализационна тръба
Здравейте, след като, когато се пуска вода от вас и не тече, не е трябвало вие да плащате, защото проблема е във вертикалния клон на канализацията а това са общи части - трипътника както го наричате, също е обща част и ремонта се поема от Етажната собственост.
Тази подмяна в плочата е много трудна и трябва още да се кърти, поради неподвижност на частите и затова ви е поискана по голяма сума. Нашият съвет е домоуправителя ви, да се заеме и да събира оферти за ремонта на общата част, а не вие.
здравейте, имам юнга от която спря да тече вода нито топла нито студена. подозирам, че смесителя е запушен, защото знам, че е с много малък входящ отвор за водата. юнгата е доста стара и смесителя е с 32 мм между отворите на тръбичките. как да постъпя да чистя стария смесител или да търся нов. разбрах че има и едно ръкохватков и смесители с керамични глави, но никъде не намирам с разтояние 32мм. юнгата е с пластмасови тръбички и вариант с гъвкави връзки мисля че е невъзможен. бихте ли ме посъветвал и как да отремонтирам юнгата, така че по дълго време да работи безпроблемно.
смесител на юнга
Здравейте, първо се извиняваме, че се забавихме с отговора. Смесител на "Юнга" не сме отремонтирвали, но за да нямате топла и студена вода възможно е тръбичката /чучура/ да е запушена. Свалете я - ако е наред, вижте отвора където се завива чучура към корпуса - почистете и него. Ако не стане, купете нов.
здравейте, можете ли да предложите за този модел сифон силиконова или гумена тапа, която да спира миризмата и каналните мухички.
сифон на пода миризма от сифона рогов подов сифон с решетка
Здравейте, това което искате не се произвежда и не се продава. Явно при вас вертикалния щранг няма излаз на покрива или е запушен. Когато не се използва сифона, може отгоре да поставяте гумена постелка, за да не влиза миризма.
Здравейте! Имам смесителна батерия Видима за мивка. Батерията е по-стар модел защото чучурът е хванат за тялото без гайка. Когато пусна водата точно от там пръска струя. Заради това сложихме нова глава, но теча си остана. Може ли да ми кажете как да се справя с този проблем?
Здравейте, ако чучура е въртящ се. Има вътре две гумени уплътнения, които се износват. Ако ги смените има вероятност пак да има теч, защото и метала се износва.
Здравейте, живеем в къща на село, банята и кухнята са ни свързани със септична яма. Обикновенно в този сезон въпреки, че банята е с отворен прозорец, имам чувството, че постоянно връща миризма, и цялата къща се изпълва с неприятна миризма. Отделно, че когато запалим печката за отопление, не знам по каква причина отново лошата миризма се разпростанява навсякъде, да имате идея как можем да оправим тази ситуация?
Здравейте, ако сте прочели статията там сме изредили някои възможностти. Освен горе-описаните причини е възможно да има и някакъв теч от тръбите. Ако миризмата е много силна - някоя тръба не е добре уплътнена или запушена.
#2414 Ани | 25.10.2018 13:46
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, имаме керамично казанче от моноблок на което механизмът му е за смяна. бихте ли го погледнали на приложените снимки (там липсват някой части) и да ми дадете цена за смяна и закупуване изцяло нов механизъм. благодаря!
изпразващ механизъм моноблок порцеланово тоалетно казанче моноблок за ремонт
Администратор | 25.10.2018 22:07
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, огледахме снимките, но не виждаме нещо да липсва освен капака и гайката която го закрепва.
Моля ви, кажете ни как работи казанчето т.е. какъв му е проблема и ще ви кажеме какво трябва да се смени и колко ще струва.
привет, живеем в блок ново строителство от 7-8 години, като през последната година има силна влага по външните стени на банята (там няма тръби). имахме съмнение, че минава вода през касата на вратата, защото се мокри и е деформирана, също така набедихме и фугите. наплесках със силикон където видях без резултат. при почистване на сифона, махнах чашката и има една дупка, която не знам дали е фабрична или не. бихте ли споделили какво може да е, колко струва посещение на адрес в жк. младост-2 и като цяло какво можем да направим, за да се реши проблема. снимки: https://imgur.com/a/crr6i1s благодаря предварително, петър
подов сифон на баня теч на стена теч от фуги
Здравейте, теча е от фуги, не е от канала. Търсете там около петното в долната част. Изследвайте кога се появява по силно /при къпане или при миене/.
добър ден! извършвате ли ремонт - замяна на вертикална канализация само в един апартамент/етаж от чугун ф100 на pvc 110 напр.? ако да - какво ще струва(изпращам снимки). от тавана до пода са 280 см. в момента са три чугунени тръби без какъвто и да е отвод от тях. бих желал да се заменят с pvc с ревизионен отвор на около 90 см от пода и u разклонител с ф 50 на около 40 см от пода. благодаря за времето ви!
вертикален щранг от чугун теч от вертикален щранг метален вертикал
Здравейте, чугунените тръби е добре да се сменяват от горе до долу. Частична подмяна е опасна, при по-лек трус е възможно да се сринат. За съжаление, няма да можеме да ви помогнеме.
привет, при пускане на водата от мивката, от самото кранче, тече вода! както ще видите следите от вода в приложените снимки. от долу, по самите кабели, няма течове, само от самата дръжка на мивката. какво бихте препоръчали като действие? благодаря предварително.
смесител с една ръкохватка теч от смесителя връзки вода и канал
здравейте, главата на смесителя е за смяна. ето тук сме описали как става това.
#2404 Радостина | 16.10.2018 08:48
ВиК услуги в София
Здравейте, искам да попитам Вашата фирма занимава ли се с изграждане на каптажи?
Администратор | 16.10.2018 17:35
ВиК услуги в София
Здравейте, не, не се занимаваме.
Здравейте, Моля за помощ! Живея в нов блок, при пускане на абсорбатора в кухненския бокс от подовия сифон в малката тоалетна започва да излиза страшна миризма, също така и от тръбата към която е включена пералнята в килера. При махане на капака на сифона се вижда, че въздуха вътре се движи. В ревизията с щранговете също има движение на въздух при положение, че абсорбатора е включен в коминно тяло. Най-интересното е, че ако отворим балконската врата, не знам каква е връзката, но спира движението на въздух в сифона и ревизията и съответно спира и миризмата! Миризмата е зверска и се усеща на етажа над нас. От сифона в банята и мивката в бокса не излиза нищо. Моля за съвет! Благодаря
Пропуснах да добавя, че живея на 1-ви етаж над гаражи.
Здравейте, явно проблема е в коминното тяло. Трябва да се провери цялостта му, от най-долната до най-горната точка.
Как мога да регулирам температурата на термостатичен вграден смесител в баня? Банята е след ремонт и за първи път имам такава система. В момента тече само много гореща вода. Вероятно при опита си нещо съм направила. Моля дайте съвет.
Здравейте, обикновенно с лявата ръкохватка се регулира температурата на водата, а с дясната количеството на водата.
#2398 Гергана Спасова | 11.10.2018 22:54
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, имам следния проблем, вградено казанче, висяща чиния, при всяко пускане на водата под тоалетната чиния на пода изтича вода, доста голямо количество. Всички уплътнения са здрави и нови. Къде е проблема?
Администратор | 12.10.2018 22:03
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, като се свали тоалетната чиния - отзад има две връзки, за чиста и мръсна вода. Някоя от тези връзки не уплътняват добре и от там тече.
Здравейте, от банята на съседа се чува много силен звук на бучене с вибрации, когато пусне водата. Банята граничи със спалнята и с моята баня(от която не се чува този звук). Къде може да е проблема и дали може да се отстрани. Трябва ли да се прави сериозен ремонт. Как мога да установя от къде минават тръбите, и дали при тях е проблема. Благодаря много
здравейте, вече сме обяснили от къде идва шумът, прочетете това тук.
Здравейте, живеем в къща на Витоша, няколко седмици след ремонт на теч на улицата пред двора (коляно и запушване) налягането у нас започна да намалява постепенно, докато сега едва църцори от всички чешми. Съседите преди нас по линията нямат проблеми с налягането (но си смениха бойлера, възможно ли е това да влияе?). Може ли да ни посъветвате за евентуални причини за намалялото почти до спиране налягане, а и също дали да се обърнем към ВиК, които извършиха ремонта, или към частен водопроводчик? Предварително благодарим!
Здравейте, попаднали са боклуци на цедката при водомера, трябва да се почисти и нещата ще се оправят. Причината за намаляване на налягането е ремонта, редно е ВиК-ато да си го оправи.
Здравейте, мивката ми се пълни с вода и не иска да изтече, но канала ми е чист и мисля че проблема ми е в говрето и не знам как да го направя за да работи нормално. Предварително ви благодаря за отговора.
Администратор | 09.10.2018 21:06
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, ако е само гофрирана връзка, сваляш я и чистиш, след това S- ще го правиш минимален за да оттича по лесно водата. Ако струята на водата пада върху сифона - няма откъде да дърпа въздух и затова пълни мивката.
бих искал да получа оферта за ремонт (възстановяване) на счупен и задръстен сифон за дъждовна вода в заден двор. изпращам снимка на един от здравите сифон в двора.
тръба за ремонт ремонт на канал подов сифон
Здравейте, можеме да ви дадем оферта само за отпушването на сифона без ремонт. Ако сте съгласен ще ви изпратим цена.
#2387 Ваня Георгиева | 05.10.2018 00:06
Изграждане на канализация
Здравейте. Имам законно изградена канализация, с проект, одобрен от Вик, включена в общинската законна канализация. Имам ревизорна шахти,но те не са в моя имот, защото мястото е много малко.Тръбите и шахти те са в общинско място. Имам документи, разрешителни и платени такси за всичко. Съсед иска да включи мръсния си канал в една от ревизорните ми шахти. Не ме е питал за разрешение. Аз не съм съгласна. Видях че е започнал подготовка да копае. Има ли право да се включи в моя канал, без мое разрешение. Общинския канал е на 20 метра по-нататък, но той е решил че в моя ще му излезе по-евтино.
Администратор | 05.10.2018 23:20
Изграждане на канализация
Здравейте, без одобрен проект, няма право да се влючва. Подайте писмен сигнал в общината и във вик дружеството.
Здравейте,
1.В апартамента (баня, кухня, WC) имам ниско налягане с 50% по-слаба струя на студената вода, на топлата е нормално. Преди време от Соф.вода смениха водомерите, имам чувството че от тогава започна проблема. Може ли да е водомера или проблемът е в тръбите?
2. В банята трудно се оттича водата през подовия сифон. Може ли да ми помогнете? Предполагаема цена? Кога бихте може да дойдете най-рано?
Апартаментът е в Хладилника, София
Здравейте, има цедка /мрежа/ при входящата вода на водомера, най-вероятно трябва да се почисти. На имейла сме ви изпратили цена за отпушването на сифона.
#2383 Радо | 02.10.2018 23:07
Ремонт на смесител
здравейте! когато ползваме водата, течаща през душовият смесител, винаги последва една смяна на топла и студена вода. топла, студена, топла, студена и т.н. моля ви, кажете ми, може ли причината да е в смесителя, или съседите, с които сме на един тръбопровод ни дебнат и ни правят номера играейки си с водата!?
смесител в баня
Администратор | 03.10.2018 19:38
Ремонт на смесител
здравейте, ако е от смесителя, трудно ще се регулира температурата. ако тръбите са за смяна т.е. нямат необходимия дебит, при пускане от долните етажи, температурата ще се промена. прочетете и това тук
#2381 Николай | 02.10.2018 15:26
Ремонт на смесител
Здравейте. Относно въпрос #2359 - тече от чучура.
Администратор | 02.10.2018 21:35
Ремонт на смесител
Здравейте, или водата се оттича, или при смяната на главата нещо не е направено както трябва.
Здравейте. Живея в ж.к. Надежда 3 в къща. Къщата е строена преди 16 години и тогава улична канализация нямаше. Мръсната вода, включително и фекалната отиваше в канал зад къщата на разстояние около 200м и оттам в шахта построена от Софийска вода. Върху тези 200м сега се построи сграда и ни прекъснаха канала. Изкопа се нова шахта с потопяема помпа по близо до къщата. Това беше временно решение, докато решим какво да се прави. Може ли Вашето мнение и решение на казуса ни? Благодаря Ви.
Здравейте, първо трябва да намерите проектант, който да изготви проекта, след това трябва да се одобри от вик дружеството и тогава да се търси изпълнител.
#2376 Петя | 30.09.2018 16:32
ВиК услуги в София
Здравейте, от няколко месеца в нашата кооперация се вдига неимоверен шум от бучащи тръби. Входа буквално кънти. Звука е покъртително силен, всякаш някой пробива стена, рязък и много неприятен особено в малките часове, като варира с различна продължителност, степен на сила и какво ли не. Подозирам, че е свързано с пускането на вода от някой съсед, на който явно не му пречи или не си признава, че му пречи. Може ли информация на какво точно се дължи, към кого да се обърнем за помощ и как се процедира в такива случаи. Благодаря предварително.
Администратор | 30.09.2018 17:06
ВиК услуги в София
здравейте, за да не се повтаряме прочетете това тук.
Здравейте, капакът на казанчето ни се счупи. Върху него пише само Fayans (не знам дали това е марката). Дали може да се смени само капака?
Здравейте, ако се продава капак отделно, може да се подмени. Попитайте в fayans.bg.
От казанче Видима Идеал, след 10-11 г безупречна работа, почна да сълзи вода в тоалетната чиния. Като спра подаването на вода, след малко сълзенето спира. Мога ли да се оправя сам, или по-добре вие да дойдете? Благодаря ви.
здравейте, пълнещият механизъм /поплавъка/ е за смяна. дали ще се справите, вие трябва да прецените, а ние можем да ви помогнем като прочетете тази статия.
Здравейте, живея в 12 етажен блок с един вход. Имаме голям проблем, на първите два етажа покрай ел.таблата от 2-3 години се образуваха страхотни петна от теч (мазилката пада). На дадената стена вътре в апартаментите (баня и тоалетна са заедно) минава мръсната тръба. Петната се образуваха след ремонти в баните на новодомци, и както е бг обичаи "при нас не можело да е проблема". Искам да ме посъветвате какво трябва да се направи и дали има камери които се пускат в канализацията да се види къде е проблема.
Здравейте, с камери нищо няма да откриете. Най-вероятно проблема е от фугите - трябва да ги прегледате /теча се получава при къпане или миене на банята/. Ако с фугите всичко е наред - пуска се вода само по предполагаемата канална тръба и се чака дали ще избие. В общи линии, така се установява причината за теча.
#2369 Искра Младенова | 28.09.2018 20:06
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, Писах ви сутринта. за това че водата от тоалетното зазанче изтича. Казанчето е част от моноблок. Захранва се с вода отдолу. Какво трябва да направим за да отстраним проблема?
Администратор | 28.09.2018 22:01
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, трябва да смените поплавъка.
#2366 iskra Mladenova | 28.09.2018 09:59
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, Имам проблем с тоалетното казаначе. Не спира да се пълни и постоянно има изтичане на вода от тоалетното казанче. Отварят го и разглеждах механизма, но честно казано нищо не успях да разбера. Опитах да се свържа с вас на посочените телефони без успех. Искам да поръчам да дойде водопроводчик да отстрани проблема на следния адрес: .........Свържете се с мен за да уговорим подходящо време.
Администратор | 28.09.2018 10:10
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, интересува ни от къде се пълни казанчето - отстрани или отдолу?
Здравейте, живея на първи етаж и от известно време има доста силна миризма от тоалетната. Вертикалната тръба е подменена при нас и в мазето, но миризмата остана, според вас какъв може да е проблема?
здравейте, може да е от отдушника или от подовия сифон ако има такъв. прочетете и това тук
#2361 Розалия Николова | 26.09.2018 13:21
Ремонт на шахти
здравейте, бих желала оферта за ремонт на капаци за 4 шахти, като едната, в която се намира водомер има нужда от цялостна смяна на капак. благодаря предварително!
шахта за ремонт капак на шахта за ремонт шахта на тротоар
Администратор | 26.09.2018 16:41
Ремонт на шахти
Здравейте, за съжаление не извършваме ремонт на капаци. В интернет може да намерите готови капаци, но дали ще отговарят на вашите размери.
#2359 Николай | 26.09.2018 13:00
Ремонт на смесител
от известно време смесителя в банята капе. смених частта (главата), която е вътре, но пак капе. какъв може да е проблема? благодаря
меден смесител глава за смесител с една ръкохватка
Администратор | 26.09.2018 16:33
Ремонт на смесител
Здравейте, от къде капе от чучура или от питата на душа?
Здравейте, пробвах и без цедка, почти същата е струята. Може ли да има запушване някъде другаде?
Здравейте, спирате водата, сваляте смесителната батерия и пускате водата. Ако струята е силна, причината е в смесителя. Огледайте го, може гумено уплътнение да е попаднало.
Здравейте! Благодаря Ви за бързият отговор на въпрос #2346. Изчистих цедката, както ми препоръчахте, но струйката се увеличи съвсем малко. Има ли нещо друго, което мога да направя, за да се възстанови нормалното течене на водата?
Здравейте, пробвайте без цедка. Ако струята е по-силна - проблема е в цедката.
здравейте, в долната част на канализационната тръба има капки вода - каква е възможността това да се поправи без "голям ремонт" ? предварително ви благодаря за отделеното време за отговор.
теч от каменинова тръба каменинов вертикален щранг
Здравейте, ако се опитате да откриете точно откъде е теча за да го отстраните по възможност най-лесно, има вероятност да спукате още повече тръбата. Нашият съвет е: или го оставяте така, или подмяна на целия вертикален клон.
#2349 Йорданка Петрова | 23.09.2018 18:24
Водопроводчик в Обеля – [ ВиК Услуги в София ]
здравейте, батерията на мивката ми тече. почивни дни са, но има ли възможност да дойде специалист, който да отстрани теча? благодаря предварително! тел.за връзка: ..........
смесител мивка
Здравейте, дайте точен адрес, утре ще дойдеме.
здравейте! стенен смесител за вана/душ, като този, чиято снимка ще прикача но с душ "телефон", от известно време след често спиране на вода, поради строежи около нашата сграда, започна да пуска много тънка струйка при завъртане на кранчето за студена вода. като се натисне кранчето към стената и се завърти до крайна позиция, понякога струйката се увеличава. в един момент се оправи. после проблемът се прехвърли към кранчето за топла вода, а студената течеше относително нормално. сега и двете кранчета, завъртени до край пропускат много слаба струя. бихте ли ми казали цялата душ батерия ли е за смяна или проблемът е в кранчетата? благодаря предварително!
смесител за баня
Здравейте, почистете чедката, развива се и се чисти.
#2344 валентина | 22.09.2018 18:18
Изграждане на водопровод
Как се свързват тръби за стара чугунена мивка? Какви са размерите /дебелината на изхода от мивката/?
Администратор | 22.09.2018 22:11
Изграждане на водопровод
Здравейте, за изхода на мивката няма да намериш точна тръба, защото сегашните размери са ф 75 и ф 50мм /ако не бъркаме, точният размер е ф 60мм/. С ф 75 ще хлопа а с ф 50 ще малко. Вземи си редукци ф 75 на ф 50 мм ПВЦ, като широката част към мивката. Така го укрепи че да не се свлича надолу и от там с ф 50.
Здравейте, имаме влага около банята - стените на съседните стаи, тавана на банята на съседите под нас и на още един етаж по-надолу. Също така избива по стената на стълбището на съседния вход /сградата е на ъгъл и е строена някак на полуетажи/. Историята започна преди около година и половина, забелязахме влагата ние вкъщи и съседа със стълбището. След запушване на фугите в банята проблемът отшумя. Това лято се появи отново, петната продължават за растат и съседите отдолу изпищяха, че от таваните им капе. Идваха всякакви майстори, без успех, вкоючително и с термокамера и ендоскоп. Този с термокамерата каза, че е от канала с мръсната вода. Почистихме я, временно отшумя и сега пак се появи. Вече не знаем какво да си мислим. Като спрем само студената вода към банята /имаме тоалетна отделно в другия край на апартамента, даже е на полуетаж по-нагоре, ние сме мансарден етаж/, започва да съхне. Онзи ден обаче изби, докато студената вода е спряна и банята не се ползва в този момент. Решихме, че са спукани тръбите и за топла, и за студена вода. Ползваме банята само за къпане, през останалото време водата е спряна и сега започна да съхне новото петно. До сега никой не ни реши проблема. Ще разбием, но да не си останем само с разбиването. Та, имам два въпроса: от къде е източникът на влага според вас - от фугите, от тръбата за мръсна вода или захранващите с вода тръби? И може ли течът да има връзка с вибрации, които произхождат от компресорите на съседите под нас, които са зъболекари, а по-долният етаж са зъботехници и също вибрират много силно? Моля ви за съдействие, защото сме се видели в чудо, а сме с бебенце на 10 месеца.
Здравейте, при нашия опит най-често се оказват фугите, но имахме случай при който се оказа, че течът е от ексцентриците на смесителната батерия. От канала е възможно да прокапе при условие, че е запушен. Ако е от тръбите, петното трябва да е на гърба на тръбата т.е. на стената отзад и на ниво на тръбата. Смятаме, че не е от вибрациите.
Проверен е и той, няма проблем с него.
Явно нещо не е проверено както трябва. Или е в смесителя, или в крана /ако има такъв/, или в меката водопроводна връзка /ако има такава/, или в тръбата.
Здравейте, живея в блок ЕПК на 1-ви ет. и имам проблем с налягането на студената вода в кухнята. Тече много слабо. В банята си е ок. Топлата в кухнята е горе-долу с нормално налягане. Идва майстор и провери от водомера до крана, няма запушване. Къде може да е проблема? Да не би да трябва нещо да се провери и направи (ако да, какво?) в абонатната? Или? Благодаря.
Здравейте, остава да се провери смесителната батерия.
Пак съм аз. Вие извършвате ли такава услуга? Ако извършвате, моля Ви, да ми съобщите какъв е реда? Предварително Ви благодаря!
Здравейте, да извършваме тази услуга, но е добре да качите снимка. Давате адреса и телефон и ще ви посетиме.
#2333 Ками | 15.09.2018 21:49
Ремонт на мивка
Здравейте, От една година не е използвана мивката в една от баните в апартамента, в който живея и няма течаща вода. Има вода в тоалетното казанче и душа в същата баня, но не и на мивката. Оставих кранчетата развъртени, но нямаше никакъв звук, че идва вода. Какъв може да е проблема? Имаме течаща вода на всяка друга мивка в апартамента, но не и в тази баня.
Администратор | 16.09.2018 17:44
Ремонт на мивка
Здравейте, има два вида смесителни батерии, монтирани на стена и монтирани на шкаф. При първия случай се спира водата от крановете и се сваля смесителната батерия, съответно се пуска водата. Ако изтича от тръбата - причината е в смесителната батерия. При втория случай - отдолу има кранчета, възможно е да са спряни или повредени.
Главата на смесителната ми батерия трудно се движи. Тя е стенна с една глава.
Здравейте, сменете главата.
#2328 Момчил | 15.09.2018 07:26
ВиК ремонти в София
здравейте отново, намерил съм майстор който да извърши ремонта на банята, но се занимава само с лепене на плочки, гипскартон и шпакловки, затова вашите вик услуги са нужни. относно тръбите на лирата, следва да се отрежат в помещението с вертикалните щрангове за да не стърчат в банята. виж, снимката! в системата няма вода в момента - на последния етаж живея. можем ли да организираме посещение и отрязване на тръбите следващата 1-2 седмици?
тръби за парно
Администратор | 15.09.2018 08:37
ВиК ремонти в София
Здравейте, така става. Дайте точен адрес и телефон /няма да се публикуват в сайта/.
#2327 Иван Георгиев | 15.09.2018 00:36
Смяна на водопровод в апартамент
Здравейте! Проблем ли ще е ако са различен цолаж тръбите на водопровода? Искам постепенно да сменя тръбите от 1/2 на 3/4. От водомера тръгват 3/4 цола - около 2м. После преминават в 1/2, които са под дебел бетон. След него ще подменям до някъде стария водопровод и искам да е 3/4. После пак преминава в 1/2 цола. Проблем ли ще е тази смесица от размери? Благодаря за Вниманието!
Администратор | 15.09.2018 08:33
Смяна на водопровод в апартамент
Здравейте, не няма да е проблем.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3