Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

Администратор | 08.12.2018 20:12
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, вертикалният щранг от вас надолу не работи с пълен дебит и при повече вода ви създава този проблем. Трябва да се направи профилактика на вертикалния щранг от вас надолу до хоризоталния щранг включително, с по голям накрайник за спирали.
#2478 Ахмед | 07.12.2018 20:39
Ремонт на смесител
имате ли мембрани за водонагревател мюхлер?
водонагревател мюхлер
Администратор | 08.12.2018 20:04
Ремонт на смесител
Здравейте, не продаваме части. Проверете в сервизите посочени в гаранционната карта.
Здравейте, В банята ми капе вода от смесителя (с една дръжка е). Купих нова глава, махнах всичко, но не можах да отвъртя гайката за да сменя главите(като клеясало стои). Колко ще ми струва смяната от ваша страна на въпросната глава?
Здравейте, изпратен ви е отговор на имейла.
#2474 Стела Младенова | 06.12.2018 20:18
Водопроводчик в Обеля – [ ВиК Услуги в София ]
Става въпрос за свързване на съдомиялна
Здравейте, искате да знаете да се свързва или ние да я свържем. И при двата случая е необходимо да качите снимки.
Здравейте, работите ли извън София и при какви условия? Ако имате колеги в Бургас, които можете стопроцентово да препоръчате ще Ви бъда благодарна! Вече няколко пъти викаме майстор за отпушване на канализация и проблемът след време пак се появява - явно има строителен материал или нещо друго, за което трябва да се вземат мерки....
Администратор | 05.12.2018 22:05
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, не нямаме колеги в Бургас които да препоръчаме. Ако дадете повече информация за проблема със снимки, можеме да ви дадеме полезни съвети. Ако до края на месец юли 2019г., проблема не е разрешен, през месец август може да ви посетиме.
#2468 Димитрова | 29.11.2018 13:47
ВиК ремонти в София
Здравейте, бихте ли ме посъветвали какво трябва да се направи в случай, че не тече студена вода от нито един кран в апартамент- нито в баня, нито в кухня. След направен преди години ремонт са били подменени тръбите в жилището с ПВЦ тръби и не е имало никакви проблеми, но в сградата са метални тръби. Апартаментът не се обитава постоянно от няколко години. Топлата вода е от ТЕЦ и тече нормално. От къде трябва да се започне?
Администратор | 29.11.2018 18:12
ВиК ремонти в София
Здравейте, спира се водата, разкача се водомера и се пуска водата като се слага някакъв съд за да не се наводни. Ако налягането е слабо, проблема е или в крана или в отклонението на щранга. Когато не се ползва от доста време се получава това запушване. Ако обаче има налягане на водата при водомера, проблема е или на цедката на водомера или някъде навътре по инсталацията.
Здравейте, проблем със студената вода на чешмата в банята - едва капе, а на моменти изцяло изчезва, като на душа (до мивката) водата си е с нормално налягане. Идвал е специалист и е казал, че трябва да се смени водомерен възел и нов байпас да се направи, заради запушване на тръба. Може ли да дадете ориентировъчна цена? Благодаря Ви!
Здравейте, съжаляваме но в момента само канализация отпушваме.
Здравейте, имам моноблок на идеал стандарт с долно пълнене на казанчето. Повредила се е затварящата клапа и водата непрекъснато изтича в тоалетната чиния. Може ли да отстраните дефекта и колко ще струва?
Здравейте, надяваме се че сега /слес като го оправихме/, казачето работи добре.
#2464 Никола Сотиров | 28.11.2018 00:07
Отпушване на водосточни тръби
Здравейте, Предлагате ли отпушване и профилактика на улуци още на ниво покрив? Става въпрос за кооперация в София и при дъжд улуците преливат или тече още от снадките директно под улуците. Може да има порблем и в тръбите надолу, но е нужна работа и по покрива.
Администратор | 28.11.2018 10:03
Отпушване на водосточни тръби
Здравейте, най-вероятно улуците са ви за почистване, за което ние няма да можеме да ви помогнеме. Ако обаче се окаже че, тръбата надолу е запушена, ще трябва да ни изпратите снимка за да видиме дали ще може да качиме техниката на покрива.
здравейте, не мога да разбера от кьде ми се получава този теч. не е постоянен и това е интересното поне два пъти в месеца.
вик теч
Здравейте, ако какво има отгоре над теча? А от другата страна на стената има ли?
здравейте, имам следния въпрос: вертикалния щранг достига до под керемидите на покрива и съответно има миризма на тавана от баните и тоалетните на долните етажи. явно трябва тръбата да се изведе над покрива. въпроса ми е следния: може ли да не се извежда над покрива, а със съответните криви и парчета тръби да се върне малко по-надолу през прозорчето на тавана /с цел да не се разбива стената, или да се правят монтажи на покрива/?
отдушник на канализация канал в подпокривно пространство канализация на таван
Здравейте, може, стига да няма наблизо прозорец или балкон. Не трябва също така да се намаля сечението на тръбата. Има и друг начин - поставя се специална клапа /продават се/ за тази цел, която позволява само да се засмуква въздух.
#2458 Петя Иванова | 22.11.2018 14:47
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте! В банята имаме 2 сифона, когато се къпем водата от сифона под душа излиза от другия сифон, и се оттича след известно време, а когато пуснем вода към другия сифон той отново връща водата и след време тя се оттича! Може ли да ни дадете някакъв съвет или предположение от какво може да е и как да се справим с този проблем?!
Администратор | 24.11.2018 00:03
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, най-вероятно има попаднали косми в канала и затова бавно оттича. Прочетете съветите от горната статия.
Здравейте, живея на 6-я етаж от 8 етажа панелен блок. Съседите от 5-я казаха, че имат мокро петно на тавана в банята и тече вода от отводнителния канал в ревизионния отвор, който те държат отворен постоянно и всъщност така виждат какво се случва. Аз извиках фирма с термокамера, която замери моя и техния имот, установи се, че теча не от мен и че в моята баня дори няма влага. Сифоните на ваната и в самата баня са пълни. Питането ми е, възможно ли е да тече от горните два етажа и аз какво мога да направя още за съседите, които твърдят, че на 100% аз ги наводнявам? Благодаря предварително. Поздрави.
Здравейте, ако теча е от горния етаж, като бръкнете с ръка във вашия ревизионен отвор трябва да напипвате влагата /мокрото/ - ако е сухо, теча е от вас. Когато стените и пода са облепени с плочки, няма как влагата да избие през плочките и затова при вас е сухо. От нашата практика в повечето случаи, теча е от фугите. Такъв теч от фуги, няма как да бъде засечен от термокамера. За да се установи точно мястото на теча трябва да се пръскат фугите с подвижен душ точно над петното и да се гледа отдолу.
здравейте - имам слабо налягане и дебит на топа вода в цялото жилище - в сравнение със студената е на около 50%. в кухнята, банята - умивалник и душа; щранговете в кооперацията и апартамента са подменени с пласмасови (полипролен); подмених водомерите с надеждата, че може да е задръстена цедката на този за топлата вода- но проблемът не е там - при подмяната накарах доколкото е възможно да проверят тръбите - казаха, че преди, след водомера и при централния спирателен кран всичко е чисто - оставало връзката - снадката между централния щранг и разколеннението към апартамента при свързаката да е прегрята и от там да идва слабото налягане и лош дебит; трябвало да се разбива. банята е нова и не ми се иска да се стига до там. говорих със съседите - уж нямат проблеми. според вас, ако проблемът не е централен за цялата кооперация дали е при снадката - свързкта между щранга за моя апартамент и вертикалния щранг? проблемът е, че щранга не е в куфара с другите тръби - а отделно вкопан в стената и трябва да се разбие за да имам достъп до него и въпросната свръзка. имам светещ таван с поликарбонатни плоскости - при отварянето на тавана се вижда мястото където щранга излиза от стената и тръгва към горния апартамент (снимка1) дали е възможно от там да се направи нова свръзка с нов щранг за апартамента - байпас към централния спирателен кран, за да се изправи налягането - без да се разбива съществуващите плочки или да се разбият 2-3?
вик ремонт водомери ревонт на водопровод
Здравейте, за да сте сигурни че проблема е в отклонението при щранга, трябва да направите следното - спирате първия кран при водомера, след това развивате гайката на водомера без пломба - разкачате, слагате съд отдолу и пускате водата за да проверите налягането. Байпас може да се направи, щом като има откъде да минат тръбите.
#2451 Камелия Ангелова | 20.11.2018 12:45
Водопроводчик в Борово – [ ВиК Услуги в София ]
здравейте, закупихме смесител за душ, който при монтирането все още тече на връзката между розетката и винта до нея. уплътнявахме го, но теча не спира. трябва ли да сменим някоя част или да купим някакво друго уплътнение? благодаря.
смесител за стена
Здравейте, може и ексцетрика да е накриво и затова да не уплътнява - в такъв случай сложте 2 уплътнения. Може да ползвате и клингеритови уплътнения.
#2449 Петкова | 18.11.2018 09:30
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, ползвам структура за вграждане Groe. Понякога, ползвайки бутона за половин казанче водата продължава да тече и се налага да натисна бутона за цяло казанче, тогава спира. Освен това мисля, че струята, която промива тоалетната чиния не е достатъчно силна, както беше преди. Каква може да е причината и как да я отстраня? Благодаря !
Администратор | 18.11.2018 18:05
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, трябва да се свали бутона и да се види къде заяжда. За струята, трябва да се свали тоалетната чиния и да се прегледа тръбата за чистата вода.
Отворих запушалката на мивката за да я изчистя и тя потъна и сега не мога да я извадя. Спешно ми трябва помощ.
Здравейте, разглобете сифона на мивката и я извадете.
Привет, от няколко месеца в целият вход топлоподаването е нарушено - сутрин и вечер в час пик топлата вода е хладка, а и през останалото време не е достатъчно топла(но все пак е по-топла). Викахме кварталния техник на топлофикация който нещо размърда помпата и 2 дни тече доста по-топла вода но след това положението се върна. Той твърди че вероятно сме имали "къса връзка". За мен не е логично той да дойде да направи нещо и 2-3 дни да има топла вода след което пак да има проблем и да ми казва че проблема е от "къса връзка". Къде да търсим проблема и ако наистина е къса връзка как се търси къса връзка в блок с 30 апартамента?
Здравейте, заведете писменна жалба и опишете случая. Явно циркулационната помпа не работи.
Запушен сифон на баня. На моменти се отпушва. Какво да правя?
Администратор | 15.11.2018 23:09
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, това което можете да направите е да го почистите добре, а другите средства за отпушване сме описали в статията.
имам течащ смесителен кран с една ръкохватка в кухнята. най-вероятно се касае за износена батерия. тоест налага се подмяна на батерията с нова. колко ще струва такъв вид услуга? и необходимо ли е да се знае точния модел на батерията, или батериите са универсални? прилагам и снимка на смесителния кран.
смесител на стена
Здравейте, като купувате нов смесител, трябва да премерите разстояните на чучура за да ви дойде новият в центъра на мивката всичко друго става. Цената е изпратена на имейл.
#2440 Димитър Георгиев | 11.11.2018 21:23
ВиК течове
здравейте, на снимката в това ъгълче от етажа над мен постоянно тече вода. в сградата сме с общ водомер който всеки месец върти огромни сметки. веднъж гледах, търсихме причината и не я открихме. но видях че има спирателен кран, който пълни тоалетното блокче и в същото време водата тече и стича от другата страна обаче не се вижда защото е скрито в стената. и как мога да разбера с каква цел е направено. ето това на снимката с пода на банята и тоалетната е снимка от горния етаж. но не може да се види защо така са монтирани тръбите, или просто защото искат да ми правят мръсотии.
Администратор | 20.11.2018 22:08
ВиК течове
Здравейте, очаквахме да качите още една снимка. Възможно е теча да е от резбата на кранчето и фитинга към който е захванат.
#2438 Димитър Георгиев | 10.11.2018 19:25
ВиК течове
здравейте, на снимката в това ъгълче от етажа над мен постоянно тече вода. в сградата сме с общ водомер който всеки месец върти огромни сметки. веднъж гледах, търсихме причината и не я открихме. но видях че има спирателен кран, който пълни тоалетното блокче и в същото време водата тече и стича от другата страна обаче не се вижда защото е скрито в стената. и как мога да разбера с каква цел е направено.
вик теч
Администратор | 11.11.2018 19:13
ВиК течове
Здравейте, трябваше да качите и снимка на горния етаж. Щом като теча е постоянен - има теч от водопровода. На горния етаж спирате водата и теча трябва да спре - и ремонт.
здравейте, казанчето е на видима идеал, зеления поплавък на първата снимка на практика е неизползваем защото в момента, в който започва да се пълни с вода веднага се откачва, явно пластмасата се е протрила. много често (но не винаги) водата не спира и продължава да тече, докато не натисна копчето за пускане няколко пъти. доколкото разбирам това е поплавък на изпразващият механизъм, но не успях да намеря резервен за да го сменя. какво е решението на проблема, цялата арматура ли трябва да купя или трябва да само изпразващ механизъм?
моноблок видима идеал ремонт тоалетно кзанче моноблок за ремонт
Здравейте, този поплавък е за 1/2 бутона. Щипката се е разтворила или износила. Може да се поправи като се нагрее с пистолет за горещ въздух и с клещи да са прибере щипката с около 1 мм, за да не се откача от щифта. Другото е да се свържете с фирмата производител и да питате къде доставят тази част, или в специализиран магазин на фирмата.
#2433 Людмила Василева | 07.11.2018 12:24
Водопроводчик в Слатина – [ ВиК Услуги в София ]
Здравейте, живея в къща с външна водомерна шахта. Преди две години смениха водомера и установиха, че тръбата след водомера е корозирала. След тази подмяна, налягането на водата постепенно почна да намалява, което предизвиква много сериозни битови затруднения. От "Софийска вода" провериха цедките на водомера и входното налягане - оказа се, че всичко е наред. Препоръчаха ми смяна на водопровода, който преминава през двора на къщата. Моля, ако е възможно, да ме консултирате на място и да ми предложите най-правилното и щадящо решение. Разчитам на Вашето съдействие. Поздрави, Людмила
Здравейте, ако не бъркаме, вие ни се обадихте по телефона и ви дадохме отговор. Ако искате допълнителна консултация е добре да качите снимки.
#2432 Антов | 07.11.2018 11:25
Ремонт на шахти
здравейте! както се вижда на снимката, старият чугунен капак пропадна на дъното на шахтата заедно с поддържащият го пръстен. дълбочината на шахтата е около 3-4 метра. на негово място бе поставен бетонен капак с по-малък диаметър... моля да ми изпратите оферта за изваждане и монтаж на старият капак.
шахта за ремонт
Администратор | 08.11.2018 08:44
Ремонт на шахти
Здравейте, изпратихме ви отговор по имейла.
#2430 Петрова | 05.11.2018 22:03
Отпушване и почистване на шахти
Уточнение към въпрос 2427: Главната РШ е изцяло нова. Необхдоим ли е проект, който да се одобри в Софийска вода.
Администратор | 06.11.2018 09:28
Отпушване и почистване на шахти
Здравейте, ако е на същото място - не.
#2427 Петрова | 05.11.2018 21:29
Отпушване и почистване на шахти
Необходимо ли е да се одобрява в Соф. вода проект за СКО за сграда, която се реконструира. Има съществуващо СКО, което не се променя. Променя се само главната РШ, намираща се на 2,00м от регулацията в границите парцела.
Администратор | 05.11.2018 21:45
Отпушване и почистване на шахти
Здравейте, ако ревизионната шахта само се ремонтира, не е необходим нов проект.
Благодаря за бързата реакция Възможно ли е да не се сменя трипътника а да се отреже тръбата над него и се сложи компенсатор. Възможен ли е също друг вариант да се замаже или облепи входа на тръбата в компенсатора. И най важния въпрос бихте ли се наели да го направите и ако да, то ориентировъчна цена.
Здравейте, това което предлагате не е добро. Най добре е да се подмени часта с нова. Ние не се наемаме да извършим ремонт, защото имаме доста ангажименти а за вашия случай се изисква повече време.
моля ви, спешно ми е! живея на 5 етаж. на съседите от долните етажи започна да се появява влага по ъглите където е мръсния канал в банята и тоалетната. в момента мокри най много тавана на тоалетната на 2-я етаж. съгласих да разбия, за да разберем дали проблема не е при мен. след оголване на предната част на тръбата беше сухо, но техникът ми каза, че е възможно да има теч зад тръбата до която няма достъп, тъй като там е бетон и продължи да кърти. на мястото на връзката с трипътника започна да се стича вода, но отново ми беше обяснено, че не е ясно дали е от там, или някъде по-нагоре зад тръбата. когато аз пускам, от мен не тече, а само от горните три етажа. заплатих 150 лв. за разбиването и сега ми искат в пъти по-голяма сума за смяна на трипътника, като ще се разбива още стената вдясно, в тоалетната и тавана на съседа под нас. моля ви за съвет, евентуална оферта и може ли да се направи в най-кратък срок.
ремонт на вертикален канализационен щранг теч от вертикален клон на канализацията канализационна тръба
Здравейте, след като, когато се пуска вода от вас и не тече, не е трябвало вие да плащате, защото проблема е във вертикалния клон на канализацията а това са общи части - трипътника както го наричате, също е обща част и ремонта се поема от Етажната собственост.
Тази подмяна в плочата е много трудна и трябва още да се кърти, поради неподвижност на частите и затова ви е поискана по голяма сума. Нашият съвет е домоуправителя ви, да се заеме и да събира оферти за ремонта на общата част, а не вие.
здравейте, имам юнга от която спря да тече вода нито топла нито студена. подозирам, че смесителя е запушен, защото знам, че е с много малък входящ отвор за водата. юнгата е доста стара и смесителя е с 32 мм между отворите на тръбичките. как да постъпя да чистя стария смесител или да търся нов. разбрах че има и едно ръкохватков и смесители с керамични глави, но никъде не намирам с разтояние 32мм. юнгата е с пластмасови тръбички и вариант с гъвкави връзки мисля че е невъзможен. бихте ли ме посъветвал и как да отремонтирам юнгата, така че по дълго време да работи безпроблемно.
смесител на юнга
Здравейте, първо се извиняваме, че се забавихме с отговора. Смесител на "Юнга" не сме отремонтирвали, но за да нямате топла и студена вода възможно е тръбичката /чучура/ да е запушена. Свалете я - ако е наред, вижте отвора където се завива чучура към корпуса - почистете и него. Ако не стане, купете нов.
здравейте, можете ли да предложите за този модел сифон силиконова или гумена тапа, която да спира миризмата и каналните мухички.
сифон на пода миризма от сифона рогов подов сифон с решетка
Здравейте, това което искате не се произвежда и не се продава. Явно при вас вертикалния щранг няма излаз на покрива или е запушен. Когато не се използва сифона, може отгоре да поставяте гумена постелка, за да не влиза миризма.
Здравейте! Имам смесителна батерия Видима за мивка. Батерията е по-стар модел защото чучурът е хванат за тялото без гайка. Когато пусна водата точно от там пръска струя. Заради това сложихме нова глава, но теча си остана. Може ли да ми кажете как да се справя с този проблем?
Здравейте, ако чучура е въртящ се. Има вътре две гумени уплътнения, които се износват. Ако ги смените има вероятност пак да има теч, защото и метала се износва.
Здравейте, живеем в къща на село, банята и кухнята са ни свързани със септична яма. Обикновенно в този сезон въпреки, че банята е с отворен прозорец, имам чувството, че постоянно връща миризма, и цялата къща се изпълва с неприятна миризма. Отделно, че когато запалим печката за отопление, не знам по каква причина отново лошата миризма се разпростанява навсякъде, да имате идея как можем да оправим тази ситуация?
Здравейте, ако сте прочели статията там сме изредили някои възможностти. Освен горе-описаните причини е възможно да има и някакъв теч от тръбите. Ако миризмата е много силна - някоя тръба не е добре уплътнена или запушена.
#2414 Ани | 25.10.2018 13:46
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, имаме керамично казанче от моноблок на което механизмът му е за смяна. бихте ли го погледнали на приложените снимки (там липсват някой части) и да ми дадете цена за смяна и закупуване изцяло нов механизъм. благодаря!
изпразващ механизъм моноблок порцеланово тоалетно казанче моноблок за ремонт
Администратор | 25.10.2018 22:07
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, огледахме снимките, но не виждаме нещо да липсва освен капака и гайката която го закрепва.
Моля ви, кажете ни как работи казанчето т.е. какъв му е проблема и ще ви кажеме какво трябва да се смени и колко ще струва.
привет, живеем в блок ново строителство от 7-8 години, като през последната година има силна влага по външните стени на банята (там няма тръби). имахме съмнение, че минава вода през касата на вратата, защото се мокри и е деформирана, също така набедихме и фугите. наплесках със силикон където видях без резултат. при почистване на сифона, махнах чашката и има една дупка, която не знам дали е фабрична или не. бихте ли споделили какво може да е, колко струва посещение на адрес в жк. младост-2 и като цяло какво можем да направим, за да се реши проблема. снимки: https://imgur.com/a/crr6i1s благодаря предварително, петър
подов сифон на баня теч на стена теч от фуги
Здравейте, теча е от фуги, не е от канала. Търсете там около петното в долната част. Изследвайте кога се появява по силно /при къпане или при миене/.
добър ден! извършвате ли ремонт - замяна на вертикална канализация само в един апартамент/етаж от чугун ф100 на pvc 110 напр.? ако да - какво ще струва(изпращам снимки). от тавана до пода са 280 см. в момента са три чугунени тръби без какъвто и да е отвод от тях. бих желал да се заменят с pvc с ревизионен отвор на около 90 см от пода и u разклонител с ф 50 на около 40 см от пода. благодаря за времето ви!
вертикален щранг от чугун теч от вертикален щранг метален вертикал
Здравейте, чугунените тръби е добре да се сменяват от горе до долу. Частична подмяна е опасна, при по-лек трус е възможно да се сринат. За съжаление, няма да можеме да ви помогнеме.
привет, при пускане на водата от мивката, от самото кранче, тече вода! както ще видите следите от вода в приложените снимки. от долу, по самите кабели, няма течове, само от самата дръжка на мивката. какво бихте препоръчали като действие? благодаря предварително.
смесител с една ръкохватка теч от смесителя връзки вода и канал
здравейте, главата на смесителя е за смяна. ето тук сме описали как става това.
#2404 Радостина | 16.10.2018 08:48
ВиК услуги в София
Здравейте, искам да попитам Вашата фирма занимава ли се с изграждане на каптажи?
Администратор | 16.10.2018 17:35
ВиК услуги в София
Здравейте, не, не се занимаваме.
Здравейте, Моля за помощ! Живея в нов блок, при пускане на абсорбатора в кухненския бокс от подовия сифон в малката тоалетна започва да излиза страшна миризма, също така и от тръбата към която е включена пералнята в килера. При махане на капака на сифона се вижда, че въздуха вътре се движи. В ревизията с щранговете също има движение на въздух при положение, че абсорбатора е включен в коминно тяло. Най-интересното е, че ако отворим балконската врата, не знам каква е връзката, но спира движението на въздух в сифона и ревизията и съответно спира и миризмата! Миризмата е зверска и се усеща на етажа над нас. От сифона в банята и мивката в бокса не излиза нищо. Моля за съвет! Благодаря
Пропуснах да добавя, че живея на 1-ви етаж над гаражи.
Здравейте, явно проблема е в коминното тяло. Трябва да се провери цялостта му, от най-долната до най-горната точка.
Как мога да регулирам температурата на термостатичен вграден смесител в баня? Банята е след ремонт и за първи път имам такава система. В момента тече само много гореща вода. Вероятно при опита си нещо съм направила. Моля дайте съвет.
Здравейте, обикновенно с лявата ръкохватка се регулира температурата на водата, а с дясната количеството на водата.
#2398 Гергана Спасова | 11.10.2018 22:54
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, имам следния проблем, вградено казанче, висяща чиния, при всяко пускане на водата под тоалетната чиния на пода изтича вода, доста голямо количество. Всички уплътнения са здрави и нови. Къде е проблема?
Администратор | 12.10.2018 22:03
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, като се свали тоалетната чиния - отзад има две връзки, за чиста и мръсна вода. Някоя от тези връзки не уплътняват добре и от там тече.
Здравейте, от банята на съседа се чува много силен звук на бучене с вибрации, когато пусне водата. Банята граничи със спалнята и с моята баня(от която не се чува този звук). Къде може да е проблема и дали може да се отстрани. Трябва ли да се прави сериозен ремонт. Как мога да установя от къде минават тръбите, и дали при тях е проблема. Благодаря много
здравейте, вече сме обяснили от къде идва шумът, прочетете това тук.
Здравейте, живеем в къща на Витоша, няколко седмици след ремонт на теч на улицата пред двора (коляно и запушване) налягането у нас започна да намалява постепенно, докато сега едва църцори от всички чешми. Съседите преди нас по линията нямат проблеми с налягането (но си смениха бойлера, възможно ли е това да влияе?). Може ли да ни посъветвате за евентуални причини за намалялото почти до спиране налягане, а и също дали да се обърнем към ВиК, които извършиха ремонта, или към частен водопроводчик? Предварително благодарим!
Здравейте, попаднали са боклуци на цедката при водомера, трябва да се почисти и нещата ще се оправят. Причината за намаляване на налягането е ремонта, редно е ВиК-ато да си го оправи.
Здравейте, мивката ми се пълни с вода и не иска да изтече, но канала ми е чист и мисля че проблема ми е в говрето и не знам как да го направя за да работи нормално. Предварително ви благодаря за отговора.
Администратор | 09.10.2018 21:06
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, ако е само гофрирана връзка, сваляш я и чистиш, след това S- ще го правиш минимален за да оттича по лесно водата. Ако струята на водата пада върху сифона - няма откъде да дърпа въздух и затова пълни мивката.
бих искал да получа оферта за ремонт (възстановяване) на счупен и задръстен сифон за дъждовна вода в заден двор. изпращам снимка на един от здравите сифон в двора.
тръба за ремонт ремонт на канал подов сифон
Здравейте, можеме да ви дадем оферта само за отпушването на сифона без ремонт. Ако сте съгласен ще ви изпратим цена.
#2387 Ваня Георгиева | 05.10.2018 00:06
Изграждане на канализация
Здравейте. Имам законно изградена канализация, с проект, одобрен от Вик, включена в общинската законна канализация. Имам ревизорна шахти,но те не са в моя имот, защото мястото е много малко.Тръбите и шахти те са в общинско място. Имам документи, разрешителни и платени такси за всичко. Съсед иска да включи мръсния си канал в една от ревизорните ми шахти. Не ме е питал за разрешение. Аз не съм съгласна. Видях че е започнал подготовка да копае. Има ли право да се включи в моя канал, без мое разрешение. Общинския канал е на 20 метра по-нататък, но той е решил че в моя ще му излезе по-евтино.
Администратор | 05.10.2018 23:20
Изграждане на канализация
Здравейте, без одобрен проект, няма право да се влючва. Подайте писмен сигнал в общината и във вик дружеството.
Здравейте,
1.В апартамента (баня, кухня, WC) имам ниско налягане с 50% по-слаба струя на студената вода, на топлата е нормално. Преди време от Соф.вода смениха водомерите, имам чувството че от тогава започна проблема. Може ли да е водомера или проблемът е в тръбите?
2. В банята трудно се оттича водата през подовия сифон. Може ли да ми помогнете? Предполагаема цена? Кога бихте може да дойдете най-рано?
Апартаментът е в Хладилника, София
Здравейте, има цедка /мрежа/ при входящата вода на водомера, най-вероятно трябва да се почисти. На имейла сме ви изпратили цена за отпушването на сифона.
#2383 Радо | 02.10.2018 23:07
Ремонт на смесител
здравейте! когато ползваме водата, течаща през душовият смесител, винаги последва една смяна на топла и студена вода. топла, студена, топла, студена и т.н. моля ви, кажете ми, може ли причината да е в смесителя, или съседите, с които сме на един тръбопровод ни дебнат и ни правят номера играейки си с водата!?
смесител в баня
Администратор | 03.10.2018 19:38
Ремонт на смесител
здравейте, ако е от смесителя, трудно ще се регулира температурата. ако тръбите са за смяна т.е. нямат необходимия дебит, при пускане от долните етажи, температурата ще се промена. прочетете и това тук
#2381 Николай | 02.10.2018 15:26
Ремонт на смесител
Здравейте. Относно въпрос #2359 - тече от чучура.
Администратор | 02.10.2018 21:35
Ремонт на смесител
Здравейте, или водата се оттича, или при смяната на главата нещо не е направено както трябва.
Здравейте. Живея в ж.к. Надежда 3 в къща. Къщата е строена преди 16 години и тогава улична канализация нямаше. Мръсната вода, включително и фекалната отиваше в канал зад къщата на разстояние около 200м и оттам в шахта построена от Софийска вода. Върху тези 200м сега се построи сграда и ни прекъснаха канала. Изкопа се нова шахта с потопяема помпа по близо до къщата. Това беше временно решение, докато решим какво да се прави. Може ли Вашето мнение и решение на казуса ни? Благодаря Ви.
Здравейте, първо трябва да намерите проектант, който да изготви проекта, след това трябва да се одобри от вик дружеството и тогава да се търси изпълнител.
#2376 Петя | 30.09.2018 16:32
ВиК услуги в София
Здравейте, от няколко месеца в нашата кооперация се вдига неимоверен шум от бучащи тръби. Входа буквално кънти. Звука е покъртително силен, всякаш някой пробива стена, рязък и много неприятен особено в малките часове, като варира с различна продължителност, степен на сила и какво ли не. Подозирам, че е свързано с пускането на вода от някой съсед, на който явно не му пречи или не си признава, че му пречи. Може ли информация на какво точно се дължи, към кого да се обърнем за помощ и как се процедира в такива случаи. Благодаря предварително.


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3