Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Здравейте, живея на последния етаж на стара сграда. Вертикалните и хоризонталните щрангове са сменени преди около година. През повечето време има неприятна миризма от канала в банята (случва се някои дни да няма) - този който е под душа. Каналът под мивката в банята, както и в кухнята, не мирише. Прочетох статията Ви по-горе и имам съмнения дали е поставен S-образен подов сифон (тъй като жилището е изцяло ремонтирано преди по-малко от година). Когато вдигна капака на канала,се вижда, че отдолу има вода, което би трябвало да означава, че има S-образна извивка или поне така разбрах от написаното? По какъв начин мога да разбера дали вертикалния канализационен щранг има излаз на покрива или в подпокривното пространство? И има ли някакви други причини, поради които е възможно да има неприятна миризма от канала? Забелязвам че няма особено значение промянята на атмосферното налягане. Благодаря предварително
Здравейте, сипвате вода в сифона най-близко да тоалетната чиния и пускате водата от тоалетното казанче - ако водата в сифона спадне, това означава, че тръбата няма излаз към покрива или е запушена.
За да пусна водата се налага 5 или 6 завъртвания на крана на батерията преди да потече - нещо съм сгрешила при сглобяването при смяна на гумичката - благодаря предварително.
Здравейте, когато сте поставили врътката, стегнахте ли я добре?
#2535 Борислав Стефанов | 09.01.2019 07:39
Изграждане на водопровод
ако може да ми обясните какво означават тези знаци / кран но какъв? тези със стрелките / от снимките и за какво служи " циркулационният водопровод от къде се почва новоизграждането на вик инсталацията... от числата и ли мръсната вода и накрая от горе на долу или от водомера на горе. благодаря предварително
схема водопровод схема вик инсталация
Администратор | 09.01.2019 09:38
Изграждане на водопровод
Здравейте, първо да уточним - към всеки план има легенда с указания - вие не сте качили снимка. Избора на кран зависи от разстояните в нишата където ще бъде монтиран, за да може да се отваря и затваря безпрепядствено, по-въможност да са един вид. Циркулационен водопровод се изгражда само за топла вода с по-голяма дължина и се монтира помпа, която да циркулира топлата вода по всички етажи, целта е - при пускането на кран за топла вода в най-далечната точка от бойлера, веднага да протича топла вода. Циркулационата тръба и кранът са с по-малък размер.
#2532 Петко Петков | 05.01.2019 09:59
ВиК Форум
През януари 2016 г. закупих водонагревател делимано с дисплей за плот. В момента не подава топла вода. Къде и как мога да го изпратя за ремонт. Благодаря ви предварително!
Администратор | 05.01.2019 13:09
ВиК Форум
Здравейте, за съжаление ние не извършваме ремонт на тези смесители. Трябва да има гаранционни сервизи, и след като ви изтече гаранцията да можете пак при тях да ги ремонтирате.
#2530 Веселин Спасов | 02.01.2019 18:07
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, моля за схема как се сглобява вътрешноста на структурата за вграждане с посочения в снимките механизъм. такъв механизъм няма в магазинната мрежа. той е доста стар модел. собтвеност е на приятел, който го е демонтирал понеже течал и искал да купи нов. механизмът беше с много котлен камък, който аз почистих и всички части се раздвижиха. мисля, че все още е годен за работа, но не мога да разбера начина му на работа. моля за схема на монтаж! благодаря!
арматура за вградена структура
Администратор | 02.01.2019 22:47
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, схема нямаме, но можем да ви кажем как се сглобява. Първо се поставя изпразващия механизъм са камбаната надолу - с "линийката" се захваща, широката част надолу, като малкото триъгълниче да притиска камбаната да не се вади. Линийката се поставя да легне в задната част на казанчето където има улей в който влиза - зад изпразващия механизъм. След това се поставя пълнещият механизъм като се завива за крана. Накрая се монтира повдигача на изпр. механ. /жълтото нагоре/ - в двете дупки влизат двете стърчащи "пръчки" на изпр. механ. а полупръстена се защипва към тръбата на изпр. мех..
От известо време се боря с епизодична неприятна миризма (микс тоалетна и кухня) в антрето, която излиза от шахтата на мокрото помещение. Тръбите са здрави, няма течове. Преходите в плочите визуално изглеждат добре изолирани, но при тестовете с включен абсорбатор в апартамента се забелязва значително течение в шахтата от към долния етаж. Няма оплаквания за миризма от другите апартаменти използващи тази шахта. Кооперацията е на 5 години и е 10 етажна, моят апартамент е на 8 ми етаж. Вентилационната тръба не е запушена и е здрава. Миризмата идва от шахтата. Какви биха били възможните причини и решения на проблема? Желая на всички здрава и хубава година! Поздрави!
Здравейте, това което описвате говори, че всичко трябва да е наред. Единствено тръбата към която е свързан абсорбатора, трябва да се провери - не трябва да има течение в шахтата. Другото което прави впечатление е че миризмата се появява периодично - може би когато е пуснат вентилатор от някой съсед. Пробвайте като пръснете парфюм на долният етаж в помещението със шахтата и след това да се пусне техния вентилатор - дали миризмата ще дойде при вас.
#2526 Иван Георгиев | 30.12.2018 11:21
ВиК ремонти в София
Здравейте, въпроса ми е относно изпразващ механизъм на моноблок Видима от този вид - https://markita.net/armatura.html. Има ли заменяем такъв на друг производител? Благодаря! Поздрави!
Администратор | 30.12.2018 21:33
ВиК ремонти в София
Здравейте, да има. Във всяка железария има изпразващ механизъм за моноблок.
#2524 Антониела Иванова | 29.12.2018 17:06
Водопроводчик
Здравейте! Живеем в новопостроена еднофамилна къща с две отделни бани. В едната баня няма миризма, в другата мирише нетърпимо. В сифоните на пода се вижда стояща вода. Душихме навсякъде и според нас миризмата идва от сифона под мивката! Моля за помощ!
Администратор | 29.12.2018 21:33
Водопроводчик
здравейте, ако тази баня от която мирише се ползва рядко, водата от сифона се изпарява и навлиза миризмата - трябва да се долива вода в сифона. другата причина е ако няма отдушник т.е. канализационната тръба да излиза на покрива. прочетете и това тук.
#2522 Кирил Симеонов Здравков | 27.12.2018 22:26
Ремонт на смесител
здравейте, смесителя е видима и капе студената вода има ли възможност за сваляне на ръкохватка и подмяна или ремонт на затварящ механизъм. благодаря
смесител видима
Администратор | 27.12.2018 23:10
Ремонт на смесител
Здравейте, да може да свали ръкохватката и да се ремонтира. Ако ръкохватката има отгоре декоративно капаче - сваля се и се развива винта и тогава се издърпва ръкохватката. Ако няма, трябва с издърпване да излезе и след това се сваля главата - подменя се главата или се сменява уплътнението.
#2518 Вели Радева | 26.12.2018 19:03
Висока сметка за вода
Здравейте. Имам апартамент, в който ползваме топла вода от Топлофикация, парното е спряно в целия блок. Живеем епизодично в жилището, но винаги ми е правило впечатление, че от студения кран в кухнята тече леко топла вода. Според домоуправителя, това се дължи на близостта на двете тръби една до друга. Водопроводчик пък ми каза, че сигурно някои съседи, които ползват бойлери, не са си затворили крана за водата от Тец-а и се връща вода от бойлера, която се смесва със студената вода в сградната инсталация. Някои се шегуват, че ползваме топла вода на далавера, но мен ме притеснява, че не е нормално през студения водомер да минава топла вода. Страх ме е за водомера и за меките връзки. Все пак да отбележа, че водата е леко топла, не гореща и като се източи много става студена. В банята си тече нормално студена вода. Блокът е строен 81г. щранговете са с сменени само частично, в отделни апартаменти. Имам ли основания да се притеснявам? Весели празници!
Администратор | 27.12.2018 00:19
Висока сметка за вода
Здравейте, леко топлата вода няма да окаже влияние на водомера и меките връзки, но врялата вода ще износи по-бързо водомера и няма да отчита правилно.
Имам питане за казанче на Видима как да регулирам колко вода да пуска има ли начин. Има един поплавък който съм маркирал той ли е затова. Ако е той на къде трябва да го местя на горе или надоло. Който и бутон да натисна от 2 та пуска еднакво количество.
Здравейте, понеже снимката не е качена даваме следния отговор: за да регулирате колко вода да пуска става от крана ако имате такъв. Ако искате да регулирате нивото на водата в казанчето става от пълнещият механизъм - като го вдигате нагоре увеличавате нивото и обратно намалявате. За бутоните 1/2 и цяло има два отделни поплавъка - горен и долен - горния е за 1/2, вдига се нагоре и пуска по-малко вода.
Здравейте, имам проблем със спукана тръба за входяща вода. Тръбата е с метална вложка. Проблемното място е около 3 см. Може ли да ми дадете съвет как да го оправя без да сменям цялата тръба. До спуканото място има достъп. Предварително ви благодаря.
Здравейте, добре щеше да бъде ако имаше и снимка. Предполагаме че е полипропиленова тръба с алуминиева вложка. Ще ви трябва поялник и ножица за полипропилен, острилка, две муфи и парче тръба. Отстранява се спуканото място, с острилката се маха алуминиевата вложка, лепат се муфите и после парчето тръба.
#2514 Валентина Дрикова | 20.12.2018 10:35
Съвети и помощ за отпушване на канала
здравейте, живеем в къща и от няколко дни имаме проблем с изтичането на водата, вместо да изтича в реката избива на улицата където имаме отворена тръба в която сме свързали улука. в къщи няма проблем всичко си изтича. въпросът ми е от какво може да се е получило и как да го отстраним? благодаря
проблемен канал водосточна тръба връзка между улук и тръба пвц
Администратор | 20.12.2018 22:05
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, явно канала е запушен. Разкачете улука от тръбата и вижте дали нещо се вижда, ако не, сипете кофи с вода в тръбата или пуснете маркуч с вода и ще видите дали се покачва нивото.
Здравейте, В момента в кухнята имаме стенен смесител. Купихме нов стоящ.Искаме да се монтира на мивката /която е метална/. Преди това е необходимо да се направи удължаване на тръбите за топла и студена вода надолу - може би с 20-30см - вероятно с вкопаване в панела. Моля , кажете каква е цената на тази услуга , направена от вас? Поздрави,
Здравейте, в панела няма как да се вкопае, трябва външно да се пуснат.
#2509 В.Михайлова | 18.12.2018 10:33
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, имаме запушена тоалетна намираща се в кооперация в района на руски паметник. Въпросът ми е колко приблизително ще струва отпушването и до колко време откликвате.
Администратор | 19.12.2018 15:18
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, надяваме се че сега след като я отпушихме, тоалетната работи добре.
#2505 Ангел | 15.12.2018 17:04
Преместване на ВиК инсталации
здравейте. оглеждам един апартамент, който към момента има обособени хол и кухня отделно, а на мен ми се иска евентуално ако го взема да го преустроя за да има 2 спални и 1 общо помещение за кухня и хол. приложил съм груба схема с разпределението. може ли да дадете съвет дали е възможно и евентуална сума, която трябва да заделя?
схема на апартамент и канализация
Администратор | 15.12.2018 19:50
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, да възможно е, но мивката в хола трябва да е най-близко до вертикалния щранг в сервизното помещение. Ако е панел, тръбата се пуска външно по стената. Ако се пуска по пода трябва да се предвиди разстояние за наклона и размера на тръбата която е желателно да не е по-малко от Ф 50 мм.. Предвид горното е трудно да се даде цена.
#2503 Александър | 15.12.2018 11:14
Ремонт на тоалетно казанче
проблемът при мен се отнася за казанче viega. става въпрос за задържащ изпразнител, който не пада всеки път. след многократно чистене и разглобяване мисля, че разбрах къде е проблема, но не знам дали подлежи на ремонт. вътре в самия изпразнител в дъното има нещо като малък поплавък, обособен като пласмасов механизъм, който трябва в даден момент да освободи, но това не се случва винаги. изпразнителя стои в горно положение и с леко само с леко побутване пада пак. това оправя ли се или трябва да се купи нов. благодаря предварително.
Администратор | 15.12.2018 19:36
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, за жалост снимките не се виждат. Този малък поплавък се захваща чрез щипка на един щифт - трябва свободно до се движи на щифта - пополавъка може да се регулира, като се двига или сваля. Там някъде търси проблема.
Здравейте, живея в къща с малки деца в село. Преди месец забелязах че в банята където се къпем трудно върви водата. И с вакуум помъчих да отпуша канала като си мислех че са косми. Но издърпах части от рулото на тоал. хартия, и се чу клокочене от тоалетната. Водата тръгна. След седмица отново тръгна бавно, но нищо не предприех. След няколко дни както си вървеше пералнята (тя също е в банята) чух клокочене от банята. Изтичах в банята и видях че в тоалетната бълбука вода и се пълни с чиста вода. И от мокрото помещение от канала излиза вода чиста. Погледнах ямата в двора и реших че е време за чистене. Дойдоха, изтеглиха хората и казаха, че камиона е пълен и не си заслужава за втори курс, останало съвсем малко. И след два дена вече се появи лоша миризма в банята при мен и проблема с каналите, пералнята продължиха. Погледнах ямата и е наполовина пълна. През всичкото това време си ползваме тоалетната без проблем. Къде да търся проблема?
Администратор | 14.12.2018 20:19
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, от това което ни пишете разбираме, че като пускате вода от пералнята излиза през канала на мокрото помещение, ако е така имате пак запушване на канала до тоалетната. За миризмата сме написали цяла статия и сме дали връка към нея, прочетете горната статия, ще ви е от полза.
#2497 Димитър Майсторов | 13.12.2018 19:49
Изграждане на канализация
Здравейте, живея в кв. Кръстова вада София на улица Емилиян Станев. Къщата ни има канализация която е прекарана през чужд имот и отива към съседна улица. В момента по нашата улица прекарват улична канализация. Какво трябва да направя за да се включа в новата канализация.
Администратор | 14.12.2018 19:57
Изграждане на канализация
Здравейте, най-добрия вариант за вас е да се разберете с фирмата която изгражда канализацията, да ви пуснат отклонение до един метър в имота. Другото е, проект и изпълнител.
#2496 Мария | 13.12.2018 18:00
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте отново. опитах да завъртя долната част, но не се получава. прилагам снимка на изпразващият механизъм-има две "ушички" отстрани, не знам дали трябва да се отварят по някакъв начин. благодаря ви за бързият отговор
изпразващ механизъм ремонт на изпразващ механизъм
Администратор | 14.12.2018 19:35
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, черната част се състои от две части. Точно над клапата се разглабя - има четири зъбчета, които влизат едно в друго, те се развиват. Понякога става трудно.
#2493 Мария | 13.12.2018 14:24
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, моят проблем е сходен с някои от предишните - водата изтича в тоалетната чиния и казанчето не се пълни /става въпрос за моноблок Видима със странично захранмане/. Демонтирах изпразващият механизъм, но не знам как да извадя вътрешното уплътнение - това в дъното на изпразващият механизъм, отвътрешната страна. Предполагам,че то не уплътнява добре. Благодаря ви предварително за отговора.
Администратор | 13.12.2018 17:38
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, изпразващия механизъм се състои от две части, те се разглабят чрез завъртане и тогава излиза долната част с уплътнението.
#2492 Диян Димитров | 13.12.2018 11:29
ВиК Форум
здравейте. питейната вода в дома ми е много студена / 8-9 грс/.електроуредите /съдомиална и пералня / изразходват много електричество за да я загреят до необходимите работни градуси. реших да променя водната система като монтирам термо смесителен вентил / виж сн. 1 /, който да захраня с топла вода от бойлер загряван от парното през зимата и соларна инсталация през лятото. към винтила е приложена следната схема за монтаж / виж сн.2 /. въпросът ми е: задължително ли трябва да изпълня частта от схемата /сн.2/ обозначена с пунктирана линия с елементи 4 /възвратен клапан/ и 6 /помпа/?
термо смесителен вентил схема за монтаж на термо смесителен вентил
Администратор | 13.12.2018 17:52
ВиК Форум
Здравейте, не, не е задължително.
#2489 Маргарита Иванова | 11.12.2018 23:34
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте! Имам проблем със съдомиялната машина. Използвам я от 3 години и досега е работила перфектно. Днес обаче, още в началото на програмата, водата започна да шуми по-силно и първо прокапа, а после буквално изхвърли вода от долната страна на вратата, както си работеше. Продължи така да излиза вода, докато свърши с миенето и водата се отече. Вечерта реших да я пробвам отново празна и отново започна да тече вода, но този път остана на дъното и не успя да се оттече. Според инструкциите това вероятно означава, че има запушен канал или неправилно поставен маркуч за отичане. Машината е вградена и не знам как да стигна до захранващия кабел, за да я изключа и да погледна тръбата за отвеждане на мръсната вода. Поемате ли такива аварии и ако да - кога можете да я погледнете. Няма смисъл да прилагам снимка защото нищо не се вижда. Живея в София, ж.к. "Дружба" 1. Благодаря!
Администратор | 12.12.2018 21:38
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, според това което ни пишете, канала не е запушен, причината е друга. Съдомиалната би следвало да се издърпва напред и най-вероятно тогава ще се установи причината. Ако канала беше запушен, водата щеше да върне в мивката и тогава ние щяхме да сме ви от полза.
#2488 Цветелина Илиева | 11.12.2018 21:18
Преместване на ВиК инсталации
здравейте, ще правим кухня и за целта от фирмата направиха следната схема за изместване на водопроводната система. предлагате ли подобни услуги и реалистични ли са изискванията на фирмата според вас? жилището се нарима в младост 1а и ще ни трябват услугите ви в началото на януари. предварително ви благодаря за отговора.
схема кухненска мивка мебели в кухня
Администратор | 12.12.2018 21:27
Преместване на ВиК инсталации
Здравейте, щом като от фирмата са ви дали изискванията си, трябва да се съобразите. За съжаление няма да можеме да ви поемеме като адрес, тъй като имаме доста работа.
#2486 Елена Василева | 11.12.2018 14:19
Висока сметка за вода
Здравейте и много благодаря за тази възможност! От около шест месеца имам проблем с един конкретен инкасатор на "Софийска вода". Купихме жилището с "обратно" поставен водомер и 15 години нямахме проблем с отчитането на показанията. Междувременно на два пъти е идвал служител на " Софийска вода" да пломбира този водомер по различни поводи. Докато не се появи въпросният инкасатор.Още при първото посещение каза,че не му е удобно да отчете показанията и съответно получихме фактура "На база". Повиках частна фирма, платих за да "обърнат" водомера. При последното отчитане имаше човек вкъщи и същият инкасатор пак е мърморил, че не му е удобно отчитането. Съответно вчера, когато плащах сметките ми съобщиха,че трябва да платя 40 лв. за 17 м3 вода. Най-вероятно въпросният господин пак ни е таксувал "на база", защото досега не сме имали повече от 10 м3 в летните месеци.. Вкъщи сме трима: аз и двете ми деца. Има ли смисъл аз да занеса последните показания от водомера в офис на "Софийска вода" и може ли да се коригира тази голяма ( за мен) сума за нещо,което не съм използвала? Моля за съвет как да постъпя!
Администратор | 11.12.2018 18:35
Висока сметка за вода
Здравейте, пуснете си жалба, като посочите че ви надзета сума която не сте израдходвали по водомер, и това е по вина на инкасатора. Искайте при следващия отчетен период да ви бъде възтановена сумата.
Здравейте значи направих ремонт на банята смених всичко сложих нов водомер. От време на време върти сам без да съм пуснем вода в апартамента?
Здравейте, провери дали нямаш теч в тоалетната от казанчето.
След включване на пералнята започва да мирише на канализация. Маркуч е вдигнат на 50-60см.и е уплътнен.
Здравейте, огледайте всички изводи от канализацията дали са добре уплътнени.
Здравейте, аз вече Ви писах в пост #2296 от 31.08.2018. Преди месец от местна фирма почистиха всички канали в мазите (включително нашия), но още на следващата вечер проблемът ни се повтори и продължава да се случва. Имате ли други идеи. Колегите Ви са категорични, че всичко е почистено. Специално за нашия канал, казаха че са виждали и по-замърсени. Благодаря за съдействието.
Администратор | 08.12.2018 20:12
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, вертикалният щранг от вас надолу не работи с пълен дебит и при повече вода ви създава този проблем. Трябва да се направи профилактика на вертикалния щранг от вас надолу до хоризоталния щранг включително, с по голям накрайник за спирали.
#2478 Ахмед | 07.12.2018 20:39
Ремонт на смесител
имате ли мембрани за водонагревател мюхлер?
водонагревател мюхлер
Администратор | 08.12.2018 20:04
Ремонт на смесител
Здравейте, не продаваме части. Проверете в сервизите посочени в гаранционната карта.
Здравейте, В банята ми капе вода от смесителя (с една дръжка е). Купих нова глава, махнах всичко, но не можах да отвъртя гайката за да сменя главите(като клеясало стои). Колко ще ми струва смяната от ваша страна на въпросната глава?
Здравейте, изпратен ви е отговор на имейла.
#2474 Стела Младенова | 06.12.2018 20:18
Водопроводчик в Обеля – [ ВиК Услуги в София ]
Става въпрос за свързване на съдомиялна
Здравейте, искате да знаете да се свързва или ние да я свържем. И при двата случая е необходимо да качите снимки.
Здравейте, работите ли извън София и при какви условия? Ако имате колеги в Бургас, които можете стопроцентово да препоръчате ще Ви бъда благодарна! Вече няколко пъти викаме майстор за отпушване на канализация и проблемът след време пак се появява - явно има строителен материал или нещо друго, за което трябва да се вземат мерки....
Администратор | 05.12.2018 22:05
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, не нямаме колеги в Бургас които да препоръчаме. Ако дадете повече информация за проблема със снимки, можеме да ви дадеме полезни съвети. Ако до края на месец юли 2019г., проблема не е разрешен, през месец август може да ви посетиме.
#2468 Димитрова | 29.11.2018 13:47
ВиК ремонти в София
Здравейте, бихте ли ме посъветвали какво трябва да се направи в случай, че не тече студена вода от нито един кран в апартамент- нито в баня, нито в кухня. След направен преди години ремонт са били подменени тръбите в жилището с ПВЦ тръби и не е имало никакви проблеми, но в сградата са метални тръби. Апартаментът не се обитава постоянно от няколко години. Топлата вода е от ТЕЦ и тече нормално. От къде трябва да се започне?
Администратор | 29.11.2018 18:12
ВиК ремонти в София
Здравейте, спира се водата, разкача се водомера и се пуска водата като се слага някакъв съд за да не се наводни. Ако налягането е слабо, проблема е или в крана или в отклонението на щранга. Когато не се ползва от доста време се получава това запушване. Ако обаче има налягане на водата при водомера, проблема е или на цедката на водомера или някъде навътре по инсталацията.
Здравейте, проблем със студената вода на чешмата в банята - едва капе, а на моменти изцяло изчезва, като на душа (до мивката) водата си е с нормално налягане. Идвал е специалист и е казал, че трябва да се смени водомерен възел и нов байпас да се направи, заради запушване на тръба. Може ли да дадете ориентировъчна цена? Благодаря Ви!
Здравейте, съжаляваме но в момента само канализация отпушваме.
Здравейте, имам моноблок на идеал стандарт с долно пълнене на казанчето. Повредила се е затварящата клапа и водата непрекъснато изтича в тоалетната чиния. Може ли да отстраните дефекта и колко ще струва?
Здравейте, надяваме се че сега /слес като го оправихме/, казачето работи добре.
#2464 Никола Сотиров | 28.11.2018 00:07
Отпушване на водосточни тръби
Здравейте, Предлагате ли отпушване и профилактика на улуци още на ниво покрив? Става въпрос за кооперация в София и при дъжд улуците преливат или тече още от снадките директно под улуците. Може да има порблем и в тръбите надолу, но е нужна работа и по покрива.
Администратор | 28.11.2018 10:03
Отпушване на водосточни тръби
Здравейте, най-вероятно улуците са ви за почистване, за което ние няма да можеме да ви помогнеме. Ако обаче се окаже че, тръбата надолу е запушена, ще трябва да ни изпратите снимка за да видиме дали ще може да качиме техниката на покрива.
здравейте, не мога да разбера от кьде ми се получава този теч. не е постоянен и това е интересното поне два пъти в месеца.
вик теч
Здравейте, ако какво има отгоре над теча? А от другата страна на стената има ли?
здравейте, имам следния въпрос: вертикалния щранг достига до под керемидите на покрива и съответно има миризма на тавана от баните и тоалетните на долните етажи. явно трябва тръбата да се изведе над покрива. въпроса ми е следния: може ли да не се извежда над покрива, а със съответните криви и парчета тръби да се върне малко по-надолу през прозорчето на тавана /с цел да не се разбива стената, или да се правят монтажи на покрива/?
отдушник на канализация канал в подпокривно пространство канализация на таван
Здравейте, може, стига да няма наблизо прозорец или балкон. Не трябва също така да се намаля сечението на тръбата. Има и друг начин - поставя се специална клапа /продават се/ за тази цел, която позволява само да се засмуква въздух.
#2458 Петя Иванова | 22.11.2018 14:47
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте! В банята имаме 2 сифона, когато се къпем водата от сифона под душа излиза от другия сифон, и се оттича след известно време, а когато пуснем вода към другия сифон той отново връща водата и след време тя се оттича! Може ли да ни дадете някакъв съвет или предположение от какво може да е и как да се справим с този проблем?!
Администратор | 24.11.2018 00:03
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, най-вероятно има попаднали косми в канала и затова бавно оттича. Прочетете съветите от горната статия.
Здравейте, живея на 6-я етаж от 8 етажа панелен блок. Съседите от 5-я казаха, че имат мокро петно на тавана в банята и тече вода от отводнителния канал в ревизионния отвор, който те държат отворен постоянно и всъщност така виждат какво се случва. Аз извиках фирма с термокамера, която замери моя и техния имот, установи се, че теча не от мен и че в моята баня дори няма влага. Сифоните на ваната и в самата баня са пълни. Питането ми е, възможно ли е да тече от горните два етажа и аз какво мога да направя още за съседите, които твърдят, че на 100% аз ги наводнявам? Благодаря предварително. Поздрави.
Здравейте, ако теча е от горния етаж, като бръкнете с ръка във вашия ревизионен отвор трябва да напипвате влагата /мокрото/ - ако е сухо, теча е от вас. Когато стените и пода са облепени с плочки, няма как влагата да избие през плочките и затова при вас е сухо. От нашата практика в повечето случаи, теча е от фугите. Такъв теч от фуги, няма как да бъде засечен от термокамера. За да се установи точно мястото на теча трябва да се пръскат фугите с подвижен душ точно над петното и да се гледа отдолу.
здравейте - имам слабо налягане и дебит на топа вода в цялото жилище - в сравнение със студената е на около 50%. в кухнята, банята - умивалник и душа; щранговете в кооперацията и апартамента са подменени с пласмасови (полипролен); подмених водомерите с надеждата, че може да е задръстена цедката на този за топлата вода- но проблемът не е там - при подмяната накарах доколкото е възможно да проверят тръбите - казаха, че преди, след водомера и при централния спирателен кран всичко е чисто - оставало връзката - снадката между централния щранг и разколеннението към апартамента при свързаката да е прегрята и от там да идва слабото налягане и лош дебит; трябвало да се разбива. банята е нова и не ми се иска да се стига до там. говорих със съседите - уж нямат проблеми. според вас, ако проблемът не е централен за цялата кооперация дали е при снадката - свързкта между щранга за моя апартамент и вертикалния щранг? проблемът е, че щранга не е в куфара с другите тръби - а отделно вкопан в стената и трябва да се разбие за да имам достъп до него и въпросната свръзка. имам светещ таван с поликарбонатни плоскости - при отварянето на тавана се вижда мястото където щранга излиза от стената и тръгва към горния апартамент (снимка1) дали е възможно от там да се направи нова свръзка с нов щранг за апартамента - байпас към централния спирателен кран, за да се изправи налягането - без да се разбива съществуващите плочки или да се разбият 2-3?
вик ремонт водомери ревонт на водопровод
Здравейте, за да сте сигурни че проблема е в отклонението при щранга, трябва да направите следното - спирате първия кран при водомера, след това развивате гайката на водомера без пломба - разкачате, слагате съд отдолу и пускате водата за да проверите налягането. Байпас може да се направи, щом като има откъде да минат тръбите.
#2451 Камелия Ангелова | 20.11.2018 12:45
Водопроводчик в Борово – [ ВиК Услуги в София ]
здравейте, закупихме смесител за душ, който при монтирането все още тече на връзката между розетката и винта до нея. уплътнявахме го, но теча не спира. трябва ли да сменим някоя част или да купим някакво друго уплътнение? благодаря.
смесител за стена
Здравейте, може и ексцетрика да е накриво и затова да не уплътнява - в такъв случай сложте 2 уплътнения. Може да ползвате и клингеритови уплътнения.
#2449 Петкова | 18.11.2018 09:30
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, ползвам структура за вграждане Groe. Понякога, ползвайки бутона за половин казанче водата продължава да тече и се налага да натисна бутона за цяло казанче, тогава спира. Освен това мисля, че струята, която промива тоалетната чиния не е достатъчно силна, както беше преди. Каква може да е причината и как да я отстраня? Благодаря !
Администратор | 18.11.2018 18:05
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, трябва да се свали бутона и да се види къде заяжда. За струята, трябва да се свали тоалетната чиния и да се прегледа тръбата за чистата вода.
Отворих запушалката на мивката за да я изчистя и тя потъна и сега не мога да я извадя. Спешно ми трябва помощ.
Здравейте, разглобете сифона на мивката и я извадете.
Привет, от няколко месеца в целият вход топлоподаването е нарушено - сутрин и вечер в час пик топлата вода е хладка, а и през останалото време не е достатъчно топла(но все пак е по-топла). Викахме кварталния техник на топлофикация който нещо размърда помпата и 2 дни тече доста по-топла вода но след това положението се върна. Той твърди че вероятно сме имали "къса връзка". За мен не е логично той да дойде да направи нещо и 2-3 дни да има топла вода след което пак да има проблем и да ми казва че проблема е от "къса връзка". Къде да търсим проблема и ако наистина е къса връзка как се търси къса връзка в блок с 30 апартамента?
Здравейте, заведете писменна жалба и опишете случая. Явно циркулационната помпа не работи.
Запушен сифон на баня. На моменти се отпушва. Какво да правя?
Администратор | 15.11.2018 23:09
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, това което можете да направите е да го почистите добре, а другите средства за отпушване сме описали в статията.
имам течащ смесителен кран с една ръкохватка в кухнята. най-вероятно се касае за износена батерия. тоест налага се подмяна на батерията с нова. колко ще струва такъв вид услуга? и необходимо ли е да се знае точния модел на батерията, или батериите са универсални? прилагам и снимка на смесителния кран.
смесител на стена
Здравейте, като купувате нов смесител, трябва да премерите разстояните на чучура за да ви дойде новият в центъра на мивката всичко друго става. Цената е изпратена на имейл.
#2440 Димитър Георгиев | 11.11.2018 21:23
ВиК течове
здравейте, на снимката в това ъгълче от етажа над мен постоянно тече вода. в сградата сме с общ водомер който всеки месец върти огромни сметки. веднъж гледах, търсихме причината и не я открихме. но видях че има спирателен кран, който пълни тоалетното блокче и в същото време водата тече и стича от другата страна обаче не се вижда защото е скрито в стената. и как мога да разбера с каква цел е направено. ето това на снимката с пода на банята и тоалетната е снимка от горния етаж. но не може да се види защо така са монтирани тръбите, или просто защото искат да ми правят мръсотии.
Администратор | 20.11.2018 22:08
ВиК течове
Здравейте, очаквахме да качите още една снимка. Възможно е теча да е от резбата на кранчето и фитинга към който е захванат.
#2438 Димитър Георгиев | 10.11.2018 19:25
ВиК течове
здравейте, на снимката в това ъгълче от етажа над мен постоянно тече вода. в сградата сме с общ водомер който всеки месец върти огромни сметки. веднъж гледах, търсихме причината и не я открихме. но видях че има спирателен кран, който пълни тоалетното блокче и в същото време водата тече и стича от другата страна обаче не се вижда защото е скрито в стената. и как мога да разбера с каква цел е направено.
вик теч
Администратор | 11.11.2018 19:13
ВиК течове
Здравейте, трябваше да качите и снимка на горния етаж. Щом като теча е постоянен - има теч от водопровода. На горния етаж спирате водата и теча трябва да спре - и ремонт.
здравейте, казанчето е на видима идеал, зеления поплавък на първата снимка на практика е неизползваем защото в момента, в който започва да се пълни с вода веднага се откачва, явно пластмасата се е протрила. много често (но не винаги) водата не спира и продължава да тече, докато не натисна копчето за пускане няколко пъти. доколкото разбирам това е поплавък на изпразващият механизъм, но не успях да намеря резервен за да го сменя. какво е решението на проблема, цялата арматура ли трябва да купя или трябва да само изпразващ механизъм?
моноблок видима идеал ремонт тоалетно кзанче моноблок за ремонт
Здравейте, този поплавък е за 1/2 бутона. Щипката се е разтворила или износила. Може да се поправи като се нагрее с пистолет за горещ въздух и с клещи да са прибере щипката с около 1 мм, за да не се откача от щифта. Другото е да се свържете с фирмата производител и да питате къде доставят тази част, или в специализиран магазин на фирмата.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3