Водопровод и Канализация - Въпроси и отговориВ момента фирмата извършва само отпушване на запушена канализация, тоалетни, мивки, сифони, мазета, шахти, вертикални и хоризонтални щрангове, а за останалите ВиК услуги и ремонти, даваме съвети.

Страници на коментарите:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Здравейте! Разбрах от майстора,който ни монтира моноблока,че трябва да се направи удължение на тръбата,така че да излезе извън плочките,да се замаже и тогава да се монтира гуфрето от тази тръба към тоалетната.Тъй като той е залепил вече тоалетната,но не е направил това удължение,сега аз трябва да го направя иначе ще се стича вода в коминното тяло с тръбите.Как да направя това удължение,така че да няма проблеми в бъдеще.Предварително Ви благодаря!
моноблок извод за тоалетна чиния канализационен отвор Ф 110 мм
Здравейте, взимате парче тръба Ф 110 мм, вкарвате го в отвора на който трябва да има гумено уплътнение - след това го режете да стрърчи около 2-3 см. и тогава подмазвате с лепило за плочки около тръбата.
#3951 Йорданова | 24.04.2021 11:35
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, имаме вградено казанче, което при изпразване на водата не винаги започва да се пълни. При побутване на жълтия поплавък, водата тръгва. Моля за съдействие, като прилагам снимки. Благодаря!
бутон вградена структура вградена структура за ремонт
Администратор | 26.04.2021 09:11
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, дадохме ви отговор на посочения имейл, но се оказа, че е невалиден.
Администратор | 26.04.2021 09:12
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, дадохме ви отговор на посочения имейл, но се оказа, че е невалиден.
#3949 Евгени | 23.04.2021 15:04
Изграждане на канализация
Здравейте, след решение на етажната собственост наехме фирма, за да извърши укрепване на основите на блока ни (стара панелна сграда в гр. София). Ремонтът се извършва с всички разрешителни от общината. Наета е и фирма за строителен надзор. Укрепването се извършва с инжектиране на бетон под налягане под основите на блока. На финалния етап на укрепването обаче фирмата изпълнител налива огромно количество бетон, като се оказва, че по този начин компроментира камениновия мръсен канал, който излиза от блока и отива към локалната ВиК шахта. Започва връщане на мръсните води обратно към блока. Камениновия отходен канал не е вписан в чертежите на общината или в кадастъра. Софийска вода признава, че стопанисва канала, но обвинява фирмата изпълнител, че е увредила тяхното съоръжение и отказва да направи ремонта. Фирмата изпълнител на укрепването също отказва да предприеме или заплати ремонт, поради клауза в договора, че възникнали взаимоотношения с ЧЕЗ, СВ и ВИК са за сметка на възложителя. Изглежда, че изходът е изкопаване и заменяне на стария каменинов канал извън рамките на блока (в блока канализацията е подменена с ПВЦ). Според вас: 1) за чия сметка трябва да се извърши такъв ремонт 2) какви документи са нужни за такъв ремонт 3) по-евтино ли би било да се изгради нов канал до шахтите на ВИК по използваният от Вас Тунелен метод? Какви документи бих били необходими? Благодаря и поздравления за сайта.
Администратор | 23.04.2021 16:23
Изграждане на канализация
Здравейте, с договора трябва да отидете при адвокат. Според нас, с тази клауза /така както я цитирате/, не могат да се оправдаят, тъй като те са виновни за щетата. Ако се прави нов канал е необходим проект. Ако се извършва ремонт на старата канализация - разрешително от общината, при положение, че канала е на общински терен. За да се даде цена е необходима да се знае дълбочината на канализацията, какъв е теренът и разстоянието до уличния канал.
#3947 Борислав | 21.04.2021 18:29
Водопроводчик
Здравейте, днес забелязах, че отстрани на хоризонталния щранг (към банята) за топлата вода избива една малка капчица вода, която явно после се стича надолу защото забелях зелени петънца по самият щранг. Днес следих за появата на капки и имаше няколко, които забърсах. Тръбите са в тоалетната и не са закрити. Нормално ли е? Прикачам снимка.
гайка на водомера
Администратор | 21.04.2021 21:52
Водопроводчик
Здравейте, не е нормално. Ако е от гайката на водомера, трябва да се притегне, като се държи контра до нея при водомера - но трябва да е спряна водата.
Ексцентрика не беше спукан. Когато купих нови патрон + врътка 2 броя за да сменя всичко, се оказа че единият не се завърта, остава луфт, т.е. смесителят е износен. Върнах всичко в м. бриколаж, и купих нов смесител, добре че имаше от предишните 16 см. В момента всичко е наред. След поставянето на новия смесител, всичко си дойде на мястото .
Здравейте, радваме се, че сте решили проблема.
#3942 Кирил Костов | 18.04.2021 18:41
Ремонт на смесител
Здравейте, от известно време смесителната батерия на душа която е Грое, едноръкохваткова в крайно положение не пуска достатъчно топла вода, а почти студена. Трябва да минат 10 минути да тече и идва хладка. В същото време на мивката в банята си е нормална. Имам 4 батерии в апартамента и само на душа е така. Отоплението и топлата вода са от газово котле. Батерията е на 5 години.
Администратор | 18.04.2021 22:21
Ремонт на смесител
Здравейте, явно извода за топла вода на душа е най отдалечена точка от котлето и ако струята е слаба или намаляла, топлата вода идва по-бавно. Почистете си цедката или някакво друга причина.
#3941 Бисер | 18.04.2021 16:59
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, пълнещия механизъм /поплавъка/ е за смяна колко пари струва тази услуга
Администратор | 21.04.2021 07:48
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, надяваме се, че сте си решили проблема.
Здравейте, днес вкъщи докато ползвахме мивката в банята, решихме, че водата спира, тъй като изкаря жълта вода и спря да тече. Часове по-късно установихме, че липсва вода единствено при тази мивка. Каква би могла да е причината и какво ще ме посъветвате да направя?
Здравейте, почистете си цедката.
Здравейте! Искам да направя кухня под прозореца на терасата. Въпроса ми от къде ще е най добре да мине тръбата за мръсния канал. Единия вариант е по пода, разстоянието е по малко от 2 м, но с малък наклон и до две чупки. А другия е по стената, разстоянието е около 3,5 м, но с възможност за повече наклон и 4 чупки. Прилагам снимка, от ляво/дупката/ трябва да отиде до под втория прозорец/вдясно/
ремонт на кухня
Здравейте, наклон от 1 на 100 е достатъчен. Винаги се търси най-прекия път с най-малко чупки,. Вместо колена от 90 градуса се слагат две дъги по 45 гр.. Тръбата трябва да е Ф 50 мм, дори и да се налага да се повдигне замазката.
#3934 Георги | 15.04.2021 18:25
Ремонт на мивка
Здравейте. Двете мивки в банята и кухнята са лети-мозайка. Понеже са на много години, започнаха да се образуват кухини, дупки, каналчета. Как и с какво мога да ги запълня, загладя. Чудих се за поксипол-двукомпонентното,безцветно лепило. Благодаря предварително за отговора.
Администратор | 15.04.2021 22:05
Ремонт на мивка
Здравейте, не сме специалиста в тази област, но пробвайте с теракол - лепило за плочки.
Здравейте, в помещение в което две години не използвано се оказва че налягането на водата е минимално. Съответно при използване на едната чешма, налягането в другите още повече намалява. Намира се на първи жилищен етаж. Къде да се търси проблема?
Здравейте, щом като не се ползвало толкова време, тръбите са корозирали.
Здравейте . Притеснена съм . Преди седмица успях сама жена в къщи да разменя с един френски ключ смесителя от кухнята и банята , така че в кухнята вече имах топла вода . Бях купила нов но го върнах защото ексцентриците са затегнати много яко и са на по-големия размер, не могат да се извият . Трябваше само да купя нов патрон и врътка евентуално , за банята . Но какво стана , имах и една резервен смесител от който реших да ползвам средната част. Сменях патрони, и в момента когато пусна водата централно, тече от ексцентрика студената и няма как да го спра. Не знам какво е станало .
Здравейте, чухме се по телефона. Най-вероятно сте спукали ексцентрика, когато сте се опитали да го развиете.
#3929 Никола Пъпанов | 12.04.2021 00:09
Как да си направим сами водопровода в имота
Здравейте! Правя ремонт на къща в населено място с не особено добро налягане на водата. В съседния имот когато се пусне водата в кухнята в банята налягането пада. Положението на втория етаж е още по зле. Съветват ме да пусна тръби 3/4 цола навсякъде като ги намалям на 1/2 цол преди всяка чешма. В момента съм намалил от 3/4 на 1/2 преди влизането в къщата и от там навсякъде върви на 1/2 цол. Има ли смисъл да преправям водопроводната инсталация по тачина, по който ме съветват? Ще избегна ли по този начин проблема с падатето на налягането при пускате на втора чешма? Благодаря!
Здравейте, щом като налягането е слабо, каквито и тръби да сложите няма да се получи.
#3927 Диана | 11.04.2021 16:44
ВиК ремонти в София
Здравейте! От няколко дни при пускане на студена вода в мивката в банята струята е слаба и става все по-слаба. Когато пуснем топлата вода струята е ок. При смесителя за душ/вана няма такъв проблем. Наскоро идва техник и смени едно кранче при бойлера, изчисти меките връзки от боклуци, каза че възвратния клапан е добре. Тогава имахме обратния проблем струята за топла вода беше слаба, но и при двата смесителя-и на душа и на мивката. Сега проблема е само при мивката. Може ли да има връзка с предишния проблем или е нещо при смесителя?
Администратор | 11.04.2021 19:27
ВиК ремонти в София
Здравейте, ако смесителя е с една ръкохватка - трябва да се спре топлата вода, да се развие меката водопр. връзка откъм крана - да се пусне водата. Ако налягането е силно, проблема е или във водопр. връзка или смесителя. Ако обаче е слабо - причината може да е в крана /може да не е пуснат до край/.
Здравейте, живея във блок построен през 1979-80. Апартамента е закупен от строителя със вече монтирано кухненско обзавеждане. На скоро реших да сменя мястото на мивката и се натъкнах на един проблем. Към тръбата Ф50 която отвежда мръсната вода до вертикалния щранг(колектор) е вързана мръсната вода, която идва от съседите. Разгледахме техният апартамент и забелязах, че имат собствени вертикални щрангове за мръсна вода, които са близо до мивката им. Това им дава възможност да си прекарат собствена линия и да не преминават през моят апартамент. Дълги години работя във строителството и за пръв път се натъквам на подобна практика. Знам, че по регламент, каквато и да е инсталация, била тя ел. или ВиК няма право да преминава през чужд имот, освен ако не са вертикални щрангове за мръсна вода. Вече мина на инспекция, единият от архитектите на градът, също така и инспекторат. Можете ли да ме посъветвате как мога да го представя във съдът за да постигна премахването на описаната тръба. Благодаря!
схема ВиК
Здравейте, по този въпрос трябва да се посъветвате с адвокат. Нашият съвет е да премахнете тръбата, а пък съседите ви ако искат да ви съдят - но те не могат да искат правосъдие за нещо незаконно.
#3923 Милена Нелова | 08.04.2021 17:45
ВиК ремонти в София
Здравейте! Забелязахме проблем (теч) на една от камениновите тръби в мазето. Предполагам, че е за подмяна - има теч. Прикачвам снимки на проблемната тръба. Моля за оферта за отремонтирането ѝ. Също така, тъй като блока е стар ни интересува и цена за смяната на всичките - общо три броя тръби. Благодаря предварително! Поздрави и успешен ден, Милена Нелова - 08.....
теч от каменинова тръба вертикален щранг каменинова тръба със зидария
Администратор | 08.04.2021 18:36
ВиК ремонти в София
Здравейте, изпратено ви е съобщение на имейл адреса.
#3919 мария | 05.04.2021 20:58
Водопроводчик
Здравейте, искам да попитам как мога да спря студената вода в апартамента ми, защото капе крана в банята който е до водомерите?
Администратор | 06.04.2021 00:06
Водопроводчик
Здравейте, качете снимка за да видим този кран.
здравейте, става въпрос за отремонтиране на изградена шахта за водомер намираща се в болница в гр.банкя. приблизителните размери са дължина 2.20м. ширина 1.80м.и дълбочина 1.60м. моля за оглед и оферта. благодаря предварително. хубав и успешен ден.
водомерна шахта стени от шахта за ремонт стена на водомерна шахта
Здравейте, изпратен ви е отговор на имейла.
#3917 Дейвид Илиев | 05.04.2021 11:18
Ремонт на шахти
здравейте, изпращаме снимки във връзка с оферта за ремонт на шахта в мазето на блок в ж.к. лев толстой.
шахта за ремонт ревизионна шахта
Администратор | 01.07.2021 08:57
Ремонт на шахти
Здравейте, надяваме се, че сега шахтата е добре.
Здравейте Въпрос с номер 3913 Бихте ли ми казали какво имате впредвид ,че проблема е в термоглавата? Благодаря ви
Здравейте, не пуска топла вода а само студена.
Здравейте Смесител с термостат на Хансгрое сме от 1г в банята. С газов котел в апартамента. Водата за къпане не е постоянна даже в повечето случаи е или много студена или гореща, сложихме хидрофор като мислихме, че е от налягането. Пак не помогна и от известно време изобщо нямаме топла вода към смесителя в банята. Навсякъде другаде имаме топла вода Какъв може да е проблема? Някои казват, че с термоглава тръбите на топлата вода трябва да са сложени обратно?!!!
Здравейте, проблема е в термоглавата.
#3912 Hristofor Hristov | 02.04.2021 16:05
ВиК услуги в София
здравейте, това е този фитинг от чучура, за който говорихме по телефона. благодаря и поздрави!
фитинг за смесителна батерия
Администратор | 07.04.2021 21:15
ВиК услуги в София
Здравейте, най-вероятно ще трябва да се подмени смесителната батерия.
#3910 Натали | 01.04.2021 14:49
Водопроводчик
Здравейте, след закупуване на старо ЕПК жилище, подменихме всички тръби след щранга, блока е с ТЕЦ и апартамента е на 10-тия етаж. Проблема е, че по време на къпане рязко спада налягането на студената вода и започва да тече вряла вода (поне 2-3- 5 минути). Това се случва по всяко време на деня, без значение час пик и не само на душа, а и на двете мивки. Блока има общ хидрофор с още 2 блока, като и трите са на 12 етажа. Съседите от другите апартаменти, които са на отделен щранг твърдят, че нямат проблем с налягането на студената вода. На нашия щранг съседката отгоре и тези отдолу имат същия проблем и това продължава вече 4г, като къпането е мъчително. Моля за съвет.
Администратор | 01.04.2021 20:22
Водопроводчик
Здравейте, най-вероятно вертикалния ви щранг за топла и студена вода не са сменявани, или ако са сменявани, цолажа на тръбите е променен с по-малък от този на проекта.
Здравейте! Моля да ми разясните как стоят нещата при нашето положение! Преди време синът ми прави цялостен ремонт на апартамента като преустроиха хола на кухня, съответно прекараха чиста вода от предишната кухня, но мръсната канализация я направиха така, че тръбата е изведена през терасата и се спуща по стената на блока и после е вкарана в мазетата и е включена някъде там в общата канализация. До колко това е редно и какви биха били последствията, още повече, че аз не знам да има някакъв одобрен проект или разрешение. И не на последно място предстои паспортизация на сградите и какво би се случило при това положение?
Здравейте, за това което питате, ще получите отговор в чл. 38 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/. Може да прочетете и целия раздел VI - Сгради на основното застрояване. Изисквания към жилищните сгради и жилищата.
Здравейте, извършвате ли смяна на шлаух за душ батерия? От страната на душ слушалката шлаухът се е понадупчил и тече вода неприятно. Ако извършвате такава услуга, колко ще струва. Нямам резервен шлаух, става въпрос за град София, кв. Света Троица. Благодаря Ви.
Здравейте, предполагаме, че сте си решили проблема.
#3904 Simeonov | 24.03.2021 12:54
Отпушване на тоалетни
Ароматизатор в тоал. чиния.
Администратор | 24.03.2021 14:30
Отпушване на тоалетни
Здравейте, трябва да се извади.
Здравейте. Живея в къща. Тръбите на канализацията се запушиха и се опитах през сифона в банята (защото там се връща водата) да прокарам спирала, чисто нова, но при издърпването тя се заклещи на около метър от отвора. Може ли да се спаси разбиването по някакъв начин? По пътя към шахтата има ревизия на около 5-6 метра след сифона.
Здравейте, може да се спаси разбиването ако се извади спиралата. Пробвайте като въртите спиралата в обратна посока и с рязко дърпане. Трябва да сте двама души и да държите спиралата изпъната, за да не се оплете отвън.
Здравейте, тоалетното казанче не пълнеше. Смених мембраната, регулирах нивото на пълнене (спира), но след десетина минути препълва и леко таи в тоалетната чиния (явно пак пропуска вода), но не се чува през пълнещият механизъм. Какъв може да е проблема?
Здравейте, проблема е пак пълнещия механизъм, нещо не сте направили както трябва, щом като продължава да пълни. Ако не можете да се оправите, сменете пълнещия механизъм с нов.
#3897 Стефан Николов | 20.03.2021 14:33
Неприятна миризма на канали и канализация
Здравейте, в стара едноетажна къща с мазе, като ще пригодим едната стая за санитарно помещение. Въпроса ми е: Ако не се изгради вертикален щранг, ще се връщат ли неприятни миризми от сифоните които ще са линейни? В къщата няма отходна канализация и ще е с септична яма. Благодаря предварително за отговора.
Здравейте, да ще се връщат.
#3894 Валентин Панайотов | 17.03.2021 20:20
ВиК Форум
Здравейте, от много време наблюдавам във ваната и в мивките оцветяване в розово-червено- главно под батериите, но например и в противоположния край на ваната. С препарати това се изтрива. Мислех че е от батериите, защото бяха стари и ги смених всичките. Но оцветяването продължава. Какво би могло да е това? Ако е ръжда не трябва ли да е в кафеникаво? Дали е от тръбите или в самата вода на Софийска вода има нещо, което оцветява така? Ако сте се сблъсквали с такъв проблем, моля да ми отговорите. Поздрави!
Администратор | 17.03.2021 23:01
ВиК Форум
Здравейте, ако е само под батериите, значи е от тях, но след като го има и на друго място/?/. Не можем да ви дадем отговор. Не знаем дали, ако качите снимка ще е по ясно, вие преценете.
#3892 Ивелина Рангелова | 17.03.2021 12:44
ВиК ремонти в София
Здравейте! Преди около месец се запуши кухненската мивка. Разглобихме сифона, изчистихме го, сипахме препарат за канали. Това го правихме два пъти. Запушването се оправи, но от тогава се носи много силна, неприятна миризма от мивката. Моля, дайте ни съвет къде може да е проблема.
Администратор | 17.03.2021 20:01
ВиК ремонти в София
здравейте, сифона трябва да има еска, която да задържа вода, за да не влиза миризма. края на тръбата на сифона, която влиза в тръбата към стената, трябва да е добре уплътнено. ако искате прочетете mрочетете това и това.
#3890 Марина | 15.03.2021 19:04
Преместване на ВиК инсталации
здравейте, искаме да преместим кухнята в хола в панелен апартамент. за целта сме планирали да се прокопае канал от банята през коридора, а в хола тръбата да мине по стената. мястото, което трябва да се прокопае e oколо 2,80м. банята е на нивото на коридора. това възможно ли е според вас, какъв е препоръчителният наклон и размер на тръбите?
схема на апартамент, вик
Администратор | 15.03.2021 20:33
Преместване на ВиК инсталации
здравейте, на въпроса, който сте задали, сме дали вече такъв отговор. прочетете това тук
#3888 Ивелина | 15.03.2021 16:17
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, имам вградено казанче на AlcaPlast, което пълни, но много бавно. Каква може да е причината?
Администратор | 15.03.2021 17:36
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, пълнещия механизъм е за смяна.
#3885 Калоян Кралев | 15.03.2021 06:59
Ремонт на смесител
здравейте. имам следния проблем. ползвам от 2.5г смесителна батрия за за мивка в банята на hans grohe и съм доволен. проблемът е, че когато се върнахме от почивка след 4 дни, ръкохватката на батерията се върти по-трудно от нормалното. няма теч или шум при пускане на водата, няма други повреди, но управлението на ръкохватката стана по трудно от нормално - 2 или 3 пъти! благодаря предварително.
смесител за мивка grohe смесителна батерия, монтирана на мивка
Администратор | 15.03.2021 08:35
Ремонт на смесител
Здравейте, най-вероятно това е от водата ви. Имам предвид, че има примеси в нея, които са полепнали по главата на батерията, докато не е била ползвана. При варовити води, също може да се получи. Опитайте, като раздвижвате ръкохватката в двете посоки, при пусната вода с не голяма сила. Дано да се оправи. Ако обаче този проблем ви смущава, можете да подмените главата на батерията, но след време е възможно проблема пак да се появи.
#3884 Иван Копарански | 14.03.2021 21:01
Съвети и помощ за отпушване на канала
След запушване на хоризонтален канал в баня, изби вода на стената до банята и подмокри на комшията от долу. Отуших канала. Възможно ли е водата да е избила от връзките на тръбите?
Администратор | 15.03.2021 08:14
Съвети и помощ за отпушване на канала
Здравейте, да възможно е, но само при запушен канал .
Живея в къща в Руска Бяла. Тръбата, която свързва мивката от кухнята до септичната яма е от тесните и се е запушила. Няколко пъти е отпушвана с киселина, но проблемът вече е за смяна. Трябва да се прокопае и да се смени с широка. Вашата услуга от къде започва и до къде свършва?
Здравейте, нашите услуги са за град София. Ако обаче имате въпроси, можем да ви отговорим, стига да са свързани с ВиК проблеми. Можем със съвети да ви помогнем, ако решите сами си оправите, нещо свързано със темата.
Здравейте, живея в къща от два месеца налягането на всички чешми значително намаля. Съседите ми също се оплакват. Каква може да бъде причината и към кого трябва да се обърна за отстраняването и? Благодаря предварително.
Здравейте, щом като и съседите ви се оплакват, потърсете ВиК дружеството, към което си плащате сметките. Причините, може да са много.
#3878 Валентин Панайотов | 14.03.2021 00:06
ВиК Форум
здравейте, имам няколко батерии - 2 душови и две на мивка, едноръкохваткови, с керамични глави на рока. монтирани са преди двайсетина години и досега два пъти съм ги сменял. сега не мога да намеря такъв модел, както и не мога да се свържа със сервиз на рока. проблемът им е, че ходът им се втвърди много. движат се трудно. иначе работят. мисля, че там където се намирам - извън софия - водата е много силно варовита и може би това е причината. ако не мога да намеря нови, има ли начин да се почистят от натрупания варовик и да заработят отново добре? благодаря предварително. прилагам и снимки на главите, дано ви ориентират.
глава за смесител рока смесителни глави roka
Администратор | 14.03.2021 08:23
ВиК Форум
Здравейте, ние досега, такова почистване не сме правили. Има вероятност, ако ги разглобите, след това да прокапят. Най-добре да ти смените с нови, но когато слагате гайката над главата, да я притегнете леко.
#3877 Юлиян Балчев | 10.03.2021 22:36
ВиК ремонти в София
здравейте! камениновата тръба в мазето е за подмяна - има теч след ревизията и от коляното надолу по хоризонтала на мръсния канал /по вертикала тръбата е мокра от друг теч - капе от някоя снадка отгоре/. изпращам снимкa. моля за оферта! благодаря предварително! поздрави, юлиян балчев моб.тел. 08...
ремонт канализация
Администратор | 19.03.2021 15:25
ВиК ремонти в София
Здравейте, надяваме се, че вече всичко е наред.
#3874 Цветелин Димитров | 09.03.2021 18:24
Изграждане на канализация
Здравейте мисля да закупя имот в с. Долни Богров но няма канализация в къщата. Въпроса ми е, как и колко ще ми струва да се изгради мръсен канал и да се въведе в имота?
Администратор | 09.03.2021 18:46
Изграждане на канализация
Здравейте, първо ще ви трябва проект, който да се одобри от общината или ВиК дружеството, в зависимост от това, кой стопанисва уличната канализация. След като това стане, тогава търсите изпълнител. Трябва да има и разрешение от общината за разкопаване на улицата. Всяко от посочените действия има съответната цена. Ние няма как да ви кажем цена за проекта и разрешителното. Освен това цената за изпълнението зависи от дълбочината и настилката на кота нула.
#3873 Валентина Стоянова | 09.03.2021 16:50
Водопроводчик
Живея на третия етаж в тринадесет етажен блок. Когато от горните етажи пускат вода в банята /най-вероятно от тоалетна, защото е еднократно/, в мръсния канал се чува страхотен трясък все едно падат камъни. И това е през целия ден на различни интервали. Това е вече над 10 години и е доста стресиращо. Бихте ли ми обяснили каква е причината ?
Администратор | 09.03.2021 18:38
Водопроводчик
Здравейте, или има чупка на вертикалния клон при вас, или тръбата Ф 50 от подовия сифон и мивка са включени към вертикалната тръба Ф 110, без редукция и тръбата стърчи /подава се/. Когато пускат от горните етажи, фекалите се удрят в чупката или стърчащата тръба и от там идва шумът.
#3870 Явор | 09.03.2021 08:33
Ремонт на тоалетно казанче
много ви благодаря за навременния и акуратен отговор, ще ви препоръчам на приятелите си. и само да попитам това уплътнение, мембрана продава ли се отделно или трябва целият механизъм да се купи и от къде е най-изгодно да се купи?
вик помощ
Администратор | 09.03.2021 09:21
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, продава се и отделно.
#3867 Явор | 07.03.2021 10:16
Ремонт на тоалетно казанче
здравейте, имам тоалетно казанче от видима идеал и когато натисна бутона за 100 процента изпразване започвайки отново да се пълниq не се налива а по-скоро се пръска във почти всички посоки, направо се спрейва (вижте на снимката съм нарисувал) и се разсейва във цялото казанче като една много малка част успява да мине малко и между капака и казанчето и оттам стича. иначе в последната фаза на пълнене вече не спрейва (защото вече струята е под нивото на водата) и си спира както трябва когато поплавъкът се дигне на нивото. само това пръскане (вместо нормално наливане) е проблема . разглобих елементите на механизма, всички ми изглеждат добре без забележими следи от износване, къде може да е проблемът, моля вижте трите снимки.
тоалетно казанче вътрешност поплавъка пръска поставка за тоалетна хартия
Администратор | 07.03.2021 15:38
Ремонт на тоалетно казанче
Здравейте, мембраната /уплътнението/ е за смяна.
Здравейте, По повод запитването ми с номер 3860, респективно вашият отговор за необходиост от ремонт на шахтата с размери 60х60х120, моля за оферта- дори ориентировъчна. Благодаря
Здравейте, изпратено ви е съобщение на имейла.
привет.в мазе на панелен блок в кв.слатина е спукана канализационна тръба.има голям теч и трябва да се ремонтира.възможно ли е да уговорим посещение на адрес от ваш екип за оглед и започване на ремонта веднага?тръбата е облечена с найлон и след свалянето му май трябва веднага да се ремонтира.
канализация за ремонт спукана тръба на канал ремонт на канализация
Здравейте, след извършения ремонт, сега трябва всичко да е наред.
#3861 Никола Петров | 05.03.2021 10:22
Неприятна миризма на канали и канализация
здравейте, имам 2 сифона в банята. нова сграда. когато духа вятър навън или стане течение започва да излиза миризма. единият сифон е в душ кабина, а другият е сравнително сух (под мивката). как може да се спре? ако има чашка, която може да ми помогне, от къде да я поръчам? благодаря.
Здравейте, този сифон си има чашка и това е бялата част, която сте извадили. Не може да се види дали е с клапа или с еска. Ако е с клапа не е добре - трябва да смени сифона или да се поставя нещо отгоре върху сифона, когато не се ползва, за да не влиза миризма.
здравейте, става въпрос за шахтата на малка кооперация (3етажа) от 1958г. има неприятна миризма, а освен това при последното наводнение в софия през миналата година, върна значително количество вода и бяха заляти мазетата. вероятно има нужда от ремонт. размерите на шахтата са 60х60х120. изпращам ви прикачени снимки. моля за вашето мнение и оферта. предварително благодаря. в.петкова
подов сифон рогов подов сифон размер на сифона
Здравейте, да шахтата има нужда от измазване. От снимките на може да се види, дали дъното е за ремонт /най-вероятно и то е за ремонт/. Шахтата трябва да има и капак. Това, че ви е върнало, е от уличния канал, когато дебита е по-голям не може да поеме и затова връща в мазето.
#3857 ВеселаПеткова | 04.03.2021 21:18
Ремонт на шахти
Здравейте, Става въпрос за шахтата на малка кооперация (3етажа) от 1958г. Има неприятна миризма, а освен това при последното наводнение в София през миналата година, върна значително количество вода и бяха заляти мазетата. Вероятно има нужда от ремонт. Размерите на шахтата са 60х60х120. Изпращам ви прикачени снимки. Моля за вашето мнение и оферта. Предварително благодаря. В.Петкова
Администратор | 05.03.2021 07:56
Ремонт на шахти
Здравейте, не сте качили снимките.
#3854 Галя П | 03.03.2021 08:04
ВиК услуги в София
Пропуснах да допълня, че свирене има само когато има топла вода. Ако няма топла вода не свири.
Администратор | 03.03.2021 11:10
ВиК услуги в София
здравейте, прочетете това шум от водопровода
#3853 Галя П | 02.03.2021 22:29
ВиК услуги в София
Здравейте, имам термостатен смесител GROHE от няколко години и съм много доволна, но напоследък започна да свири като го пусна. С увеличаване на дебита се увеличава е свиренето. Много е неприятно. Свалихме я и сложихме старата батерия - няма свирене. Как може да се отстрани проблема? Благодаря ви предварително!


1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   

Задайте вашият въпрос
Обикновено ще получите отговор в рамките на 24 часа.
Моля, пишете въпросите си на кирилица.

Вашето име:
Email за контакт:
Вашият въпрос:
Анти-спам въпрос:
На колко е равно
(едно + две) =

Към всяко ваше запитване можете да качите снимки.
Това ще спомогне за по-точен отговор.
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3