Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

#139 Тодор | 13.05.2013 11:03
Отпушване на канали в София
Здравейте, в двора на кооперацията имаме два сифона, които отвеждат дъждовната вода към уличната канализация. Едната шахта (сифон) е запушена, може би затлачена. Можете ли да ремонтирате сифона и да го отпушите? Кооперацията е на ул. "Л. Каравелов" в София. Благодаря
Администратор | 13.05.2013 12:44
Отпушване на канали в София
Здравейте, посочете удобен ден, час и точен адрес, както и лице за връзка и ще решиме проблема ви.
#137 Николай Ганчовски | 12.05.2013 16:50
Отпушване на хоризонтални щрангове
Здравейте, имаме проблем с наводнено с канализационна вода мазе на бул. Витоша 23. Миналата година през септември месец имахме същият проблем. Извикахме фирма за отпушване на канали, която отпуши канала с машина с въртящи се пружини и водата спадна. За съжаление на следващият ден мазето беше пак наводнено. Отново извикахме същата фирма и тя отново отпуши канала. Но на следващият ден отново беше запушен. Обадихме се на Софийска вода. Дойде млад специалист на адреса, който ни обясни че проблема е на кооперацията, а не на Софийска вода. Обадихме се на друга фирма, която да направи видеозаснемане на канала за да се установи къде е проблема. Фирмата отпуши канала с маркуч с вода под налягане, водата спадна и заснеха канала. Камерата влезе на 15 метра, което със сигурност е извън пределите на имота и не се видя да има проблем. Подавахме многократни сигнали и обяснявахме гореописаното по телефона при всеки от подаваните сигнали. След един от първите сигнали дойде друг специалист който огледа, видя видеозаснемането и си тръгна без да каже нищо конкретно. След няколко дни пристигна екип от Софийска вода и започнаха да копаят на булеварда. Не знам какво точно ремонтираха, но проблема с канала беше решен за следващите 6 месеца. Сега отново мазето е наводнено и отново сигнализираме многократно на Софийска вода и отново идват специалисти и ни обясняват че проблема е на кооперацията. Казаха още че нямаме първа ревизионна шахта и че трябва да си направим за да ни помогнат. Въпросът ми е вие дали можете да направите такава ревизионна шахта на бул. Витоша и колко би струвало това? Благодаря предварително за отговора!
Администратор | 12.05.2013 19:32
Отпушване на хоризонтални щрангове
Здравейте, наш екип трябва да дойде да извърши оглед на място. Моля посочете удобно време за Вас!
#135 Стефан Кинов | 09.05.2013 10:07
ВиК услуги в София
здравейте, наскоро си закупих душ корито, което искам да бъде монтирано. коритото е акрилно и е ниско (вижте прикачения файл за размерите), което налага под него да се направи надстройка, за да може да се сложи сифона. въпросът ми е - монтирали ли сте такъв тип корита и ако да, каква е цената за монтаж? ако е нужно да дойдете и да погледнете банята и коритото за да дадете точна оферта, можете да го направите по всяко време. поздрави стефан кинов
Администратор | 09.05.2013 15:37
ВиК услуги в София
Здравейте г-н Кинов, не сме монтирали такъв тип корита, притеснявани ни "надстройката", не се наемаме. Ако имате други нужди с водопровода или канализацията сме готови да ви помогнем! Приятен ден от екипа на www.vikpomosht.com!
#133 Римма Петросян-Вакова | 02.05.2013 00:09
Водопроводчик
Здравейте! По времето на работа на чешмата, установена в банята през миналата година, падна тръбичката , по която изтича водата. Спрях водата. Опитах се да закрепя тръбичката / да завия/ на нейното място, но не се получи. Посъветвайте, какво мога да направя сега по времето на празници. Предварително благодаря. Весели празници! С уважение. Римма.
Администратор | 02.05.2013 00:37
Водопроводчик
Здравейте, ако не можете да се справите, свържете се днес с нас или си дайте адреса си и ние ще дойдем за да разрешим проблема ви!
Здравейте, аз живея в 9 етажен панелен блок, на 2- рия етаж от около 2 год. и при мене започна много гадно да мирише в кухнята, но ми прави впечатление, че мирише от тръбите /щранговете/, който отиват към горните етажи а не от каналите. Миналата година огледах тръбите има една пластмасова която мисля е за дъждовната вода,тя е от няколко парчета вкарани едно в друго, намазах ги със силикон но ефект нямаше. Моля кажете къде да търся проблема.
Здравейте, най-вероятно там при щранговете е проблема, възможно е да има теч от спукани тръби и от там да идва миризмата на канал. Проверете при съседите отдолу и отгоре дали има същата миризма? Огледайте и двете тръби дали са влажна и има ли теч. Ако се съмнявате за водосточната тръба сипете вода от покрива и вижте дали има теч. Провери тези неща и ако няма резултат пак пиши!
#129 Бояна | 24.04.2013 09:49
Ремонт на смесител
Налага се монтирането на душ батерия на PVC тръба. Всички казват, че вече не се работи с тези тръби и няма да стане. Само, че не можем да сменим цялата система с нови и модерни тръби/ по финансови причини/. Ще бъда много благодарна, ако ми дадете полезен професионален съвет. Сърдечни поздрави и успешен ден Бояна!
Администратор | 24.04.2013 22:54
Ремонт на смесител
Здравейте, предполагам, че става въпрос за метални поцинковани водопроводни тръби. Вие искате да смените само душ батерията без да сменяте тръбите - сменявайте я! Ако новата батерия не стане на изводите - завъртете ексцентриците! Успех!
#127 Shina | 20.04.2013 10:46
ВиК ремонти в София
Здравейте, извършвате ли ВиК ремонти извън София? Става въпрос за подмяна на стара канализационна тръба в апартамент на 2 етажа от 4 етажна сграда. Населеното място се намира на 70 км. югоизточно от София, транспортният достъп е добър (по магистрала Тракия).
Администратор | 20.04.2013 11:06
ВиК ремонти в София
Здравейте, за съжаление доста сте далече и няма да можем да ви обслужим. Потърсете някой във вашият район.
#126 Reneta | 19.04.2013 17:26
ВиК услуги в София
Удобно е, видимо е. През ревизионния отвор.
#124 Съдбина | 19.04.2013 03:21
ВиК услуги в София
Здравейте, направих си ремонт на банята, съответно поръчах да ми сменят тръбите. При спояването на тръбите се е получила тапа. Разбрахме къде точно е проблема. Сега трябва да се отстрани. Надявам се да не се налага къртене на новите плочки. Кога може да се отзовете? Колко би струвало това? Поздрави, Благодря!
Администратор | 19.04.2013 08:06
ВиК услуги в София
Здравейте, там където е тапата тръбите открити ли са, или са под плочките? И дали е удобно мястото за работа?
#122 мила пейкова | 16.04.2013 18:22
Отпушване на тоалетни
Здравейте, тоалетната ни се запуши вероятно от дамска превръзка - намираме се в центъра на София ул. Граф Игнатиев и Патриарха. Колко би струвало посещението и отпушването на тоалетната, защото търсим как да си решим проблема?
Администратор | 17.04.2013 07:29
Отпушване на тоалетни
Здравейте, изпратено ви е писмо на имейла.
Здравейте, аз също имам проблем с миризмата на канал. Не мирише постоянно, но от време на време избълва страшна смрад. Бихте ли ми казали как да проверя дали вертикалния щранг на канала е изведен до порива и дали не е запушен. Живея в 6 етажен блок на 6-тия етаж. Предварително благодаря.
Здравейте, надявам се, че по телефона успях да ви помогна. Ако имате допълнително нещо да попитате, можете да го направите.
Здравейте, живея на последен етаж в сравнително нов блок. От около година се появи миризма от тоалетната. Когато е затворен капака на тоалетната чиния, не се усеща, но като се отвори, от там се понася миризма на урина. Постоянно мия, но ефекта е нулев. Моля дайте съвет.
Здравейте, ако водата в тоалетната чиния е достатъчна и запушва отвора, не би трябвало да има миризма. Това че, миризмата е на урина говори че, при ползване на тоалетната чиния се опръсква...
#115 Любомир Желязков | 10.04.2013 07:58
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте отново ! След като ми отворихте очите, свалих пълнещото устройство. Развих долната част от горната (която е като камбанка, обхващаща долната част (липсва ми точната терминология). Не забелязах нищо нередно (а и няма с какво да сравнявам). Дори нямаше и очакваното от мен задръстване. Може би една песъчинка в цилиндричното филтърче. Нищо счупено не видях. Не разбрах, обаче за коя точно "гайка" казвате, че може да е разхлабена ? Завих обратно двете части една за друга и върнах устройството на място. Пуснах водата - напълни съвсем нормално и бързо. Пуснах малката доза - нормално допълни. Пуснах голямата доза - пак нормално. Пуснах трети път - ОК. Но, реших да изчакам известно време, преди да се зарадвам окончателно. Когато след два часа пуснах отново водата - СТАРАТА история. Отново тоалетното казанче се пълни едвам, със същото пръскане. Моля Ви, помагайте. Благодаря пак за ценното Ви съдействие! Лек ден!
Администратор | 10.04.2013 20:07
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, когато свалите поплавъка има само една гайка, за нея става въпрос. Най добре си купете нов пълнещ механизъм, само вижте резбата дали е 3/8 или 1/2 и го сменете. Успех.
#113 Любомир Желязков | 07.04.2013 11:09
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте ! след като прочетох внимателно тази страница и останах много приятно впечатлен от вашето отношение и съдействие за решаване проблемите на пострадалите казанчета-джии, като мен, реших и аз да споделя за своя случай, с надежда да допринеса за общото благо на общността, както и на нашата домашна т.чиния, разбира се. казанчето е на моноблок на видима, модел "корона". на сайта vidima.bg го водят "монтажен комплект ww965068", ако правилно съм разчел описанието. с долно пълнене и двоен бутон 1/2. повече от 5 години работеше безотказно, вдигна ми мнението за изделията на видима. докато вчера, отведнъж, с поредното пускане на водата, почна да пълни с 1/10 дебит, примерно, с характерно цвърчене. първата ми мисъл беше - внезапно запушване от мръсотия. не са ни спирали водата, обаче. отворих капака и видях, че пълнещата струя избива през пролуки на механизма, долу и само пръска, а пълни едвам. реших да се опитам да сваля пълнещия механизъм, за да го прочистя, ако това е проблемът. но, не съм в състояние - едвам си пъхам ръката вътре, с изпъната длан (нали казанчето се свива нагоре), камо ли да хвана и да напъна да развивам (ако наистина трябва да се развива резба. на времето сам си го монтирах, но не помня дали аз съм го сглобявал, или си беше сглобено... пуснах това съобщение първо през блога ви, а тук - за да прятя и снимки. моля ви и се надявам на вашето съдействие. предварително благодаря ! лек ден !
Администратор | 07.04.2013 15:34
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, пълнещия механизъм на казанчето се сваля отдолу, откъдето е захранването с вода. Първо спирате водата, след това развивате меката водопроводна връзка и има още една гайка която държи пълнещото устройство. Най вероятно това устройство като го свалите ще установите, че гумичката е повредена или гайката е разхлабена и за това бавно пълни, а може и да е за почистване, ако се окаже, че е гумичката - сменете я. Успех!
Здравейте, от година живея в това жилище и никога не е имало миризма от канал, но от няколко дни се появи и е направо нетърпимо. Мирише главно от подовите сифони в банята и мокрото. Преди да се нанесем повикахме фирма, която смени и прекрои и водопроводните и отходните тръби по наш проект. Преди да направят замаската помня, че не съм видял по отходните тръби от мивка , вана и подовия сифон да има въпросните S-ки. В банята е направен луксозен ремонт за 6 хил. лева, направо не ми се мисли ако трябва да се кърти и съсипе. Посъветвайте ме дали има някакъв по-безболезнен начин, някакъв специален сифон или друго? Благодаря.
Здравейте, ако е възможно качете снимки на подовите сифони, но без решетките, за да се види от кой тип са. Ако нямат S и за да не се кърти, единственото решение е да слагате нещо върху тях, като например подложка /изтривалка за баня - продават се/, когато ползвате сифона ще я махате.
#110 Десислава | 03.04.2013 10:02
Отпушване на улични канали
Здравейте, живея в с. Нови Хан, на 20 км от София. Имам канализационна шахта в двора, която е свързана с такава от вън, която евентуално води към главна тръба под улицата. За съжаление кмета на селото ни каза, че понеже селото нямало "официално" канализация няма как да извикат "вома" или както се казва там голямата машина, която отпушва с вода с голямо налягане. Има ли друг начин да отпушим външната шахта, защото постоянно се наводнява двора и миризмата лятото е ужасна. Евентуално дали ще може и примерна цена ако вие можете да дойдете и да ми помогнете с тази шахта? Поздрави, Деси
#108 Ирена Георгиева | 31.03.2013 05:03
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте! Имам проблем с тоалетното ми казанче - тече постоянно. Можете ли да ми кажете приблизително колко би струвал ремонта му? Разбира се питам приблизително. Благодаря предварително!
Администратор | 31.03.2013 09:32
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, докато тоалетното казанче се пълни, тече ли в тоалетната чиния? И още един въпрос - чистата вода откъде влиза, от страни на тоалетното казанче или отдолу?
#105 Хрелков | 28.03.2013 21:00
Ремонт на канализация
Здравейте, мазетата ни са пълни с отпадна вода запушването е между вътрешната и външната шахта и съответно извикахме една фирма за отпушване на канали от София, която да отпуши и почисти канализацията. След доста усилия от тяхна страна канализацията не се отпуши, като пробваха от вънка и отвътре. Предполагам, че каналите ни са за ремонт. Вие можете ли да ни предложите оферта за ремонта!
Администратор | 29.03.2013 09:38
Ремонт на канализация
Здравейте, напишете ни адреса си или се свържете по телефона за да уговорим ден и час. Но преди да предложим оферта за ремонта, ние също ще се опитаме да отпушим канализацията ви.
#104 ева | 24.03.2013 11:11
Ремонт на водопровод
каква е примерната цена за смяна на тръбите за студена и топла вода в банята? получи се малък теч от инсталационното отклонение, изградено към изместената ми кухня в коридора и съседите ми реагират ежедневно. примерната дължина на водопроводната инсталацията след водомера е около 4 метра и включва следните точки: тоалетна, мивка, душ и мивка към изместената кухня. имам теч и при пълнене на тоалетното казанче на моноблок. много е важно да знам горе - долу колко, за да си планирам сумата.
подмяна на водопроводна инсталация в банята
Здравейте, искам да попитам каква може да бъде причината за един проблем в банята и по-точно, когато пусна водата от чешмата в банята, започва да мирише лошо (но това е понякога). Чистила съм мивката и съм слагала гранули за отпушване на канали, но пак на моменти мириши. Каква може да бъде причината и какво мога да направя? Благодаря предварително!
Здравейте, прегледайте отдолу сифона на мивката, ако е мека гофрирана връзка, трябва да има еска, която да задържа вода за да не мирише на канал. При меки връзки тази еска се прави на ръка.
Здравейте! Живея на последен 6-ти етаж, вертикалния щранг на канала не излиза на тавана а свършва на моя етаж и дори при пускане на пералня или миялна машина, в банята от шахтата излизат лоши миризми, интересува ме, възможно ли е да се запуши вертикалния щранг с глуха тръба, вместо да се изкарва на покрива или тавана?
Здравейте, трябва канализационния щранг да се изкара на покрива и да не се запушва, в противен случай лошата миризма на канал ще си остане. Каналния щранг трябва да се изведе на покрива за да дърпа въздух /вентилация/ при пускане на водата от тоалетното казанче. Ако обаче щранга е запушен, при пускане на вода в канализацията, засмукването на въздух ще става през подовия сифон, като дръпне водата в еската на сифона... после миризмата ще навлиза от сифона.
#97 Мари | 14.03.2013 03:28
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, живея в общинско жилище със старо, чугунено тоалетно казанче, което капе върху поставката на тоалетната чиния. Има капки и от страната на кранчето за регулиране на водата, отдясно. Как можете да ми помогнете и колко ще ми струва услугата? Благодаря за съвета!
Администратор | 14.03.2013 08:38
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, ако теча започва след като се напълни казанчето, може да се ремонтира. Според нас най-добре е да се подмени казанчето със пластмасово, както и кранчето. Продават тоалетни казанчета за висок монтаж, които заместват чугунените. Вие преценете!
#94 Гергана | 26.02.2013 21:51
Отпушване на мивки
Кухненската ми мивка не поема водата. Предполагам, че се е запушила от наслагване на остатъци от храна надолу по канала. (Имаме две деца, които си плакнат чиниите, заедно с боклука в мивката). Преди около половин час, отидох при мивката да измия чиниите и водата просто си седи в умивалника, без да се оттича. Като видях ситуацията, се заех с отпушването на мивката. Опитах се да изчистя канала като взех една чаша, с която да премахна водата, за да мога да забъркам сода за хляб и бял оцет, които да излея вътре в канала, но не се получи. Пробвах да излея гореща вода надолу по канала за да разтворя запушването, но и това не стана, мивката си е все още запушена. Моля помогнете ми, има ли начин сама да си я отпуша или ще се наложи да ви викам?
Администратор | 27.02.2013 17:07
Отпушване на мивки
Здравейте, разглобете сифона на мивката и го почистете, след което го монтирайте отново, ако всичко е наред, добре, ако обаче мивката не се отпуши, свържете се с нас, за да я отпушим.
#93 Тодоров | 20.02.2013 20:31
Отпушване на улични канали
Благодаря ви за съвета! Както предположихте запушването на канализацията се оказа там при реката, тръбата беше запушена от нанос пръст и след като почистихме всичко изтече в реката. Благодаря ви!
#91 Нина Григорова | 18.02.2013 11:06
Ремонт на мивка
Здравeйте, имам следния проблем, когато ползвам мивката в банята, от батерията или не знам от какво, но има голям шум. Може ли да реши този проблем?
Администратор | 18.02.2013 17:15
Ремонт на мивка
Здравейте, предполагаме, че при пускането на водата идва шума. Трябва да се подмени гуменото уплътнение, от което идва шума при пускането.
#89 Тодоров | 17.02.2013 11:45
Отпушване на улични канали
Здравейте, не съм от София, но няколко къщи имаме обща канализация която е свързана към реката. Аз съм най близо до реката. От снощи мазето ми започна леко да се пълни с отпадната вода без ние да ползваме канализацията, възможно ли е общия уличен канал да е запушен? Благодаря предварително за отговора.
Администратор | 17.02.2013 12:33
Отпушване на улични канали
Здравейте, да, уличния канал е запушен след вашето включване към него, и когато другите ползватели пускат вода, тя връща при вас. Погледнете тръбата там където влиза в реката. Възможно е там да е проблема.
#87 Васил | 15.02.2013 19:48
Монтаж на ВиК санитария
Благодаря Ви много за бързия отговор. Открих причината за теча, но също бих искал да ви попитам как най-ефективно да изравня неравността под тоалетната чиния? Факта, че чинията не е хваната плътно за пода мисля че е и причината за това тя в момента да се клати при ползване(не е устойчива.
Администратор | 15.02.2013 21:54
Монтаж на ВиК санитария
Здравейте, ако неравността позволява с чук и длето, ако ли не, замазка, която да изравни пода. При последното няма да имате тоалетна за около 24 часа до изсъхването на замазката и монтажа на чинията.
#85 Васил | 10.02.2013 17:53
Монтаж на ВиК санитария
Здравейте, наложи ми се да демонтирам тоалетната чиния в банята и имам няколко въпроса по темата. Купих от гумените уплътнение за под тоалетната чиния, но чинията не ляга плътно навсякъде, когато затегна винтовете (монтажа е с дюбели в земята), което не знам дали е проблем, но все пак го споделям. При пускане на казанчето, след като се изтече водата към мръсния канал, има теч на вода изпод тоалетната чиния. Не мога да разбера от къде е тази вода (тя не е много и се стича много бавно, но ми се ще да отстраня проблема, тъй като преди да демонтирам чинията го нямаше). Докато пусках водата от казанчето гледах дали не капе от някъде, но не установих източника на проблема. От уплътнението на казанчето не тече, а от самата тръба към мръсния канал капе много малко, предполагам в следствие на конденз. Моля за съвет.
Администратор | 10.02.2013 22:18
Монтаж на ВиК санитария
Здравейте, предполагам че тоалетната ви чиния е със задно оттичане. Теча може да дойде от двата маншона за чиста и мръсна вода. Вие казвате, че тече от маншона за мръсната вода, трябва да отстраните този теч, не е от конденз както предполагате. Ако можете да отстраните и неравността на пода, за да легне по-добре тоалетната чиния, това ще е от полза за да не се напука прибора. Поздрави от екипа на vikpomosht.com!
#82 Стоян | 10.02.2013 14:30
Отпушване на мивки
И аз имам запушена мивка на балкона, също като горната дама пробвах със сода каустик изчаках 24 часа, но стана по-лошо а казват, че содата разтваряла мазнините? Понеже днес е неделя, работите ли, намирам се в София жк. Люлин?
Администратор | 10.02.2013 14:40
Отпушване на мивки
Здравейте, по тръбите на кухненските мивки полепва мазнина, която като си взаимодейства със содата каустик се получава сапун и за това е станало по-лошо. Дайте си точния адрес и ще ви посетим още днес за да отстраним аварията и отпушим мивката ви.
#80 Катя | 10.02.2013 14:17
Отпушване на тоалетни
Здравейте, при мен проблема е, че в тоалетната чиния попадна чаша и аз като Нели доста усилия положих но не мога да се справя. Днес работите ли за да ви дам адреса?
Администратор | 10.02.2013 14:30
Отпушване на тоалетни
Здравейте, да днес работим, след като си изпратите адреса, ще дойдем да ви отпушим тоалетната. Ако искате можете и по телефона да се свържете с нас.
Здравейте, домоуправител съм на жилищна кооперация в София и имаме проблем с подземната ни канализация, която често се запушва между две шахти, разстоянието е около 8 метра. Искаме този участък да се подмени с нова пластмасова тръба, моля ви за оферта. С уважение И. Петров.
Администратор | 10.02.2013 14:08
Отпушване на хоризонтални щрангове
Здравейте, за да ви дадем оферта, кажете ни дълбочината на тези две шахти и каква е замазката между тях? Знаете ли каква е причината за честите запушвания? Питаме ви защото, може да не сте за ремонт и подмяна на канализацията а да трябва качествено отпушване на канала, което ние извършваме! Цената за ремонт е доста по-голяма от отпушването на канализацията.
#76 Румен Стоянов | 29.01.2013 20:01
Ремонт на канализация
Здравейте, Предстои ни подмяна на чугунен вертикален канализационен щранг ф100 с нов PVC ф110 общ за две съседни бани на всеки етаж, намиращи се в четири етажна кооперация. На подмяна подлежат и подовите сифони както и свързващите ги канални тръби в тези посочени помещения. Моля за връзка с представител на фирмата за уговорка и оглед на място и изготвяне на оферта, относно ремонта.
#74 Вирчев | 28.01.2013 19:02
Отпушване на канали в София
Имам канал дълъг 18 метра от шахта до шахта в парцела, който започва да се запушва (прави го всяка година). Намира се в София кв.Илиинци. Можете ли да дойдете да го отпушите и евентуално видеодиагностика? И кога би могло да стане отпушването на канала?
Администратор | 28.01.2013 22:19
Отпушване на канали в София
Здравейте, всеки ден за нас е работен, или ни пратете адреса или се свържете по телефона. Ще дойдем в удобно време за вас, по възможност в рамките на работния ден.
Здравейте, живея в панелен блок който е строен преди 25 години. В тоалетната винаги има много неприятна миризма която идва от канала и се усилва когато времето е дъждовно, явно има връзка с атмосферното налягане. Ако се направи отпушване на шахтата на блока това ще подобри ли поне малко положението или какво друго според вас може да се направи? Благодаря предварително!
Здравейте, проблема е при вас в апартамента т.е. в банята, от някъде има директен достъп до канализацията. Имате ли извод за душ кабина и той да не е запушен? Или сифона на мивката? Ако имате възможност качете някоя снимка на банята, например на сифона или там където вие се съмнявате.
#70 Арсов | 18.01.2013 18:03
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, във връзка с части за тоалетно казанче от чугун. Казанчето е запазено но чугунения топуз който пуска водата много е ръждясал - направо се чупи на парчета. Ако ме посъветвате от къде да намеря ще Ви бъда много благодарен.
Администратор | 19.01.2013 09:32
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, продават се, мисля че съм ги виждал в Бриколаж.
#68 Златка Николчовска | 16.01.2013 11:40
Преместване на ВиК инсталации
Желая да преместя кухненски възел / мивка и пералня/. Моля за оглед и консултация.
Администратор | 16.01.2013 12:41
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, моля ви, да качите снимки от които ясно да се вижда какво искате за да ви консултираме.
#65 Нели | 14.01.2013 11:48
Отпушване на тоалетни
Помощ! Изтървах ароматизатора в тоалетната чиния и сега съм за никъде. Тоалетната е вградена в стената. От вчера се мъча да се справя, но нищо на става, така се е запушила, че няма отпушване! Имали изход? Моля помогнете ми!
Администратор | 14.01.2013 14:57
Отпушване на тоалетни
Здравейте, вградените структури на тоалетните се отпушват трудно, особено когато попадне ароматизатор или друг по-голям предмет. Ако сте от София, свържете се с нас или ни изпратете адреса и ние ще отпушим вашата тоалетна чиния.
#64 Валери Грънчаров | 09.01.2013 16:05
Ремонт на мивка
Благодаря за бързия и компетентен отговор. С уважение: Валери
#62 Валери Грънчаров | 09.01.2013 11:34
Ремонт на мивка
Имам мивка Тека с клапан 3 1/2” с цедка. Уплътнението, което запушва мивката за да се напълни при необходимост с вода, се деформира и не може да изпълнява функцията си. Въпросът ми е може ли да се намери такова уплътнение и каква е ориентировъчната му цена.
Администратор | 09.01.2013 12:40
Ремонт на мивка
Здравейте, само тези фирми които са вносители или продават продукцията на ТЕКА, могат да ви помогнат. Проверете на този адрес mebelsbg.com. В сайта си пишат, че имат пълен набор от резервни части за мивките.
#61 Евелина | 08.01.2013 18:32
Водопроводчик
Благодаря ви за бързия отговор!
#59 Евелина | 08.01.2013 17:17
Водопроводчик
Шумът се чува от време на време, без да се пускат ВиК уреди. Тръбите не са метални.
Администратор | 08.01.2013 17:56
Водопроводчик
Ако имате отвор за щранговете в кухнята, отворете и вижте дали има някакъв теч, огледайте и от вън, дали няма влага по стените. Ако всичко е наред няма от какво да се безпокоите.
#57 Евелина Топалова | 07.01.2013 14:16
Водопроводчик
Здравейте. Въпросът ми е свързан със странен шум от тръбите в кухнята. Чува се лек пукот през няколко минути. На какво може да се дължи и трябва ли да се притеснявам? Благодаря предварително.
Администратор | 08.01.2013 17:15
Водопроводчик
Здравейте, този шум постоянен ли е или когато пускате вик приборите? Водопроводните тръби метални ли са?
#54 Силвия | 05.01.2013 22:59
Отпушване на мивки
Господа специалисти, имам от няколко дни запушена мивка която е на балкона. Сипвах всякакви препарати за отпушване, но нищо не става. Идваха мои съседи, един от тях вкарва една тел, мъчи се човека, но нищо не става. Посъветваха ме да се кърти и да се смени тръбата. Направо съм съсипана, ако може да ми помогнете ще съм ви благодарна!
Администратор | 06.01.2013 07:55
Отпушване на мивки
Здравейте, не бързайте с къртенето, ние разполагаме специализирана техника за отпушване на мивки, канали и ще разрешим вашия проблем, но за това е необходимо да ни дадете вашия адрес или да ни потърсите по телефона.
Здравейте, тези ваши колеги ни казаха че при отпушване на щранга, някъде долу под основите има някакъв твърд предмет и че трябва да се извърши ремонт на канализацията. Адресът ни е в София ....., ако може да дойдете днес или утре, ще съм си тук, благодаря ви.
Администратор | 05.01.2013 11:57
Отпушване на вертикални щрангове
Здравейте, утре около обяд ще дойде специалист да огледа. Приятен ден!
#49 Соня Илиева | 04.01.2013 22:00
ВиК ремонти в София
Здравейте, предстои ми вик ремонт. Искам да си преустроя кухнята в стая за живеене. А кухнята смятам, да я преместя в хола, тъй като хола ми е по-голям и е в съседство с кухнята. Трябва да се прокарат тръби за топлата и студената вода, както и канализационна тръба за мивката. Интересува ме как ще прокараме тръбите и дали ще може да се направи нужният наклон за канализацията? Другото, което искам да знам, е дали ще получа крайна оферта преди започване на ремонта, тъй като не искам в последния момент да има изненади в цената. Поздрави, Илиева.
Администратор | 04.01.2013 22:38
ВиК ремонти в София
Здравейте, най добрия вариант за прекарване на канализацията е по стената и от там в хола, но само ако няма врата по пътя на канала. Другия начин е по-пода, но дали замазката над плочата и разстоянието ще позволи да се направи искания от вас вик ремонт. Най-добре е да се свържете с нас, за да уточним подходящо време за оглед и след това ще ви дадем оферта.
Домоуправител съм на блок в София и имаме следния проблем. В мазетата една от тръбите идваща от горе много често се запушва и наводнява мазетата и стига до първия етаж. Викаме фирми за отпушване на канали и щом го отпушат след кратък период от време отново се запушва. Може ли да дойдете да го огледате и ако е необходимо да се подмени тръбата? Благодаря за отговора.
Администратор | 04.01.2013 22:05
Отпушване на вертикални щрангове
Здравейте, след като са идвали колеги, те казали ли са ви каква е причината за запушването на канализацията? Интересува ни, за да разберем все пак каква информация са ви дали, посочете и адреса си за да извършим огледа.
#46 Ангел | 01.01.2013 20:04
Отпушване на сифони
Имам куче дългокосместа порода, което къпя веднъж седмично в банята. Проблема, е че за около месец сифона се запушва и се налага да търся фирма, която да го отпуши. Явно този път ще викам вас, но ми е интересно дали можете да ми предложите някакво решение на този проблем. Какво да направя, докато къпя кучето, така че да не се стига до запушен сифон? От град София съм и с нетърпение очаквам вашият отговор.
Администратор | 01.01.2013 22:23
Отпушване на сифони
Здравейте и Честита нова година! Това, което може да ви дадем като съвет, е да вземете мерки, за да не попадат косми в канализацията и да не се запушва канала - може би е нужно да поставите допълнителна решетка на сифона. Но щом като ще ни потърсите, на място, нашия специалист ще ви даде компетентен отговор и съвет. Поздрави от екипа на vikpomosht.com
#44 Милена | 28.12.2012 17:21
Водопроводчик
Здравейте, живея в София и имам вик проблеми. От батерията в кухнята ми тече вода. Затягам кранчето до край и водата пак тече, вярно вече само капчици, но ми изразходва вода и ме дразни постоянно да ми капе и шуми. Какво трябва да направя, трябва ли да сменям цялата батерия или може да се смени само кранчето? Също така сифона в банята ми не поема водата, докато се къпя и цялата баня се пълни с вода, още малко и да ми наводни коридора. Посъветвайте ме какво да правя с него, има ли някакво трайно решение?
Администратор | 28.12.2012 22:32
Водопроводчик
Здравейте, първия ви вик проблем, ще се реши без да сменяте батерията а само уплътнението. Втория ви проблем ще се реши като се извърши отпушване на канала в банята ви и се промие добре канализацията. Ако не можете сама да се справите, може да ползвате услугите на нашия водопроводчик, щом като сте от град София.
#42 Надежда Стефанова | 21.12.2012 13:36
Неприятна миризма на канали и канализация
Здравейте. И аз имам проблем с миризмата в кухнята от канала. Мивката в кухнята е изнесена на терасата и мръсната вода е изведена направо навън, като се включва директно към канала. Под мивката е направена s-ка, също така е спазен и наклона на тръбите при оттичането. Миризмата не е постоянна, но като почне да мирише направо не се седи./кухнята ми е като бокс към хола/ Моля, кажете как да се справя с проблема.
Здравейте, проверете дали връзката между сифона и тръбата е добре уплътнено. Ако сифона си е стандартен, да не би да се е смъкнал надолу, и вече да няма "еска". Ако е последното, сложте ръка под него и се опитайте да го бутнете право нагоре. Ако лесно се мести - стегнете гайката, за да не пропада.
#40 Николай | 19.12.2012 10:17
Обемни водомери
Благодаря за изчерпателния отговор. Не ме притеснява сметката, проблема е в това, че когато пусна водата шуми неистово много, особенно когато намаля дебита на водомера. Когато се къпе някой така шуми понякога ,че малката се събужда. Хоризонтални, вертикални щрангове са нови - пжц, водомери нови, смесители скъпи. От в и к обясняват че нямало проблем при тях, уж направили проверка, проблема бил в етажната собственост, но не съм съгласен.
Администратор | 19.12.2012 10:58
Обемни водомери
Здравейте, шумът може да идва от: 1.уплътненията на душ батерията, водомер или уплътнение на мека водопроводна връзка /това може да се установи, като се пуска душа - топла вода - първо леко и постепенно се усилва докато започне шумът - и така пробата се прави със студената вода, за да се установи точно от къде идва шумът/ 2. Не добре укрепени щрангове и водопроводни тръби 3. Наличие на въздушни тапи във водопроводната мрежа.
#38 Румяна Николова | 13.12.2012 11:04
Неприятна миризма на канали и канализация
Здравейте!Искам да купя едно жилище,но когато отидох на оглед,още с влизането усетих неприятна и силна миризма от канализацията,и най-вече в банята.От агенцията ми казаха,че е така защото дълго време не е обитавано,и когато се нанеса да живея,миризмата ще изчезне.Имам съмнения дали е така наистина.Моля за мнение,и благодаря предварително!
Здравейте, така е, защото водата от подовите сифони се е изпарила а може и да има някоя канализационна тръба която е отворена. От там идва миризмата.
#36 Николай | 12.12.2012 10:55
Обемни водомери
възможно ли е да има голямо количество въздух във водата и как да го установя? какъв тип водомер да закупя за да избегна отчитането и на въздуха в тръбата?
Администратор | 12.12.2012 11:49
Обемни водомери
Здравейте, обикновенно въздух във водопроводната система навлиза когато се спира водата и при пускането и вие веднага развиете крана и докато протече водата въздуха завърта перката на водомера и го отчита. Ако обаче когато чешмата ви тече и усетите че водата спира, не затваряйте крана докато смуче въздух системата и ще водомерната перка ще се завърти на обратно и ще свали разхода. Водомерите са така направени че за съжаление отчитат и преминаващия въздух. Предполагам, че сметките ви за вода са големи, проверете си тоалетното казанче да не би да имате теч от него. Дано да сме ви помогнали.
Здравейте, Живея на последния етаж и през септември правиха ремонт на покрива. По същото време тоалетната ми се запуши. Първоначално се оправихме с кофи вода, но впоследствие пак се получи запушване и викнахме човек, който реши проблема. По същото време се появи миризма под мивката в кухнята- разглобихме и прочистихме тръбите, мивката е Eurolux и според мен сифона няма S-ка, но миризмата остана. Имаме я вече пет години и не е имало проблеми. Дали проблема не е в отдушника и да е предизвикан от ремонта - нещо да е изпуснато. Съседите под нас нямат проблеми. Как да разберем и какво да правим?
Здравейте, ако както казвате мивката няма "еска", значи от там навлиза миризмата на канал. Пробвайте като запушите мивката /без да я ползвате/, проветрете и след два часа вижте дали миризмата я има. Ако обаче миризмата не изчезва, проверете всеки канал в помещението и вижте дали има "еска" и има ли вода в нея.
#31 Снежана Иванова | 28.11.2012 11:07
Ремонт на канализация
Допълнение към коментара от 28.11.12 г. - В съседния апартамент, с който вертикалната канална тръбата е обща преди години беше направено ремонт преустройство без проект и разрешение. Банята и тоалетната бяха преместени в мокрото помещение/килер/ и банята беше преустроена в кухненски бокс. Предполагаме, че възможно е да идва този проблем и от погрешно свързване на каналната а и водопроводната тръба. Възможно ли е с апаратура да се открие скрит теч в стената. Благодаря !


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3