Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

Здравейте, уплътнението на изпразващия механизъм не затваря /уплътнява/ добре. Възможно е и гайката на изпразващия механизъм, намира се под казачето, де не добре стегната.
Здравейте, как мога лесно да завия бутона за пускане на вода в тоалетната чиния. Без капака се навива, но когато сложа капака не се завива?
Здравейте, като регулирате изпразващия механизъм. Или чрез разкачане на щипките или чрез развиване на частта, на която се навива бутона, ако е от този тип.
#3667 Рашков | 20.12.2020 13:21
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, от години имам проблем с казанчето на моноблок модел корона на видима - казанчето се пълни много бавно. днес, най-после свалих пълнещия механизъм и го разглобих. когато закачих само винтла директно към меката връзка и пуснах водата, струята се "пулверизира". въпросът ми е това нормално ли е или означава, че винтилът е запушен? ако е запушен, може ли да се почисти, тъй като ми изглежда неразглобяем, или трябва да се смени? продава ли се отделно или трябва да се смени целия пълнещ механизъм? благодаря.
механизъм долно пълнене легло филтър пълнещ механизъм
Администратор | 20.12.2020 16:21
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, на първата снимка, над разглобените части има голяма гайка - развиваш я и сменяваш мембраната вътре. Имаме и клип.
#3666 Петър Иванов | 19.12.2020 22:35
Ремонт на смесител
благодаря за предишния отговор! имам още един въпрос: как мога да отвия кранчетата на батерията от снимките по-долу с цел да сменя уплътнителите? бялата капачка по средата на крана се опитах да я извадя, не става. жълтият назъбен ринг също пробвах да го развъртя с ключ, но и той не помръдва, а и тези зъбци не знам каква им е целта - специален инструмент ли трябва за тях или те са декоративни?
стоящ смесител с две ръкохватки ръкохватка
Администратор | 20.12.2020 16:14
Ремонт на смесител
Здравейте, бялата капачка се равива, след това винта за да извадиш ръкохватката, после декоративния купол също се развива и накрая патрона.
#3664 Петър Иванов | 19.12.2020 18:47
Ремонт на смесител
здравейте, имам термостатен смесител за баня с чучур, който се отчупи. клеясала и изгнила е резбата, която ги свързва. прилагам снимки. искам да попитам подлежи ли на ремонт?
термостатен смесител изгнил чучур
Администратор | 19.12.2020 22:09
Ремонт на смесител
Здравейте, това което се вижда от снимките е, че резбата която е изгнила е към смесителя а не към чучура. Ако изгнилата част отвътре е с шестограм - може да се развие и смени, ако се намери. Ако обаче е заедно с корпуса /не се развива/, няма да стане.
#3662 Нора | 19.12.2020 11:47
ВиК услуги в София
здравейте, при спиране на водата към къщата от втория кпан капе вода. с червения кран е спяряна водата изцяло, но от черния капе вода. от какво може да е? моля за оферта.
Администратор | 19.12.2020 12:40
ВиК услуги в София
Здравейте, под черната ръкохватка има гайка, притегнете я.
#3660 Мария Тончева | 16.12.2020 13:45
ВиК услуги в София
Здавейте, като пусна водата в тоалетната от маншона, който влиза в мръсния канал изтича вода навън, какъв може да е проблема. Маншона е съвсем на пода, може би да се уплътни с нещо? Благодаря ви!
Здравейте, без снимка е трудно да се определи точния проблем. Най-вероятно маншона е за смяна.
добър ден, канзанчето ни течеше вътре в тоалетната. без да се пипа копчето за пускане на вода. изтичаше по-малко. мъжът ми се опита да отстрани проблема, но сега започна да тече и на плочките. каза, че било от канзанчето нямало хубаво уплътнение с тоалетната чиния, когато се натисне копчето да изпусне всичката вода и затова потича от вън. може ли теча вътре в тоалетната да е от развален поплавък или друга част. моля за съвет и как да се поправи канзанчето да не тече от вън. продават ли се такива гуми или уплътнители точно за там?
външен теч от моноблока гофриран маншон мръсна вода тоалетна чиния
Здравейте, теча отвън е от уплътнението между казанчето и тоалетната чиния, така както обяснявате - може да се оправи ако се намести добре, ако ли не, продават се такива уплътнения. Теча вътре в чинията - възможно е да е от пълнещия мехенизъм, но може да е от изпразващия механизъм. Прочетете статията ни "ремонт на тоалетно казанче", там сме обяснили как да се разбере от кой механизъм тече, и е за смяна.
здравейте от известно време, което съвпада със смяната на вертикалните щрангове за студена вода с нови пвц, имаме теч по отходната тръба разположена в мазетата. вижда се, че там където тръбата влиза в плочата е много влажно и понякога капе или тече вода по пода взависимост от потреблението на ползвателите на щранга. наоколо стените и тавана също са мокри, но най голяма концентрация на теч има от тавана вблизост до отходната тръба. можете ли да дадете приблизителна цена на ремонта и да го извършите?
водопроводни щрангове вертикална канализация в мазе шахта за канализационни и водопроводни тръби
Здравейте, не можем да ви дадеме цена, защото не се знае какъв е проблема и откъде идва този теч. Ако вие го установите и качите снимка на проблема, тогава може да ви предложим цена.
Здравейте, бих желал да получа информация относно следния проблем. Във къщи имаме много силен и неприятен шум от съседите, всеки път когато пускат водата. Видях, че са възможни няколко неща за този проблем във вашия сайт. Аз искам да поема техния ремонт, ако се наложи, но само да се оправят нещата. Намираме се в кв. Младост / София. Благодаря предварително!
Здравейте, явно сте прочели статията ни "Шум от водопровода". Ако тази вечер или утре сутринта ни посочите точен адрес и телефон за връзка /няма да бъдат публикувани/, утре неделя ще ви посетим.
#3651 Станимир Иванов | 10.12.2020 14:44
Ремонт на канализация
Здравейте, нуждаем се от ремонт /вероятно спукана каменинова тръба/ на участък от хоризонтална канализация /около 4 метра/ в мазе на жилищен блок в гр.София, ж.к. Св.Троица. Интересува ни груб ценови диапазон на ремонта, който да включва: изкъртване на бетонната настилка в мазето, изкопаване и демонтаж на старата канализация, доставка и монтаж на нови тръби и фитинги от PVC, почистване и извозване на строителните отпадъци, замазване с цимент. Благодаря Предварително Поздрави,
Администратор | 10.12.2020 21:16
Ремонт на канализация
Здравейте, каква е дълбочината на тръбата и размера й?
#3645 Катинка Тикова | 07.12.2020 12:29
Водопроводчик в Обеля – [ ВиК Услуги в София ]
здравейте, става въпрос за обеля 2 шахта в мазето. сигурно едната е пропаднала или има счупено коляно, има миризма във входа и когато вали дъжд тече от коляното. прикачвам снимки и чакам отговор и оферта евентуално. ако трябва да се види и на место. благодаря ви!
шахта за ремонт
Здравейте, не се вижда коляното нито вътрешността на шахтата. Ще трябва допълнителни снимки.
Здравейте от вчера се запуши канала ми мивката в кухнята и тази в банята са свързани когато пусна вода в една от двете ми връща вода в канала и после си я изтича днес като пуснах пералня също върна вода която беше от песачинки и много малки камъчета може ли да ми помогнете какво и как да отпуша сипвах какви ли не пакетчета на препарати но нищо не помогна. Благодаря
здравейте, прочетете тази наша статия съвети за отпушване на канал
#3643 Георги Ненчев | 06.12.2020 22:14
Неприятна миризма на канали и канализация
здравейте, сифона от снимката е в баня която ползваме рядко. вътре сифона мухлясва и мирише много неприятно. не разбирам, това рогов сифон ли е или прав. като сложа килимче върху него постоянно е влажно, явно духа от сифона. на последен етаж съм в блок на 10 години. как може да се реши проблема? благодаря.
подов сифон
здравейте, трябва да си закупите пластмасова чаша за подов рогов сифон и да я поставите в сифона, след това да сипете вода. виж снимката https://www.vikpomosht.com/snimki/255971518.jpg
здравейте, искам да попитам от какво може да се получи шум в пвц тръба, шумът е слаб но постоянен от сутринта прилича на нещо като писукане? ремонтирахме тръбите, тъй като бяха желязни и подменихме със пвц, но на тавана майдтора ги захвана със бързи връзки, тъй като нямаше достатъчно място са се направи резба и сега точно от там идва шума и това писукане. благодаря.
водопроводен ремонт подмяна на водопроводни тръби водопроводен щранг
здравейте, прочетете тези отговори които сме дали вече: шум от водопровода
#3633 Анна | 02.12.2020 18:01
Изграждане на канализация
Здравейте! Имам парцел УПИ, в който бих искала да поставя временна постройка тип бунгало до построяване на къща в бъдеще, съответно искам да прокарам мръсен канал, вода вече има. Пред имота, на асфалтов път има канализация и околните къщи са свързани. Питането ми е за административните стъпки: проект на ВиК, разрешение от общината, какво друго е необходимо? При издаден вече един проект (този за бунгалото), бих ли имала проблеми за втори, когато реша да строя къщата? Убедена съм, че стойността на услугите варира и е с доста фактори, все пак някакъв ориентир какво да очаквам?
Администратор | 02.12.2020 20:42
Изграждане на канализация
Здравейте, проект, разрешение и изпълнител. За бунгалото е едно, за къщата ще трябва друго разрешително. Цените проектанта трябва да ви каже - такса към вик дружеството и такса в общината.
#3632 Ивелин Иванов | 02.12.2020 17:36
Ремонт на смесител
здравейте, счупи се лостчето, което прехвърля водата от душ на чучур, купих ново и от магазина ми казаха, че са два вида, взех единия, който по име се води " средна глава". искам да питам как да махна старото лостче, махнах му капачето с отвертка и развих болченцето, но не иска да излиза. трябва ли още нещо да се развие или просто заяжда, защото е старо и не е сменяно отдавна?
стар смесител палец за превключване изваждане на палеца
Администратор | 02.12.2020 20:36
Ремонт на смесител
Здравейте, опитай с почукване да го извадиш. Клеясало е.
затапване на тръба
счупен разклонител разклонител за подмяна
Здравейте, за да се подмени, трябва да се разкърти нагоре. Най добре да се сложи парче пвц и да се залепи, към счупената част.
#3623 Богдан Бенев | 26.11.2020 12:04
Съвети и помощ за отпушване на канала
здравейте, тоалетната е запушена само със малки парчета от строителна пяна, хранителни отпадъци няма, водата се оттича много бавно, какво бихте препоръчали? поздрави, б.бенев
тоалетна чиния, клекало
Администратор | 29.11.2020 18:05
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, отпушване с професионална техника. Другия начин е демонтаж на клекалото.
имам теч в тоалетната на мръсната канализация. тъй като никой не се нае да копае намерих човек който разкопа и намери теча но няма кой да смени търбите. вече 3 седмици съм без да мога да ползвам канализацията, защото никой не иска да смени търбите. и аз какво да правя? има ли някой който да ми помогне? благодаря!
тръби за смяна канализация за тоалетна чиния ремонт на тоалетна
Здравейте, ние работим в София. Ако сте от Враца, потърсете местен водопроводчик.
#3620 Мина Локова | 23.11.2020 14:07
ВиК ремонти в София
здравейте, за ремонт на глава на смесител в кухня. прилагам снимки. пишете ми кога ви е възможно да го извършите, за да ви дам адрес.
смесител с една ръкохватка теч от смесител
Администратор | 29.11.2020 18:00
ВиК ремонти в София
Здравейте, утре 30.11.20, може да ви посетим, ако ни дадете адреса.
#3619 Йордан | 23.11.2020 13:52
Смяна на водопроводен кран
Здравейте! Нуждая се от консултация за въпрос, с който си блъкам главата от скоро време. Искам да попитам как може да се смени цял спирателен кран, който се намира посредата на водопроводна инсталация? Преди крана и след него има куп навити тръби, тетки, възвратни клапани колена и т. н.. Началото и края на водопроводната система не са в близост. Ако се опитаме да развием крана, то която и посока да изберем в единия му край ще се развива а в другия ще се завива едновременно.
Администратор | 29.11.2020 17:59
Смяна на водопроводен кран
Здравейте, това става като се монтира холендер или компенсатор.
#3616 Диана Велева | 18.11.2020 14:10
Преместване на ВиК инсталации
съпругът ми е разговарял с вас за прокарване на канал. прилагам снимки. оставям у негов телефон за контакт 08.....
Администратор | 18.11.2020 22:21
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, не се вижда канала къде е в момента, и до къде ще се вкопава. Трябва да се издърпа пералнята за да се види има ли някъде там тръба.
#3613 Martin | 17.11.2020 19:30
ВиК ремонти в София
здравейте, имам проблем с течащ отходен канал на тоалетна. първоначално установих, че гофрираната тръба е просто подпряна до мръсния канал и съответно с годините се е изливала мръсотия. след демонтаж и повторен монтаж успях да разреша проблема, но след 2-3 седмици изглежда, че е започнало да тече. прилагам снимка, но е трудно да се опише/види точната връзка. моето мнение е, че гофрираната тръба не е особено читава и изпуска от уплътненията и не може да стигне лесно до отходния канал. смятам че ще се наложи подмяна и кадърен монтаж.
мръсна вода тоалетна чиния
Администратор | 17.11.2020 20:00
ВиК ремонти в София
Здравейте, най-вероятно трябва да се сложи парче тръба и след това гофрето.
#3612 Илиян Георгиев | 17.11.2020 16:55
Ремонт на тоалетно казанче
Структура за вграждане OLIVER Здравейте,след пускане водата от казанчето тя буквално се излива във вътрешността на структурата и няводнява долния етаж. Каква може да бъде причината и трябва ли да се кърти. Благодаря
Администратор | 17.11.2020 19:55
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, най-вероятно тръбата вътре за чистата вода е разкачена. Не трябва да се кърти а да се саели чинията, и да се види положението на тръбата за чистата вода.
#3610 Калин Цветков | 16.11.2020 12:13
Ремонт на мивка
здравейте, дайте някакъв съвет какво да правя с мивката си, ето го проблема. проблема е много сериозен според мен и май ще трябва да се маха цялата тръба, защото е останало парче вътре и няма как да го извадя.
парче от ексцентрик останало в тръбата счупен ексцентрик за смесителна батерия
Администратор | 16.11.2020 20:16
Ремонт на мивка
Здравейте, ние ги махаме, като ползваме нож за метал от зеге. Режеме парчето напречно на две места, след това с шило разкъртване парчето и така го изваждаме. Накрая с един нипел 1/2 оправяме резбата.
#3608 Иванов | 15.11.2020 13:22
ВиК услуги в София
смесител с един кран, няма пълен ход на ръкохватката, не може да смеси водата и да я спре, демонтирана е, но не мога да стигна по-напред.
изход за чучура
Администратор | 15.11.2020 19:24
ВиК услуги в София
Здравейте, чухме се по телефона, надявам се, че сте си решили проблема.
#3606 Иво | 13.11.2020 18:45
Висока сметка за вода
Здравейте, отскоро живеем на последен етаж в блок, по принцип налягането е ниско. Започнаха да идват високи сметки за вода, след което се загледах във водомера и забелязах че непрекъснато върти напред и назад /без да има ползване/, но доста повече напред и оттам натрупва кубици, които ние реално не сме изразходвали. Течове няма, всичко е в изправност. Възможно ли е причината да е ниското налягане и да се връща вода от бойлера, но ако е така защо натрупва кубици, ако се отчита и връщането на водата в захранващата тръба ?
Администратор | 14.11.2020 08:52
Висока сметка за вода
Здравейте, ако има изградена инсталация за връзка с тец - трябва да имаш кран за твойто отклонение - затвори го.
Здравейте, Имам нужда от помощ. Преди месец се нанесохме в нов апартамент. Проблемът е, че в банята тече червена вода. Тече от всички кранове + тоалетната. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем?
Здравейте, проверете съседите под вас и над вас, дали имат същия проблем в банята. Ако нямат, проблема е при вас.
Здравейте, живеем в стара кооперация, чиито канали се запушват изключително често. От хазяите знаем, че мивката, тоалетната, пералнята и канала в банята се оттичат в едно. От повече от 10 дни канала на банята е запушен, водата се оттича много трудно. Опитахме с какви ли не методи, тази вечер дойде съсед от долния етаж и каза, че при него тече. Ще се свържем допълнително, но на първо време, какво може да е и какво да направим? Благодаря!
Администратор | 11.11.2020 21:19
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, прочетете съветите в тази статия и ако не можете да се справите, се свържете с нас, за да отпушим канала.
#3600 Десислава Николова | 11.11.2020 15:30
Ремонт на смесител
може ли да отстраните теч на смесител в кухня?
мивка смесител на мивка
Администратор | 11.11.2020 19:03
Ремонт на смесител
Здравейте, предполагам, че може да се отстрани теча, защото понякога декоративните чашки, трудно се развиват.
#3598 Данаил Пенев | 11.11.2020 11:52
ВиК ремонти в София
здравейте, сифон на стара чугунена мивка е силно корозирал, вече на люспи и спукан на едно място, от където тече. необходимо е да бъде подменен чрез изрязване както от към мивката така и от към тръбата за обходния канал (прилагам снимка на сифона). възможен ли е ремонта на този сифон чрез подмяна?
стар чугунен сифон
Администратор | 11.11.2020 14:08
ВиК ремонти в София
Здравейте, мивката чугунена ли е или порцеланова? Ако може и една снимка отгоре.
Здравейте имам следното питане. Понеже смених два затварящи механизма на смесител (с две ръкохватки) но продължава да капе, то вариантите са два или райбоване на леглото или смяна на леглото. Леглото е от така наречените нов модел. Въпросът ми е: слага ли се някаква гумичка (пръстен) на леглото когато се завива към смесителя, понеже се продават само легло. Отпред е ясно към В и К системата се слага гарнитура, но към батерията не ми е ясно. Благодаря Ви предварително
Здравейте, и с вас се чухме по телефона. Да, има гарнитура и се продава отделно от леглото.
Здравейте, от известно време в родителската баня се появява неприятна миризма на канал. В по-малката баня този проблем го няма. Първоначално беше по-рядко, но сега сякаш е постоянно. Кооперацията е нова. Живеем тук от 4 месеца. Апартаментът над нас все още не е обитаем. В момента там се прави ремонт. Бяха отворили сифона на мивката, но го затвориха, защото допускахме, че може да мирише от там. Уви, не е от там миризмата. Дори не мога да определя от къде точно мирише. Просто в цялото помещение миризмата е ужасна. Постоянно стои на отворен призорец и въпреки това пак се усеща тази миризма. В тази баня имаме душ-кабина, тоалетна, биде и мивка. Моля за съвет. Благодаря предварително!
Здравейте, чухме се по телефона. Ако искате пак прочетете статията.
Браво, супер сте! Смених го и всичко е ОК! Но сега се появи нещо ново - при изключване на пълненето, се чува странен шум, нещо като изтракване, което се предава по тръбите и жената подскача в кухнята. Дори помисли, че нещо се случва с кухненската батерия. Аз ли нещо неправилно монтирах? Благодаря!
Здравейте, под самия поплавък трябва да има една пластмасова "шина" - тя трябва да опира към стената на казанчето, за да не се получава резонанс при спиране.
здравейте! исках да попитам дали кух.бокс би могъл да се премести близо 2 метра метра и да взеле във всекидневната. последен 8ми етаж е от тухлена сграда от 70те години. (ако може и диапазон на цената). благодаря предварително!
схема на апартамент
Здравейте, проблема е с тръбата на канализацията, а трябва да мине през антрето. Трябва да има замазка над плочата, около 8 см.. Ако сте от гр. Русе, няма да можем да извършим ремонта, защото работим в гр. София. За съвет, не е проблем да ви дадем.
Здравейте, проблем от днес. Моноблок Видима 16-17год. Странно съскане при пълнене. Не пълни и протече през капака. Отворих го и виждам че струята при пълнене е във вид на аерозол, ситна като пара, която пръска навсякъде, мокри капака и протича. Спрях водата централно извадих пълнеюия механизъм, разглобих го, всичко беше наред. Сглобих го, монтирах го, пускам водата и чудо-пълни и изключва. Натискам бутона, изпразва и отново съска и мокри всичко. Повторих демонтажа и монтажа и пак същото. Поплавакът се плъзга нормално. Да сменям ли пълнещ механизъм? Предварително благодаря!
Здравейте, да, сменяйте го. От него е причината.
Здравейте! Преди седмица ни смениха стария и поцинкован водопроводен щранг с полипропиленов. Сложиха му и черна изолация против конденз. Мога ли да запълня покрай него дупката с полиуританова пяна и после да замажа с цимент? Благодаря!
Здравейте, да може.
#3583 Христо | 27.10.2020 10:44
Ремонт на смесител
здравейте, в банята имаме две батерии, едната е с душ. от известно време започнаха да капе студена пода от чучура и на двете! едната е тази https://www.vikpomosht.com/snimki/400953697.jpg. интересното, което забелязвам е че когато пусна топлата вода на едната батерия, капенето на другата се усилва. другото е, че вечер май не капят толкова много, както сутринта, когато хората влизат да се къпят преди работа. къде може да е проблема? отделно, че всеки месец делим по 20% "разпределениие" от вик дружеството.
Администратор | 27.10.2020 19:57
Ремонт на смесител
Здравейте, трябва да се сменят уплътненията на едната на снимката, ако другата а пак с две ръкохватки - също. Ако е с една ръкохватака - главата. Колкото за процента - направете следното /предполагам че сте етажна соб./ - Засечете общия водомер при изтичане на периода, когато дойдат новите сметки - съберете всички, и сметнете количеството израходвана вода и пак засечете общия водомер. Ако се окажете ощетени не се обръщайте към ВиК дружеството а потърсете адвокат.
Със приятелката ми живеем във Варна, в нова кооперация и за 4 месеца водомерът ни показва, че имаме над 150 кубика вода. При положение че и двамата сме студенти и работещи хора, как да процедираме в тази ситуация?
здравейте, прочетете тази статия: висока сметка за вода
#3579 Мима Христова | 25.10.2020 12:05
Отпушване на канали в София
Здравейте,опитах се с помощта на жило да отпуша канала в банята,но жилото се закачи и не мога да го извадя. Какво ще ме посъветвате.
Администратор | 26.10.2020 13:43
Отпушване на канали в София
здравейте, вече сме давали такъв съвет. моля ви прочетете това: коментар #1716, и отговора към него.
Здравейте, предстои полагане на асфалт на улицата ни, но нямаме канализация. Кмета казва, че няма пари за изграждане на такава и двама от съседите решават, че ще я изградят те, а който иска да се върже ще заплати съответно на тях. Кмета им дава това право, но законно ли е това.
Здравейте, ако за изграждане на канализацията има проект одобрен от ВиК дружеството или общината - тогава е законно.
Здравейте, още от нанасянето ни в апартамента мивката в кухнята изпущаше много силна миризма на развалено, но си помислихме, че причината е в това, че не е била използвана от известно време. Минаха няколко дни, но ситуацията не се подобри. Дойде водопроводчик, който смени тръбата под мивката и за около седмица ситуацията се подобри. Сега пак има миризма но по-скоро на канал. Тази сутрин беше направо непоносимо- всеки път като пусна водата се подобрява за минути и след това миризмата продължава. Сутрин е най-зле, няколко пъти през деня се усеща ‘вълна’ от миризмата, която се изтласква от мивката. Смяната на тръбата не е помогнала, явно проблемът е някъде по-навътре по тръбите. Опитахме и пакетчета за разлагане на остатъци по тръбите, отново помогна но само за малко. Няма никакъв проблем с банята, проблемът е само с кухненската мивка. Имате ли предложения какво друго можем да направим за да оправим ситуацията?
Здравейте, явно S-ката на сифона не задържа вода, или няма такава, и затова миризмата от канала излиза от мивката.
#3572 Елица | 19.10.2020 18:09
ВиК Форум
здравейте, имаме проблем с вградена структура, вероятно развален поплавък. не спира да тече. прикачам снимки.
снимка на вградена структура изпразващ механизъм на вградена структура схема на вградена структура
Администратор | 19.10.2020 20:57
ВиК Форум
Здравейте, за съжалетие вие сте снимали изпразващия механизъм и не се вижда пълнещие м-м как е захванат.
#3571 Лотър | 19.10.2020 16:05
ВиК ремонти в София
Каква е цената за монтаж на стенен смесител в кухня?
Администратор | 20.10.2020 19:59
ВиК ремонти в София
Здравейте, изпратихме ви имейл.
#3569 Евгени | 19.10.2020 13:52
Водопроводчик
здравейте, живея в софия и имам проблем с корозия/ръжда по тръбите на топлофикация в банята. проблемът не е от сега, но през последните няколко месеца забелязах бързо влошаване на състоянието на тръбите. на снимките се вижда по-ясно нивото на корозия. опасявам се, че задната част на тръбите е в много по-лошо състояние, но няма как да се види ясно. по тръбите тече гореща вода, когато започне отоплителния сезон. въпросът ми е дали се занимавате с подобни ремонти и ако да, може ли да ми дадете оферта за ремонта (срок и цена)? благодаря.
корозирала тръба тръби в банята тръби парно
Администратор | 19.10.2020 14:51
Водопроводчик
Здравейте, за съжаление не се занимаваме с парно.
Здравейте, Имам проблем с оттичане на сифона в банята! Щом пусна вода или на мивката в банята, или в кухнята, или от сифона на душа, сифонът в центъра на банята повишава ниво и водата избива навън. Същото - и за сифона под душа.... Слагах в двата сифона скъпоструващ препарат за разлагане на налепи, пробвах с тел /влезе около 1 м в отвора на сифона/ и с вакуум през централния сифон. Излизат разни боклуци, доста пясък, дори и малки камъни, но краен ефект на отхушване - няма. Моля за съвет какво да се прави.
Здравейте, отговорихме на въпроса на съпругата ви.
Здравейте! Моля за съвет! В банята имаме 2 сифона. Когато се къпем водата и от двата се връща навън. Същото се получава и когато пуснем водата в мивката на банята. Изчистихме тръбата под мивката, след това сипахме силен отпушващ препарад /някакъв испански/ в сифоните на пода в банята. Тогава от сифоните излезнаха боклуци,премесени с пясък.... Но запушването си остана.... МОЛЯ, помогнете! БЛАГОДАРЯ!
Здравейте, пробвайте със спирала за отпушване на канали. Ако не можете да вкарате спиралата през сифона, пробвайте през мивката.
Здравейте, Притежавам етаж от къща в гр.Поморие. Къщата е на 3 етажа с общ водомер. Бих искала да се монтира водомер за етажа, който да отчита изразходваната вода, само за този етаж. Не съм сигурна колко са щранговете, които захранват етажа, един или два. Каква ще е цената за ремонта с включен водомер, който е одобрени от ВИК Поморие. Възможно ли е ремонтът да се извърши събота или неделя? Поздрави, Петя Станева
Здравейте, за съжаление, за град Поморие не извършваме ремонти, даваме само съвети.
през декември оправихте едно вградено казанче на kolo в кв. изток на бул. цариградско шосе. тогава проблемът беше в уплътнението и мехнизма, който пуска водата. сега имам проблем с пълнещият механизъм (този вляво на снимките), като в момента тече вода през изглеждащото като зъбчато колело елемент. пак пълни казанчето, но много бавно и пръска настрани вода, като се напълни спира - тоест друг проблем няма. предполагам или самият механизъм е за смяна (мисля, че може да се маха май, не съм пробвал) или уплътнение вътре в него. можете ли да кажате дали ще ви е удобно да дойдете този четвъртък или петък (8 и 9 октомври) или другата седмица? ако - да, към колко часа и приблизително колко ще ми излезе ремонта? контактите ми са: адрес: софия, бул. цариградско шосе,........... телефон: 08.......... имена: юлиян. поздрави и пожелания за лека и успешна седмица
отвор за бутон на вградена структура коло вградена структура коло
Здравейте, надяваме се, че намерихте частта и всичко е наред.
Здравейте! Живея в къща, водопровода е стар, с метални тръби, но налягането е много слабо. Има ли вероятност тръбите да са запушени от ръжда и варовик и как да почистим тръбите? Нямам възможност да сменя водопровода на този етап.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3